اسکایر یا ماست ایسلندی با چندین مزیت سلامتی

وقتی به غذاهای نوردیک فکر می کنیم بلافاصله افکار ما به شاه ماهی ترشی، پنکیک سوئدی و لینگون بری تبدیل می شود. با این حال، یکی دیگر از غذاهای سنتی شمال اروپا در خانواده های آمریکایی محبوبیت پیدا می کند. اسکایر است. این ماست صاف شده ای است که مردم ایسلند هزاران سال است که می خورند. لبنیاتی شبیه ماست است. با این حال، کمی متفاوت است و دارای مواد مغذی مفیدی است که تأثیر مثبتی بر سلامت انسان دارد.

محصولات لبنی سرشار از مواد مغذی و مواد معدنی ضروری هستند. در دنیای امروزی، ما می‌توانیم از میان انواع محصولات لبنی برای سلامتی استفاده کنیم. به نظر می‌رسد تعداد نامحدودی از گزینه‌ها وجود دارد، چه برندهای متعدد ماست و چه تعداد در حال گسترش جایگزین‌های گیاهی. اسکایر نوعی ماست است که به طور فزاینده ای محبوب می شود. اما این معجون خامه ای و لذیذ دقیقاً چیست؟ آیا اسکایر واقعاً مغذی است؟ اجازه دهید دریابیم.

اسکایر: یک مقدمه

اسکایر با استفاده از فرهنگ و شیر اجدادی ایسلندی ساخته شده است. اگرچه بافتی شبیه به ماست دارد، اما طعم ملایم تری دارد. بسیاری از مردم آن را مشابه پنیر شیر ترش می دانند که با شیر تازه تهیه می شود. مردم آن را در کشورهای بالتیک، آلمان و روسیه مانند پنیر کشک می خورند. با این حال، به دلیل مزایای سلامتی آن در سراسر جهان در آمریکا و سایر کشورها محبوبیت پیدا می کند.

اسکایر با تلفظ «Skeer»، افزودنی هوشمندانه برای هر رژیمی است که اجازه مصرف محصولات لبنی را می دهد. بسیاری از مردم از آن به عنوان جایگزینی برای ماست یونانی در اکثر دستور العمل ها استفاده می کنند. رنگ آن هم رنگ ماست سنتی است. با این حال، تند، تقریبا ترش است و بافت خامه‌ای غنی‌تر از ماست معمولی دارد. علاوه بر این، از ماست نیز غلیظ تر است. 

The Icelandic Yoghurt With Several Health Benefits- HealthifyMe

برای سال ها، اسکایر یکی از اصلی ترین غذاهای ایسلندی بوده است. با وجود طعم تلخ و ترش، ارزش آن را دارد که فواید سلامتی آن را امتحان کنید. اسکایر سرشار از پروبیوتیک است و قند کمی دارد. علاوه بر این، محتوای بالای شیر در اسکایر باعث می شود که پروتئین آن نسبت به ماست بیشتر باشد. معمولاً به صورت سرد یا به تنهایی یا با خامه سرو می شود. با توجه به تقاضای نوظهور، چندین تولید کننده اسکایر طعم دار با طعم هایی مانند وانیل، قهوه و میوه ها را می فروشند.

اسکایر: فرآیند تولید

  • این فرآیند با برداشتن خامه از شیر و کم چرب کردن آن شروع می شود.
  • شیر بدون چربی وارد فرآیند پاستوریزاسیون می شود
  • سپس تخمیر شیر پاستوریزه با استفاده از کشت اسکایر به مدت هشت ساعت انجام می شود.
  • فرهنگ اسکایر حاوی فرهنگ های خاص ماست و مقدار کمی مایه پنیر است. مایه پنیر پنیر است و ماست نیست.
  • سپس شیر تخمیر شده وارد فیلتر می شود. 
  • در نهایت، افراد می‌توانند از مراحل اضافی مانند افزودن طعم‌هایی مانند طعم‌های میوه، وانیل، قهوه، نیشکر و غیره استفاده کنند. با این حال، طبیعتاً مقداری شیرینی باقی‌مانده دارد. بنابراین، بهتر است شکر اضافه نکنید.

