اگر بعد از خوردن یک کاسه بلغور جو دوسر، لکه دار شده یا دچار آبریزش بینی می شوید، ممکن است به پروتئین موجود در جو دوسر آلرژی یا حساسیت داشته باشید. این پروتئین آونین نام دارد.
آلرژی به جو و حساسیت به جو هر دو باعث واکنش سیستم ایمنی می شوند. این منجر به تشکیل آنتی بادی هایی می شود که برای مبارزه با یک ماده بیگانه که بدن آن را تهدید می کند، مانند آونین طراحی شده است.
برخی از افرادی که بعد از خوردن جو دوسر علائمی را تجربه می کنند ممکن است اصلاً به جو آلرژی نداشته باشند، بلکه ممکن است حساسیت به گلوتن یا بیماری سلیاک داشته باشند.
گلوتن پروتئینی است که در گندم یافت می شود. جو حاوی گلوتن نیست. با این حال، آنها اغلب در تأسیساتی که گندم، چاودار و سایر موادی که حاوی گلوتن هستند نیز کشت و پردازش میشوند.
آلودگی متقاطع بین این محصولات می تواند باعث شود که مقادیر کمی از گلوتن محصولات جو را آلوده کند. اگر باید از گلوتن اجتناب کنید، مطمئن شوید که هر محصولی که میخورید یا استفاده میکنید حاوی برچسب بدون گلوتن باشد.
اگر به غذاهای پرفیبر بیش از حد حساس هستید، ممکن است هنگام خوردن جو، ناراحتی معده را تجربه کنید. داشتن یک دفتر خاطرات غذایی ممکن است به شما کمک کند تا تشخیص دهید که آیا چیزی که دارید آلرژی به آونین است یا شرایط دیگری.
آلرژی به جو رایج نیست اما می تواند در نوزادان، کودکان و بزرگسالان رخ دهد. آلرژی به جو ممکن است منجر به علائمی از خفیف تا شدید شود، مانند:
- پوست لکه دار، تحریک شده، خارش دار
- بثورات پوستی یا تحریک پوست در دهان و داخل آن
- خراش گلو
- آبریزش بینی یا احتقان بینی
- خارش چشم
- حالت تهوع
- استفراغ
- اسهال
- دل درد
- مشکل در تنفس
- آنافیلاکسی
حساسیت به جو ممکن است منجر به علائم خفیفتری شود که مدت زمان بیشتری طول میکشد. اما اگر جو دوسر بخورید یا مکرراً با آن تماس داشته باشید، ممکن است این علائم مزمن شوند. این علائم عبارتند از:
- تحریک و التهاب معده
- اسهال
- خستگی
در نوزادان و کودکان، واکنش به جو می تواند باعث سندرم انتروکولیت ناشی از پروتئین غذا (FPIES) شود. این وضعیت بر دستگاه گوارش تأثیر می گذارد. می تواند باعث استفراغ، کم آبی، اسهال و رشد ضعیف شود.
در صورت شدید یا طولانی مدت، FPIES همچنین می تواند باعث بی حالی و گرسنگی شود. بسیاری از غذاها، نه فقط جو، می توانند FPIES را تحریک کنند.
آلرژی به جو همچنین در صورت استفاده موضعی می تواند بر روی پوست تأثیر منفی بگذارد. آ مطالعه ۲۰۰۷ کودکان مبتلا به درماتیت آتوپیک دریافتند که درصد قابل توجهی از نوزادان و کودکان به محصولات حاوی جو، مانند لوسیون، واکنش های آلرژیک پوستی دارند.
بزرگسالان همچنین در صورت حساسیت یا حساسیت به جو و استفاده از محصولات حاوی این ماده ممکن است دچار واکنش های پوستی شوند.
