آیا فست فود برای شما مضر است؟ همه آنچه باید در مورد تغذیه و اثرات آن بدانید

فست فود اغلب از نظر تغذیه ای ضعیف و پر کالری است. شواهد نشان می دهد که مصرف بیش از حد محصولات فست فود تجاری می تواند در کوتاه مدت و بلندمدت بر سلامت تأثیر منفی بگذارد.

در حال حاضر بسیاری از موسسات فست فود تعداد کالری موجود در هر ماده را فهرست می کنند. با این حال، این تنها بخشی از بررسی سالم بودن یا نبودن آن است.

فست فود معمولاً از نظر تغذیه ضعیف است. با توجه به بررسی 2015فست فودها حاوی مواد مختلفی هستند که عموماً ناسالم هستند. حاوی قند، نمک، چربی های اشباع یا ترانس و بسیاری از مواد نگهدارنده و مواد فرآوری شده است. همچنین فاقد برخی مواد مغذی مفید است.

با این حال، همه فست فودها تأثیرات منفی ندارند و فرد می تواند با تحقیق در مورد محتوای غذایی فست فودهای خاص، انتخابی آگاهانه داشته باشد. مردم می توانند این اطلاعات را در وب سایت های اکثر رستوران های بزرگ بیابند.

گفته می‌شود، حتی فست فودهای سالم‌تر نیز معمولاً حاوی قند، نمک، چربی‌های اشباع شده و چربی‌های ترانس هستند. این دفتر پیشگیری از بیماری ها و ارتقای سلامت اشاره می کند که یک فرد معمولی در ایالات متحده بیش از حد این مواد غذایی را مصرف می کند.

تاثیرات کوتاه مدت

فست فودها معمولاً حاوی قند، نمک و چربی های اشباع شده یا ترانس هستند. واکنش بدن به این مواد مغذی منجر به طیف وسیعی از اثرات کوتاه مدت زمانی که فرد فست فود می خورد، می شود.

افزایش قند خون

فست فود به سرعت تجزیه می شود و به دلیل کربوهیدرات های تصفیه شده و قند اضافه شده باعث افزایش سریع قند خون می شود. به نوبه خود، این باعث می شود به طور غیر عادی بزرگ افزایش انسولین و در نتیجه کاهش قند خون. این باعث می شود افراد احساس خستگی کنند. انسولین باعث افزایش گرسنگی در مدت کوتاهی پس از غذا می شود.

فشار خون

مطالعه کوچک 2016 دریافتند که مصرف سطوح بالای نمک می تواند فوراً بر عملکرد صحیح رگ های خونی فرد تأثیر بگذارد. مصرف بیش از حد سدیم همچنین با احتباس مایعات ارتباط دارد.

بیشتر بخوانید
آیا ویتامین دی بدون ویتامین کا مضر است؟

افزایش التهاب

یک وعده فست فود می تواند التهاب را در سراسر بدن افزایش دهد. آ مطالعه 2015 دریافتند که یک وعده غذایی فست فود سرشار از چربی اشباع شده باعث افزایش التهاب راه هوایی در افراد مبتلا به آسم می شود. این التهاب به عنوان محرک حملات آسم عمل می کند.

بر دریافت مواد مغذی تأثیر می گذارد

فست فود معمولاً حاوی میوه و سبزیجات تازه نیست. اگر فردی به طور مکرر فست فود بخورد، ممکن است رسیدن به میزان توصیه شده روزانه حداقل 5 وعده میوه و سبزیجات برای او دشوار باشد. آنها همچنین ممکن است در رسیدن به فیبر مصرفی ایده آل خود مشکل داشته باشند، که طبق گفته سازمان غذا و دارو 28 گرم در روز

پرخوری

فست فود بسیار خوش طعم است، یعنی بدن آن را به سرعت در دهان تجزیه می کند و نیازی به جویدن زیاد ندارد. بنابراین، مراکز پاداش در مغز را به سرعت فعال می کند.

این ترکیب به کام آموزش می دهد تا این غذاهای بسیار فرآوری شده و بسیار محرک را ترجیح دهد و تمایل افراد به غذاهای کامل و تازه را کاهش می دهد.

تحقیق در سال 2018 و سایر مطالعات قبلی ارتباط بین مصرف فست فود و بروز اعتیاد به مواد غذایی را برای این اقلام کم مغذی پیشنهاد کرده اند.

یک کوچک مطالعه 2017 از 15 بزرگسال دریافتند که یک روز پرخوری پرچرب به حساسیت به انسولین آسیب می رساند. سپس این می تواند چرخه ای از پرخوری یا اختلالات پرخوری را ایجاد کند.

تاثیرات بلند مدت

شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد خوردن منظم فست فود می تواند به سلامتی افراد آسیب برساند.

مطالعه 2015 عوارض گاه جبران ناپذیر خوردن فست فود را شناسایی کرد. چنین خطراتی شامل چاقی، مقاومت به انسولین، دیابت نوع 2 و شرایط مختلف قلبی عروقی است.

این به این دلیل است که اکثر فست فودها دارای قند، نمک، چربی اشباع شده، چربی های ترانس، مواد فرآوری شده و کالری هستند. همچنین به طور کلی آنتی اکسیدان، فیبر و بسیاری از مواد مغذی دیگر کم است.

