قهوه زردچوبه فوق العاده ساده است، زیرا تنها ماده اضافی زردچوبه است، یک ادویه زرد رنگ پر جنب و جوش که به طور گسترده در آشپزی هندی و طب سنتی استفاده می شود. حاوی ترکیبی به نام کورکومین است که ضد التهاب است و ممکن است دارای خواص تسکین دهنده درد باشد.۱).

شیر لاته طلایی نوشیدنی دیگری است که با زردچوبه درست می شود. آنها همچنین ممکن است حاوی ادویه های دیگری مانند زنجبیل، فلفل سیاه یا دارچین باشند و می توانند با یا بدون قهوه درست شوند.

بیشتر بخوانید
کلاژن در قهوه: فواید، حقایق و دستور العمل ها

این مقاله تمام آنچه را که باید در مورد قهوه زردچوبه و فواید آن بدانید را مرور می کند.

قهوه زردچوبه چیست؟

برای تهیه قهوه زردچوبه، به سادگی زردچوبه – و در صورت تمایل سایر ادویه ها – را به قهوه اضافه کنید تا سلامت آن را افزایش دهید.

زردچوبه دارای کورکومین است که یک ترکیب آنتی اکسیدانی قوی است که به این ادویه رنگ می دهد. دارای خواص ضد التهابی، ضد میکروبی، ضد پیری و تسکین دهنده درد است (۱).

بسیاری از طرفداران ادعا می کنند که طعم ملایم زردچوبه با قهوه به خوبی کار می کند.

قهوه‌های زردچوبه خانگی از بسیار ابتدایی – هم زدن کمی پودر زردچوبه در قهوه سیاه – تا دستور العمل‌های مهم‌تر که می‌توانند به عنوان جایگزینی برای وعده غذایی استفاده شوند، متغیر است. مواد افزودنی رایج به قهوه زردچوبه عبارتند از:

  • فلفل سیاه
  • میخک
  • دارچین
  • زنجبیل
  • خامه های لبنی یا گیاهی
  • شیرین کننده
  • کره
  • روغن نارگیل

لاته شیر طلایی

شیر لاته طلایی یک نوشیدنی گرم است که دارای زردچوبه به عنوان ماده اصلی آن است که به نوشیدنی رنگ طلایی مایل به زرد می دهد. این به عنوان یک مقوی سلامت ظاهر شد، اما بسیاری از مردم آن را به دلیل رنگ و طعم منحصر به فرد زردچوبه می نوشند.

لاته زردچوبه را می توان به روش های مختلفی تهیه کرد، اما همه آنها دو ماده مشترک دارند: زردچوبه و لبنیات یا شیر گیاهی. ممکن است قهوه و همچنین سایر ادویه ها مانند زنجبیل، فلفل سیاه، دارچین و وانیل را داشته باشند یا نداشته باشند. بسیاری از مردم عسل را به عنوان شیرین کننده نیز اضافه می کنند.

با استفاده از زردچوبه و سایر مواد دلخواه، لاته‌های شیر طلایی را می‌توانید به راحتی خودتان درست کنید، اما می‌توانید مخلوط‌های از پیش آماده‌شده‌ای را نیز خریداری کنید که فقط نیاز به کف کردن با شیر دارند.

قهوه زردچوبه یک نوشیدنی ساده است که با افزودن زردچوبه – و گاهی ادویه‌های دیگر – به قهوه درست می‌شود. از سوی دیگر، شیر لاته طلایی نوشیدنی های گرمی هستند که با زردچوبه و شیر درست می شوند و قهوه اختیاری است.

تاثیر قهوه بر جذب کورکومین

یکی از ایرادات زردچوبه این است که جذب موثر آن برای بدن شما سخت است و همین امر مفید بودن آن را محدود می کند.۲).

بیشتر بخوانید
خواص قهوه برای سلامتی| فواید و مزایای قهوه نوشی

در واقع، افزودن زردچوبه به قهوه ممکن است استفاده از آن را برای بدن شما دشوارتر کند. در مایعات اسیدی – آنهایی که pH آنها ۶ یا کمتر است – حلالیت کورکومین کاهش می یابد. قهوه یک نوشیدنی اسیدی با pH حدود پنج (۲، ۳).

با این حال، راهبردهایی برای بهبود جذب کورکومین از غذاها و نوشیدنی ها وجود دارد.

فلفل سیاه معمولاً با زردچوبه در قهوه زردچوبه، شیر لاته طلایی و سایر غذاهای ترکیب می شود زیرا حاوی ترکیب پیپرین است که به افزایش جذب کورکومین کمک می کند.۲).

علاوه بر این، کورکومین محلول در چربی است، بنابراین مصرف آن با چربی ممکن است جذب آن را افزایش دهد. به این ترتیب، افزودن یک منبع چربی – چه شیر، خامه، کره یا روغن – به قهوه زردچوبه ممکن است به جذب موثرتر این ترکیب کمک کند.۲).

جذب کورکومین موجود در زردچوبه برای بدن شما دشوار است. در حالی که اسیدیته قهوه ممکن است مانع جذب بیشتر آن شود، افزودن فلفل سیاه و یک منبع چربی ممکن است جذب را بهینه کند.

فواید افزودن زردچوبه به قهوه

به لطف کورکومین و سایر ترکیبات مرتبط به نام کورکومینوئیدها که در زردچوبه یافت می شود، قهوه زردچوبه فواید بالقوه بسیاری را ارائه می دهد. این موارد عبارتند از:

  • کاهش التهاب. کورکومین ممکن است التهاب مزمن را که با بیماری های مزمن مانند سرطان، بیماری قلبی، دیابت نوع ۲، زوال ذهنی و برخی اختلالات گوارشی مرتبط است، کاهش دهد.۴).
  • تسکین درد. کورکومین ممکن است درد التهابی و عصبی را کاهش دهد. بسیاری از مکمل های طبیعی تسکین درد دارای کورکومین به عنوان یک عنصر کلیدی هستند.۵).
  • افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی. کورکومین ممکن است به خنثی کردن ترکیبات مضر رادیکال های آزاد کمک کند، که وقتی در بدن شما به اندازه کافی بالا می آیند باعث آسیب سلولی می شوند.۶).
  • حمایت ایمنی با کاهش التهاب و افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی، زردچوبه ممکن است به بدن شما کمک کند تا به طور موثرتری از پاتوژن های مضر جلوگیری کند.۷).
بیشتر بخوانید
چه مقدار کافئین در یک فنجان قهوه وجود دارد؟ راهنمای تفصیلی

با این حال، بسیاری از مطالعاتی که از این فواید حمایت می‌کنند، از دوزهای بیشتری از کورکومین نسبت به مقداری که از دوز گاه به گاه زردچوبه در قهوه یا گلدن لاته دریافت می‌کنید، استفاده می‌کنند. بنابراین، مطالعات بزرگتر و با کیفیت بالا در انسان هنوز مورد نیاز است.

زردچوبه ممکن است فواید ضد التهابی، تسکین دهنده درد، آنتی اکسیدانی و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن را ارائه دهد. با این حال، قهوه زردچوبه و لاته شیر طلایی ممکن است به اندازه کافی از این ترکیب برای به دست آوردن این فواید ارائه نکنند.

چه مقدار زردچوبه به قهوه خود اضافه کنید

اگر با پودر زردچوبه پخته اید، می دانید که چقدر خوب و قوی است. فقط مقدار کمی زردچوبه برای افزودن طعم دلپذیر به ظروف زردچوبه – یا رنگ آمیزی نوک انگشتان و پیشخوان شما به زردی نیاز است.

به همین دلیل، یک شیر لاته طلایی یا قهوه با زردچوبه نیاز چندانی ندارد. به طور معمول، حدود ۱/۲ قاشق چای خوری (۱.۵ گرم) زردچوبه در هر وعده این کار را انجام می دهد.

اگر از طعم قوی زردچوبه لذت می برید، می توانید بیشتر اضافه کنید. پودر زردچوبه در مقادیری که معمولاً در پخت و پز و پخت استفاده می شود بی خطر است.

با این حال، اگر مکمل‌های کورکومین یا زردچوبه نیز مصرف می‌کنید، حتماً به توصیه‌های دوز سازنده پایبند باشید. دوزهای ۶ گرم یا بیشتر کورکومین در روز ممکن است باعث ناراحتی خفیف گوارشی در برخی افراد شود.۸).

پودر زردچوبه بسیار قوی است. شما فقط به مقدار کمی در قهوه یا شیر لاته طلایی خود نیاز دارید.

طرز تهیه شیر لاته طلایی در خانه

آیا علاقه مندید یک لاته شیر طلایی را برای خود امتحان کنید؟ درست کردن آنها ساده است و فقط به چند ماده معمولی نیاز دارند. اگر از شیر بدون چربی یا شیر گیاهی کم چرب استفاده می کنید، مقداری روغن نارگیل یا کره به آن اضافه کنید تا میزان چربی آن افزایش یافته و جذب کورکومین بهتر شود.

بیشتر بخوانید
آیا قهوه باعث خستگی می شود؟

ظروف آشپزخانه

  • قابلمه کوچک
  • قاشق

مواد تشکیل دهنده

  • ۱ فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) شیر، لبنیات یا گیاهی
  • ۱/۲ قاشق چایخوری (۲ گرم) زردچوبه
  • ۱/۴ قاشق چایخوری (۱ گرم) فلفل سیاه
  • ۱/۴ قاشق چایخوری (۱ گرم) دارچین
  • ۱/۴ قاشق چایخوری (۱ گرم) عصاره وانیل
  • اختیاری: عسل
  • اختیاری: ۱-۲ اونس (۳۰-۵۰ میلی لیتر) اسپرسو یا قهوه قوی
  • اختیاری: ۱/۲ قاشق غذاخوری (۶ گرم) کره یا روغن نارگیل

روش

  1. در یک قابلمه کوچک، شیر، زردچوبه، فلفل، دارچین، وانیل، قهوه اختیاری و کره یا روغن اختیاری را روی حرارت ملایم قرار دهید. مرتب هم بزنید تا داغ شود.
  2. لاته را با دقت به یک لیوان بزرگ گرما منتقل کنید و در صورت تمایل با عسل شیرین کنید.
  3. اختیاری: برای یک لاته کف‌دار، فقط مقدار کمی از نوشیدنی را به لیوان خود منتقل کنید و از یک چوب کف‌گیر استفاده کنید تا آن را حباب‌دار کنید. سپس، فنجان را با احتیاط با باقی مانده لاته پر کنید.

می توانید با زردچوبه، شیر و چند ادویه دیگر یک شیر لاته طلایی ساده درست کنید. قهوه و شیرین کننده هایی مانند عسل اختیاری هستند.

خللاصه

زردچوبه سرشار از فواید سلامتی از کورکومینوئیدهای موجود در آن است. بنابراین، قهوه زردچوبه و لاته شیر طلایی راه های آسان و خوشمزه ای را برای افزودن این ادویه به رژیم غذایی شما ارائه می دهند.

با این حال، زردچوبه به خوبی جذب نمی شود. افزودن چربی و پیپرین از فلفل سیاه به حداکثر رساندن مقداری که بدن شما می تواند استفاده کند کمک می کند.

می توانید به راحتی قهوه زردچوبه یا شیر لاته طلایی را در خانه برای خود درست کنید.