خواص تغذیه ای اسکایر

بر اساس USDA، صد گرم اسکایر سنتی ساده حاوی مواد مغذی زیر است.

  • انرژی: ۷۳ کیلو کالری
  • پروتئین: ۱۱.۳۳ گرم
  • چربی کل: ۱.۳۳ گرم
  • کربوهیدرات: ۴ گرم
  • شکر: ۰ گرم
  • کلسیم: ۱۳۳ میلی گرم

خواص تغذیه ای اسکایر نشان می دهد که این ماده غذایی کم کالری است که مقدار زیادی پروتئین و کلسیم را ارائه می دهد. تقریباً دو برابر ماست کم چرب معمولی پروتئین ارائه می کند. علاوه بر این، دارای محتوای کم چربی و کربوهیدرات است که آن را به یک انتخاب غذایی سالم تبدیل می کند. محتوای کم چربی و پروتئین بالا اسکایر آن را به گزینه ای سالم برای افراد تبدیل می کند. علاوه بر این، طعم لذیذی دارد که مردم آن را دوست دارند. بنابراین، اسکایر یک انتخاب عالی است اگر می خواهید یک غذای غنی از طعم با کالری کم و محتوای پروتئین بالا مصرف کنید.

یادداشت 

اسکایر با ۱۱.۳۳ گرم پروتئین در هر ۱۰۰ گرم، منبع عالی پروتئین برای شماست. علاوه بر این، محتوای کلسیم موجود در آن باعث سلامت استخوان ها و دندان های شما می شود. با محتوای کربوهیدرات کمتر و کالری کم، اسکایر یک انتخاب سالم است که باید در وعده های غذایی خود بگنجانید.

مزایای سلامتی اسکایر

مدیریت وزن و کاهش چربی

خواص تغذیه ای اسکایر برای اثبات ویژگی های مدیریت وزن آن مشهود است. کالری کمی دارد و پروتئین بالایی دارد. علاوه بر این، ۳-۴ برابر بیشتر از تولید ماست سنتی به شیر نیاز دارد، یعنی ۳-۴ برابر شیر اضافی. محصولات لبنی منبع غنی از مواد مغذی و ترکیبات زیست فعال هستند. در نتیجه، آنها یک عامل مهم قابل تغییر برای مدیریت وزن و ترکیب بدن سالم هستند. 

مطالعات نشان می‌دهد که کلسیم رژیم غذایی می‌تواند به طور بالقوه دفع چربی از مدفوع را تا حدی که می‌تواند برای جلوگیری از افزایش (دوباره) وزن مرتبط باشد، افزایش دهد. علاوه بر این، سایر تحقیق نشان می دهد که پروتئین لبنیات به تنظیم اشتها، کمک به مدیریت وزن و جلوگیری از افزایش وزن کمک می کند. 

یک مطالعه بیان می‌کند که پروتئین لبنیات می‌تواند گرمازایی ناشی از رژیم غذایی را تحریک کند. در نتیجه متابولیسم شما را افزایش می دهد و به شما کمک می کند بعد از غذا کالری بیشتری بسوزانید. علاوه بر این، تحقیق همچنین نشان می دهد که پروتئین لبنیات شما را برای مدت طولانی سیر نگه می دارد. همچنین بیان می‌کند که وعده‌های غذایی با پروتئین بالا، کالری دریافتی بعدی را کاهش می‌دهد و منجر به کاهش وزن می‌شود.

سلامت قلب را ارتقا می دهد

از آنجایی که اسکایر حاوی مقدار زیادی شیر است، منبعی غنی از پتاسیم و سایر مواد معدنی حیاتی است. طبق تحقیق، مصرف بیشتر پتاسیم می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را تا ۲۴ درصد کاهش دهد. علاوه بر این، سطح کلسترول خون را کاهش می دهد که خطر قابل توجهی برای بیماری های قلبی است. یکی دیگر از تحقیق روی افراد ژاپنی کاهش ۱۴ درصدی در مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی را کشف کرد.

تحقیق نشان می‌دهد پتاسیم موجود در محصولات لبنی مانند اسکایر می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند. به عنوان مثال، در افراد مبتلا به فشار خون بالا، سه وعده لبنیات در روز منجر به کاهش قابل توجه فشار خون سیستولیک می شود. علاوه بر اینها، مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم و … منیزیم برای سلامت قلب مفید است.

سالم برای استخوان ها

اسکایر سرشار از کلسیم است که یک ماده مغذی ضروری است. استخوان ها و دندان های شما حاوی اکثر کلسیم بدن شما هستند. در حالی که کلاژن جزء ساختاری اصلی استخوان ها است، کلسیم و فسفات با هم کار می کنند تا آنها را قوی و متراکم کنند. 

بر اساس تحقیق، مصرف کلسیم باعث افزایش تراکم و رشد استخوان در کودکان و نوجوانان می شود. با این حال، با افزایش سن، استخوان‌های شما تراکم خود را از دست می‌دهند و در نتیجه استخوان‌های متخلخل و پوکی استخوان ایجاد می‌شود. طبق مطالعات، مکمل کلسیم از تحلیل استخوان محافظت کرده و از آن جلوگیری می کند.

اگرچه می توانید کلسیم را از چندین غذا دریافت کنید، اما یک وعده اسکایر می تواند ۲۰ درصد از مقدار مورد نیاز روزانه را تامین کند.

قند خون را تنظیم می کند

اسکایر غنی از پروتئین است و محتوای کربوهیدرات کمی دارد. از این رو به تنظیم قند خون کمک می کند. وقتی کربوهیدرات مصرف می کنید، بدن شما آنها را به گلوکز تجزیه می کند تا انرژی تولید کند. با این حال، هنگامی که مقادیر بیش از حد کربوهیدرات مصرف می کنید، ممکن است سطح قند خون شما را افزایش دهد. از این رو، یک غذای کم کربوهیدرات مانند اسکایر برای تنظیم قند مفید است. علاوه بر این، مصرف پروتئین جذب گلوکز را مهار می کند و مدیریت و کنترل گلوکز را افزایش می دهد.

محققان بر این باورند که جایگزینی کربوهیدرات‌ها با پروتئین‌ها، مدیریت قند خون را بطور قابل ملاحظه‌ای بهبود می‌بخشد.

بهترین راه برای خوردن اسکایر

به طور سنتی، مردم ایسلند اسکایر را با کمی شکر سرو می کنند. با این حال، خوردن آن به صورت خام و بدون شکر گزینه سالم تری است. با تقاضای در حال ظهور، تولیدکنندگان اسکایر طعم دار می فروشند. اما، معمولا با شکر اضافه می شود. علاوه بر این، مردم آن را با میوه یا مربا نیز برای شیرین شدن سرو می کنند. علاوه بر این، مردم از آن در چندین غذا مانند نان های مسطح، فریتاتا، پودینگ و غیره استفاده می کنند.

در اینجا برخی از دستور العمل های سالم وجود دارد که می توانید امتحان کنید.

اسموتی با شکوفه های گیلاس

عناصر

  • وانیلی اسکایر: ⅔ فنجان
  • گیلاس منجمد: ۱ فنجان
  • شیر یا شیر جایگزین: ¼ فنجان

آماده سازی

  • تمام مواد را در مخلوط کن با هم ترکیب کنید.
  • در صورت استفاده از گیلاس تازه، ⅓ فنجان یخ اضافه کنید. شما همچنین می توانید عسل را به ذائقه خود اضافه کنید.

