نکات کلیدی
- سماق یک ادویه قرمز روشن است که طعم تند و لیمویی دارد.
- زعتر یک ترکیب ادویه خاورمیانه ای است که طعمی خاکی و گیاهی دارد.
- گالنگال شبیه زنجبیل است اما طعم مرکباتی و کاج مانند دارد و در آشپزی آسیای جنوب شرقی استفاده می شود.
- شنبلیله طعم کمی شیرین و آجیلی با کمی شربت افرا دارد و در آشپزی هند و خاورمیانه استفاده می شود.
- زعفران یکی از مجلل ترین و گران ترین ادویه های دنیا با طعمی تنی، کمی شیرین و گلی است.
سوالاتی که ممکن است به دانستن آنها علاقمند باشید
- چرا استفاده از این ۵ گیاه و ادویه می تواند آشپزی را به سطح بالاتری ببرد؟
- کدام ویژگی های منحصر به فرد هر یک از این ۵ ادویه ذکر شده است؟
- در چه نوع غذاها و آشپزی های مختلف این ۵ ادویه استفاده می شوند؟
آشپزی راهی عالی برای ابراز خلاقیت و درست کردن غذاهایی است که باعث شادی دوستان و خانواده می شود.
اما گاهی اوقات، دستور العمل های معمول ما ممکن است کمی تکراری به نظر برسند، و ممکن است شروع به جستجوی راه های جدیدی برای اضافه کردن هیجان به غذاهای خود کنیم.
اگر به دنبال راه هایی برای آوردن طعم های تازه و جالب به آشپزی خود بوده اید، گیاهان و ادویه های عجیب و غریب می توانند دقیقا همان چیزی باشند که به آن نیاز دارید. این طعمها میتوانند حتی به وعدههای غذایی ساده نیز احساس خاصی داشته باشند و بدون تلاش زیاد به عمق و پیچیدگی اضافه کنند. آنها همچنین یک راه عالی برای کاوش و ارتباط با فرهنگ های مختلف هستند و سلیقه ها را از سراسر جهان به آشپزخانه شما می آورند.
اما انتخاب گیاهان و ادویه جات مناسب می تواند کمی سخت باشد، به خصوص با گزینه های بسیار زیاد. برای آسانتر کردن کارها، در اینجا پنج گیاه و ادویه عجیب و غریب وجود دارد که بهطور شگفتآوری همهکاره هستند و میتوانند آشپزی شما را به سطح بالاتری ببرند.
۱. سماق
سماق یک ادویه قرمز روشن است که منشا آن خاورمیانه است و به خاطر طعم تند و لیمویی اش شناخته شده است. این ادویه یک گزینه عالی است اگر به دنبال اضافه کردن مقداری ترشی بدون استفاده از آب لیمو واقعی هستید. به طرز شگفت انگیزی روی سبزیجات سرخ شده، سالادها و حتی گوشت های کبابی پاشیده می شود. سعی کنید کمی سماق را به دستور العمل های مورد علاقه خود اضافه کنید تا یک پیچش غیرمنتظره که ذائقه شما را بیدار کند.
۲. زعتر
زعتر یک ترکیب ادویه خاورمیانه ای است که با آویشن، سماق و دانه های کنجد درست می شود. طعمی خاکی و گیاهی دارد که به خوبی با بسیاری از غذاها جفت می شود. از زعتر به عنوان چاشنی نان مخصوصاً نان تخت استفاده کنید. همچنین روی سبزیجات سرخ شده یا مخلوط در سس سالاد خوشمزه است.
۳. گالنگال
گالنگال یا خسرودار و یا خولنجان شبیه زنجبیل است، اما طعم مرکباتی و کاج مانند دارد و به طور گسترده در آشپزی آسیای جنوب شرقی، به ویژه در غذاهای تایلندی و اندونزیایی استفاده می شود. این ادویه برای سوپ، کاری و سیب زمینی سرخ شده عالی است. طعم منحصر به فرد آن یک لگد تازه و کمی تند اضافه می کند که به تیز بودن زنجبیل نیست. دفعه بعد که یک غذای الهام گرفته از تایلند درست میکنید، سعی کنید زنجبیل معمولی را با گالنگال عوض کنید تا لایهای از پیچیدگی جدید را به طعم بیاورید.
۴. شنبلیله
شنبلیله یک گیاه محبوب در آشپزی هند و خاورمیانه است. طعم کمی شیرین و آجیلی با کمی شربت افرا دارد. شما آن را در ترکیبات ادویه جات مانند پودر کاری خواهید یافت و اغلب برای طعم دادن به سس ها، خورش ها و نان ها استفاده می شود. فقط یک پیمانه شنبلیله می تواند شیرینی و گرما را به غذاهای شما بیاورد و آن را به غذاهایی مانند کاری و خورش سبزیجات تبدیل کند.
۵. زعفران
زعفران به عنوان یکی از مجلل ترین و گران ترین ادویه های دنیا با طعمی غنی، کمی شیرین و گلی شناخته می شود. از آن در غذاهایی مانند پائلا، ریزوتو و دسرهای خاورمیانه استفاده می شود. فقط چند رشته زعفران رنگ زیبای زرد نارنجی و عمق طعم را به آن اضافه می کند.