کرن بری سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان است. هنگامی که به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل مصرف شوند، می توانند فواید سلامتی مختلفی را ارائه دهند. مردم همچنین ممکن است آب زغال اخته یا سس مصرف کنند.
کرن بری بومی آمریکای شمالی است. آنها اکنون در حدود ۵۸۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی در شمال ایالات متحده، شیلی و کانادا رشد می کنند.
بسیاری از مردم زغال اخته را به دلیل دارا بودن مواد مغذی و آنتی اکسیدانی بالا یک غذای فوق العاده می دانند.
در واقع، تحقیقات مواد مغذی موجود در زغال اخته را با خطر کمتر عفونت دستگاه ادراری (UTI)، پیشگیری از انواع خاصی از سرطان، بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش فشار خون مرتبط دانسته است.
این مقاله تحقیقاتی را در مورد فواید بالقوه زغال اخته برای سلامتی، تجزیه مواد مغذی آن و اینکه چگونه مردم می توانند آن را در یک رژیم غذایی سالم بگنجانند، مرور می کند.
این ویژگی بخشی از مجموعه مقالاتی در مورد فواید غذاهای محبوب برای سلامتی است .
دستورالعملهای غذایی برای آمریکاییها ۲۰۲۰-۲۰۲۵ به افراد توصیه میکند از رژیم غذایی حاوی میوهها و سبزیجات فراوان استفاده کنند.
کرن بری منبع خوبی از ویتامین ها و آنتی اکسیدان های مختلف است.
از نظر تاریخی، بومیان آمریکا از زغال اخته به عنوان درمانی برای بیماری های مثانه و کلیه استفاده می کردند ، در حالی که مهاجران اولیه از انگلستان از آن برای درمان کم اشتهایی، شکایات معده، اختلالات خونی و اسکوربوت استفاده می کردند.
برخی از مزایای بالقوه کرن بری شامل موارد زیر است:
مدیریت UTI ها
زغال اخته در درمان های سنتی UTI نقش داشته است. سطح بالای آنتی اکسیدان پروآنتوسیانیدین (PACs) موجود در زغال اخته ممکن است به جلوگیری از چسبیدن برخی باکتری ها به دیواره های دستگاه ادراری کمک کند. به این ترتیب، PAC های موجود در زغال اخته ممکن است به جلوگیری از عفونت کمک کنند.
با این حال، تحقیقات در مورد اثرات زغال اخته بر درمان UTI نتایج متناقضی را به همراه داشته است.
به عنوان مثال، یک بررسی در سال ۲۰۱۶ نشان داد که متخصصان پزشکی معمولاً کرن بری را برای زنان مبتلا به عفونت ادراری مکرر توصیه می کنند. مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۴ روی ۵۱۶ شرکت کننده نشان داد که مصرف یک کپسول عصاره زغال اخته دو بار در روز باعث کاهش بروز UTI می شود.
از سوی دیگر، در یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ ، محققان دریافتند که اگرچه کپسول های کرن بری می توانند این کار را انجام دهند، اما بعید است که آب کرن بری همان اثر را داشته باشد.
این به این دلیل است که غلظت بالایی از عصاره کرن بری برای جلوگیری از چسبندگی باکتری ها لازم است. آب زغال اخته موجود در بازار چنین مقادیر بالایی از PAC را ندارد.
در همین حال، یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ نشان داد که اگرچه به نظر نمی رسد زغال اخته از شر باکتری هایی که باعث عفونت ادراری می شوند خلاص شود، ترکیب عصاره زغال اخته با اسید کاپریلیک حاصل از روغن نارگیل و عصاره اسانس پونه کوهی منجر به ریشه کنی رایج ترین باکتری، اشریشیا شد. کولی .
کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی
یک بررسی سیستماتیک در سال ۲۰۱۹ نشان داد که مکمل زغال اخته در رژیم غذایی ممکن است به فرد کمک کند چندین عامل خطر بیماری قلبی عروقی (CVD) را مدیریت کند. اینها شامل فشار خون سیستولیک است که فشار خون در طول انقباض عضله قلب است.
این بررسی همچنین نشان داد که مکمل کرن بری به کاهش شاخص توده بدن (BMI) و بهبود سطوح لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) یا کلسترول “خوب” کمک می کند.
در مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۹ ، محققان ۷۸ شرکت کننده را که دارای اضافه وزن یا چاقی بودند مورد بررسی قرار دادند. این نشان داد که مصرف روزانه یک دوز از یک نوشیدنی کرن بری کم کالری با محتوای بالای ترکیبات گیاهی، تنظیم قند خون، علائم شیمیایی التهاب و افزایش سطح لیپوپروتئین HDL را بهبود می بخشد.
کند کردن پیشرفت سرطان
مروری بر ۳۴ مطالعه پیش بالینی در سال ۲۰۱۶ نشان داد که زغال اخته یا ترکیبات موجود در زغال اخته اثرات مفیدی بر سلول های سرطانی در لوله های آزمایش دارد.
