تخم کتان حاوی مواد مغذی است که از قلب و سلامت کلی شما پشتیبانی می کند. این ممکن است عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی مانند بهبود کلسترول و تری گلیسیریدها را کاهش دهد.
تخم کتان (Linum usitatissimum) به عنوان دانه کامل و زمینی و روغن تخم موجود است. این ماده دارای یک پروفایل مغذی چشمگیر ، تأمین فیبر ، یک اسید چرب امگا ۳ و لیگنین-ترکیبات گیاهی قدرتمند است.
در حالی که این تحقیق امیدوار کننده به نظر می رسد ، توجه به این نکته مهم است که بیشتر در مورد اثرات طولانی مدت و دوز بهینه ضروری است.

قبل از مصرف تخم کتان
تخم کتان ممکن است در صورت بارداری ، شیردهی یا مصرف داروهای خاصی از مصرف آن ناامن باشد. از پزشک یا یک متخصص تغذیه ثبت شده برای توصیه متخصص خود بخواهید.
در حالی که کتان ممکن است به نفع بسیاری از افراد باشد ، این تنها در هنگام مصرف در اعتدال صادق است. مصرف بیش از حد ممکن است باعث مشکلات گوارشی شود.
اگر آلرژی شناخته شده ای ندارید ، فقط با مصرف تخم کتان ادامه دهید. در صورت مصرف هورمون درمانی یا سرطان حساس به هورمون ، ابتدا بدون صحبت با پزشک خود مصرف نکنید.
مشخصات مغذی تخم کتان
از آنجا که تخم کتان کامل به سختی هضم می شود و روغن تخم کتان مقداری از مواد مغذی را در حین پردازش از دست می دهد ، تخم کتان قهوه ای یا وعده غذایی کتان مزایای کل تخم کتان را فراهم می کند.
مصرف بهینه برای حداکثر مزایای سلامتی ناشناخته است. اما بیشتر کارشناسان در مورد مصرف ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری (TBSP) دانه کتان روزانه ، که برابر است با ۷ تا ۱۴ گرم موافق هستند.
یک قاشق غذاخوری از تخم کتان قهوه ای حاوی:
- کالری: 37
- پروتئین: 1 گرم
- کربوهیدرات ها: 2 گرم
- فیبر: 2 گرم
- اسید چرب امگا ۳: 2 گرم
- تیامین: 10 ٪ از ارزش روزانه (DV)
- مس: 9 ٪ DV
- منگنز: 8 ٪ DV
- منیزیم: 7 ٪ DV
فواید تخم کتان برای سلامت قلب
تخم کتان منبع خوبی از اسید آلفا لینولنیک (ALA) است. ALA یک اسید چرب امگا ۳ است و به ویژه برای سلامت قلب مفید است. امگا ۳ ها به عنوان چربی های اشباع نشده “سالم” طبقه بندی می شوند.
Lignans یکی دیگر از مواد مغذی اصلی است که باید به آنها توجه زیادی کرد.
ممکن است عوامل خطر بیماری قلبی را کاهش دهد
یک کارآزمایی بالینی در سال ۲۰۱۹ از ۸۰ نفر با چربی زیاد و فشار خون بالا – هر دو عامل خطر برای بیماری های قلبی – اثرات ۳۶ گرم پودر تخم کتان بر این معیارها را مورد بررسی قرار داد.
بعد از ۸ هفته ، گروه درمانی دید پیشرفت در:
- فشار خون سیستولیک
- فشار خون
- تری گلیسیریدها
- کلسترول
- لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) کلسترول “بد”
- لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) کلسترول “خوب”
در این مطالعه کلسترول LDL حدود ۹ ٪ کاهش یافته است. یک مطالعه برجسته در سال ۲۰۰۳ تخمین می زند که کاهش ۱ درصدی کلسترول LDL با یک همراه است ۱.۲ ٪ تا ۲ ٪ خطر کمتر بیماری عروق کرونر.
این بدان معنی است که حتی پیشرفت های اندک در کلسترول LDL ممکن است تأثیر زیادی بر سلامت قلب شما داشته باشد.
