آیا هندوانه برای دیابتی ها مفید است؟ بیایید دریابیم

هندوانه یک میوه آبرسان است که در طول تابستان برای همه خانواده ها باقی می ماند. یک هندوانه خنک و آبدار در ماه های سوزان تابستان مانند نفسی از هوای خنک به نظر می رسد.

همه از خوردن هندوانه لذت می برند، اما این سوال که آیا افراد دیابتی می توانند این میوه را مصرف کنند یا نه، اغلب مطرح می شود.

این بحث از طعم شیرین این غذای لذیذ نشات می گیرد. با این حال، برخلاف تصور رایج که عمدتاً حاوی آب و شکر است، هندوانه سرشار از مواد مغذی است.

بر اساس USDAهندوانه در هر ۱۰۰ گرم دارای مواد مغذی زیر است.

آیا هندوانه برای دیابتی ها مفید است؟  بیایید دریابیم
  • انرژی: ۳۰ کیلو کالری
  • آب: ۹۱.۴ گرم
  • کربوهیدرات: ۷.۵۵ گرم
  • پروتئین: ۰.۶۱ گرم
  • چربی: ۰.۱۵ گرم
  • شکر: ۶.۲ گرم
  • فیبر: ۰.۴ گرم
  • شکر – ۶.۲ گرم
  • ویتامین C – 8.1 میلی گرم

اجزای فعال زیستی مفید هندوانه می تواند انواع بیماری ها را درمان کند. هندوانه برای سلامت روده و قلب و عملکرد کلیه ها عالی است. همانطور که در پژوهشهندوانه می تواند کاهش وزن را نیز تسهیل کند. با توجه به الف مطالعههندوانه می تواند التهاب را کاهش دهد و به طور بالقوه خطر ابتلا به بدخیمی هایی مانند سینه، معده، روده بزرگ و ریه را کاهش دهد.

علاوه بر این، پژوهش ثابت می کند که هندوانه پاسخ ایمنی بدن را تقویت می کند و با بهبود گردش خون به مدیریت فشار خون بالا کمک می کند.

با بازگشت به دغدغه اصلی ما، افراد مبتلا به دیابت می توانند با اتخاذ تصمیمات استراتژیک در مورد میزان خوردن و نحوه مصرف از این میوه لذت ببرند. برای آشنایی بیشتر با ارتباط هندوانه و قند خون به خواندن ادامه دهید.

هندوانه و دیابت

به عبارت ساده، دیابت وضعیتی است که با افزایش سطح قند خون مشخص می شود. همانطور که می دانیم، یکی از دلایل اصلی دیابت، اختلال در ترشح انسولین توسط سلول های بتا در پانکراس است.

بیشتر بخوانید
اگر دیابت دارید می توانید وزن اضافه کنید؟

این سلول ها مسئول ترشح هورمون انسولین هستند که به تنظیم سطح گلوکز خون کمک می کند. بسیاری از عوارض شدید، مانند آسیب چشم، مشکلات قلبی، نفروپاتی و نوروپاتی و غیره، در دراز مدت در صورت عدم مدیریت سطح قند خون می توانند ایجاد شوند.

هندوانه دارای مشخصات مغذی شگفت انگیزی است که حاوی رطوبت بالا و مواد شیمیایی قوی برای تقویت سلامتی است. با این حال، هندوانه است شاخص گلیسمی (GI) 80 استو بنابراین کنترل وعده غذایی یکی از پیش نیازهای بیماران دیابتی هنگام مصرف آن است. علاوه بر این، حتی اگر هندوانه محتوای کربوهیدرات نسبتا کمی دارد، نمی‌توان این واقعیت را رد کرد که می‌تواند باعث افزایش سطح قند خون شود.

کربوهیدرات پس از هضم به گلوکز یا قند خون تبدیل می شود. بنابراین، مقدار کربوهیدرات هایی که مصرف می کنید متناسب با میزان گلوکز/قند ورودی به خون است.

با این حال، محتوای بالای فیبر هندوانه اثر کربوهیدرات را تا حدی متعادل می کند و اجازه نمی دهد در صورت مصرف متعادل، سطح گلوکز خون را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

آیا هندوانه برای دیابتی ها مفید است؟

در حالی که تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است، یافته های تحقیقاتی در مورد هندوانه و دیابت نشان می دهد که اگر هندوانه در مقادیر مناسب مصرف شود، می تواند عوارض دیابت را کاهش دهد.

تنظیم مقدار مصرف می تواند از تأثیر منفی هندوانه بر سطح قند خون شما جلوگیری کند. با این اوصاف، همیشه باید در نظر داشت که مصرف زیاد و مکرر هندوانه ممکن است منجر به افزایش گلوکز خون شود و اثرات مثبت آن را از بین ببرد.

مطابق با تحقیقات، بیماران هیپرگلیسمی بیشتر احتمال دارد مشکلات قلبی را تجربه کنند. استرس اکسیداتیو بالا و اکسیداسیون LDL عوامل اصلی کمک کننده به این وضعیت هستند.

غذاهای با گلیسمی بالا به طور قابل توجهی گلوکز را افزایش می دهند و اکسیداسیون خودکار آنها باعث تولید رادیکال های آزاد و آسیب سلولی می شود. با این حال، لیکوپن، یک آنتی اکسیدان، به طور طبیعی در هندوانه وجود دارد و اثر کاهش قند خون دارد.

بیشتر بخوانید
دیابت نوع 2: چه مدت طول می کشد تا انسولین اثر کند؟

لیکوپن به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک می کند و خطر ابتلا به دیابت، بیماری قلبی و سایر شرایط را کاهش می دهد. این مهم است زیرا بیماری های قلبی عروقی عامل ۶۸ درصد مرگ و میر در بزرگسالان مبتلا به دیابت بالای ۶۵ سال است. مطالعات همچنین نشان می دهد که عصاره لیکوپن سوخت و ساز لیپید و گلوکز را تا حد زیادی افزایش می دهد.

یادداشت 

زمانی که هندوانه در حد اعتدال (یعنی ۱۰۰-۱۵۰ گرم، ۲-۳ روز در هفته) مصرف شود، می تواند برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد. ممکن است فرد هندوانه‌هایی با میوه‌های فیبری داشته باشد تا تأثیرات آن یعنی داشتن GI بالای ۸۰ را خنثی کند. علاوه بر این، توصیه می‌شود سطح قند خون خود را پس از مصرف هندوانه کنترل کنید تا تأثیر آن بر روی شما را کنترل کنید. ۱-۲ ساعت پس از مصرف هندوانه با استفاده از CGM یا گلوکومتر قند خون خود را آزمایش کنید. اگر قند خون شما ۵۰ امتیاز بالاتر از حد طبیعی است، باید مقدار آن را کاهش دهید. از آنجایی که نیازهای بدن هر فردی متفاوت است، بهتر است با یک متخصص تغذیه مشورت کنید تا اندازه وعده غذایی خود و روش های صحیح مصرف را مشخص کند. با این حال، استراتژی کلی این است که کربوهیدرات خود را ردیابی کنید، شاخص گلیسمی یک غذا را درک کنید و سطح قند خون خود را کنترل کنید.

نکات متخصص تغذیه در مورد خوردن هندوانه هنگام مدیریت دیابت

  • مصرف روزانه هندوانه را به ۱۰۰ گرم محدود کنید، نه بیشتر از دو تا سه بار در هفته.
  • هر قسمت از هندوانه قابل خوردن است. علاوه بر این، دانه‌های هندوانه مملو از مواد مغذی مانند امگا ۳، امگا ۶، روی، پروتئین، پتاسیم و غیره هستند، بنابراین، ممکن است بخواهید هنگام لذت بردن از میوه، دانه‌های هندوانه را نیز امتحان کنید. ترکیب آن با اسموتی خود یک راه عالی برای شروع است.
  • هندوانه به دلیل رطوبت بالای خود به افراد کمک می کند تا هوس خود را برای غذاهای شیرین کنترل کنند و معده خود را برای مدت طولانی تری سیر نگه دارند. می توانید آن را با مخلوط کردن نصف فنجان هندوانه خرد شده با یک فنجان ماست یونانی یا اضافه کردن آن به سالاد به عنوان میان وعده میل کنید.
بیشتر بخوانید
مدیریت دیابت بارداری: چه باید بدانید

خلاصه

هندوانه یک میوه آبرسان عالی با تقریباً ۹۲ درصد آب است. آنها همچنین سرشار از مواد مغذی هستند که فواید زیادی برای سلامتی دارند، از ایمنی بهتر، سلامت قلب و عملکرد کلیه گرفته تا بهبود کیفیت ناخن و مو. با این حال، آنها دارای محتوای قند بالا با GI 80 هستند و بنابراین بیماران دیابتی باید در هنگام مصرف آن احتیاط کنند. کنترل سهم را تمرین کنید و هندوانه خود را با غذاهای فیبری جفت کنید و شما آماده هستید!

یک راه خوب برای دانستن مقدار مناسب هندوانه ای که می توانید به طور همزمان مصرف کنید، نظارت بر سطح قند خون قبل و بعد از مصرف آن است.

سوالات متداول 

س. کدام میوه بیشترین قند را دارد؟

الف. لیچی دارای محتوای قند بالایی است. در بسیاری از دسرها به عنوان شیرین کننده نیز استفاده می شود. موز و انبه نیز سرشار از قند هستند. در مقایسه با میوه های تازه، میوه های خشک دارای مقادیر زیادی قند هستند.

س. آیا هندوانه کربوهیدرات بالایی دارد؟

A. هندوانه، یک غذای خوشمزه تابستانی، ۹۲ درصد از آب تشکیل شده و کمترین میزان کربوهیدرات را در بین هر میوه ای دارد، طبق گفته USDA، تنها ۷.۵ گرم کربوهیدرات در هر ۱۰۰ گرم.

آیا میوه های خشک قند خون را افزایش می دهند؟

الف) خوردن میوه های خشک به صورت متعادل قند خون شما را بالا نمی برد. اگر نگران تأثیر آن بر سطح قند خون هستید، میوه های خشک با GI پایین یا متوسط ​​بهترین هستند. با این حال، میوه های خشک با نمرات GI بالا به طور قابل توجهی بر قند خون بیشتر از میوه های GI پایین و متوسط ​​تأثیر می گذارد. بنابراین، همه چیز به نوع و مقدار میوه های خشکی که مصرف می کنید بستگی دارد.

بیشتر بخوانید
رژیم کتوژنیک برای دیابت نوع ۱ و نوع ۲

س. بهترین میوه ها برای افراد مبتلا به دیابت چیست؟

الف) هر میوه ای با شاخص گلیسمی پایین برای مصرف بیماران دیابتی مناسب تلقی می شود. این میوه ها عبارتند از سیب، پرتقال، انواع توت ها، گواوا، کیوی، میوه اژدها، هلو، انار و آووکادو.

س. سالم ترین میوه چیست؟

الف) سیب سالم ترین میوه است. این خوراکی‌های آبدار شیرین، میوه‌های لاغری ایده‌آل هستند که به دلیل فیبر بالا و مقادیر کم کالری آن‌ها هستند. خوردن سیب در وعده صبحانه یا ناهار باعث می شود در طول روز احساس تحرک داشته باشید. این میوه ها یک راه عالی بدون کافئین برای بیدار ماندن هستند. وقتی سیب به صورت کامل خورده شود، می تواند به کنترل اشتها و کاهش گرسنگی کمک کند.

س. کدام میوه فیبر بالایی دارد؟

الف- انجیر میوه هایی با فیبر بالا است. آنها تقریباً ۲.۹ گرم فیبر در هر ۱۰۰ گرم دارند. سایر میوه های غنی از فیبر عبارتند از سیب، پرتقال، زردآلو، تمشک و زغال اخته. همچنین می توانید دانه های انار را برای تقویت فیبر هر سالادی بپاشید.

منابع مرجع

  1. اثرات مفید ال-آرژنین در کاهش چاقی: مکانیسم های بالقوه و پیامدهای مهم برای سلامت انسان: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20437186/
  1. نقش بالقوه لیکوپن برای پیشگیری و درمان سرطان پروستات: از مکانیسم‌های مولکولی تا شواهد بالینی: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3742263/
  2. دیابت، بیماری قلبی و سکته: https://www.niddk.nih.gov/health-information/diabetes/overview/preventing-problems/heart-disease-stroke
  1. لیکوپن هندوانه و ادعاهای مرتبط با سلامتی: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4464475/

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه