آیا فلوراید برای شما مضر است؟ آنچه علم در مورد فلوراید در آب آشامیدنی می گوید

 در ایالات متحده از دهه ۱۹۴۰ فلوراید را به منابع آب اضافه کرده اند و این تلاش منجر به سلامت دندان ها برای میلیون ها آمریکایی شده است. اما حتی از ابتدا، تردیدهایی در مورد این تلاش وجود داشته است.

اخیرا، رابرت اف کندی جونیور، وکیل محیط زیست، شکاک واکسن، و اکنون نامزد وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده، بحث و جدل در مورد فلوراید در آب آشامیدنی به راه انداخته است. او در پست اخیر خود در X ، از دونالد جی. ترامپ، رئیس جمهور منتخب خواست تا به محض روی کار آمدن در ژانویه، “به همه سیستم های آبی ایالات متحده توصیه کند فلوراید را از آب عمومی حذف کنند”. 

کندی در X نوشت: فلوراید یک زباله صنعتی است که با آرتریت، شکستگی استخوان، سرطان استخوان، کاهش ضریب هوشی، اختلالات رشد عصبی و بیماری تیروئید مرتبط است.

آیا این ادعاها حقیقتی دارد؟ برای اطلاع از اینکه چرا فلوراید در وهله اول به آب آشامیدنی اضافه می شود و تحقیقات در مورد خطرات سلامتی آن مشخص کرده است، ادامه مطلب را بخوانید.

چرا فلوراید به آب اضافه می شود؟

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) امروزه تقریباً از هر ۴ آمریکایی ۳ نفر در جوامعی با آب فلورایده زندگی می کنند. این آژانس افزودن فلوراید به آب را یکی از مهم ترین مداخلات بهداشت عمومی در قرن گذشته می داند زیرا باعث کاهش پوسیدگی ها تا حدود ۲۵ درصد می شود.

Marcelo WB Araujo، دکتر DDS، استاد و رئیس دانشکده پزشکی دندانپزشکی در دانشگاه بوفالو در نیویورک، می‌گوید: «مزایای فلوراید برای دهه‌ها در سراسر جهان ثابت شده است.

آیا فلوراید برای شما مضر است؟ آنچه علم در مورد فلوراید در آب آشامیدنی می گوید
در حالی که تقریباً تمام آب حاوی فلوراید است، یک ماده معدنی طبیعی، معمولاً کافی نیست. سطح فلوراید توصیه شده برای پیشگیری از پوسیدگی ۰.۷ میلی گرم در لیتر آب است – تقریباً سه قطره در هر ظرف ۵۵ گالن.
به گفته انجمن دندانپزشکی آمریکا (ADA)، فلوراید موجود در آب آشامیدنی از پوسیدگی دندان در بزرگسالان و کودکان جلوگیری می کند، حتی زمانی که آنها به فلوراید از منابع دیگر مانند خمیر دندان دسترسی دارند.

همچنین مقرون به صرفه است. به گفته ADA، برای اکثر جوامع ایالات متحده، هر ۱ دلاری که برای فلورایداسیون آب خرج می شود، ۳۸ دلار در هزینه های درمان دندان صرفه جویی می کند. 

آتاناسیوس زاوراس، DDS، DMedSc ، دندانپزشک، پروفسور و رئیس بهداشت عمومی و جامعه می‌گوید یکی دیگر از مزایای آب فلورایده این است که به همه افراد می‌رسد، حتی افرادی که نمی‌توانند هزینه دندانپزشکی را بپردازند یا به طور معمول مسواک یا نخ دندان نمی‌کشند. خدمات در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تافتز در بوستون.

او می افزاید که رواج غذاهای فوق فرآوری شده و نوشیدنی های شیرین در رژیم غذایی آمریکایی ها به طور قابل توجهی خطر پوسیدگی دندان را افزایش می دهد و از استفاده مداوم از آب فلورایده به عنوان ابزاری برای جلوگیری از پوسیدگی دندان حمایت می کند.

علاوه بر CDC و ADA، سازمان‌هایی مانند سازمان بهداشت جهانی (WHO)، انجمن پزشکی آمریکا (AMA) و آکادمی اطفال آمریکا (AAP) فلوراید آب جامعه را برای جلوگیری از پوسیدگی توصیه می‌کنند.

قرار گرفتن در معرض بیش از حد فلوراید ۲ خطر اثبات شده دارد

طبق گفته WHO دو خطر ثابت در ارتباط با قرار گرفتن طولانی مدت در معرض سطوح بالای فلوراید در آب آشامیدنی وجود دارد: فلوئوروزیس دندان و فلوئوروزیس اسکلتی.

فلوئوروزیس دندان آسیب به مینای دندان است. طبق گفته سازمان جهانی بهداشت، این وضعیت با رشد دندان ها ایجاد می شود و فقط در کودکان رخ می دهد.
 اغلب یک مشکل زیبایی خفیف است که باعث تغییر رنگ و فرورفتگی می شود، اما در موارد شدیدتر ممکن است به روکش یا روکش نیاز داشته باشد.

به گفته سازمان جهانی بهداشت فلوئوروزیس اسکلتی آسیب به ماهیچه ها و استخوان ها در بزرگسالان پس از سال ها قرار گرفتن بیش از حد در معرض فلوراید است. در ابتدا می تواند باعث درد مفاصل شود، اما در نهایت می تواند منجر به آسیب فلج کننده به استخوان ها، ماهیچه ها و مفاصل شود. 

اما خطر فلوئوروزیس اسکلتی در غلظت‌های بیش از دو برابر آنچه برای آب آشامیدنی در ایالات متحده توصیه می‌شود، شروع می‌شود. 

دکتر زاوراس می گوید: «تحقیقات نشان می دهد که وقتی سطوح فلوراید بهینه باشد، هیچ خطر شناخته شده ای وجود ندارد. زاوراس خاطرنشان می کند که این مورد در اکثر مناطق ایالات متحده است، جایی که آب به طور طبیعی حاوی فلوراید بسیار کمی است. 

زاوراس می‌گوید: «برای آمریکایی‌هایی که در بخش‌هایی از کشور زندگی می‌کنند که فلوراید موجود در طبیعت – در خاک و آب – بسیار بالا است، خطر فلوروزیس دندانی یا اسکلتی بالا است. “در این جوامع، مقامات بهداشت عمومی باید [و به طور کلی] فلوراید را از منابع آب آشامیدنی حذف کنند تا آن را به سطوح مطلوب کاهش دهند.”

این خطر به طور کلی محدود به افرادی است که آب چاه می نوشند. بر اساس گزارش سازمان زمین شناسی ایالات متحده (USGS) بیش از ۲۸ میلیون نفر که آب آشامیدنی خود را از چاه تامین می کنند، دارای آب با غلظت فلوراید کمتر از سطح ۰.۷ میلی گرم در لیتر (mg/L) توصیه شده برای آب آشامیدنی ایالات متحده هستند. تقریباً ۷۰۰۰۰۰ نفر دارای آب چاه با سطح فلوراید حداقل ۲ میلی گرم در لیتر هستند.

بیشتر بخوانید
سالمونلا چیست؟ علائم، علل، تشخیص، درمان و پیشگیری

یک بررسی تحقیقاتی توسط WHO نشان داد که حدود ۰.۲ درصد از جمعیت ایالات متحده در معرض آب آشامیدنی با سطح فلوراید بالاتر از ۲ میلی گرم در لیتر هستند.

قرار گرفتن در معرض فلوراید قبل از تولد و کاهش ضریب هوشی در کودکان

اشلی مالین، دکترا ، استادیار اپیدمیولوژی در دانشگاه فلوریدا در گینزویل،  می‌گوید: اگرچه قطعی نیست، برخی تحقیقات نوظهور نشان می‌دهند که قرار گرفتن در معرض فلوراید در آب آشامیدنی قبل از تولد ممکن است با مشکلات شناختی و عصبی مرتبط باشد.

دکتر مالین می‌گوید: «مطالعات نشان داده‌اند که قرار گرفتن در معرض فلوراید در سطح پایین مزمن قبل از تولد با پیامدهای رشد عصبی ضعیف‌تر از جمله ضریب هوشی پایین‌تر، افزایش علائم ADHD، عملکرد اجرایی ضعیف‌تر و علائم بیشتر مشکلات عصبی رفتاری مرتبط است.

به عنوان مثال، یک مطالعه روی ۲۲۹ جفت مادر و کودک در لس آنجلس، نشان داد که قرار گرفتن در معرض فلوراید قبل از تولد بیشتر با افزایش خطر مشکلات عاطفی، شناختی و رفتاری تا زمانی که کودک ۳ ساله شود، مرتبط است. یکی از محدودیت‌های این تحقیق این است که قرار گرفتن در معرض کل فلوراید را بر اساس آزمایش‌های آزمایشگاهی ادرار مادران به جای میزان فلوراید اضافه شده به آب آشامیدنی بررسی کرد.

بیشتر بخوانید
چه چیزی باعث دوره های ناگهانی خستگی شدید می شود؟

مطالعه دیگری بر روی ۵۱۲ جفت مادر و فرزند در شهرهای کانادا نشان داد که کودکانی که در دوران بارداری در معرض آب آشامیدنی حاوی فلوراید قرار داشتند، در ۳ تا ۴ سالگی نسبت به کودکان همسن مادرانی که در منطقه‌ای بدون آب آشامیدنی حاوی فلوراید زندگی می‌کردند، دارای امتیاز هوشی کمتری بودند. این مطالعه همچنین بر اساس آزمایش‌های آزمایشگاهی ادرار مادران و داده‌های مربوط به مصرف آب و سایر نوشیدنی‌هایی که ممکن است حاوی فلوراید باشد، قرار گرفتن در معرض را تخمین زد.

پیش از این در سال ۲۰۲۴، دادگاه فدرال در کالیفرنیا به آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده (EPA) دستور داد تا برای پاسخ به نگرانی ها مبنی بر اینکه فلوراید ممکن است ضریب هوشی کودکان را کاهش دهد، اقدام کند، اگرچه در این حکم گفته نشده است که EPA باید فلورایداسیون آب آشامیدنی را متوقف کند. در این حکم، ادوارد چن، قاضی دادگاه منطقه ای ایالات متحده نوشت که نمی توان «با قطعیت» نتیجه گرفت که آب فلوراید برای سلامت عمومی مضر است. اما او همچنین نوشت که “شدت خطر مورد بحث به نفع غیر منطقی یافتن خطر مورد بحث است.”

پس از این حکم، انجمن دندانپزشکی آمریکا و آکادمی اطفال آمریکا بیانیه‌هایی مبنی بر حمایت مداوم از افزودن فلوراید به آب آشامیدنی صادر کردند و استدلال کردند که مزایای واضح و شواهد کافی از خطرات وجود ندارد.

مالین به مردم توصیه می‌کند که با احتیاط اشتباه کنند. 

مالین می‌گوید: «اثرات بالقوه قرار گرفتن در معرض فلوراید در سطح پایین مزمن در میان بزرگسالان مورد مطالعه قرار نگرفته است. با این حال، با توجه به یافته‌های مطالعات اخیر که نشان می‌دهد قرار گرفتن در معرض فلوراید قبل از تولد با رشد عصبی ضعیف‌تر کودک مرتبط است، توصیه می‌شود که زنان باردار اقداماتی را برای کاهش مصرف فلوراید و دریافت فلوراید نوزاد پس از تولد انجام دهند.

سایر خطرات بالقوه فلوراید در آب

زاوراس می‌گوید: اکثر کارشناسان بهداشتی که تحقیقات در مورد این موضوعات را بررسی کرده‌اند، می‌گویند که سطوح توصیه شده فلوراید اضافه شده به آب آشامیدنی ایالات متحده به اندازه‌ای نیست که خطرات جدی ایجاد کند. زاوراس می گوید: «اگر فلوراید موجود در آب به خوبی کنترل شود و در سطوح بهینه باقی بماند، نباید دلیلی برای نگرانی وجود داشته باشد. 

در اینجا خلاصه ای از برخی از تحقیقات است. 

آرتریت

یک مطالعه بر روی ۱۱۲۸ بزرگسال چینی نشان داد افرادی که در معرض دوزهای بالاتر فلوراید در آب آشامیدنی قرار می‌گیرند، تقریباً دو برابر بیشتر از افرادی که کمترین میزان تماس را داشتند، در معرض ابتلا به آرتروز زانو بودند.

بیشتر بخوانید
غش - درمان، علائم، علل و پیشگیری

توجه به این نکته مهم است که چین سطوح بالاتری از فلوراید در آب آشامیدنی را نسبت به ایالات متحده توصیه می کند و همچنین طبق مطالعه دیگری، به طور طبیعی سطوح فلوراید بالایی در آب های زیرزمینی دارد که به طور متوسط ​​۰.۹ میلی گرم در لیتر و به ۶۰ میلی گرم می رسد.

Marcelle Nascimento، دکتر DDS، استاد و دستیار رئیس تحقیقات بالینی در دانشگاه در دانشکده پزشکی دندانپزشکی بوفالو، می‌گوید: «این غلظت‌ها بسیار بالاتر از سطح فلوراید ۰.۷ میلی‌گرم در لیتر است که در آب آشامیدنی ایالات متحده استفاده می‌شود. «دهه‌ها شواهد از ایمنی فلورایداسیون در سطوح [ایالات متحده] حمایت می‌کنند.» 

شکستگی استخوان

یک مطالعه روی ۱۴۱۳ کودک و نوجوان در ایالات متحده نشان داد که سطوح بالاتر فلوراید در آب آشامیدنی با تراکم استخوان کمتر مرتبط است. استخوان‌های متراکم‌تر قوی‌تر و در برابر شکستگی مقاوم‌تر هستند. 

اما نتایج قطعی نبود. محققان هیچ ارتباطی بین تراکم استخوان و سطح فلوراید در ادرار پیدا نکردند که تمام فلورایدی که افراد از طریق آب آشامیدنی و منابع دیگر در معرض آن قرار دارند را اندازه‌گیری می‌کند.

یک متاآنالیز اخیر از ۲۸ مطالعه نشان داد که فلوراید با خطر شکستگی مرتبط است، اما فقط در سطوحی بیش از دو برابر مقدار توصیه شده برای آب آشامیدنی ایالات متحده.

به طور مشابه، گزارشی از WHO که تحقیقاتی را تا به امروز در مورد خطر شکستگی مرتبط با فلوراید در آب آشامیدنی بررسی می‌کند، خطر شکستگی‌های با سطح فلوراید بالای ۴.۳ میلی‌گرم در لیتر و خطر شکستگی لگن را در سطوح قرار گرفتن در معرض بالای ۶.۵ میلی‌گرم در لیتر نشان می‌دهد. WHO در گزارش خود خاطرنشان کرد که این نتایج از نظر آماری معنی دار نبودند، به این معنی که ممکن است به دلیل شانس باشند. گزارش تحقیقاتی WHO همچنین اشاره می‌کند که در برخی کشورها، از جمله چین و هند، قرار گرفتن در معرض فلوراید از آب آشامیدنی معمولاً به اندازه قرار گرفتن در معرض مواد غذایی نیست.

دکتر ناسیمنتو می گوید: “هیچ مدرک معتبری وجود ندارد که فلوراید تنظیم شده در آب آشامیدنی ایالات متحده را به آرتریت یا شکستگی مرتبط کند.” 

سرطان استخوان

مطالعه ای بر روی ۲۵۶۶ بیمار مبتلا به سرطان استخوان و ۱۶۵۰ بیمار مبتلا به سارکوم یوینگ، تومورهای استخوانی و بافت نرم، هیچ ارتباطی بین این بدخیمی ها و سطوح فلوراید در آب آشامیدنی پیدا نکرد.

بیشتر بخوانید
چرا رگ های من سبز هستند؟

بررسی تحقیقاتی WHO به این نتیجه رسید که شواهد کافی وجود ندارد که نشان دهد فلوراید موجود در آب آشامیدنی باعث سرطان استخوان می شود، در حالی که پذیرفت که اطلاعات نسبتا کمی در مورد این ارتباط وجود دارد.

بیماری تیروئید

متاآنالیز ۳۳ مطالعه سطوح غیرطبیعی هورمون های تیروئید را نشان داد که نشانگر بیماری تیروئید است، اما فقط زمانی که افراد در معرض آب آشامیدنی با بیش از ۲.۰ میلی گرم فلوراید در هر لیتر آب قرار گرفتند – بیش از دو برابر مقدار توصیه شده برای آب شهری. در ایالات متحده

ناسیمنتو می‌گوید تحقیقاتی که فلوراید را به اختلالات تیروئید مرتبط می‌کند، خطر بالقوه‌ای را در سطوح ۳ تا ۱۰ میلی‌گرم در لیتر پیدا کرده است که بسیار بالاتر از استاندارد ایالات متحده برای آب آشامیدنی است. 

ناسیمنتو می‌گوید: «در دوزهای بسیار بالا، فلوراید می‌تواند متابولیسم ید را که با عملکرد تیروئید مرتبط است، تحت تأثیر قرار دهد. با این حال، تحقیقات به طور مداوم نشان می دهد که فلوراید در سطوح مورد استفاده در سیستم های آب عمومی ایالات متحده خطری برای سلامت تیروئید ندارد. هیچ مدرک معتبری وجود ندارد که نشان دهد آب حاوی فلوراید در سطوح تنظیم شده در ایالات متحده با اختلالات تیروئید مرتبط است.

خلاصه

  • فلوراید اضافه شده به آب آشامیدنی به طور قابل توجهی از پوسیدگی در بزرگسالان و کودکان جلوگیری می کند و پوسیدگی دندان را تا ۲۵ درصد کاهش می دهد.
  • قرار گرفتن در معرض فلوراید اضافی می تواند منجر به مشکلات دندانی یا اسکلتی شود، اما فقط در سطوح فلوراید که بیش از دو برابر میزان توصیه شده برای آب آشامیدنی در ایالات متحده است.
  • به دلیل تأثیرات احتمالی بر سلامت مغز کودک، افراد باردار ممکن است احتیاط کنند و مصرف آب فلورایددار خود و همچنین مصرف فرزندشان را پس از تولد محدود کنند.

Source 

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه