معرفی تاپیوکا
Tapioca از گیاه Cassava ، بومی آمریکای جنوبی سرچشمه می گیرد. کاشفان پرتغالی آن را در قرن شانزدهم به اروپا معرفی کردند و از طریق تجارت به سایر نقاط جهان گسترش یافت. امروزه تاپیوکا در سطح جهان از آن لذت می برد و در غذاهای مختلف نقش مهمی ایفا می کند.
Tapioca یک غذای نشاسته ای است که از ریشه Cassava گرفته شده است. برای تهیه تاپیوکا ، ریشه های Cassava لایه برداری ، رنده شده و سپس برای استخراج مایع فشرده می شوند. مایع برای ایستادن باقی مانده است و به نشاسته اجازه می دهد تا در پایین مستقر شود. سپس نشاسته خشک شده و در مرواریدها یا گرانول های کوچک تشکیل می شود. این مرواریدها را می توان با جوشاندن یا بخارپز پخته و در نتیجه بافتی ژلاتینی و جویدنی به دست آورد که معمولاً در پودینگ ها، چای های حباب دار و انواع دسرها و غذاهای دیگر استفاده می شود.
ارزش غذایی تاپیوکا
یک وعده مروارید تاپیوکا (۱۰۰ گرم) دارای:

- کالری: ۳۵۸
- کربوهیدرات: ۸۸.۷ گرم
- پروتئین: ۱.۵۸ گرم
- فیبر: ۰.۹ گرم
- کلسیم: ۲۰ میلی گرم
- آهن: ۱.۵۸ میلی گرم
- منیزیم: ۱ میلی گرم
- فسفر: ۷ میلی گرم
- پتاسیم: ۱۱ میلی گرم
- ویتامین K: 11 میکروگرم
تاپیوکا که از ریشه کاساوا گرفته می شود، گزینه ای همه کاره و بدون گلوتن در غذاهای مختلف ارائه می دهد. این غذای نشاسته ای و پر کالری عمدتا حاوی کربوهیدرات ها با پروتئین و چربی محدود است. سرشار از انرژی است و سوخت سریعی را برای بدن فراهم می کند. اگرچه تاپیوکا از نظر مواد مغذی ضروری مانند ویتامین ها و مواد معدنی کم است، اما مقداری کلسیم، آهن و ویتامین های B کمپلکس را ارائه می دهد.
با این حال ، شاخص بالای گلیسمی آن باعث می شود که برای مبتلایان به دیابت کمتر باشد. اعتدال به دلیل تأثیر احتمالی آن بر میزان قند خون مهم است. Tapioca می تواند یک افزودنی با ارزش برای یک رژیم غذایی متعادل در هنگام ترکیب با مواد غنی از مواد مغذی برای اطمینان از کفایت غذایی کلی باشد.
اشکال تاپیوکا
تاپیوکا به اشکال مختلف برای مصارف تجاری از جمله پودر نشاسته محلول، پولک، چوب مستطیل شکل و مروارید تولید می شود که مورد دوم رایج ترین است. تکههای تاپیوکا، مرواریدها و چوبهای تاپیوکا قبل از پختن نیاز به خیساندن کافی دارند تا دوباره آب شوند و تا دو برابر اندازه اصلی خود افزایش پیدا کنند و در نتیجه بعد از پخت ظاهری متورم با بافت چرمی پیدا میکنند.
مرواریدهای تاپیوکا، که در اندازههای مختلف هستند، توپهای نشاستهای کروی هستند که عمدتاً سفید هستند، اما میتوانند رنگی باشند. با حرارت دادن، مات خود را از دست داده و شفاف می شوند. بوبا، مروارید بزرگ تاپیوکای شیرین شده، اغلب سیاه رنگ می شود و معمولاً در چای حباب دار استفاده می شود.
