پیاز شاید یکی از ضروری ترین مواد در آشپزخانه باشد.
برای جلوگیری از اتلاف و صرفه جویی در هزینه، مردم اغلب تعجب می کنند که بهترین راه برای نگهداری پیاز چیست.
این مقاله همه چیزهایی را که باید در مورد نحوه نگهداری پیاز بدانید را به شما می گوید.
بهتر است پیاز معمولی را در مکانی خنک، خشک، تاریک و دارای تهویه مناسب نگهداری کنید
پیازهای معمولی و زرد در تمام طول سال در دسترس هستند.
طبق گفته انجمن ملی پیاز (NOA)، آنها بهتر است در یک مکان خنک، خشک، تاریک و دارای تهویه مناسب مانند انبار، زیرزمین، انبار، یا گاراژ نگهداری شوند.۱).
این به این دلیل است که آنها به راحتی رطوبت را جذب می کنند. اگر دما یا رطوبت خیلی زیاد باشد، ممکن است شروع به جوانه زدن یا پوسیدگی کنند.۲).
یک مطالعه نشان داد که نگهداری پیاز در دمای ۴۰ تا ۵۰ درجه فارنهایت (۴ تا ۱۰ درجه سانتیگراد) ایده آل است. در این دماها، آنها به بهترین وجه خصوصیات خود را حفظ می کنند (۳).
همچنین فراهم کردن تهویه مناسب برای جلوگیری از کپک زدن و پوسیدگی بسیار مهم است. یک سبد باز، بخارشوی بامبو، کیسه توری، کیسه مشبک یا حتی جوراب شلواری این کار را انجام می دهد.
از گذاشتن پیاز در کیسه های پلاستیکی خودداری کنید زیرا به دلیل تهویه ضعیف می تواند به سرعت آنها را خراب کند.
همچنین، تاریکی به آنها کمک میکند بیشتر دوام بیاورند. کمبود نور خورشید تغییرات دما و رطوبت را کاهش می دهد، دو عاملی که می تواند باعث خراب شدن سریعتر آنها شود.
بهتر است پیاز معمولی را در مکانی خنک، خشک، تاریک و دارای تهویه مناسب نگهداری کنید. مکان هایی که می توانند این شرایط را فراهم کنند شامل زیرزمین، کمد، زیرزمین یا گاراژ است.
از نگهداری پیاز کامل در یخچال خودداری کنید
پیازهای خریداری شده در فروشگاه دارای پوست کاغذی هستند زیرا به زودی پس از برداشت خشک شدند.
عمل آوری به حذف رطوبت اضافی کمک می کند و به آنها اجازه می دهد مدت بیشتری دوام بیاورند.
به همین دلیل است که بهتر است پیاز را در مکانی خنک، اما خشک، تاریک و دارای تهویه مناسب نگهداری کنید. این شرایط تضمین می کند که آنها رطوبت زیادی را جذب نمی کنند یا گرما یا رطوبت را تجربه نمی کنند.
نگهداری پیاز کامل در یخچال آنها را در معرض شرایط سرد و مرطوب قرار می دهد. از آنجایی که آنها رطوبت را خیلی راحت جذب میکنند، میتوانند خیس شوند و زودتر خراب شوند.
با این حال، این در مورد پیاز پوست کنده، خلال شده یا خلال شده صدق نمی کند. پیازهای پوست کنده را می توان تا دو هفته در یخچال نگهداری کرد، در حالی که پیازهای خرد شده یا خلال شده تنها ۷ تا ۱۰ روز ماندگاری دارند.۴).
از نگهداری پیاز کامل و بدون پوست در یخچال خودداری کنید زیرا به راحتی رطوبت را جذب می کند. این می تواند باعث شود که آنها خیس شوند و سریعتر خراب شوند.
بهترین راه برای نگهداری موسیر
موسیر نزدیک به پیاز است، اما طعم ملایم تر و شیرین تری دارد.
موسیر مانند پیاز معمولی باید در مکانی خنک، خشک، تاریک و دارای تهویه مناسب نگهداری شود. این شامل اتاق هایی مانند انبار، زیرزمین، انبار یا گاراژ می شود.
موسیرها را در کیسه توری، بخارپز بامبو، سبد باز یا جوراب شلواری نگهداری کنید تا مطمئن شوید که به خوبی تهویه می شوند. موسیرهای ذخیره شده به این روش باید تا ۳۰ روز دوام بیاورند.
همچنین، موسیر را می توان تا شش ماه در فریزر نگهداری کرد.
برای یخ زدن موسیر ابتدا پوست آن را جدا کرده و میخک ها را جدا کنید. سپس موسیرهای پوست کنده را در یک کیسه یا ظرف دربسته قرار دهید و در فریزر نگهداری کنید.
موسیر نزدیک به پیاز است و می توان آن را به روشی مشابه نگهداری کرد، یعنی در مکانی خنک، خشک، تاریک و دارای تهویه مناسب مانند انبار، زیرزمین، انبار یا گاراژ.
نحوه نگهداری پیاز در مراحل مختلف فرآوری
برای اطمینان از ماندگاری پیاز شما تا حد امکان، نگهداری مناسب ضروری است.
در اینجا بهترین راه برای ذخیره آنها در مراحل مختلف پردازش آورده شده است.
پوست کنده
پس از پوست کندن پیاز، باید در یخچال نگهداری شود تا از آلودگی باکتریایی جلوگیری شود.
آن را در یک ظرف دربسته قرار دهید و مطمئن شوید که دمای یخچال شما روی ۴۰ درجه فارنهایت (۴ درجه سانتیگراد) یا کمتر تنظیم شده است.
طبق گزارش USDA، پیاز پوست کنده می تواند ۱۰ تا ۱۴ روز در یخچال بماند.۴).
برش خورده، نگینی یا ریز شده
پیازهای خلال شده، نگینی یا خلال شده را می توان تا ۱۰ روز در یخچال نگهداری کرد (۴).
فقط آنها را محکم در پلاستیک بپیچید یا آنها را در یک کیسه قابل بسته نگه دارید.
از طرف دیگر، می توانید پیازهای از قبل خرد شده را در بسیاری از سوپرمارکت ها خریداری کنید. مطمئن شوید که آنها را در یخچال قرار دهید و قبل از انقضا از آنها استفاده کنید.
برای استفاده طولانی مدت، پیازهای خرد شده، خلال شده یا خلال شده را می توان به مدت سه تا شش ماه در فریزر نگهداری کرد. بهتر است از آنها در غذاهای پخته شده مانند سوپ، خورش و کاسرول استفاده شود.
آب پز
پیاز پخته شده را می توان به مدت سه تا پنج روز در یخچال نگهداری کرد.
به سادگی آنها را ظرف چند ساعت پس از پخت در یک ظرف دربسته یا کیسه قابل بسته شدن مجدد قرار دهید. اگر برای مدت طولانی در بیرون رها شوند، می توانند باکتری را در خود جای دهند.
حتی بهتر از آن، پیاز پخته شده را می توان تا سه ماه در فریزر نگهداری کرد.
ترشی شده
ترشی روشی ارزان برای افزایش ماندگاری پیاز است.
این شامل ذخیره آنها در محلولی است که مانع از رشد باکتری هایی می شود که به طور معمول سبزیجات را فاسد می کنند. با این روش تهیه شده، می توانند تا شش ماه دوام بیاورند (۵).
برای ترشی پیازها، پیازهای پوست کنده را طبق سلیقه خود در ظرف شیشه ای یا سرامیکی پر از سرکه و ترکیبی از نمک، شکر و ادویه جات بریزید.
پس از باز شدن، بهتر است آنها را در یخچال نگهداری کنید که به ماندگاری آنها کمک می کند.
پیاز بهتر است در مکانی خنک، تاریک، خشک و دارای تهویه مناسب نگهداری شود، در حالی که پیازهای پوست کنده، خرد شده، خلال شده، پخته شده و ترشی را می توان در یخچال نگهداری کرد. پیازها را می توان منجمد کرد تا ماندگاری آنها افزایش یابد، اما بهتر است از آنها در غذاهای پخته استفاده شود.
پیاز و تره فرنگی را در یخچال نگهداری کنید
مردم اغلب تعجب می کنند که آیا بین پیازچه و تره فرنگی تفاوتی وجود دارد؟
پیازچه که به عنوان پیازچه نیز شناخته می شود، به سادگی پیازچه است. آنها قبل از رشد کامل پیاز برداشت می شوند و دارای برگ های سبز توخالی هستند.
تره فرنگی گیاهی مشابه است اما پیازی مانند پیاز بهاره ندارد. آنها بزرگتر هستند و بافتی ترد با طعم ملایم تر و شیرین تری دارند.
از آنجایی که پیاز بهاره و تره فرنگی شباهت های زیادی دارند، آنها نیز به روشی مشابه نگهداری می شوند.
اگر قصد دارید در عرض یکی دو روز از پیاز یا تره فرنگی خود استفاده کنید، می توانید آنها را در ظرفی با کمی آب روی پیشخوان خود بگذارید. فقط مطمئن شوید که آشپزخانه شما خیلی گرم یا مرطوب نباشد وگرنه ممکن است پژمرده شوند.
با این حال، اگر قصد دارید چند روز بعد از آنها استفاده کنید، بهتر است آنها را در یک حوله کاغذی کمی مرطوب بپیچید و ساقه ها را با یک کش محکم کنید. سپس آنها را به مدت یک هفته و نیم در کشوی یخچال قرار دهید.
همچنین می توانید پیاز و تره فرنگی تازه را خرد کرده و منجمد کنید تا چند ماه بماند. مطمئن شوید که آنها را در یک کیسه یا ظروف بدون هوا نگهداری کنید.
پیاز و تره فرنگی دارای ویژگی های مشابهی هستند و به همین دلیل می توان آنها را به طور مشابه تا یک هفته و نیم نگهداری کرد. ساقه ها را با کش محکم کنید، سبزیجات را در یک حوله کاغذی مرطوب بپیچید و در کشوی یخچال قرار دهید.
نحوه خرید پیاز
انتخاب پیاز مناسب به اندازه نگهداری صحیح آن مهم است.
برای پیاز زرد معمولی و پیاز قرمز، پیازهایی را انتخاب کنید که پوست خشک و کاغذی دارند. علاوه بر این، لایه بیرونی باید کاملاً عاری از لکه و رطوبت باشد.
آنها همچنین باید نسبت به اندازه خود سفت و سنگین باشند تا مطمئن شوند که آبدار هستند و بیش از حد رسیده نیستند. مراقب باشید آنهایی را که شروع به جوانه زدن کرده اند انتخاب نکنید زیرا به سرعت پوسیده می شوند.
همچنین باید از پیازهایی که بو دارند خودداری کنید. ممکن است کبود شده یا بیش از حد رسیده باشند.
برای پیاز بهاره، پیازهایی با پیازهای سفید روشن، بی عیب و نقص و ساقه های سفت انتخاب کنید. از آنهایی که پژمرده می شوند یا لایه لزج دارند اجتناب کنید.
به دنبال تره هایی باشید که رنگ های سفید و سبز زیادی دارند. ساقه آنها باید ترد، سفت و بدون تغییر رنگ باشد.
پیازهایی را با پوست خشک و کاغذی و بدون کبودی یا اثری از رطوبت انتخاب کنید. آنها همچنین باید نسبت به اندازه خود سنگین، سفت و بی بو باشند. پیاز بهاره باید پیازهای سفید روشن و ساقه های سفت داشته باشد. تره فرنگی باید ترد، سفت و بی رنگ باشد.
خلاصه
پیاز یکی از پرکاربردترین مواد در آشپزخانه شماست.
آنها در اندازهها، شکلها و رنگهای بسیاری وجود دارند که هر کدام کاربرد منحصر به فردی در آشپزی دارند. برای اطمینان از ماندگاری پیاز تا حد امکان، نگهداری مناسب ضروری است.
پیاز کامل و موسیر بهتر است در مکانی خنک، خشک، تاریک و دارای تهویه مناسب نگهداری شوند. مکان های ایده آل شامل انباری، زیرزمین، زیرزمین یا گاراژ است.
پیاز پوست کنده را می توان به مدت ۱۰-۱۴ روز در یخچال نگهداری کرد، در حالی که پیاز خرد شده یا خلال شده را می توان به مدت ۷-۱۰ روز در یخچال نگهداری کرد. برای نگهداری طولانیتر، آنها را در یک کیسه قابل بسته یا ظرف دربسته فریز کنید.
پیاز پخته شده را می توان سه تا پنج روز در یخچال یا تا سه ماه در فریزر نگهداری کرد.
انواع ترشی تا شش ماه دوام دارند و بهتر است پس از باز شدن در یخچال نگهداری شوند.
پیاز و تره فرنگی را می توانید تا دو روز روی پیشخوان در ظرفی با کمی آب بگذارید. برای نگهداری طولانی تر، تا یک هفته و نیم، آنها را در یک حوله کاغذی کمی مرطوب بپیچید و در کشوی یخچال نگهداری کنید.