فقط ۲۰-۳۰ گرم کربوهیدرات در روز در رژیم کتوژنیک مجاز است. از آنجایی که شکر ۱۰۰ درصد از کربوهیدرات ها تشکیل شده است، مصرف آن کاملاً ممنوع است. پس آیا این بدان معناست که همه شیرین کننده ها در کتو حذف می شوند؟ نه، شما فقط باید شکر را با گزینه سالم تری جایگزین کنید، اما چگونه می توانید بفهمید که کدام شیرین کننده ها سالم هستند و کدامیک نه؟ بیایید تجزیه کنیم که قندها چیست و چگونه شیرین کننده های طبیعی مانند آلولوز ممکن است بهترین گزینه در رژیم کتوژنیک باشد.
قندها چیست؟
کربوهیدرات ها را می توان بر اساس تعداد مولکول های قند در ساختار طبقه بندی کرد. قندهای ساده که به عنوان مونوساکارید نیز شناخته می شوند، از یک مولکول قند ساخته می شوند. هنگامی که دو قند به یکدیگر متصل می شوند، دی ساکارید نامیده می شود. پلی ساکارید کربوهیدراتی است که از چندین قند تشکیل شده است.
ساکارز یا شکر سفره یک دی ساکارید رایج است و ترکیبی از گلوکز و فروکتوز است. لاکتوز که معمولا در محصولات لبنی یافت می شود، دی ساکارید دیگری است که از ترکیب گالاکتوز و گلوکز به وجود می آید. مالتوز از دو واحد گلوکز ساخته شده است و معمولاً در دانه های جوانه زده یافت می شود.
ساکارز، لاکتوز و مالتوز همگی قندهای طبیعی هستند. آنها به راحتی توسط آنزیم های بدن شکسته می شوند و در جریان خون جذب می شوند و باعث افزایش سریع سطح گلوکز خون می شوند. ساکارز یک است شکر تصفیه شدهیعنی منبع اصلی برای استخراج شکر شکسته شده است. لاکتوز و مالتوز ممکن است قندهای تصفیه شده نباشند، اما همچنان باعث افزایش سطح گلوکز خون می شوند. مالتوز بسیار بالا است شاخص گلیسمی امتیاز، که جای تعجب نیست زیرا از دو مولکول گلوکز تشکیل شده است. از سوی دیگر، لاکتوز دارای نمره GI پایینی است، اما همچنان می تواند پاسخ انسولین را تحریک کند.
آیا جایگزین بهتری برای قندهای سنتی وجود دارد؟
برای یافتن یک جایگزین سالم برای شکر تصفیه شده، چند جایگزین شیرین کننده طبیعی وجود دارد. استویا یک شیرین کننده طبیعی است که در گیاه یافت می شود. گزینه های دیگر شامل میوه راهب، اریتریتول، و چند نفر دیگر. این جایگزینهای قند طعمی شبیه شکر دارند، اما کم کالری هستند و تأثیر کمتری بر سطح گلوکز خون دارند.
آلولوز چیست؟
اخیراً آلولوز در بین افراد آگاه به سلامتی مورد توجه قرار گرفته است. آلولوز یک قند طبیعی و کمیاب است که تقریباً ۷۰ سال پیش در گندم یافت میشد، اما میتوان آن را در مقادیر کمی در انواع میوههای خشک مانند جک فروت، انجیر و کشمش نیز یافت. شیرینی آلولوز تقریباً ۷۰ درصد ساکارز (شکر سفید) است. آلولوز از نظر بافت، طعم و قابلیت پخت بسیار شبیه شکر سنتی است.
چرا آلولوز برای رژیم کتو مفید است؟
در زیر چند مزیت کلیدی آلولوز آورده شده است که تقاضای آن را در بین رژیم کتو حفظ کرده است:
- آلولوز به شیرینی ساکارز است. با این حال، ۹۰٪ کالری کمتری دارد.
- بسیار پایین است شاخص گلیسمی (یعنی سطح گلوکز خون را بعد از مصرف افزایش نمی دهد). مانند قند معمولی متابولیزه نمی شود، بلکه مستقیماً توسط روده کوچک جذب می شود و از طریق ادرار دفع می شود.
- این یک قند طبیعی و تصفیه نشده است.
- این یک الکل قند نیست و بعید است که در مصرف متعادل باعث ناراحتی معده شود.
- از نظر طعم، تفاوت زیادی بین آلولوز و شکر وجود ندارد. طعم تمیز و شیرینی دارد و بافت آن نیز شبیه شکر است.
- این گیاه پسند و بدون گلوتن است.
آیا می توانید آلولوز را به عنوان کربوهیدرات خالص کم کنید؟
آلولوز تقریباً بدون کالری است (۰.۲-۰.۴ کالری در هر گرم)، اما ممکن است همچنان به عنوان قند در برچسب های تغذیه ذکر شود. با این حال، از آنجایی که بدن آن را به عنوان یک کربوهیدرات در نظر نمی گیرد، سطح قند ثابت می ماند و می توان آن را از تعداد کل کربوهیدرات های شما کم کرد.