اگر به آونین حساسیت دارید، اجتناب از جو در آنچه می خورید و محصولاتی که استفاده می کنید مهم است. برچسبها را برای کلماتی مانند جو دوسر، پودر جو و آونین بررسی کنید. مواردی که باید اجتناب کرد عبارتند از:
- حمام بلغور جو دوسر
- لوسیون بلغور جو دوسر
- موسلی
- گرانولا
- فرنی
- بلغور جو دوسر
- کوکی های جو دوسر
- آبجو
- بلغور جو دوسر
- شیر جو دوسر
اغلب می توانید با مصرف یک آنتی هیستامین خوراکی، واکنش های آلرژیک خفیف به جو را متوقف کنید. اگر واکنش پوستی دارید، کورتیکواستروئیدهای موضعی ممکن است کمک کنند.
چندین آزمایش وجود دارد که میتواند حساسیتهای غذایی از جمله جو را مشخص کند. این شامل:
- تست خراش پوست. این آزمایش می تواند واکنش آلرژیک شما را به مواد زیادی به طور همزمان تجزیه و تحلیل کند. با استفاده از لانست، پزشک مقدار کمی از آلرژن ها را به همراه هیستامین و گلیسیرین یا سالین زیر پوست ساعد شما قرار می دهد تا ببیند کدام یک پاسخ ایجاد می کنند. این آزمایش دردناک نیست و حدود ۲۰ تا ۴۰ دقیقه طول می کشد.
- پچ تست در این آزمایش از چسب های درمان شده با آلرژن استفاده می شود. لکهها تا دو روز روی پشت یا بازوی شما باقی میمانند تا مشخص شود که آیا واکنش آلرژیک تاخیری به جو دارید یا خیر.
- چالش خوراکی خوراکی این آزمایش از شما میخواهد که جو را به مقدار زیاد مصرف کنید تا ببینید آیا واکنش آلرژیک دارید یا خیر. این آزمایش فقط باید در یک مرکز پزشکی انجام شود، جایی که در صورت بروز علائم آلرژیک میتوانید تحت درمان باشید.
اگر واکنش آلرژیک شدید به جو، مانند مشکل تنفسی یا آنافیلاکسی دارید، با ۹۱۱ تماس بگیرید یا فوراً به پزشک مراجعه کنید.
مانند هر آلرژی غذایی، این علائم به سرعت می تواند تهدید کننده زندگی باشد، اما معمولاً می توان با تزریق خودکار اپی نفرین که گاهی اوقات EpiPen نامیده می شود، متوقف شود.
حتی اگر اپی نفرین را حمل می کنید و از آن برای توقف حمله استفاده می کنید، بلافاصله پس از هر دوره آنافیلاکسی با ۹۱۱ تماس بگیرید یا به نزدیکترین اورژانس بروید.
علائم آنافیلاکسی عبارتند از:
- افت فشار خون
- کهیر یا خارش پوست
- خس خس سینه یا مشکل در تنفس
- تورم زبان یا گلو
- حالت تهوع
- استفراغ
- اسهال
- نبض ضعیف و سریع
- سرگیجه
- غش کردن
حساسیت یا آلرژی به جو نادر است. افراد مبتلا به این شرایط، واکنش سیستم ایمنی به آونین، پروتئینی که در جو دوسر وجود دارد، دارند.
افرادی که به گلوتن حساس هستند، مانند مبتلایان به بیماری سلیاک، ممکن است به دلیل آلودگی متقابل محصولات، نسبت به جو دوسر واکنش منفی نشان دهند.
آلرژی به جو دوسر می تواند یک بیماری بالقوه جدی در نوزادان و کودکان ایجاد کند. همچنین می تواند باعث درماتیت آتوپیک شود.
اگر مشکوک هستید که شما یا فرزندتان به جو دو سر آلرژی یا حساسیت دارید، از مصرف جو پرهیز کنید و با پزشک خود مشورت کنید.
اگر با آلرژی غذایی زندگی می کنید، بهترین برنامه های آلرژی را برای نکات مفید در مورد غذاخوری، دستور العمل ها و موارد دیگر بررسی کنید.