با این حال، تخممرغها زمانی که بهدرستی نگهداری شوند میتوانند بهطور شگفتآوری طولانی دوام بیاورند. در واقع، اگر تخم مرغ های خود را به محض انقضا دور بیندازید، ممکن است ضرر کنید.
این مقاله همه چیزهایی را که باید در مورد مدت زمان ماندگاری تخم مرغ قبل از فاسد شدن بدانید را پوشش می دهد.
تخم مرغ ها وقتی به درستی نگهداری شوند به ندرت فاسد می شوند
در ایالات متحده و برخی کشورهای دیگر، از جمله استرالیا، ژاپن، سوئد و هلند، تخم مرغ نیاز به یخچال دارد (۱).
دلیل این امر این است که تخمها در این کشورها بلافاصله پس از تخمگذاری شسته و ضدعفونی میشوند تا از ابتلا به آن جلوگیری شود. سالمونلاباکتری ها اغلب مسئول مسمومیت غذایی طیور هستند (۲، ۳).
با این حال، علاوه بر از بین بردن باکتری ها، شستن تخم مرغ می تواند به کوتیکول محافظ طبیعی آن آسیب برساند. این می تواند عبور باکتری ها از پوسته را آسان تر کند و تخم مرغ را آلوده کند (۲، ۴).
وجود باکتری در داخل تخم مرغ در نهایت باعث “فاسد شدن” یا پوسیدگی آن می شود.
با این حال، نگهداری تخم مرغ در دمای یخچال (زیر ۴۰ درجه فارنهایت یا ۴ درجه سانتیگراد) رشد باکتری ها را کند می کند و از ورود آنها به پوسته جلوگیری می کند (۵، ۶).
در واقع، خنک کردن آن چنان در کنترل رشد باکتری ها موثر است که در ترکیب با پوسته محافظ تخم مرغ و آنزیم ها، تخم مرغ های سرد شده به ندرت فاسد می شوند. – تا زمانی که به درستی نگهداری و نگهداری شوند.
با این حال، کیفیت تخم مرغ با گذشت زمان کاهش می یابد. این بدان معنی است که حفره هوا در تخم مرغ بزرگتر می شود و زرده و سفیده تخم مرغ نازک تر و انعطاف پذیرتر می شود. در نهایت، ممکن است به جای خراب شدن، به سادگی خشک شود.
علیرغم این تغییرات، یک تخم مرغ می تواند برای مدت طولانی کاملاً بی خطر بماند (۷).
با این حال، تخم مرغ ها برای همیشه خوب نمی مانند و زمانی است که می خواهید آنها را دور بیندازید.
خلاصه: اگر تخم مرغ ها به درستی درمان شوند و در یخچال نگهداری شوند به ندرت فاسد می شوند. با این حال، آنها به مرور زمان خودشان را پیدا می کنند و شما می خواهید آنها را دور بیندازید.
ماندگاری تخم مرغ چقدر است؟
اگر تخم مرغ ها به درستی حمل و نگهداری شوند، می توانند هفته ها در یخچال و حتی بیشتر در فریزر باقی بمانند (۸، ۹).
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) از تمام تخممرغها میخواهد از زمان شستن تا زمان خرید در دمای زیر ۴۵ درجه فارنهایت (۷ درجه سانتیگراد) نگهداری شوند – اما به همان اندازه مهم است که تخممرغها پس از خرید به درستی نگهداری و نگهداری شوند.
این بدان معناست که شما باید تخمها را به سرعت خنک کنید تا از ایجاد تراکم جلوگیری شود، که میتواند حرکت باکتریها را در پوسته آسانتر کند (۷).
در حالت ایده آل، تخم مرغ ها باید در جعبه اصلی خود در پشت یخچال نگهداری شوند. این کار از جذب بوها جلوگیری می کند و از نوسانات دما هنگام باز و بسته کردن درب یخچال محافظت می کند (۲، ۷).
همچنین میتوانید از دماسنج برای بررسی اینکه دمای یخچال شما در دمای مناسب است (زیر ۴۰ درجه فارنهایت یا ۴ درجه سانتیگراد) استفاده کنید (۱۰).
این نمودار توضیح میدهد که چقدر تخممرغها را میتوان قبل از فاسد شدن یا آنقدر بیکیفیت (طعم و بافت) نگهداری کرد که بهتر است آنها را دور بیندازید (۷، ۱۰).