ممکن است از آترواسکلروز جلوگیری کند
آترواسکلروز یک بیماری التهابی قلبی شریان های شما است. بنابراین ، یکی از راه های کمک به کاهش خطر ابتلا به آترواسکلروز ممکن است کاهش التهاب از طریق مصرف تخم کتان باشد.
علا ، امگا ۳ در تخم کتان ، یک جزء ضد التهابی از تخم کتان است. یک بررسی تحقیقاتی در سال ۲۰۲۰ از امگا 3S مطالعات مشاهده ای قدیمی را که حمایت از ALA برای:
- کاهش شیوع ساخت پلاک آترواسکلروتیک (FAT)
- کاهش پیشرفت پلاک
ممکن است به حفظ وزن متوسط کمک کند
چاقی یک عامل خطر برای بیماری های قلبی است. شما ممکن است با حفظ وزن متوسط با استفاده از تخم کتان ، به سلامتی قلب خود کمک کنید.
یک مطالعه بالینی ۲۰۲۲ در مورد گرفتن یک محصول تخم کتان – حاوی ۲.۵۶۰ میلی گرم (میلی گرم) یا ۱،۲۸۰ میلی گرم بدنه تخم کتان (Mucilage) – دو بار در روز با وعده های غذایی رابطه بین وزن و تخم کتان را بررسی می کند.
بیش از ۱۲ هفته ، ۱۰۸ شرکت کننده با اضافه وزن یا متوسط یکی از محصولات تخم کتان را گرفتند و رژیم کم کالری را دنبال کردند.
نتایج نشان می دهد که ۶۸ ٪ از کسانی که محصول ۲۵۶۰ میلی گرم و ۴۶ ٪ از کسانی را که محصول ۱،۲۸۰ میلی گرم را مصرف می کردند ، حداقل ۵ ٪ کاهش وزن را مشاهده کردند.
از آنجا که این مطالعه همچنین شامل رژیم غذایی کم کالری است ، دشوار است که بگوییم اثرات کاهش وزن به دلیل محصول تخم کتان به تنهایی بوده است.
سایر مزایای سلامتی کتان
در حالی که کتان تخم فواید زیادی برای قلب شما دارد ، ممکن است بر سایر زمینه های سلامتی شما تأثیر بگذارد:
ممکن است در برابر سرطان محافظت کند
لیگنین ترکیبات گیاهی است که به دلیل خاصیت قدرتمند مبارزه با سرطان مورد مطالعه قرار می گیرند. به ویژه ، محصولات تخم کتان ، در مطالعات انسانی ، حیوان و آزمایشی ، ممکن است در برابر سرطان ها محافظت کند از:
تحقیقات انسانی بیشتری برای تعیین چگونگی مؤثر بودن کتان در پیشگیری و درمان سرطان ضروری است.
ممکن است از یبوست جلوگیری کند
در ۱ قاشق غذاخوری تخم کتان، مردان حدود ۵ ٪ از مصرف فیبر توصیه شده روزانه خود را مصرف می کنند ، و زنان حدود ۸ ٪ از مصرف فیبر توصیه شده روزانه خود را مصرف می کنند.
فیبر – محلول و نامحلول – از سلامت روده پشتیبانی می کند با تغذیه باکتری های روده مفید خود. فیبر نامحلول ، به طور خاص ، ممکن است از یبوست جلوگیری کنید و با افزودن به محتوای مدفوع خود ، حرکات منظم روده را ارتقا دهید.
خلاصه
اگر به دنبال راه هایی برای کمک به تقویت سلامت قلب خود هستید ، ممکن است بخواهید کتان را در نظر بگیرید. این ماده حاوی تن مواد مغذی است که از سلامت کلی شما پشتیبانی می کند اما به طور خاص ممکن است سلامت قلب شما را تقویت کند.
تخم کتان ممکن است برخی از عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد ، از آترواسکلروز جلوگیری کند و به شما در حفظ وزن متوسط از جمله سایر مزایای سلامتی کمک کند.
تخم کتان برای همه توصیه یا ایمن نیست. قبل از افزودن آن به رژیم غذایی خود ، از پزشک یا یک متخصص تغذیه ثبت شده برای توصیه متخصص خود سؤال کنید.
https://www.healthline.com/health/heart-health/flaxseed-for-heart-health