کاسه نوردیک

عناصر

  • اسکایر: ۲ فنجان 
  • توت وحشی: ۲ فنجان
  • لیمو، آب و پوست: ۱
  • عسل: ۱ قاشق غذاخوری
  • آجیل: یک مشت
  • گندم سیاه: طبق ذائقه

تاپینگ

دستورالعمل ها

  • توت ها، عسل، پوست لیمو و آب لیمو را در یک قابلمه با هم مخلوط کرده و تفت دهید.
  • اجازه دهید پانزده دقیقه بدون پوشش خنک شود.
  • در یک ظرف، سس اسکایر و توت وحشی را با هم ترکیب کنید.
  • با عسل و بادام سرو کنید.

کیک ایسلندی بری اسکایر

عناصر

  • کراست بیسکویت: ½ بسته بیسکویت (مثلاً بیسکویت دارچینی یا بیسکویت کره ای سبوس دار). باید به اندازه کافی مصرف کنید تا کف قالب پخت پر شود.
  • کره: ۵۰ گرم

پر کردن

  • اسکایر: ۲۵۰ گرم
  • وانیلی اسکایر: ۲۵۰ گرم
  • خامه: ۵۰۰ میلی لیتر

تاپینگ

  • زغال اخته: ۱ بسته بلوبری یا ½ شیشه مربای بلوبری (تقریباً ۲۵۰ گرم)

روش: 

  • بیسکویت های خود را خرد کنید، کره را آب کنید و در قالب کیک دایره ای ۲۴ سانتی متری مخلوط کنید.
  • خامه را بزنید
  • اسکایر را به تدریج با خامه مخلوط کنید 
  • مخلوط شیر و اسکایر را روی پوسته بیسکویت بمالید، سپس مربا را روی آن بمالید و روی آن توت ها را اضافه کنید.
  • ۲ ساعت تا زمان سرو کنار بگذارید.

یادداشت 

اسکایر دارای چندین ماده مغذی است که برای سلامتی شما مفید است. همچنین به بهبود سلامت استخوان و قلب و عروق، کاهش وزن و تنظیم قند خون کمک می کند. علاوه بر این، دارای محتوای پروتئین بالا با سطوح کربوهیدرات و چربی کم است. اسکایر یک وعده غذایی مغذی است که تقریباً می توانید آن را در هر رژیم غذایی بگنجانید.

اسکایر در مقابل ماست یونانی

  • ماست یونانی و اسکایر دارای کربوهیدرات، قند و آهن مشابهی هستند. با این حال، در اینجا چیزی است که آنها را متمایز می کند.
  • کشت های باکتریایی: تفاوت اصلی بین ماست اسکایر و یونانی در کشت های باکتریایی مورد استفاده در تولید آنهاست. بر خلاف ماست یونانی، تخمیر اسکایر به فرهنگ ماست خاصی و مقدار کمی مایه پنیر نیاز دارد.
  • طعم: طعم هر دوی این غذاها کاملاً متفاوت است. برخلاف ماست یونانی، اسکایر طعم شیرین تری دارد.
  • ضخامت: ماست یونانی کمی نازکتر از اسکایر است. از این رو بافت پنیر مانندی ندارد.
  • پروتئین: اسکایر حاوی پروتئین بیشتری نسبت به ماست است. صد گرم اسکایر ۱۱.۳۳ گرم پروتئین دارد، در حالی که صد گرم ماست فقط ۳.۵ گرم پروتئین دارد.

آیا اسکایر برای همه سالم است؟

اسکایر چندین فواید سلامتی را ارائه می دهد. با این حال، ممکن است برای همه مفید نباشد. در اینجا به برخی از دلایل اشاره می شود.

از آنجایی که اسکایر یک محصول لبنی است، افرادی که به کازئین حساسیت دارند باید از آن اجتناب کنند. علاوه بر این، در صورت داشتن حساسیت به آب پنیر نیز باید از مصرف آن اجتناب کنید. آب پنیر و کازئین پروتئین هایی هستند که در شیر یافت می شوند. اگر افرادی که به آب پنیر و کازئین حساسیت دارند لاکتوز مصرف کنند، ممکن است واکنش های آلرژیک به اسکایر و سایر محصولات لبنی را تجربه کنند. برخی از علائم عبارتند از نفخ، اسهال و آنافیلاکسی.

علاوه بر این، افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز باید در مصرف اسکایر احتیاط کنند. اگر قبلاً به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستید، تعیین اینکه آیا می توانید اسکایر را مدیریت کنید یک فرآیند آزمون و خطا است. اگرچه فرآیند صاف کردن ۹۰ درصد از محتوای لاکتوز را از اسکایر حذف می کند، بهتر است با دوز کوچک شروع کنید تا ببینید آیا بدن شما می تواند آن را مصرف کند یا خیر. اگر زور زدن تمام محتوای لاکتوز را از بین نبرد، ممکن است پس از مصرف غذاهای حاوی لاکتوز دچار ناراحتی معده و سایر مشکلات گوارشی شوید.

یادداشت 

هر کس تیپ بدنی متفاوتی دارد و نیازها و سطوح تحمل متفاوتی دارد. از این رو، هیچ غذایی نمی تواند تأثیر یکسانی روی همه داشته باشد. در مورد اسکایر هم همینطور است. اگرچه این یک انتخاب سالم برای اکثر افراد است، اما افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز و افراد مبتلا به آلرژی به آب پنیر نباید آن را مصرف کنند زیرا می تواند منجر به اثرات نامطلوب سلامتی شود.

موارد احتیاط

آلرژی

ممکن است به اسکایر واکنش آلرژیک داشته باشید. اگر به لبنیات حساسیت دارید، باید از پنیر فتا اجتناب کنید. اگر علائمی مانند اسهال، نفخ یا تنگی نفس را تجربه کردید، باید با پزشک مشورت کنید.

دارو

پروبیوتیک های موجود در اسکایر می توانند با برخی از آنتی بیوتیک ها و داروها تداخل داشته باشند. از قبل در مورد تداخلات دارویی احتمالی با پزشک خود صحبت کنید.

نتیجه گیری

اسکایر یک محصول لبنی معروف در ایسلند است. این ماده با تزریق باکتری‌ها به شیر بدون چربی و فشردن آب پنیر تولید می‌شود. کالری آن کم است اما پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی فراوانی دارد. سرشار از پروتئین است که ممکن است با افزایش سیری و کاهش گرسنگی به کاهش وزن کمک کند. علاوه بر این، سرشار از کلسیم است، عنصری ضروری که به جلوگیری از تحلیل استخوان و پوکی استخوان کمک می کند. 

اسکایر و سایر محصولات لبنی فشار خون و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهند. این یک غذای پر پروتئین و کم کربوهیدرات است. این ترکیب ممکن است به مدیریت قند خون کمک کند. با این حال، از آنجایی که اسکایر حاوی شیر است، ممکن است برای افرادی که به شیر حساسیت دارند یا به لاکتوز حساسیت دارند، مشکلاتی ایجاد کند. اسکایر به طور کلی با شکر و شیر سرو می شود، اگرچه می توانید آن را به روش های دیگری نیز مصرف کنید.

سوالات متداول 

س. آیا اسکایر سالم تر از ماست است؟

الف. نسبت به ماست کم چرب سنتی، اسکایر به نظر کمی غنی از کالری است و حدود دو برابر پروتئین دارد. این مقدار چربی مشابهی دارد و کربوهیدرات کمی دارد. اسکایر به دلیل محتوای پروتئین سیر کننده تر است و بافت خامه ای آن بدون افزودن کالری یا چربی طعمی لذیذ به آن می دهد. هر وان اسکایر پروتئین بیشتری نسبت به وان ماست با همان اندازه فراهم می کند. بنابراین، برای هر کسی که رژیم کم کربوهیدرات یا پالئو را دنبال می کند، به دنبال روشی ساده برای افزایش مصرف پروتئین است، ایده آل است. اسکایر شامل ۱۹ گرم پروتئین است اما در هر وان ۱۷۰ گرم فقط ۶۱ کالری دارد.