موارد استفاده از تاپیوکا
تاپیوکا کاربردهای گسترده ای در دنیای آشپزی دارد و تطبیق پذیری آن باعث شده تا به یک ماده محبوب در غذاها و محصولات مختلف تبدیل شود. در اینجا برخی از کاربردهای رایج تاپیوکا آورده شده است:
- چای حباب: مرواریدهای تاپیوکا ، که به عنوان بابا نیز شناخته می شود ، یک مؤلفه اصلی در چای حباب است. آنها یک بافت جویدنی و سرگرم کننده به نوشیدنی محبوب اضافه می کنند.
- پودینگ و دسر: از مروارید تاپیوکا یا آرد تاپیوکا برای تهیه پودینگ تاپیوکا خامه ای و سایر دسرها استفاده می شود که اغلب با وانیل، نارگیل یا میوه طعم دار می شوند.
- ضخیم کننده: نشاسته/آرد Tapioca یک ماده ضخیم عالی در سوپ ها ، سس ها ، گرازها و پر شدن میوه به دلیل توانایی آن در ایجاد یک بافت صاف است.
- پخت بدون گلوتن: آرد تاپیوکا یک عنصر رایج در دستور پخت های بدون گلوتن است، زیرا ساختار و خاصیت ارتجاعی را برای محصولات پخته شده فراهم می کند.
- پوشش و سرخ کردن: آرد تاپیوکا به عنوان پوششی برای سرخ کردن غذاها استفاده می شود و بافتی ترد و ترد می دهد.
- چیپس تاپیوکا: برش های نازک و سرخ شده ریشه تاپیوکا را به عنوان یک میان وعده ترد میل کنید.
- قوام دهنده های بدون گلوتن: نشاسته تاپیوکا را می توان به عنوان جایگزینی برای غلیظ کننده های مبتنی بر گندم در پخت و پز بدون گلوتن استفاده کرد.
- بایندرها و جایگزین های تخم مرغ: نشاسته تاپیوکا می تواند به عنوان یک چسب و جایگزین تخم مرغ در دستور العمل های گیاهی و بدون تخم مرغ عمل کند.
- ورق تاپیوکا: از ورق های تاپیوکا شفاف در تهیه اسپرینگ رول و سایر ظروف مشابه استفاده می شود.
۸ فواید تاپیوکا برای سلامتی
زمانی که تاپیوکا به درستی تهیه و مصرف شود، فواید بیشماری دارد. برخی از آنها در زیر مورد بحث قرار گرفته است.
۱. به افزایش وزن سالم کمک می کند
تاپیوکا وقتی در یک رژیم غذایی متعادل گنجانده شود می تواند برای افزایش وزن سالم مفید باشد. محتوای کربوهیدرات بالای آن منبع انرژی پر کالری است که می تواند به افزایش کالری دریافتی کمک کند. علاوه بر این، تاپیوکا به راحتی هضم می شود، و برای افرادی که مشکل افزایش وزن دارند، مناسب است. با این حال، مصرف تاپیوکا در حد اعتدال و در کنار سایر غذاهای غنی از مواد مغذی برای اطمینان از تعادل کلی تغذیه و اجتناب از مصرف بیش از حد کربوهیدرات های ساده ضروری است. مشاوره با یک متخصص مراقبت های بهداشتی یا متخصص تغذیه می تواند توصیه های شخصی را برای استراتژی های افزایش وزن سالم ارائه دهد.
۲. به تقویت گردش خون کمک می کند
آهن و مس موجود در تاپیوکا می تواند به گردش خون کمک کند. آهن جزء حیاتی هموگلوبین است که اکسیژن را در خون حمل می کند و به انتقال اکسیژن در سراسر بدن کمک می کند. مس در سنتز گلبول های قرمز و کلاژن نقش دارد و از سلامت رگ های خونی حمایت می کند. گنجاندن تاپیوکا به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل، همراه با سایر غذاهای غنی از آهن و مس، می تواند به حفظ گردش خون سالم و عملکرد کلی قلب و عروق کمک کند.
۳. می تواند در به حداقل رساندن نقایص مادرزادی کمک کند
تاپیوکا دارای ویتامین های B کمپلکس است. بر اساس مطالعهای که توسط موسسه فناوری فدرال سوئیس انجام شده است، مصرف مقادیر متوسط تاپیوکا در زوریخ در دوران بارداری با کاهش خطر نقص لوله عصبی در نوزادان مرتبط است.
۴. به هضم غذا کمک می کند
تاپیوکا به دلیل ماهیت آسان هضم آن می تواند به هضم غذا برای برخی افراد کمک کند. این یک غذای بدون گلوتن و کم فیبر است که آن را برای سیستم گوارشی ملایم می کند. نشاسته موجود در تاپیوکا به آسانی به کربوهیدراتهای سادهتر تجزیه میشود و منبع سریع انرژی است. با این حال، تاپیوکا فاقد محتوای فیبر قابل توجهی است، که ممکن است برای کسانی که به دنبال غذاهای غنی از فیبر برای ترویج حرکات منظم روده هستند، مناسب نباشد. به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل، تاپیوکا می تواند برای افرادی که سیستم گوارشی حساس دارند یا به راحتی ناراحت می شوند، مفید باشد.
۵. تراکم مواد معدنی استخوان را تقویت می کند
این غده سرشار از پروتئین، کلسیم و ویتامین K است. آنها برای سلامت عضلات و استخوان مفید هستند. آنها می توانند اندام ها و مفاصل شما را سالم، انعطاف پذیر و انعطاف پذیر کنند. تراکم استخوان و انعطاف پذیری با افزایش سن کاهش می یابد که منجر به بیماری هایی مانند پوکی استخوان و آرتروز می شود. این امر باعث می شود تاپیوکا یک غذای سالم برای مراقبت از سلامت استخوان شما باشد و در عین حال سایر پارامترهای سلامت را نیز تحت کنترل قرار دهد.
۶. پتانسیل برای پیشگیری از آلزایمر
بر اساس یک مطالعه، ویتامین K برای سلامت روان نیز مفید است. ویتامین K با افزایش فعالیت عصبی مغز، بروز بیماری آلزایمر را کاهش می دهد. همچنین با رادیکال های آزاد که به سلول های مغز آسیب می رسانند مبارزه می کند.
۷. بدون گلوتن
گلوتن پروتئینی است که معمولاً در غلاتی مانند چاودار، جو و گندم یافت می شود. مصرف آن می تواند برای افراد مبتلا به بیماری هایی مانند سلیاک مضر باشد. رژیم غذایی بدون گلوتن برای افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر نیز مفید است. اگر از عدم تحمل گلوتن رنج می برید یا قصد دارید رژیم های بدون گلوتن داشته باشید، تاپیوکا مورد مصرف شماست.
این یک جایگزین بدون گلوتن برای استفاده در پخت و پز و پخت است. به گفته گروه عدم تحمل گلوتن، رژیم غذایی بدون گلوتن نیز شانس ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان و دیابت را کاهش می دهد.
۸. از مشکلات قلبی جلوگیری می کند
زمانی که تاپیوکا به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل مصرف شود، ممکن است فوایدی برای محافظت از سلامت قلب ارائه دهد. چربی اشباع شده و کلسترول آن کم است و برای قلب مفید است. علاوه بر این، تاپیوکا حاوی پتاسیم است که به تنظیم فشار خون کمک می کند. محتوای کم سدیم آن بیشتر از سلامت قلب و عروق حمایت می کند. با این حال، در نظر گرفتن رژیم غذایی و سبک زندگی کلی برای محافظت از قلب ضروری است. از جمله تاپیوکا همراه با سایر غذاهای مفید برای قلب مانند میوه ها، سبزیجات و غلات کامل، در عین حال که فعالیت بدنی منظمی داشته باشید، می تواند به سلامت قلب کمک کند. مشاوره با یک متخصص مراقبت های بهداشتی برای مشاوره شخصی توصیه می شود.
