خرما سرشار از قند طبیعی است، بنابراین بسیاری از مردم فکر می کنند ممکن است برای آنها مفید نباشد. با این حال، این میوه های شیرین مملو از مواد مغذی فراوانی هستند که آنها را به یک میان وعده عالی در حد اعتدال تبدیل می کند.
خرما در درختان خرما به صورت خوشه های کوچک رشد می کند. واژه خرما از کلمه یونانی daktulos به معنای انگشتان گرفته شده است.
کشاورزان خرما را در پاییز و اوایل زمستان برداشت می کنند، بنابراین خرما معمولاً در این زمان از سال تازه ترین طعم را دارد. با این حال، بسیاری از مردم خرمای خشک می خورند که می تواند برای مدت طولانی در ظرف در بسته باقی بماند.
در این مقاله با فواید خرما برای سلامتی و نحوه گنجاندن آن در یک رژیم غذایی متعادل آشنا شوید.
پنج فایده خوردن خرما
خرما علاوه بر طعم عالی، حاوی پروتئین، ویتامین و مواد معدنی است. آنها همچنین عبارتند از:
- دارای پلی فنول بالا پلی فنول ها ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند که می توانند از بدن در برابر التهاب محافظت کنند. خرما حاوی پلی فنول های بیشتر نسبت به سایر میوه ها و سبزیجات
- جایگزین شیرینی های با کالری خالی. خرما می تواند شیرینی فرد را سیر کند و در عین حال مواد مغذی ضروری مانند ویتامین B-6 و آهن را نیز فراهم می کند.
- دارای فیبر بالا. فقط ¼ فنجان خرما فراهم می کند ۱۲ درصد نیاز روزانه فرد به فیبر فیبر به فرد کمک می کند مدت طولانی تری احساس سیری کند.
- پتاسیم بالایی دارد. خرما سرشار از پتاسیم است که الکترولیت مورد نیاز بدن برای سلامت قلب است. پتاسیم همچنین به ساخت عضله و پروتئین در بدن کمک می کند.
- برای تعویض عالیه مردم می توانند شکر، چیپس شکلات یا آب نبات در دستور پخت پخت را با خرما جایگزین کنند تا مطمئن شوند که به جای شکرهای تصفیه شده، قند طبیعی می خورند.
اطلاعات تغذیه ای
خرمای دگلت نور یکی از رایج ترین خرماهایی است که افراد می توانند در سوپرمارکت ها پیدا کنند.
در زیر اطلاعات تغذیه ای برای یک نفر آورده شده است اندازه متوسط تاریخ دگلت نور:
- کالری: ۲۰
- چربی کل: ۰.۰۳ گرم (گرم)
- کل کربوهیدرات: ۵.۳۳ گرم
- فیبر غذایی: ۰.۶ گرم
- شکر: ۴.۵ گرم
- پروتئین: ۰.۱۷ گرم
- ویتامین B-6: 0.012 میلی گرم (میلی گرم)
- آهن: ۰.۰۷ میلی گرم
- منیزیم: ۳ میلی گرم
- پتاسیم: ۴۷ میلی گرم
یکی دیگر از انواع رایج خرما Medjool است. خرمای مدجول دارای یک محتوای غذایی مشابه و اغلب بزرگتر از خرمای دگلت نور هستند.
ریسک ها و ملاحظات
خرما نسبت به بقیه ارزش غذایی خود دارای قند بسیار بالایی است. افرادی که سعی در مدیریت قند خون خود دارند، مانند افراد مبتلا به دیابت، هنگام مصرف خرما باید مراقب کل قند مصرفی خود باشند.
خوردن خرما در حد اعتدال بعید است که قند خون افراد را بیش از حد افزایش دهد، حتی اگر دیابت داشته باشند.
مطابق با یک مطالعهخرما یک ماده غذایی با شاخص گلیسمی پایین است که باعث افزایش قابل توجه قند خون در افراد مبتلا به دیابت یا بدون دیابت نمی شود.
اگرچه محققان تنها حجم نمونه کوچکی داشتند، اما یافتههای آنها نشان میدهد که مصرف متعادل خرما نباید تأثیر چشمگیری بر قند خون افراد بگذارد.
نحوه خوردن خرما
خرما را می توان مانند کشمش به صورت تازه یا خشک مصرف کرد. مردم همچنین می توانند آنها را به انواع غذاهای شیرین یا خوش طعم اضافه کنند.
چند نمونه از غذاهایی که خرما دارند عبارتند از:
- خرمای شکم پر: افراد می توانند خرما را با بادام، گردو، پنیر خامه ای یا پسته برای میان وعده یا فینگرفود پر کنند.
- سالاد: خرمای کامل خرد شده، خلال شده یا بدون هسته یک افزودنی عالی برای سالاد است.
- اسموتی: ترکیب خرما در اسموتی موز به شیرینی طبیعی و ارزش غذایی اضافی میافزاید.
- خورش ها: خرما در خورش های مراکشی یا غذاهای تاگینی طعم بسیار خوبی دارد.
- توپ های انرژی زا: مردم می توانند خرما را با مغزها، کرن بری، جو دوسر، تکه های نارگیل یا انواع مواد دیگر مخلوط کنند تا «توپ های انرژی» بدون پخت درست کنند.
هنگام خرید خرما، مردم باید به دنبال خرماهایی باشند که براق و نشکن هستند.
فرد می تواند خرمای تازه را در ظرف دربسته در یخچال برای ماه ها و حتی بیشتر در فریزر نگهداری کند. اگر خرمای خشک در یخچال نگهداری شود، حدود ۱ سال در ظرف دربسته و در صورت یخ زدن سال ها ماندگاری دارد.
انسان نباید خرمایی را بخورد که بوی ترش دارد یا خیلی سفت است یا روی سطح آن قند متبلور شده است. این علائم می تواند نشان دهد که تاریخ ها خراب شده اند.