این مزایا شامل:
- باعث مرگ سلول های سرطانی می شود
- کند کردن رشد سلول های سرطانی
- کاهش التهاب
این بررسی همچنین نشان داد که زغال اخته می تواند چندین مکانیسم دیگر را که باعث رشد و گسترش سرطان می شود، تحت تاثیر قرار دهد.
اگرچه آزمایش بر روی انسان های مبتلا به سرطان محدود است، اما این یافته ها نویدبخش مدیریت آینده برخی سرطان ها در کنار درمان های استاندارد است.
افزایش سلامت دهان و دندان
PAC های موجود در زغال اخته نیز ممکن است برای سلامت دهان مفید باشد. بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ ، PAC های موجود در میوه هایی مانند زغال اخته ممکن است به دندان ها در برابر رشته ای از باکتری که منجر به پوسیدگی دندان می شود کمک کند.
زغال اخته همچنین ممکن است در پیشگیری از بیماری لثه مفید باشد.
نصف فنجان کرن بری خرد شده حاوی :
- ۲۵ کالری
- ۰.۲۵ گرم (گرم) پروتئین
- ۰.۰۷ گرم چربی
- ۶.۶ گرم کربوهیدرات، شامل ۲.۳۵ گرم شکر طبیعی
- ۲ گرم فیبر
- ۴.۴ میلی گرم (میلی گرم) کلسیم
- ۰.۱۲ میلی گرم آهن
- ۳.۳ میلی گرم منیزیم
- ۶ میلی گرم فسفر
- ۴۴ میلی گرم پتاسیم
- ۱.۱ میلی گرم سدیم
- ۰.۰۵ میلی گرم روی
- ۷.۷ میلی گرم ویتامین C
- ۰.۵ میکروگرم (mcg) فولات DFE
- ۳۵ واحد بین المللی (iu) ویتامین A
- ۰.۷۲ میلی گرم ویتامین E
- ۲.۷۵ میکروگرم ویتامین K
کرن بری همچنین حاوی طیف وسیعی از ویتامین های B حیاتی است، از جمله:
- ویتامین B-1 (تیامین)
- ویتامین B-2 (ریبوفلاوین)
- ویتامین B-3 (نیاسین)
- ویتامین B-6
آنها همچنین منبع خوبی از ویتامین C هستند.
ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی و طبیعی است. طبق گفته مؤسسه ملی بهداشت (NIH) ، ویتامین C می تواند:
- برخی از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد بیماری زا را مسدود می کند
- بهبود جذب آهن از منابع گیاهی
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- حمایت از تولید کلاژن برای بهبود زخم
مصرف فیبر بیشتر ممکن است به فرد کمک کند تا خطر ابتلا به طیف وسیعی از شرایط سلامتی را کاهش دهد، از جمله:
- سکته
- بیماری عروق کرونر قلب
- فشار خون
- کلسترول بالا
- دیابت
- چاقی
- برخی از شرایط گوارشی
افزایش مصرف فیبر همچنین ممکن است به کاهش فشار خون و سطح کلسترول، بهبود حساسیت به انسولین و افزایش کاهش وزن برای افراد چاق کمک کند.
ویتامین E یک آنتی اکسیدان محلول در چربی است که در عملکرد سیستم ایمنی نقش دارد . ممکن است به فرد کمک کند تا از شرایط مزمن مرتبط با رادیکال های آزاد مانند:
- بیماری قلبی
- سرطان
- آب مروارید
- بیماری آلزایمر
- آرتروز
کشاورزان زغال اخته تازه را در سپتامبر و اکتبر برداشت می کنند ، بنابراین پاییز بهترین زمان برای خرید آن است. آنها همچنین به صورت خشک، منجمد یا کنسرو شده در اکثر مواقع سال در دسترس هستند.
یک فرد می تواند کرن بری های تازه را در یخچال قرار دهد یا آنها را منجمد کرده و بعداً بخورد.
با این حال، برخی از محصولات زغال اخته ممکن است حاوی قندهای اضافه شده باشند. این به این دلیل است که زغال اخته کاملاً ترش است و ممکن است مصرف آن بدون مقداری شیرین کننده اضافی دشوار باشد. برای فرد مهم است که برچسب مواد تشکیل دهنده را بررسی کرده و مطمئن شوید که محصولی را با کمترین شکر افزوده انتخاب کنید.
آب زغال اخته همچنین اغلب حاوی آب میوه های دیگر و شیرین کننده های اضافه شده است. افرادی که به دنبال آب زغال اخته ای هستند که بیشترین فایده را داشته باشد، باید آب میوه ای مصرف کنند که زغال اخته را به عنوان ماده اولیه ذکر کرده است.
سس کرن بری ممکن است بخش مهمی از یک وعده غذایی تعطیلات باشد، اما راه های زیادی برای لذت بردن از این میوه در تمام طول سال وجود دارد.
در اینجا چند نکته وجود دارد که یک فرد می تواند برای گنجاندن کرن بری در رژیم غذایی خود امتحان کند:
- با آجیل های بدون نمک، دانه ها و زغال اخته خشک یک ترکیب تریل خانگی درست کنید.