فواید تاپیوکا برای پوست و مو
- چهره شما را روشن می کند
- قابل استفاده به عنوان ماسک صورت
- پوست شما را آبرسانی می کند
- به رشد مو کمک می کند
- ریزش مو را کنترل می کند
- تغذیه کننده مو
دستور العمل با استفاده از تاپیوکا
۱. پودینگ تاپیوکا
این پودینگ یک دسر خوش طعم و غذای راحتی برای بسیاری است.
مواد لازم:
- مروارید تاپیوکا (اندازه کوچک) – ½ فنجان
- شیر گاو یا هر شیر گیاهی – ۳ فنجان
- نمک – ¼ قاشق چایخوری
- تخم مرغ – ۲
- شربت افرا – ۱ قاشق غذاخوری
- عصاره وانیل عسل – ۱ قاشق چایخوری
روش:
- مرواریدهای تاپیوکا را در ۲ فنجان آب به مدت ۲ تا ۳ ساعت خیس کنید.
- شیر، نمک و مروارید تاپیوکا را در تابه ای با هم ترکیب کنید. آنها را روی حرارت کم بپزید.
- مرواریدها زمانی کاملا پخته می شوند که حجمشان دو برابر شود و بافتی شفاف داشته باشند.
- هر از گاهی هم بزنید تا مرواریدها به ته نچسبند.
- یک کاسه جداگانه بردارید و تخم مرغ ها را در آنها بزنید.
- مقداری از مخلوط تاپیوکا داغ را به آرامی به کاسه تخم مرغ اضافه کنید. این کار برای اطمینان از این است که مخلوط به دلیل دماهای مختلف منجمد نمی شود.
- حالا مخلوط تخم مرغ را به تاپیوکای باقی مانده در تابه اضافه کنید.
- چند دقیقه روی حرارت متوسط هم بزنید. اجازه ندهید مروارید تاپیوکا بجوشد.
- پس از رسیدن به قوام پودینگ ، مخلوط را به مدت ۲۰ دقیقه استراحت دهید.
- عسل و عصاره وانیل را به آن اضافه کنید.
- به دلخواه گرم یا سرد سرو کنید.
پیشنهاد
مرواریدهای تاپیوکا بیشتر از نشاسته تشکیل شده اند ، کربوهیدرات ساده ای که به سرعت قابل هضم است و منبع مستقیم انرژی است. در سدیم حداقل ، تقریباً بدون کلسترول است و حاوی مقادیر قابل توجهی کلسیم برای استحکام استخوان است. تاپیوکا همچنین حاوی آهن است که برای خون سازی و انتقال خون ضروری است، منگنز که برای متابولیسم سالم ضروری است و فولات که برای سنتز صحیح DNA و تقسیم سلولی در تمام بافت های انسان ضروری است. Tapioca را می توان برای تولید کالاهای پخته شده بدون گلوتن ، چای بابا دست ساز و انواع غذاهای دیگر استفاده کرد.
نتیجه
تاپیوکا محصول جانبی ریشه کاساوا است. شکل مروارید تاپیوکا در بین آرد ، پوسته و چوب رایج است. این منبع غنی کربوهیدرات و همچنین کالری است. اگرچه مشخصات مواد مغذی جذاب ندارد ، اما از مزایای سلامتی قابل توجهی برخوردار است.
از آنجا که این یک آرد مبتنی بر ریشه است ، یک گزینه عالی برای رژیم های غذایی بدون گلوتن است. علاوه بر این ، Tapioca علاوه بر غذاهای شیرین و نان است. این به عنوان جایگزینی برای سیب زمینی و نشاسته ذرت مفید است.
این یک گزینه مغذی برای کسانی است که سعی در افزایش وزن دارند. با این حال ، بیماران دیابتی قبل از مصرف آنها باید با پزشک مشورت کنند. برای افزایش مزایای آن ، تاپیوکا را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
سلب مسئولیت: هدف این مقاله فقط پراکندگی دانش و افزایش آگاهی است. قصد ندارد جایگزین توصیه های پزشکی متخصصان شود.
سوالات متداول
آیا تاپیوکا برای سلامتی مفید است؟
A. تاپیوکا دارای طیف گسترده ای از مزایای سلامتی است. می توان از آن به عنوان جایگزینی برای آرد در پخت بدون گلوتن استفاده کرد. این ماده حاوی کلسیم است که برای جلوگیری از شکنندگی استخوان ها بسیار مفید است، مشکلی بزرگ برای زنان یائسه. تاپیوکا همچنین دارای آهن است، یک ماده معدنی حیاتی برای افراد در هر سنی. محتوای چربی اشباع ناچیزی دارد و برای سلامت کلی قلب و عروق عالی است. همچنین به عنوان یک جایگزین عالی برای افرادی که از بیماری سلیاک و روده تحریک پذیر رنج می برند، عمل می کند.
س. آیا تاپیوکا چاق کننده است؟
پاسخ: بله، تاپیوکا یک راه ساده و مغذی برای افزایش وزن است. به دلیل محتوای کربوهیدرات زیادی که دارد، راهی آسان برای افزایش کالری روزانه شماست. تاپیوکا حاوی هیچ گونه چربی اشباع یا کلسترول نیست و بنابراین راهی سالم برای افزایش وزن است.
س: آیا می توانید آرد معمولی را با آرد تاپیوکا جایگزین کنید؟
A. تاپیوکا مسلما یکی از بهترین جایگزین های بدون گلوتن برای آرد است. تاپیوکا می تواند تقریباً جایگزین آرد گندم در نسبت ۱:۱ شود. کیک ها و کلوچه ها به دانه های ریزتری نیاز دارند و اگر به دنبال غلیظ کردن چیزی مانند سوپ هستید، مقدار کمی از مواد درشت تر کافی است.
س. آیا نشاسته تاپیوکا سمی است؟
الف. تاپیوکا از ریشه کاساوا تهیه می شود. مصرف ریشه کاساوا بد تهیه شده گاهی می تواند منجر به مسمومیت با سیانید شود و بنابراین هنگام مصرف باید از کیفیت نشاسته مطمئن بود.
س. آیا تاپیوکا می تواند منجر به سوء هاضمه شود؟
الف) مصرف متوسط تاپیوکا بی خطر است. با این حال، مصرف بیش از حد آن می تواند منجر به بسته شدن توده های نشاسته در دستگاه گوارش شود. این می تواند منجر به درد شکم، یبوست و در بدترین موارد نیاز به مراقبت پزشکی نیز شود.
س. چرا تاپیوکا برای شما خوب نیست؟
الف) تاپیوکا دارای شاخص گلیسمی بالایی است که می تواند باعث افزایش سریع انسولین و قند خون شود. بنابراین، افراد مبتلا به دیابت باید تاپیوکا را با احتیاط مصرف کنند. اگر در سفر کاهش وزن هستید، تاپیوکا نیز ممکن است برای شما مضر باشد. به دلیل محتوای کربوهیدرات زیاد، کالری روزانه شما را افزایش می دهد که منجر به افزایش وزن می شود.
س. تاپیوکا برای چه مواردی استفاده می شود؟
الف. تاپیوکا در بسیاری از ژانرهای آشپزی کاربرد دارد. کازابه نوعی نان تخت است که از تاپیوکا به عنوان ماده تشکیل دهنده آن استفاده می کند. آرد تاپیوکا در تهیه نان بدون گلوتن و بدون غلات مفید است. همچنین به عنوان یک عامل غلیظ کننده در سوپ و سوپ استفاده می شود. مروارید تاپیوکا یک افزودنی عالی برای دسرها است.
س. چه کسانی نباید تاپیوکا بخورند؟
الف. افراد مبتلا به دیابت باید از خوردن تاپیوکا اجتناب کنند، زیرا دارای شاخص گلیسمی بالایی است که ممکن است باعث افزایش سطح قند خون شود. علاوه بر این، تاپیوکا دارای محتوای کربوهیدرات بالایی است که مصرف کالری را افزایش می دهد. بنابراین، اگر می خواهید وزن کم کنید، توصیه می شود تاپیوکا مصرف نکنید. افراد مبتلا به فشار خون پایین نیز باید در مصرف تاپیوکا مراقب باشند.
س. آیا سابودانا از تاپیوکا تهیه می شود؟
A. بله، سابودانا شکل فرآوری شده عصاره تاپیوکا است. سابودانا در اصل مرواریدهایی است که از نشاسته تاپیوکا درست می شود.
س. آیا مروارید تاپیوکا سرطانی است؟
الف) مرواریدهای تاپیوکا سرطانی نیستند و مصرف آنها در مقادیر متوسط بی خطر است. با این حال، قابل توجه است که کلسیم و هیپوکلریت سدیم همراه با اسید فسفریک برای سفید کردن تاپیوکا برای تولید مروارید ساگو استفاده می شود. این عوامل، اگر به طور منظم و به مقدار زیاد مصرف شوند، می توانند توانایی ایجاد سرطان داشته باشند.
س. آیا تاپیوکا در معده شما گیر می کند؟
الف) تاپیوکا یک عصاره میوه غنی از کربوهیدرات و فیبر است و به راحتی قابل هضم است. با این حال، مقادیر بسیار زیاد تاپیوکا می تواند مشکلی برای معده باشد و باعث مشکلات گوارشی شود.
س. آیا تاپیوکا کتو دوستانه است؟
الف. تاپیوکا یک غذای پر کربوهیدرات است، به طوری که ۱۰۰ گرم پودر تاپیوکا حاوی ۲۲ گرم کربوهیدرات است و بنابراین نمی تواند بخشی از برنامه/رژیم کتو باشد.
س. آیا برنج تاپیوکا است؟
نه، تاپیوکا نشاسته ای است که از ریشه گیاه کاساوا استخراج می شود. می توان آن را بیشتر به اشکال مختلف مانند کره، مکعب و غیره پردازش کرد. از طرف دیگر برنج یک دانه است.
آیا تاپیوکا ملین است؟
بله، تاپیوکا دارای محتوای فیبر بالایی است که به مدفوع حجیم میکند و یک درمان آسان برای مشکلات گوارشی مانند یبوست، نفخ و متعاقب آن درد شکم است.
س. آیا می توانم به جای تاپیوکا از ساگو استفاده کنم؟
پاسخ.
س. آیا مروارید تاپیوکا شیرین است؟
الف. مرواریدهای تاپیوکا طعم خاص خود را دارند. با این حال، بیشتر به خمیر شکر یا انگور اضافه می شود که طعم شیرینی به این مرواریدها می دهد.
منابع تحقیق
- کاساوا: طبیعت و کاربردها
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/B9780123849472001240 - ویتامین K و سلامت استخوان
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11684396/ - نقش احتمالی کمبود ویتامین K در پاتوژنز بیماری آلزایمر و در افزایش آسیب مغزی مرتبط با بیماری قلبی عروقی
https://www.sciencedirect.com/science/article/ abs/pii/S0306987701913076 - FODMAPS کم و غذاهای بدون گلوتن برای درمان سندرم روده تحریک پذیر: چراغ ها و سایه ها
https://www.researchgate.net/publication/315938132_fodmaps_trat_and_gluten-free_foods_foods_foods_foods_foods_foods_foods_foods_drate_and_tratemaps_and_tratdmaps_andmaps_endmaps_endmaps_and_trate - رژیم غذایی سالم قلب بدون گلوتن
https://gluten.org/2019/10/17/heart-healthy-free-gluten-diet/