نودل رامن نوعی نودل فوری است که بسیاری در سراسر جهان از آن لذت می برند. نودل های رامن فوری مخصوصاً برای افرادی که بودجه کمی دارند یا وقت کمی دارند جذاب است.

این مقاله نگاهی عینی به رشته فرنگی فوری رامن دارد تا به شما کمک کند تصمیم بگیرید که آیا این غذای راحت می تواند در یک رژیم غذایی سالم قرار بگیرد یا خیر.

کمبود مواد مغذی کلیدی

رشته فرنگی رامن نوعی نودل بسته بندی شده و فوری است که از آرد گندم، روغن های گیاهی مختلف و طعم دهنده ها تهیه می شود.

آیا نودل رامن فوری برای شما بد است یا خوب؟healthline.comhttps://www.healthline.com › قوچ...

نودل ها از قبل پخته شده اند، یعنی بخارپز شده و سپس در هوا خشک یا سرخ شده اند تا زمان پخت برای مصرف کنندگان کوتاه شود.

رشته فرنگی فوری رامن در بسته بندی هایی با یک بسته کوچک چاشنی یا در فنجان هایی که می توان به آن آب اضافه کرد و سپس در مایکروویو قرار داد فروخته می شود.

تهیه نودل رامن فوری شامل اضافه کردن رشته فرنگی به یک قابلمه آب جوش چاشنی شده است. نودل ها را می توان در مایکروویو نیز طبخ کرد، به همین دلیل است که اغلب غذای اصلی دانشجویانی است که در خوابگاه ها زندگی می کنند.

شکی نیست که رشته فرنگی رامن خوشمزه و راحت است، اما ارزش غذایی آنها مستحق بررسی دقیق تر است.

تغذیه

اگرچه اطلاعات تغذیه ای بین محصولات متفاوت است، اما بیشتر نودل های رامن فوری کالری کمی دارند اما فاقد مواد مغذی کلیدی هستند.

برای مثال، یک وعده نودل رامن فوری با طعم مرغ دارای (۱):

  • کالری: ۱۸۸
  • کربوهیدرات ها: ۲۷ گرم
  • چربی کل: ۷ گرم
  • پروتئین: ۵ گرم
  • فیبر: ۱ گرم
  • سدیم: ۸۹۱ میلی گرم
  • تیامین: ۱۶٪ از مصرف روزانه مرجع (RDI)
  • فولات: ۱۳ درصد از RDI
  • منگنز: ۱۰ درصد از RDI
  • اهن: ۹ درصد از RDI
  • نیاسین: ۹ درصد از RDI
  • ریبوفلاوین: ۶ درصد از RDI

رشته فرنگی فوری رامن با آرد گندم تهیه می شود که با اشکال مصنوعی مواد مغذی خاصی مانند آهن و ویتامین های B غنی شده است تا نودل ها مغذی تر شوند.۲).

بیشتر بخوانید
آیا چرخه دانه می تواند هورمون ها را متعادل کند و علائم یائسگی را کاهش دهد؟

با این حال، آنها فاقد بسیاری از مواد مغذی مهم از جمله پروتئین، فیبر، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B12، کلسیم، منیزیم و پتاسیم هستند.

علاوه بر این، بر خلاف غذاهای کامل و تازه، غذاهای بسته بندی شده مانند نودل رامن فوری از نظر آنتی اکسیدان ها و فیتوکمیکال ها که از بسیاری جهات به طور مثبت بر سلامت تأثیر می گذارند، کمبود دارند.۳).

ناگفته نماند، آنها مقدار زیادی کالری بدون مجموعه وسیعی از مواد مغذی دارند که یک وعده غذایی متعادل‌تر شامل پروتئین، سبزیجات و کربوهیدرات‌های پیچیده حاوی آن است.

اگرچه یک وعده (۴۳ گرم) نودل رامن فقط ۱۸۸ کالری دارد، اکثر مردم یک بسته کامل را مصرف می کنند که معادل دو وعده و ۳۷۱ کالری است.

لازم به ذکر است که نودل رامن فوری با رشته فرنگی تازه رامن متفاوت است، که نودل سنتی چینی یا ژاپنی است که معمولا به شکل سوپ سرو می شود و با مواد مغذی مانند تخم مرغ، گوشت اردک و سبزیجات سرو می شود.

خلاصه

در حالی که نودل رامن فوری چندین ماده مغذی مانند آهن، ویتامین های B و منگنز را فراهم می کند، اما فاقد فیبر، پروتئین و سایر ویتامین ها و مواد معدنی مهم است.

سرشار از سدیم

سدیم یک ماده معدنی است که برای عملکرد مناسب بدن شما ضروری است.

با این حال، سدیم بیش از حد ناشی از نمک اضافی در رژیم غذایی برای سلامتی شما خوب نیست.

یکی از بزرگترین عواملی که در دریافت سدیم رژیم غذایی نقش دارند، غذاهای فرآوری شده از جمله غذاهای بسته بندی شده مانند نودل رامن هستند.۴).

مصرف نکردن سدیم کافی با عوارض جانبی مرتبط است، اما مصرف بیش از حد آن می تواند بر سلامتی نیز تأثیر منفی بگذارد.

برای مثال، داشتن رژیم غذایی سرشار از نمک با افزایش خطر ابتلا به سرطان معده، بیماری قلبی و سکته مغزی مرتبط است.۵، ۶).

علاوه بر این، در افراد خاصی که به نمک حساس هستند، یک رژیم غذایی با سدیم بالا ممکن است فشار خون را افزایش دهد که می تواند بر سلامت قلب و کلیه تأثیر منفی بگذارد.۷).

بیشتر بخوانید
جو : حقایق تغذیه و فواید سلامتی

اگرچه بحث بر سر اعتبار توصیه مصرف فعلی دو گرم سدیم در روز که توسط سازمان بهداشت جهانی ارائه شده است، وجود دارد، واضح است که محدود کردن غذاهایی که دارای نمک بسیار زیاد هستند بهترین کار است.۸).

نودل های رامن فوری دارای سدیم بسیار بالایی هستند و یک بسته حاوی ۱۷۶۰ میلی گرم سدیم یا ۸۸ درصد از توصیه ۲ گرمی توصیه شده توسط WHO است.

مصرف تنها یک بسته نودل رامن در روز، حفظ سدیم دریافتی را نزدیک به توصیه های غذایی فعلی بسیار دشوار می کند.

اما از آنجایی که نودل رامن ارزان است و سریع آماده می شود، برای افرادی که وقتشان را هول می کنند، می توان به راحتی به آن اعتماد کرد.

به همین دلیل، این احتمال وجود دارد که بسیاری از مردم چندین بار در روز رامن مصرف کنند، که می تواند منجر به مصرف مقادیر زیادی سدیم شود.

خلاصه

نودل رامن یک غذای پر سدیم است. مصرف بیش از حد سدیم می تواند بر سلامت شما تأثیر منفی بگذارد و با افزایش خطر بیماری قلبی، سرطان معده و سکته مغزی مرتبط است.

حاوی MSG و TBHQ باشد

مانند بسیاری از غذاهای فرآوری شده، نودل رامن فوری حاوی موادی مانند تقویت کننده طعم و مواد نگهدارنده است که می تواند برای سلامتی شما مضر باشد.

بوتیل هیدروکینون سوم – که بیشتر به عنوان TBHQ شناخته می شود – یک ماده معمولی در نودل رامن فوری است.

این ماده نگهدارنده ای است که برای افزایش عمر مفید و جلوگیری از فاسد شدن غذاهای فرآوری شده استفاده می شود.

در حالی که TBHQ در دوزهای بسیار کم ایمن در نظر گرفته می شود، مطالعات حیوانی نشان داده است که قرار گرفتن در معرض مزمن با TBHQ ممکن است منجر به آسیب عصبی، افزایش خطر لنفوم و بزرگ شدن کبد شود.۹).

به علاوه، برخی از افرادی که در معرض TBHQ قرار گرفته اند، اختلالات بینایی را تجربه کرده اند، و مطالعات لوله آزمایش نشان داده است که این ماده نگهدارنده می تواند به DNA آسیب برساند.۱۰).

بیشتر بخوانید
ذرت - فواید، حقایق تغذیه ای و دستور العمل های سالم

یکی دیگر از مواد بحث برانگیز موجود در اکثر برندهای نودل رامن فوری، مونوسدیم گلوتامات (MSG) است.

این یک افزودنی است که برای تقویت طعم غذاهای شور و خوش طعم کردن آنها استفاده می شود.

برخی افراد ممکن است نسبت به سایرین نسبت به MSG حساس تر باشند. مصرف این ماده نگهدارنده با علائمی مانند سردرد، حالت تهوع، فشار خون بالا، ضعف، سفتی عضلات و برافروختگی پوست مرتبط است.۱۱، ۱۲).

اگرچه این مواد با چندین اثر نامطلوب سلامتی در دوزهای زیاد مرتبط هستند، مقادیر اندک موجود در غذا احتمالاً در حد متعادل بی خطر هستند.

با این حال، کسانی که به ویژه به مواد افزودنی مانند MSG حساس هستند، ممکن است بخواهند از نودل های رامن فوری و همچنین سایر غذاهای بسیار فرآوری شده دوری کنند.

خلاصه

نودل رامن فوری ممکن است حاوی MSG و TBHQ باشد – افزودنی های غذایی که ممکن است در صورت مصرف در دوزهای زیاد برای سلامتی مضر باشد.

آیا باید از نودل رامن اجتناب کرد؟

اگرچه خوردن نودل رامن فوری گهگاه به سلامتی شما آسیبی نمی رساند، مصرف منظم آن با کیفیت کلی ضعیف رژیم غذایی و چندین اثر نامطلوب سلامتی مرتبط است.

مطالعه‌ای روی ۶۴۴۰ بزرگسال کره‌ای نشان داد کسانی که به طور منظم نودل فوری می‌خوردند، در مقایسه با افرادی که این غذا را مصرف نمی‌کردند، پروتئین، فسفر، کلسیم، آهن، پتاسیم، نیاسین و ویتامین‌های A و C کمتری دریافت کردند.

به علاوه، آنهایی که مرتب نودل فوری می‌خوردند، به میزان قابل توجهی سبزیجات، میوه‌ها، آجیل، دانه‌ها، گوشت و ماهی کمتری مصرف کردند.۱۳).

مصرف منظم رشته فرنگی فوری با افزایش خطر ابتلا به سندرم متابولیک، گروهی از علائم شامل چربی اضافی شکم، فشار خون بالا، قند خون بالا و سطوح غیر طبیعی چربی خون همراه است.۱۴).

در نتیجه، بهتر است مصرف نودل رامن فوری را محدود کنید و به طور منظم از آنها به عنوان جایگزین غذا استفاده نکنید.

چگونه نودل رامن را سالم تر درست کنیم

برای کسانی که از خوردن نودل رامن فوری لذت می برند، راه های مختلفی برای سالم تر کردن این غذای راحت وجود دارد.

  • سبزیجات را اضافه کنید: افزودن سبزیجات تازه یا پخته شده مانند هویج، کلم بروکلی، پیاز یا قارچ به رشته فرنگی فوری رامن به افزودن مواد مغذی کمک می کند که نودل های رامن ساده فاقد آن هستند.
  • انباشته شدن پروتئین: از آنجایی که نودل های رامن پروتئین کمی دارند، اضافه کردن آن ها با تخم مرغ، مرغ، ماهی یا توفو منبع پروتئینی است که شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه می دارد.
  • نسخه های کم سدیم را انتخاب کنید: رشته فرنگی فوری رامن در گزینه های کم سدیم موجود است که می تواند محتوای نمک ظرف را به شدت کاهش دهد.
  • بسته طعم را کنار بگذارید: آبگوشت خود را با مخلوط کردن آب مرغ کم سدیم با گیاهان و ادویه جات تازه تهیه کنید تا نسخه سالم تر و کم سدیم نودل رامن تهیه کنید.
بیشتر بخوانید
فارو - مزایای سلامتی این غلات باستانی

در حالی که نودل های رامن فوری یک منبع کربوهیدرات ارزان هستند، گزینه های کربوهیدرات سالم و مقرون به صرفه دیگری نیز وجود دارد.

برنج قهوه ای، جو و سیب زمینی نمونه هایی از کربوهیدرات های همه کاره و ارزان برای کسانی هستند که به دنبال صرفه جویی در هزینه هستند.

خلاصه

رژیم های غذایی سرشار از نودل فوری با کیفیت پایین رژیم غذایی و افزایش خطر بیماری قلبی و سندرم متابولیک مرتبط است. افزودن سبزیجات و پروتئین به رامن فوری راهی آسان برای تقویت محتوای غذایی وعده غذایی است.

خلاصه

اگرچه نودل رامن فوری آهن، ویتامین های B و منگنز را تامین می کند، اما فاقد فیبر، پروتئین و سایر ویتامین ها و مواد معدنی حیاتی است.

علاوه بر این، MSG، TBHQ و محتوای سدیم بالای آنها ممکن است بر سلامت تأثیر منفی بگذارد، مانند افزایش خطر بیماری قلبی، سرطان معده و سندرم متابولیک.

محدود کردن مصرف غذاهای فرآوری شده مانند نودل رامن فوری و خوردن مقدار زیادی غذاهای کامل و فرآوری نشده همیشه بهترین انتخاب برای سلامتی شماست.