- یک مشت کوچک کرن بری یخ زده را در اسموتی میوه ای بگنجانید.
- زغال اخته خشک شده را به بلغور جو دوسر یا غلات سبوس دار اضافه کنید.
- زغال اخته خشک یا تازه را در دستور پخت کلوچه یا کلوچه بریزید.
- زغال اخته خشک را به سالاد اضافه کنید.
- زغال اخته تازه را در یک دسر سیب، مانند پای یا پینه دوز، برای طعم بیشتر قرار دهید.
افرادی که از داروی رقیق کننده خون وارفارین (Jantoven) استفاده می کنند باید در مورد مصرف کرن بری با پزشک خود صحبت کنند. شواهد متناقض نشان می دهد که ممکن است با وارفارین یا سایر رقیق کننده های خون تداخل داشته باشد و باعث افزایش اثرات ضد انعقاد شود.
محصولات کرن بری همچنین ممکن است منجر به دفع بیشتر اگزالات در ادرار شود. این می تواند باعث تشکیل سنگ کلیه در افرادی شود که مستعد ابتلا به سنگ های نوع اگزالات کلسیم هستند.
افراد با سابقه سنگ کلیه باید قبل از افزایش مصرف کرن بری با پزشک خود صحبت کنند.
زغال اخته یک غذای طبیعی با فواید بالقوه برای سلامتی است، اما به این معنی نیست که برای همه انتخاب خوبی است. برخی شواهد نشان میدهند که خوردن آن برای همه خوب نیست. برخی از ملاحظاتی که یک فرد باید رعایت کند شامل موارد زیر است:
- بارداری : مشخص نیست و اطلاعات کمی در مورد اینکه آیا زغال اخته تأثیر منفی بر بارداری دارد یا خیر. بهتر است فرد مصرف خود را با پزشک معالج خود در میان بگذارد.
- عفونت های ادراری: در حالی که کرن بری ممکن است برای عفونت عفونت ادراری مفید باشد، فرد باید به جای تلاش برای خوددرمانی با کرن بری یا محصولات آن، تشخیص رسمی داده و برنامه های درمانی توصیه شده توسط پزشک خود را دنبال کند.
- داروهای رقیق کننده خون : شواهد متناقض نشان می دهد که مصرف کرن بری ممکن است اثر رقیق کننده خون داروهای تجویزی را افزایش دهد.
- پرستاری: مشخص نیست که آیا مصرف کرن بری در دوران شیردهی بر کودک تأثیر دارد یا خیر.
- مشکلات معده: شواهد نشان می دهد که مصرف تعداد زیادی کرن بری یا محصولات حاوی آن می تواند منجر به ناراحتی معده و اسهال شود. این امر به ویژه در کودکان خردسال صادق است.
آیا هر توت دیگری به اندازه کرن بری از نظر مواد مغذی غنی است؟
توت فرنگی، زغال اخته، شاه توت و تمشک همگی از نظر ارزش غذایی شبیه به زغال اخته هستند.
هنگام خرید کرن بری به چه نکاتی توجه کنم؟
زغال اخته باید در لمس سفت و بدون چروک باشد. هنگام انتخاب آبمیوه و محصولات زغال اخته، فرد باید به دنبال محصولاتی باشد که قند کم یا بدون شکر دارند.
فواید خوردن کرن بری برای زنان در مقابل مردان چیست؟
در زنان، ممکن است به پیشگیری از عفونت ادراری و سلامت دهان کمک کنند. مردان نیز ممکن است از سلامت دهان و دندان بهره مند شوند. همچنین، هر دو جنس دارای چندین ماده مغذی، آنتی اکسیدان ها و فیبر هستند.
آیا زغال اخته یک غذای فوق العاده است؟
Superfood بیشتر یک اصطلاح بازاریابی است تا یک اصطلاح علمی. با این حال، از نظر رعایت معیارهای تامین مواد مغذی زیاد، آنها یک ابر غذایی هستند که اکثر افراد می توانند با خیال راحت به رژیم غذایی معمول خود اضافه کنند.
آیا زغال اخته خشک شده برای شما مفید است؟
زغال اخته خشک، مانند سایر میوه های خشک، اغلب با شکر افزوده ساخته می شود. اگر فردی نگران مصرف قند خود است یا اینکه میوه خشک خود را بدون افزودن شکر در خانه تهیه کند، باید محتوای قند را بررسی کند.
کرن بری منبع خوبی از چندین ماده مغذی و آنتی اکسیدان است. آنها ممکن است چندین فواید سلامتی از جمله کمک به سلامت دهان، پیشگیری از عفونت های ادراری و احتمالاً کمک به مراقبت از سرطان داشته باشند. اکثر مردم می توانند با خیال راحت کرن بری را بدون هیچ مشکلی به رژیم غذایی خود اضافه کنند، اما افرادی که باردار هستند یا از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند باید ابتدا با پزشک خود درباره افزایش مصرف خود صحبت کنند.