این مقاله مشخصات تغذیه ای اسپم را بررسی می کند و مشخص می کند که آیا برای سلامتی شما مفید است یا خیر.

اسپم چیست؟

اسپم یک محصول گوشت پخته شده کنسرو شده است که از گوشت و ژامبون پخته شده تهیه می شود.

مخلوط گوشت با مواد نگهدارنده و طعم دهنده هایی مانند شکر، نمک، نشاسته سیب زمینی و نیتریت سدیم ترکیب می شود، سپس کنسرو شده، مهر و موم شده و مهر و موم می شود.

آیا هرزنامه برای شما مفید است یا مضر؟

این محصول در اصل در طول جنگ جهانی دوم به عنوان یک غذای ارزان و راحت برای تغذیه سربازان خارج از کشور محبوبیت پیدا کرد.

امروزه، اسپم در سراسر جهان فروخته می شود و به دلیل تطبیق پذیری، سهولت آماده سازی، ماندگاری طولانی و راحتی، به یک عنصر خانگی تبدیل شده است.

خلاصه

اسپم یک محصول کنسرو گوشت محبوب است که با گوشت چرخ کرده، ژامبون و طعم دهنده ها و نگهدارنده های مختلف تهیه می شود.

تغذیه

اسپم سرشار از سدیم، چربی و کالری است.

همچنین مقداری پروتئین و چندین ریز مغذی مانند روی، پتاسیم، آهن و مس را فراهم می کند.

یک وعده دو اونس (۵۶ گرم) اسپم حاوی (۱):

  • کالری: ۱۷۴
  • پروتئین: ۷ گرم
  • کربوهیدرات ها: ۲ گرم
  • ضخامت: ۱۵ گرم
  • سدیم: ۳۲ درصد از مصرف روزانه مرجع (RDI)
  • فلز روی: ۷ درصد از RDI
  • پتاسیم: ۴ درصد از RDI
  • اهن: ۳ درصد از RDI
  • عسل: ۳ درصد از RDI
بیشتر بخوانید
ضریب تبدیل مواد غذایی خام به پخته

علاوه بر این مواد مغذی، اسپم مقادیر کمی ویتامین C، منیزیم، فولات و کلسیم را فراهم می کند.

خلاصه

اسپم حاوی کالری، چربی و سدیم بالایی است، اما حاوی مقداری پروتئین، روی، پتاسیم، آهن و مس نیز می باشد.

به شدت پردازش شده است

گوشت فرآوری شده به هر نوع گوشتی گفته می شود که برای افزایش ماندگاری و بهبود طعم و بافت آن نگهداری، نگهداری، دودی یا خشک شده باشد.

اسپم نوعی گوشت فرآوری شده به همراه چیزهایی مانند هات داگ، بیکن، سالامی و گوشت است.

خوردن گوشت فرآوری شده با لیست طولانی از شرایط نامطلوب سلامتی مرتبط است.

در واقع، یک مطالعه روی ۴۴۸۵۶۸ بزرگسال نشان داد که خوردن گوشت فرآوری شده با خطر بالاتر دیابت و بیماری عروق کرونر قلب مرتبط است.۲).

به طور مشابه، چندین مطالعه بزرگ دیگر نشان داده اند که خوردن بیشتر گوشت فرآوری شده ممکن است با خطر بالاتر سرطان روده بزرگ و معده مرتبط باشد.۳، ۴، ۵، ۶).

علاوه بر این، گوشت فرآوری شده با خطر بیشتر بیماری‌های دیگر، از جمله بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) و فشار خون بالا همراه است.۷، ۸).

خلاصه

اسپم نوعی گوشت فرآوری شده است و بنابراین مصرف آن ممکن است با خطر بالای دیابت، بیماری قلبی، COPD، فشار خون بالا و برخی سرطان ها مرتبط باشد.

حاوی نیتریت سدیم

اسپم حاوی نیتریت سدیم است، یک افزودنی رایج غذایی که برای جلوگیری از رشد باکتری ها و بهبود طعم و ظاهر محصول نهایی استفاده می شود.

بیشتر بخوانید
فواید ذرت شیرین: هر آنچه که باید بدانید

با این حال، هنگامی که نیتریت ها در معرض دمای بالا و در حضور اسیدهای آمینه قرار می گیرند، می توانند به نیتروزامین تبدیل شوند، یک ترکیب خطرناک که با تعدادی از اثرات منفی سلامتی همراه است.

به عنوان مثال، یک بررسی از ۶۱ مطالعه، مصرف بالای نیتریت و نیتروزامین را با خطر بالاتر سرطان معده مرتبط کرد.۹).

در همین حال، یک بررسی بزرگ دیگر، مصرف نیتریت را با خطر بالاتر سرطان تیروئید و تشکیل تومور مغزی مرتبط دانست.۱۰).

تحقیقات دیگر نشان داده است که ممکن است ارتباطی بین قرار گرفتن در معرض نیتریت و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۱ وجود داشته باشد – اگرچه نتایج متفاوت بوده است.۱۱).

خلاصه

اسپم حاوی نیتریت سدیم است، یک افزودنی غذایی که ممکن است با خطر بیشتر سرطان های خاص و دیابت نوع ۱ مرتبط باشد.

سرشار از سدیم

اسپم سرشار از سدیم است و تقریباً یک سوم مقدار توصیه شده روزانه را در یک وعده دارد (۱).

برخی تحقیقات نشان می دهد که برخی از افراد ممکن است نسبت به اثرات نمک حساس تر باشند.۱۲).

افراد مبتلا به فشار خون بالا ممکن است به خصوص از کاهش مصرف سدیم سود ببرند، زیرا مطالعات نشان می دهد که کاهش سدیم می تواند به کاهش فشار خون کمک کند.۱۳، ۱۴).

مصرف زیاد نمک همچنین می تواند جریان خون را در افراد حساس به نمک مختل کند که می تواند باعث ایجاد مشکلاتی مانند تورم و نفخ شود.۱۵).

علاوه بر این، مروری بر ۱۰ مطالعه روی بیش از ۲۶۸۰۰۰ نفر، مصرف بیشتر سدیم را با خطر بالاتر سرطان معده در طی یک دوره ۶ تا ۱۵ ساله مرتبط دانست.۱۶).

خلاصه

اسپم سرشار از سدیم است که می تواند برای افرادی که به نمک حساسیت دارند و افرادی که فشار خون بالا دارند مشکل ساز باشد. مصرف زیاد سدیم نیز ممکن است با خطر بالاتر سرطان معده مرتبط باشد.

محتوای چربی بالا

اسپم دارای چربی بسیار بالایی است و حدود ۱۵ گرم در هر وعده ۲ اونس (۵۶ گرم) دارد.۱).

بیشتر بخوانید
تاثیر کافئین بر متابولیسم

چربی به طور قابل توجهی کالری بیشتری نسبت به پروتئین یا کربوهیدرات دارد و هر گرم چربی حاوی حدود ۹ کالری است.۱۷).

در مقایسه با سایر منابع پروتئین مانند گوشت، مرغ، ماهی یا حبوبات، اسپم به میزان قابل توجهی از نظر چربی و کالری بالاتر است، اما از نظر تغذیه کمی بیشتر است.

به عنوان مثال، گرم به گرم، اسپم حاوی ۷.۵ برابر چربی و تقریباً دو برابر کالری مرغ است، البته کمتر از نیمی از پروتئین.۱، ۱۸).

مصرف مکرر غذاهای پرچرب مانند اسپم بدون ایجاد تغییراتی در سایر بخش های رژیم غذایی می تواند به طور بالقوه کل کالری دریافتی شما را افزایش دهد و به افزایش وزن طولانی مدت کمک کند.

خلاصه

در مقایسه با سایر منابع پروتئین، اسپم دارای چربی و کالری بالایی است، اما پروتئین کمی دارد. خوردن مکرر اسپم بدون تنظیم رژیم غذایی و کالری دریافتی می تواند منجر به افزایش وزن شود.

مناسب و پایدار برای ذخیره سازی

یکی از بزرگترین مزیت‌های اسپم این است که وقتی زمان کمی دارید یا مواد اولیه محدودی در دسترس دارید، راحت و آسان آماده می‌شود.

بیشتر بخوانید
علف جو یا برگ جو: فواید، کاربردها و اقدامات احتیاطی

همچنین در قفسه پایدار است و در مقایسه با غذاهای پروتئینی فاسد شدنی مانند مرغ یا گوشت ، ذخیره آن را آسان تر می کند.

از آنجایی که اسپم از قبل پخته شده است، می توان آن را مستقیماً از قوطی خورد و قبل از خوردن نیاز به حداقل آماده سازی دارد.

همچنین بسیار متنوع است و می توان آن را به انواع مختلفی از دستور العمل ها اضافه کرد.

برخی از محبوب‌ترین راه‌ها برای لذت بردن از اسپم شامل افزودن آن به لغزنده، ساندویچ، غذاهای پاستا و برنج است.

خلاصه

اسپم راحت، پایدار، بسیار انعطاف پذیر است و می تواند به ظروف مختلف اضافه شود.

خلاصه

اگرچه اسپم راحت، آسان برای استفاده و ماندگاری طولانی است، اما دارای چربی، کالری و سدیم بسیار بالا و مواد مغذی مهمی مانند پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی کم است.

علاوه بر این، بسیار فرآوری شده است و حاوی مواد نگهدارنده مانند نیتریت سدیم است که می تواند چندین اثر نامطلوب برای سلامتی ایجاد کند.

بنابراین بهتر است میزان اسپم خود را به حداقل برسانید.

در عوض، غذاهای پروتئینی سالم تری مانند گوشت، مرغ، غذاهای دریایی، تخم مرغ، لبنیات و حبوبات را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی مغذی و متعادل انتخاب کنید.