چیز | دمای اتاق | یخچال | فریزر |
پوسته تخم مرغ، تازه | کمتر از ۲ ساعت در ایالات متحده، ژاپن، استرالیا، سوئد یا هلند؛ ۱-۳ هفته در کشورهای دیگر | ۴-۵ هفته | توصیه نمی شود |
زرده تخم مرغ خام | کمتر از ۲ ساعت | ۲-۴ روز | ۱ سال برای بهترین کیفیت |
پروتئین خام | کمتر از ۲ ساعت | ۲-۴ روز | ۱ سال برای بهترین کیفیت |
تخم مرغ آب پز سفت | کمتر از ۲ ساعت | ۱ هفته | توصیه نمی شود |
جایگزین تخم مرغ یا تخم مرغ مایع پاستوریزه | کمتر از ۲ ساعت | ۱۰ روز باز نشده، ۳ روز پس از باز شدن | تا ۱ سال برای بهترین کیفیت؛ هنگام باز کردن توصیه نمی شود |
برف تخم مرغ | کمتر از ۲ ساعت | ۳-۵ روز در صورت خرید، ۲-۴ روز در صورت خانگی | ۶ ماه؛ منجمد کردن آب تخم مرغ خانگی توصیه نمی شود |
کاسرول | کمتر از ۲ ساعت | ۳-۴ روز | ۲-۳ ماه پس از پخت |
پای یا کیچ | کمتر از ۲ ساعت | ۳-۴ روز | ۱-۲ ماه پس از پخت؛ برای پای هایی با پر کردن خامه توصیه نمی شود |
تخم مرغ ها را می توان به مدت نامحدود در فریزر نگهداری کرد، اما پس از مدتی کیفیت آنها شروع به کاهش می کند. همچنین مطمئن شوید که دمای فریزر شما زیر ۰ درجه فارنهایت (۱۸- درجه سانتیگراد) باشد (۱۰).
وقتی آماده استفاده شدید ظرف را به یخچال منتقل کنید تا آب شود و ظرف یک هفته استفاده کنید.
اگر خارج از ایالات متحده در کشوری زندگی می کنید که مرغ ها علیه آن واکسینه شده اند سالمونلا و تخم مرغ ها شسته و در یخچال نگهداری نمی شوند، تخم مرغ ها را می توان با خیال راحت در دمای اتاق به مدت ۱ نگهداری کرد.–در صورت تمایل ۳ هفته (۱۱).
با این حال، پس از حدود ۱ هفته در دمای اتاق، کیفیت تخم مرغ شروع به کاهش می کند. و پس از حدود ۲۱ روز، دفاع طبیعی تخم مرغ کارایی خود را از دست می دهد (۱۱، ۱۲).
پس از این مرحله، تخم مرغ ها را می توان در یخچال یا فریزر قرار داد تا ماندگاری آنها افزایش یابد، اما به اندازه تخم مرغ هایی که از زمان خرید در یخچال نگهداری شده اند، ماندگاری ندارند.
اگر در ایالات متحده یا کشور دیگری زندگی می کنید که در آن تخم مرغ ها باید در یخچال نگهداری شوند، تخم مرغ ها نباید بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق باقی بمانند (۷).
خلاصه: تخم مرغ تازه را می توان به مدت ۳-۵ هفته در یخچال یا حدود یک سال در فریزر نگهداری کرد. برای حفظ کیفیت آنها را در جعبه اصلی و دور از درب یخچال نگهداری کنید.
چگونه می توان تشخیص داد که تخم مرغ هنوز خوب است؟
اگر مطمئن نیستید که تخممرغهایتان چه مدت در یخچال ماندهاند، راههای مختلفی وجود دارد که میتوانید بفهمید که آیا هنوز هم خوب هستند یا خیر.
اولین قدم باید بررسی تاریخ انقضا یا تاریخ انقضای چاپ شده روی جعبه مقوایی باشد. اگر تاریخ فعلی قبل از آن تاریخ باشد، جای نگرانی نیست.
از طرف دیگر، به دنبال تاریخ بسته بندی باشید.
این عدد به صورت یک عدد ۳ رقمی مربوط به روزی از سالی که تخم مرغ ها شسته و بسته بندی شده اند چاپ می شود. به عنوان مثال، ۱ ژانویه ۰۰۱ است. اگر تخم ها کمتر از ۳۰ روز از تاریخ بسته بندی مانده باشند، می توانید مطمئن باشید که هنوز خوب هستند (۷).
با این حال، تخم های شما ممکن است تا چند هفته پس از آن تاریخ ها خوب باشند. در این حالت، بهترین راه برای تشخیص شکستگی تخم مرغ، انجام تست بوییدن است.
روشهای دیگر، مانند شمعدان یا آزمایش شناور، فقط میتواند به شما بگوید که تخممرغ تازه است یا خیر، اما نه اینکه تخممرغ فاسد شده است.۷).
قبل از انجام تست بوییدن، پوسته را از نظر ترک یا ظاهر پودری یا لزج بررسی کنید. اگر چنین است، تخم مرغ را دور بریزید. اگر همه چیز خوب به نظر می رسد، تخم مرغ را قبل از استفاده در یک بشقاب سفید تمیز بزنید. تغییر رنگ یا بوی خنده دار را بررسی کنید.
تخم مرغی که فاسد شده بوی غیر قابل انکاری متصاعد می کند. اگر همه چیز عادی به نظر می رسد و تخم مرغ بو نمی دهد، پس خوب است از آن استفاده کنید.
با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که تخم مرغ آلوده به باکتری است سالمونلا آنها ممکن است کاملاً طبیعی به نظر برسند و بو کنند، اگرچه ممکن است شما را بیمار کنند (۷).
بنابراین، مطمئن شوید که تخممرغها را در دمای داخلی ۱۶۰ درجه فارنهایت (۷۱ درجه سانتیگراد) بپزید تا باکتریهایی که ممکن است وجود داشته باشند را از بین ببرید.
این مقاله را بخوانید تا در مورد چگونگی تشخیص خوب یا بد بودن تخم مرغ بیشتر بدانید.
خلاصه: اگر تاریخ مصرف تخم مرغ تمام شده باشد، استفاده از آن همچنان ایده خوبی است. تخم مرغ را در یک بشقاب سفید تمیز بزنید. اگر ظاهر و بوی معمولی دارد، پس استفاده از آن خوب است.
نحوه استفاده از تخم مرغ مانده
اگر تخم مرغ های شما تازه ترین نیستند اما فاسد نشده اند، راه های خاصی برای بهترین استفاده از آنها وجود دارد. به طور مشابه، کاربردهای خاصی برای تخم مرغ تازه وجود دارد.
تخم مرغ های قدیمی برای پخت و پز ایده آل هستند. با بالا رفتن سن تخم مرغ و بزرگتر شدن حفره هوای آن، پوست کندن آن آسان تر می شود. تخم مرغ های قدیمی انتخاب خوبی برای تخم مرغ های آب پز، تخم های شیطان یا سالاد تخم مرغ هستند (۷).
تخممرغهای قدیمی را میتوان برای تخممرغ، املت، کاسرول یا کیچ نیز استفاده کرد.
با این حال، تخممرغهای سرخشده و تخممرغهای آبپز را باید با تخممرغ تازه درست کرد.
هر چه تخم مرغ بیشتر در یخچال بماند، زرده و سفیده آن مایع تر می شود. این بدان معناست که استفاده از یک تخم مرغ قدیمی می تواند به جای تخم مرغ سرخ شده یا یک تخم مرغ آب پز فشرده منجر به له شدن مایع شود.
علاوه بر این، تخم مرغ کهنه ممکن است به اندازه بیکینگ پودر موثر نباشد (۷).
با این حال، تخم مرغ های مانده را می توان تقریبا برای هر هدفی استفاده کرد. اگر مطمئن نیستید که تخم مرغ چه مدت در یخچال مانده است، آن را باز کنید و ابتدا تست انفیه را انجام دهید.
خلاصه: تخم مرغ های آب پز اگر با تخم مرغ های قدیمی تر درست شوند راحت تر پوست می کنند. تخممرغهای قدیمیتر برای تخممرغ، املت، کاسرول یا کیچ نیز مناسب هستند. تخم مرغ های تازه برای سرخ کردن، پختن یا پختن بهترین هستند.
خلاصه
اگر تخم مرغ های خود را بعد از تمام شدن کارتن دور بیندازید، می توانید تخم مرغ های کاملاً خوب را هدر دهید.
اگر به درستی پوشش داده شود، در برابر شرایط نامطلوب زیادی مقاومت می کند–۵ هفته در یخچال و حدود یک سال در فریزر.
هر چه یک تخم مرغ بیشتر نگهداری شود، کیفیت آن بدتر می شود، که باعث می شود فنری کمتر و آبریزش بیشتر شود.
با این حال، تخم مرغ های قدیمی هنوز برای چندین کاربرد مناسب هستند. آنها برای پخت و پز ایده آل هستند و می توان از آنها برای املت، تخم مرغ همزده یا غذاهای با تخم مرغ سرخ شده استفاده کرد.
اگر مطمئن نیستید که تخم مرغ چه مدت در یخچال مانده است، آن را در ظرف تمیزی بکوبید و قبل از استفاده بررسی کنید که ظاهر و بوی آن طبیعی باشد.
با درود و احترام
خدمت استاد عزیز جناب دکتر روشن ضمیر
سپاس از مطالب حضرتعالی
ارادتمند شما، روزبه حلت ( دانشجو رشته دامپزشکی شیراز سال ۸۲ )
با سلام و احترام خیلی متشکر از حضورتان
خوب بود ،