شامپاین که اغلب برای برشته کردن مناسبت های خاص استفاده می شود، نوعی شراب سفید گازدار است. به طور کلی، شیرین است و با محتوای قند بالایی همراه است.

با توجه به اینکه رژیم کتو مستلزم مصرف کربوهیدرات بسیار کم است – معمولاً بین ۲۵ تا ۵۰ گرم در روز – ممکن است تعجب کنید که آیا شامپاین با این سبک زندگی محدود کننده قند مطابقت دارد یا خیر.۱).

آیا شامپاین کتو پسند است؟

این مقاله تعیین می‌کند که آیا می‌توانید در حین پیروی از رژیم کتو، همچنان از یک لیوان شامپاین لذت ببرید.

شامپاین چیست؟

شامپاین نوعی شراب گازدار از منطقه شامپاین فرانسه است.

به دنبال مجموعه ای از قوانین خاص به نام Appellation d’Origine Controlée (AOC) ساخته شده است.۲).

مقررات AOC یک سیستم تعیین مبدا است، به این معنی که شراب را به منطقه جغرافیایی مبدا آن مرتبط می کند. آنها همچنین بر هر جنبه ای از فرآیند تولید نظارت می کنند تا شهرت شراب منطقه را حفظ کنند.

به عنوان مثال، آنها تعیین می کنند که کدام گونه از انگورها – عمدتاً Pinot noir، Pinot Meunier و Chardonnay – که باید در همان منطقه رشد کنند، قابل استفاده هستند. همچنین، شراب باید در داخل منطقه بسته بندی شود.

بنابراین، شراب های گازدار تولید شده در مناطق یا کشورهای دیگر را نمی توان شامپاین نامید.

چگونه ساخته می شود؟

برای اینکه بدانید شامپاین کتو پسند است، ابتدا باید طرز تهیه آن را بدانید (۳):

  1. فشار دادن. انگورها را دو بار فشار می دهند تا شیره آن که سرشار از قند است گرفته شود.
  2. گوگرد و ته نشینی. سولفیت ها به آب میوه اضافه می شوند تا از رشد باکتری های ناخواسته جلوگیری کنند. سپس، ذرات جامد، مانند پوست یا هسته انگور، برای حذف راحت‌تر در ته نشست می‌شوند.
  3. تخمیر اولیه در این مرحله، مخمر قندهای طبیعی انگور را تخمیر کرده و به الکل و دی اکسید کربن تبدیل می کند.
  4. تخمیر مالولاکتیک این یک مرحله اختیاری است که در آن اسید مالیک به اسید لاکتیک تجزیه می شود. هنگامی که به دنبال نت های کره در شراب هستید، ترجیح داده می شود.
  5. شفاف سازی. این مرحله حیاتی است، زیرا شراب را از شر ناخالصی ها و سلول های مخمر مرده خلاص می کند و یک شراب پایه شفاف تولید می کند.
  6. مخلوط کردن. شراب پایه با شراب های دیگر از سال های مختلف یا انواع انگور ترکیب می شود.
  7. پایدارسازی. سپس شراب را به مدت حداقل ۱ هفته در دمای ۲۵ درجه فارنهایت (۴- درجه سانتیگراد) بگذارید تا خنک شود تا از تشکیل کریستال جلوگیری شود.
  8. بطری سازی و تخمیر ثانویه. این مرحله با مخلوط کردن آن با مخمر بیشتر و محلولی شیرین به نام دوز، که از نیشکر یا قند چغندر درست می‌شود، شامپاین را به شامپاینی درخشان تبدیل می‌کند. مخمر و شکر اضافی امکان تخمیر ثانویه را فراهم می کند.
  9. بلوغ. شامپاین بطری در دمای ۵۴ درجه فارنهایت (۱۲ درجه سانتیگراد) به مدت حداقل ۱۵ ماه و حداکثر ۲ سال یا بیشتر باقی می ماند. شامپاین های عالی حتی ممکن است دهه ها را در بلوغ سپری کنند.
  10. معما و انزجار. پس از بلوغ، بطری ها برای شل شدن رسوب مخمرهای مرده حرکت می کنند. سپس، آنها را تخلیه می کنند، که رسوب را حذف می کند و یک بار دیگر شراب شفاف تولید می کند.
  11. دوز. این مرحله سبک یا نوع شامپاین را مشخص می کند. در این مرحله، ممکن است دوز بیشتری برای کامل کردن طعم اضافه شود – اگرچه این کار همیشه انجام نمی شود.
  12. چوب پنبه بستن. در نهایت، چوب پنبه ای که با درپوش فلزی پوشانده شده و با یک قفس سیمی نگه داشته شده است، بطری را مهر و موم می کند. ممکن است شامپاین قبل از فروخته شدن دوباره به حال خود رها شود.

همانطور که می بینید، این یک فرآیند کامل است که نیاز به قندهای اضافه دارد، که ممکن است بخش بزرگی از کربوهیدرات روزانه شما را به خود اختصاص دهد.

با این حال، بیشتر قندهای طبیعی انگور در طی تخمیر اولیه به الکل تخمیر می‌شوند، و مخمر اضافی نیز همین کار را با دوز اضافه شده در تخمیر دوم انجام می‌دهد و باقیمانده شکر کمی باقی می‌ماند.۴).

بنابراین، اگر شراب‌ساز دوز بیشتری را در مرحله دوز اضافه نکند، ممکن است بتوانید یک لیوان را در رژیم کتو خود جای دهید.

خلاصه

شامپاین نوعی شراب گازدار است که در منطقه شامپاین فرانسه با رعایت مجموعه ای از قوانین خاص تولید می شود. فرآوری آن نیاز به قندهای افزوده دارد که برخی از آنها توسط مخمر تخمیر می شوند، در حالی که برخی دیگر ممکن است در محصول نهایی باقی بمانند.

محتوای کربوهیدرات شامپاین

با توجه به طعم شیرین شامپاین و قندهای اضافه شده، ممکن است فکر کنید که این یک شراب پر کربوهیدرات است.

با این حال، یک وعده ۵ اونس (۱۵۰ میلی لیتر) به طور کلی فقط ۳ تا ۴ گرم کربوهیدرات، با تنها ۱.۵ گرم از شکر را فراهم می کند.۵).

با این حال، محتوای کربوهیدرات آن بسته به نوع آن بسیار متفاوت است.

انواع شامپاین

مرحله دوز، نوع شامپاین تولید شده و همچنین محتوای کربوهیدرات نهایی آن را تعیین می کند.۶).

در اینجا لیستی از انواع مختلف شامپاین به همراه محتوای تخمینی کربوهیدرات آنها در هر وعده ۵ اونس (۱۵۰ میلی لیتر) آورده شده است.۷):

  • نرم: ۷.۵ گرم کربوهیدرات
  • نیمه ثانیه: ۴.۸-۷.۵ گرم کربوهیدرات
  • ثانیه: ۲.۵-۴.۸ گرم کربوهیدرات
  • خشکی اضافی: ۱.۸-۲.۶ گرم کربوهیدرات
  • بروت: کمتر از ۲ گرم کربوهیدرات
  • ناخالص اضافی: کمتر از ۰.۹ گرم کربوهیدرات

در مورد Brut nature، Pas dosé و Dosage zero، اینها هیچ دوزی ندارند، به این معنی که محتوای قند آنها بین ۰ تا ۰.۵ گرم است.

رژیم کتو مصرف روزانه کربوهیدرات شما را به حداکثر ۵۰ گرم در روز محدود می کند و گاهی اوقات حتی به ۲۵ گرم در روز می رسد.۲).

با این حال، ممکن است یک لیوان شامپاین بنوشید در حالی که در حد مجاز هستید، به شرطی که سایر منابع کربوهیدرات را در طول روز تحت کنترل داشته باشید.

با این حال، به خاطر داشته باشید که این گرم کربوهیدرات با هر لیوانی که می نوشید اضافه می شود.

بنابراین، مطمئن شوید که الکل را در حد اعتدال بنوشید – تا یک نوشیدنی (۵ اونس) برای زنان و دو نوشیدنی برای مردان در روز – و سعی کنید از آنهایی که کمترین قند را دارند استفاده کنید.۸).

در نهایت، مراقب مواد افزودنی مانند آب میوه های مورد استفاده برای تهیه کوکتل شامپاین باشید که ممکن است محتوای کربوهیدرات نوشیدنی شما را تا حد زیادی افزایش دهد.

به عنوان مثال، میموزا از مخلوط کردن شامپاین با آب پرتقال تهیه می شود.

خلاصه

شامپاین یک شراب کم کربوهیدرات با محتوای کربوهیدرات بین ۳ تا ۴ گرم در هر وعده ۵ اونس (۱۵۰ میلی لیتر) است. بنابراین، تا زمانی که در محدوده کربوهیدرات روزانه خود نگه دارید، یک نوشیدنی کتوپسند است.

خط پایین

شامپاین به طور کلی یک شراب کم کربوهیدرات است. بنابراین، اگر با میزان کربوهیدرات روزانه شما مطابقت داشته باشد و به اندازه سروینگ خود دقت کنید، ممکن است کتو پسند در نظر گرفته شود.

با این حال، با توجه به اینکه محتوای کربوهیدرات آن ممکن است بسته به نوع آن متفاوت باشد، از کربوهیدرات‌هایی که محتوای کربوهیدرات کمتری دارند مانند Brut، Extra Brut یا Brut Nature استفاده کنید.

با این حال، به یاد داشته باشید که همیشه باید الکل را در حد اعتدال بنوشید تا از اثرات منفی آن بر سلامتی جلوگیری کنید. علاوه بر این، با وجود محتوای کم کربوهیدرات، نوشیدن بیش از حد شامپاین ممکن است بدن شما را از کتوز خارج کند.