آیا آلولوز مورد تایید FDA است؟
اگرچه این ماده به طور طبیعی یافت می شود، FDA محدودیت های خاصی را اعمال کرده است. می توان آن را با خیال راحت در محصولات نانوایی مانند رول شیرین، کیک و شیرینی استفاده کرد. می توانید از آن در غلات، ماست، بستنی، فراستینگ و آدامس و نوشیدنی های غیر الکلی استفاده کنید. همچنین می توان از آن در مربا، سس، خامه و غذاهای پزشکی استفاده کرد.
عوارض جانبی احتمالی آلولوز
تحقیقات نشان می دهد که آلولوز هیچ گونه اثر سمی ایجاد نمی کند. برخی از افرادی که در مقادیر زیاد مصرف کرده اند، نفخ، درد شکم، اسهال، کاهش اشتها، مشکلات مربوط به گاز و صداهای شکمی را گزارش کرده اند.
از کجا می توانم آلولوز بخرم؟
آلولوز به مقدار بسیار کمی در میوه جک فروت، انجیر و کشمش یافت می شود، از این رو استخراج آن دشوار است. در سال ۱۹۹۴ برای اولین بار در مقیاس بزرگ تولید شد، اما هزینه تولید بسیار بالا بود. در سال ۲۰۱۸، تولید از ذرت و بعداً از چغندرقند آغاز شد که هزینه را کاهش داد و در دسترس بودن آن را گستردهتر کرد.
پرسشهای متداول و نکات کلیدی
۱) آلولوز از چه چیزی ساخته شده است؟
آلولوز یک شیرین کننده طبیعی است که در غذاهایی مانند جک فروت و انجیر یافت می شود.
۲) آیا آلولوز یک شیرین کننده مصنوعی است یا الکل قند?
نه، قند کمیاب است.
۳) آللوز چگونه بر کتوز تأثیر می گذارد؟
این شیرین کننده سطح گلوکز خون را در بدن افزایش نمی دهد. متابولیزه نمی شود و از این رو تأثیری بر کتوز ندارد.
۴) آیا آلولوز بهتر از سایر شیرین کننده ها مانند اریتریتول است؟
اریتریتول از نظر محتوای کالری و نمرات GI مشابه است، اما آلولوز از نظر بافت و طعم بیشتر شبیه شکر سفره است. آلولوز همان اثر خنک کنندگی اریتریتول را ندارد.
۵) طعم آن با شکر یکی است؟
بله مثل شکر شیرین است و هیچ مزه ای به شما نمی دهد. بافت آن نیز شبیه به شکر است.
۶) آیا می توان از آن برای پخت استفاده کرد؟
بله، ساختار آن مشابه ساکارز است و برای پخت ایده آل است.
۷) آیا برای استفاده در رژیم کتوژنیک قابل قبول است؟
بله، این یک شیرین کننده طبیعی با کربوهیدرات صفر است و بر سطح گلوکز خون تأثیر نمی گذارد.
۸) عوارض جانبی احتمالی مصرف آلولوز چیست؟
اگر در حد اعتدال مصرف شود هیچ عارضه ای ندارد. با این حال، در صورت مصرف بیش از حد، افراد کمی دچار نفخ و گاز معده می شوند.
۹) آیا آلولوز متابولیزه می شود؟
نه، مانند قند معمولی متابولیزه نمی شود. پس از مصرف، از طریق روده کوچک جذب شده و از طریق ادرار دفع می شود.
۱۰) آیا FDA آلولوز را تایید کرده است؟
بله، سازمان غذا و داروی ایالات متحده آن را به عنوان ایمن برای مصرف طبقه بندی کرده است.
افکار نهایی
هنگام شروع رژیم کتوژنیک، کاهش مصرف قند برای افراد دشوار است و اجتناب کامل برای بسیاری غیرممکن است. شیرین کننده های مصنوعی محصولات صنعتی هستند و ممکن است در درازمدت باعث مشکلات سلامتی شوند. افراد مراقب سلامت و پیروان رژیم کتو از مصرف کربوهیدرات اجتناب می کنند و کالری را به شدت کنترل می کنند. برای آنها آلولوز یک نعمت است. طعم آلولوز درست شبیه شکر تصفیه شده است و طعم تلخی ندارد. به علاوه، بافت آن شبیه دانه های شکر است. جایگزینی شکر زمانی که میل به شیرینی دارید می تواند به شما کمک کند تا در مسیر خود باقی بمانید و در کتوزیس بمانید.
نظر شما در مورد آلولوز چیست؟
آیا قبلا از آن استفاده کرده اید و اگر چنین است، زیر تجربه خود نظر دهید!
از کجا میشد الولوز خرید