بیشتر بخوانید
فواید لسیتین آفتابگردان برای سلامتی چیست؟

دستگاه گوارش

بسیاری از فست فودها دارای فیبر بسیار کم هستند. پزشکان رژیم های غذایی کم فیبر را با یک ریسک بالاتر شرایط گوارشی مانند یبوست و بیماری دیورتیکول و همچنین کاهش باکتری های سالم روده.

ایمنی و التهاب

بررسی 2019 اثرات رژیم غذایی غربی بر سیستم ایمنی فرد را بررسی کرد. این رژیم حاوی مقادیر زیادی قند، نمک و چربی اشباع شده از منابع معدودی است.

نویسندگان خاطرنشان کردند که یک رژیم غذایی غربی می تواند منجر به التهاب بیشتر، کنترل کمتر عفونت، نرخ بالاتر سرطان و خطر بالاتر بیماری آلرژیک و خود التهابی شود.

حافظه و یادگیری

مقاله 2020 نشان می دهد که بین رژیم های غذایی نامتعادل سرشار از چربی اشباع شده و کربوهیدرات های ساده، معمولی فست فودها، و ظرفیت کمتر برای حافظه و یادگیری وجود دارد. این نوع رژیم همچنین ممکن است خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون را افزایش دهد.

آلرژی

در یک بررسی 2018نویسندگان ارتباطی بین مصرف فست فود و افزایش آسم، رینوکونژونکتیویت و اگزما ایجاد کردند.

بیماری قلبی

این FDA نشان می دهد که رژیم غذایی سرشار از نمک اغلب فشار خون فرد را افزایش می دهد و فرد را مستعد حملات قلبی، سکته مغزی، بیماری کلیوی یا بیماری قلبی می کند.

FDA همچنین اشاره می کند که رژیم غذایی سرشار از چربی های ترانس مقدار را افزایش می دهد لیپوپروتئین با چگالی کم یا کلسترول “بد” و میزان لیپوپروتئین با چگالی بالا یا کلسترول “خوب” را کاهش می دهد. این بدان معناست که احتمال ابتلای فرد به بیماری قلبی بیشتر است.

چاقی

این دپارتمان کشاورزی ایالات متحده اشاره می کند که فست فود معمولی حاوی تعداد بسیار زیادی کالری است. اگر فردی کالری بیشتری از آنچه در روز می سوزاند بخورد، وزن اضافه می کند که ممکن است منجر به چاقی شود.

بر اساس مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، چاقی خطر ابتلا به طیف وسیعی از بیماری های جدی را در افراد افزایش می دهد.

تحصیلات

یکی دیگر از پیامدهای مصرف منظم فست فود توسط جوانان، عدم درک ناخواسته آنها از تهیه غذا، پخت و پز و تغذیه سالم است.

بیشتر بخوانید
تداخلات قرص خوراکی لوزارتان (کوزار): الکل، داروها و سایر موارد

با گذشت زمان، این امر وابستگی به فست فود را تداوم می بخشد و افراد ممکن است نحوه تهیه غذای سالم و متعادل را در خانه یاد نگیرند. مصرف وعده های غذایی سالم می تواند از سلامت طولانی مدت فرد در طول عمر حمایت کند.

تاثیر سلامت روان

خوردن مقدار زیادی فست فود همچنین می تواند بر سلامت روان افراد تأثیر بگذارد و آنها را مستعد افسردگی و اضطراب کند.

مطالعه 2021 داده های 322 مرد و 322 زن 30 ساله یا بیشتر را مقایسه کرد. آنها ارتباطی بین غذاهای سالم مانند سبزیجات برگدار، آجیل و ماهی و خلق و خوی مثبت پیدا کردند، در حالی که عکس این موضوع در مورد فست فود صادق بود. علاوه بر این، زنان به طور قابل توجهی ارتباط منفی بیشتری را با فست فود نسبت به مردان گزارش کردند.

خلاصه

فست فودها دارای نمک، شکر، چربی های اشباع شده، چربی های ترانس، کالری و مواد نگهدارنده و مواد فرآوری شده هستند. انبوهی از تحقیقات خوب انجام شده اثرات منفی مصرف بیش از حد این مواد غذایی را بر سلامتی ثابت کرده است.

در کوتاه مدت، فست فود بر قند خون و فشار خون تأثیر می گذارد، التهاب را افزایش می دهد و ممکن است به این معنا باشد که فرد مواد مغذی لازم را به اندازه کافی نمی خورد. در دراز مدت، رژیم غذایی غنی از فست فود می تواند منجر به مشکلات گوارشی، ایمنی، التهاب، سلامت قلب، چاقی و موارد دیگر شود.

با این حال، همه فست فودها بد نیستند. برخی از آیتم های منو ممکن است در این مواد کمتر از سایرین باشند، در حالی که برخی از فروشگاه های فست فود ممکن است بر ارائه گزینه های سالم تر تمرکز کنند.

برای حفظ سلامت فرد باید سعی کند فست فودهایی را که حاوی نمک، چربی، قند و کربوهیدرات کل کمتری هستند شناسایی کند و به طور کلی سعی کند میزان فست فود مصرفی خود را محدود کند.

Source link

دیدگاهتان را بنویسید