س. چه مقدار اسکایر باید در روز بخورم؟

A. اگرچه هیچ دستورالعملی حد بالایی برای مصرف اسکایر تعیین نمی کند، شما باید آن را در حد اعتدال مصرف کنید. به این دلیل که خوردن هر چیزی بیش از حد می تواند منجر به عوارض جانبی شود. شما باید میزان لبنیات مصرفی روزانه را کنترل کنید زیرا مصرف بیش از حد ممکن است عوارض جانبی مانند افزایش وزن، خطر بیماری های قلبی عروقی، افزایش کلسترول خون و غیره داشته باشد. گالاکتوز، نوعی قند موجود در ماست نیز به طور بالقوه با سرطان تخمدان مرتبط است.

س. کدام یک برای شما بهتر است، ماست اسکایر یا یونانی؟

الف. اسکایر نسبت به ماست یونانی دارای پروتئین بیشتری است و مقداری از کالری بالاتر آن را به خود اختصاص می دهد. اگرچه مقادیر دقیق آن متفاوت است، اما یک وعده ۶ اونس اسکایر ساده بدون چربی ۱۹ گرم پروتئین دارد. برعکس، ماست یونانی ساده دارای یک گرم پروتئین کمتر در هر وعده ۶ اونس، با ۱۸ گرم است.

آیا اسکایر یک پروبیوتیک است؟

A. بله، اسکایر یک پروبیوتیک است. فرآیند تولید اسکایر شامل تخمیر است. بنابراین، حاوی باکتری های زنده است که آن را به یک پروبیوتیک تبدیل می کند. پروبیوتیک ها فواید سلامتی متعددی مانند بهبود سلامت گوارش و روده، کاهش وزن، سیستم ایمنی بهتر و غیره دارند.

س. آیا اسکایر برای کاهش وزن خوب است؟

الف. اسکایر سرشار از پروتئین و کربوهیدرات کم است که برای کاهش وزن مفید است. پروتئین ها شما را برای مدت طولانی سیر نگه می دارند و به کاهش وزن کمک می کنند. علاوه بر این، کلسیم لبنیات اسکایر از بازیابی وزن شما جلوگیری می کند و چربی می سوزاند. بافت کرمی اسکایر نیز شما را سیر نگه می دارد. علاوه بر این، محتوای کم کالری اسکایر نیز به کاهش وزن کمک می کند. 

س. آیا اسکایر یک سوپر فود است؟

A. اسکایر سالهاست که جزء اصلی غذاهای ایسلندی بوده است. با این حال، به دلیل مزایای سلامتی آن در ایالات متحده و سایر کشورها محبوبیت پیدا کرده است. قند، کالری و کربوهیدرات کم آن باعث مفید بودن آن می شود. علاوه بر این، محتوای پروتئین بالا آن را حتی سالم تر می کند. از این رو می توان آن را یک ابر غذا به حساب آورد. 

س. آیا اسکایر التهابی است؟

الف. از آنجایی که محصولات لبنی مانند ماست و اسکایر ساده شیرین نشده حاوی کشت های زنده ای هستند که آنها را پروبیوتیک می کند، دارای خواص ضد التهابی هستند. علاوه بر این، آنها ممکن است از انسان در برابر محصولات جانبی باکتری های خطرناک روده محافظت کنند. بنابراین، اسکایر التهابی نیست.

س. آیا اسکایر شما را چاق می کند؟

A. اسکایر یک محصول بدون چربی است. با این حال، مردم معمولاً خامه را در طول تولید اضافه می کنند و سطح چربی را افزایش می دهند. اما پروتئین بالای اسکایر به همراه محتوای قند و کربوهیدرات کم آن، اگر آن را در حد اعتدال مصرف کنید، باعث چاق شدن شما نمی شود. 

س. چه مقدار کالری در اسکایر وجود دارد؟

الف اسکایر یک غذای کم کالری است. صد گرم اسکایر تنها ۷۳ کالری دارد. محتوای کم کالری آن آن را به یک مکمل عالی برای رژیم غذایی شما تبدیل می کند.

پیوند منبع

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه