تخمه کدو تنبل یا پپیتاس یک ماده محبوب در غذاهای مکزیکی و یک میان وعده اعتیاد آور است. آنها همچنین می توانند در محصولات پخته شده و دسرها برای اضافه کردن چربی، ترد و طعم استفاده شوند. علاوه بر این، این لقمه های سبز و خوشمزه کاملا مقرون به صرفه و بسیار مغذی هستند.
اما سوال مهم این است که آیا دانه های کدو تنبل کتوژنیک هستند؟
به طور خلاصه بله. تخمه کدو تنبل مانند بیشتر دانه ها دارای چربی زیاد و کربوهیدرات کم است. آنها مواد مغذی و فیبر اضافی را برای کمک به شما در تغذیه خوب و کتوز فراهم می کنند. و در عین حال خوشمزه و ترد است.
تخم کدو چیست؟
تخمه کدو تنبل دانه خوراکی کدو یا کدو حلوایی است که معمولاً به صورت نمک زده و برشته مصرف می شود. بسیاری از انواع کدو تنبل دارای دانه هایی هستند که برای پخت عالی هستند. برخی حتی دانه هایی را بدون پوسته بیرونی سخت تولید می کنند. یک نمونه عالی کدو کاکائی است.
تخمه کدو تنبل یک میان وعده محبوب است که به تنهایی یا به صورت مخلوط به فروش می رسد. آنها همچنین به میله های گرانولا انرژی، محصولات پخته شده و حتی شکلات اضافه می شوند. آنها ابتدا در آمریکای شمالی خورده شدند و به طور گسترده توسط بومیان آمریکا مصرف شدند. امروزه بیشتر تخمه های کدو تنبل مصرفی در ایالات متحده وارداتی هستند.
این دانه های سبز روشن علاوه بر اینکه یک میان وعده ترد و شور هستند، می توانند به آرد، پاستا و حتی شیر نیز تبدیل شوند. روغن دانه کدو تنبل در اروپا نیز به طور گسترده مصرف می شود و به دلیل طعم آجیلی شدید آن مورد توجه قرار می گیرد.
خوردن تخمه کدو تنبل
مانند هر دانه دیگری، تخم کدو تنبل سرشار از مواد مغذی، به ویژه مواد معدنی است. دانه ها سرشار از مواد مغذی هستند و هر آنچه گیاه برای رشد و دفع بیماری نیاز دارد را فراهم می کند. ما نیز می توانیم از این مواد مغذی با گنجاندن دانه کدو تنبل در رژیم غذایی خود استفاده کنیم. در اینجا یک تقسیم بندی تغذیه ای از حدود یک اونس دانه کدو تنبل آورده شده است [۱]:
- ۱۵۸ کالری
- ۸.۵ گرم پروتئین
- ۱۳.۹ گرم چربی
- ۱.۳ گرم کربوهیدرات خالص
- ۲.۵ میلی گرم آهن (15% DV)
- ۷۳.۴ میلی گرم منیزیم (۱۸٪ DV)
- ۲.۹ میلی گرم روی (۱۹% DV)
با این حال، ترکیب دقیق غذایی پپیتاس به تنوع کدو تنبل و روش فرآوری آن بستگی دارد. اما به طور کلی، تخم کدو حاوی حداقل ۵۰٪ چربی، ۲۵٪ پروتئین، ۲۵٪ کربوهیدرات و ۵٪ فیبر است. [۲]. این دانه ها همچنین منبع خوبی از ویتامین های گروه B هستند که برای تولید انرژی و سلامت مغز و همچنین ویتامین E ضروری هستند.
آیا دانه های کدو تنبل دوستدار کتوژنیک هستند؟
دانه های کدو تنبل با تنها ۱.۳ گرم کربوهیدرات خالص در یک وعده ۱ اونس قطعا کتوژنیک دوست هستند. و با داشتن چربی و پروتئین می توانند مواد مغذی ارزشمندی را به رژیم غذایی شما اضافه کنند. حتی اگر بیش از ۱ اونس ( مشت) استاندارد در روز بخورید، احتمالاً به حد مجاز روزانه ۲۰ تا ۵۰ گرم کربوهیدرات در روز نخواهید رسید.
همچنین بیشتر چربی موجود در تخمه کدو غیراشباع است. یا به طور دقیق تر، دانه های کدو تنبل سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه (PUFA) به نام امگا ۶ هستند. این یکی از دو اسید چرب ضروری است که دیگری امگا ۳ است. برخی از رژیمهای کتوژنیک میخواهند دریافت امگا ۶ خود را کم نگه دارند، زیرا مطالعات دریافت نامتناسب بالای امگا ۶ و امگا ۳ را با بیماریهای مزمن مانند دیابت، بیماری قلبی و آرتریت مرتبط میدانند. [۳].
با این حال، بعید است که مصرف زیاد اسیدهای چرب امگا ۶ به تنهایی تنها عامل در افزایش این مشکلات سلامتی باشد. و علاوه بر این، یکی از راههای متعادل کردن مصرف دو اسید چرب ضروری این است که مطمئن شوید غذاهای غنی از امگا ۳ مانند ماهی، دانههای چیا، انواع توتها و سبزیجات برگدار مصرف میکنید. [۴].
نحوه استفاده از تخمه کدو تنبل روی کتوژنیک
با خیال راحت از پپیتا لذت ببرید زیرا یک میان وعده سبک است. در صورت تمایل، از آنها برای ساختن گرانولا، میله های انرژی یا بمب های چربی استفاده کنید. هنگامی که در یک مخلوط کن پرقدرت به خوبی آسیاب می شود، می توانید خمیر تخم کدو حلوایی خانگی درست کنید که جایگزین مناسبی برای کره بادام زمینی است.
تخم کدو را می توان به دسرها نیز اضافه کرد. بدون نمک ممکن است بهترین باشد. با این حال، هنگام استفاده از پپیتا، نمک اضافه شده را در دستور العمل های شیرین حذف کنید. آنها می توانند جایگزین عالی برای آجیل در کوکی ها، کلوچه ها، براونی ها، پنکیک ها و کیک ها باشند. همچنین می توانید آنها را در وعده های غذایی خرد کنید تا دسرهای سبز برای سنت سنتور درست کنید. پاتریک
خلاصه
مانند آجیل، دانه ها نیز در رژیم کتوژنیک جای دارند. و این در مورد دانه های کدو تنبل نیز صدق می کند، به دلیل محتوای کم کربوهیدرات، چربی بالا و پروتئین متوسط.
دانه های کدو تنبل دوستدار کتوژنیک هستند و به طور کلی برای شما مفید هستند. اگرچه چربیهای آنها عمدتاً اسیدهای چرب امگا ۶ پیشالتهابی هستند، دانههای کدو تنبل منبعی از مواد مغذی ضدالتهابی مانند ویتامین E و روی هستند. به علاوه، آنها یک منبع مقرون به صرفه از مواد مغذی با کیفیت هستند و می توانند به شما کمک کنند تا بودجه خود را حفظ کنید.
آنها با رنگ سبز و طعم آجیلی خود می توانند در غذاهای خوش طعم و شیرین قرار بگیرند. اگر می خواهید محصولات مختلف تخم کدو را امتحان کنید، بدانید که تهیه خمیر، آرد و حتی شیر خانگی تخم کدو تنبل با یک مخلوط کن با کیفیت آسان است.