تمر هندی نوعی میوه استوایی است که در بسیاری از غذاها در سراسر جهان استفاده می شود.
حتی ممکن است خواص دارویی داشته باشد.
این مقاله همه چیزهایی را که باید در مورد تمر هندی بدانید، از جمله اینکه چه چیزی است، چگونه ممکن است برای سلامتی مفید باشد، خطرات آن و نحوه استفاده از آن را به شما می گوید.
تمرهندی درختی از چوب سخت است که با نام علمی شناخته می شود Tamarindus indica.

بومی آفریقا است اما در هند، پاکستان و بسیاری از مناطق گرمسیری دیگر نیز رشد می کند.
این درخت غلافهای لوبیا مانند پر از دانههایی را تولید میکند که توسط خمیر فیبری احاطه شدهاند.
پالپ میوه جوان سبز و ترش است. با رسیدن، خمیر آبدار شبیه خمیر و ترش ترش می شود.
جالب توجه است که تمر هندی گاهی اوقات به عنوان “تاریخ هند” نامیده می شود.
تمرهندی درختی استوایی است که در چندین منطقه در سراسر جهان می روید. این غلاف پر از میوه های خمیر مانند و ترش شیرین تولید می کند.
این میوه کاربردهای زیادی دارد که از جمله آنها می توان به پخت و پز، بهداشتی و خانگی اشاره کرد.
کاربردهای آشپزی
تفاله تمرهندی به طور گسترده برای پخت و پز در آسیای جنوبی و جنوب شرقی، مکزیک، خاورمیانه و کارائیب استفاده می شود. دانه ها و برگ ها نیز خوراکی هستند.
در سس ها، مارینادها، چاتنی ها، نوشیدنی ها و دسرها استفاده می شود. همچنین یکی از مواد تشکیل دهنده سس Worcestershire است.
مصارف دارویی
تمر هندی در طب سنتی نقش بسزایی داشته است.
به شکل نوشیدنی، معمولاً برای درمان اسهال، یبوست، تب و مالاریا استفاده می شد. از پوست و برگ ها نیز برای بهبود زخم استفاده می شود (۱).
محققان مدرن اکنون در حال مطالعه این گیاه برای کاربردهای دارویی بالقوه هستند.
پلی فنول های موجود در تمر هندی دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند. این می تواند در برابر بیماری هایی مانند بیماری قلبی، سرطان و دیابت محافظت کند.۱).
مصارف خانگی
از تفاله تمرهندی می توان به عنوان جلا دهنده فلز نیز استفاده کرد. حاوی اسید تارتاریک است که به از بین بردن لکه های مس و برنز کمک می کند.
تمر هندی به عنوان طعم دهنده در بسیاری از غذاها استفاده می شود. همچنین ممکن است خواص دارویی داشته باشد و به عنوان پاک کننده لکه ها استفاده شود.
تمر هندی دارای بسیاری از مواد مغذی است. یک فنجان (۱۲۰ گرم) از پالپ حاوی (۲):
- منیزیم: ۲۶ درصد از مقدار روزانه (DV)
- پتاسیم: ۱۶ درصد از DV
- آهن: ۱۹ درصد DV
- کلسیم: ۷ درصد DV
- فسفر: ۱۱ درصد از DV
- مس: ۱۱ درصد DV
- ویتامین B1 (تیامین): ۴۳ درصد از DV
- ویتامین B2 (ریبوفلاوین): ۱۴ درصد از DV
- ویتامین B3 (نیاسین): ۱۵٪ از DV
دارای مقادیر کمی از موارد زیر است:
- ویتامین سی
- ویتامین K
- ویتامین B6 (پیریدوکسین)
- فولات
- ویتامین B5 (اسید پانتوتنیک)
- سلنیوم
همچنین حاوی ۶ گرم فیبر، ۳ گرم پروتئین و کمتر از ۱ گرم چربی است. این در مجموع ۲۸۷ کالری دارد.
این کالریها تقریباً همه از شکر میآیند – اما میوههای کامل معمولاً حاوی مقدار زیادی قند طبیعی هستند. پالپ تمر هندی علیرغم محتوای قندی که دارد یک میوه محسوب می شود نه قند افزوده.
شکر افزوده نوعی است که با سندرم متابولیک و دیابت نوع ۲ مرتبط است، و این نوع قندی است که دستورالعمل های غذایی برای آمریکایی ها توصیه می کند که آن را محدود کنید (۳، ۴).
همچنین حاوی پلی فنول ها است که ترکیبات گیاهی طبیعی هستند که فواید سلامتی دارند. بسیاری از آنها به عنوان آنتی اکسیدان در بدن عمل می کنند (۱).
تمر هندی حاوی ویتامین ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه و ترکیبات گیاهی مفید است.
تمر هندی به شکل های آماده شده مانند آب نبات و شربت شیرین موجود است.
شما همچنین می توانید میوه خالص را به سه شکل اصلی پیدا کنید:
- غلاف خام این غلاف ها کم فرآوری شده ترین شکل تمر هندی هستند. آنها هنوز دست نخورده هستند و به راحتی می توان آنها را برای جدا کردن پالپ باز کرد.
- بلوک فشرده. برای ساختن این ها، پوسته و دانه ها برداشته می شوند و خمیر آن به صورت یک بلوک فشرده می شود. این بلوک ها در یک قدمی تمر هندی خام قرار دارند.
- تمرکز. کنسانتره تمر هندی تفالهای است که جوشانده شده است. همچنین ممکن است مواد نگهدارنده اضافه شود.
تمر هندی خالص به سه شکل اصلی وجود دارد: غلاف خام، بلوک فشرده و کنسانتره. به صورت آب نبات و شربت نیز موجود است.
این میوه ممکن است از راه های مختلفی سلامت قلب را تقویت کند.
حاوی پلی فنول هایی مانند فلاونوئیدها است که برخی از آنها می توانند به تنظیم سطح کلسترول کمک کنند.
یک مطالعه روی همسترهای با کلسترول بالا نشان داد که عصاره میوه تمر هندی کلسترول تام، کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید را کاهش می دهد.۴).
مطالعه حیوانی دیگری در داخل بدن نشان داد که آنتی اکسیدان های موجود در این میوه می تواند به کاهش آسیب اکسیداتیو به کلسترول LDL که عامل اصلی بیماری قلبی است، کمک کند.۱).
پالپ تمرهندی حاوی ترکیبات گیاهی است که ممکن است در برابر بیماری قلبی و آسیب اکسیداتیو محافظت کند، اما برای درک بهتر فواید آن، باید تحقیقات بیشتری روی شرکتکنندگان انسانی انجام شود.
تمر هندی همچنین دارای منیزیم نسبتا بالایی است.
یک اونس (۳۰ گرم)، یا کمی کمتر از ۱/۴ فنجان پالپ، ۵٪ از DV را ارائه می کند.۲).
منیزیم فواید بسیاری برای سلامتی دارد و در بیش از ۶۰۰ عملکرد بدن نقش دارد. همچنین می تواند به کاهش فشار خون کمک کند و اثرات ضد التهابی و ضد دیابتی دارد.
با این حال، تا ۲۰٪ از مردم در ایالات متحده منیزیم کافی دریافت نمی کنند.۵).
تمر هندی حاوی مقدار زیادی منیزیم است، یک ماده معدنی مهم که در بیش از ۶۰۰ عملکرد در بدن نقش دارد.
عصاره تمرهندی حاوی ترکیبات طبیعی است که دارای اثرات ضد میکروبی است.۶).
در واقع، مطالعات نشان می دهد که این گیاه ممکن است فعالیت ضد قارچی، ضد ویروسی و ضد باکتریایی داشته باشد.۶).
همچنین در طب سنتی برای درمان بیماری هایی مانند مالاریا (مالاریا) استفاده می شده است.۱).
ترکیبی به نام لوپئول دارای اثرات ضد باکتریایی تمر هندی است.۱).
چندین مطالعه نشان می دهد که تمر هندی می تواند با بسیاری از میکروب های مختلف مبارزه کند. ممکن است به کشتن باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و انگل ها کمک کند.
قرار گرفتن در معرض سرب به خصوص برای کودکان و افراد باردار خطرناک است. می تواند به کلیه ها و سیستم عصبی آسیب برساند.
مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) در سال ۱۹۹۹ در چندین مورد از آب نبات تمر هندی به عنوان عامل مسمومیت با سرب نام برد.
خود میوه سرب ندارد. با این حال، چون اسیدی است، ممکن است باعث ورود سرب از ظروف سرامیکی خاص به غذا شود.۷).
اگرچه کالری کمتر و قند کمتری نسبت به بسیاری از انواع دیگر آب نبات دارد، اما هنوز هم آب نبات است – و آن را به کممغذیترین شکل تمر هندی تبدیل میکند.
برخی از آب نبات تمر هندی به دلیل آلودگی متقابل، حاوی مقادیر ناامنی سرب هستند. به همین دلیل، کودکان و افراد باردار باید قبل از مصرف آن با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنند.
شما می توانید از این میوه به روش های مختلفی لذت ببرید.
یکی این است که به سادگی میوه های غلاف خام را بخورید، همانطور که در این نشان داده شده است ویدئو.
همچنین می توانید از رب تمر هندی در آشپزی استفاده کنید. می توانید آن را از غلاف تهیه کنید یا به صورت بلوک خریداری کنید.
رب را اغلب با شکر مخلوط می کنند تا آب نبات درست شود. از تمر هندی می توان برای تهیه چاشنی هایی مانند چاتنی نیز استفاده کرد.
علاوه بر این، می توانید از تفاله یخ زده، شیرین نشده یا شربت تمر هندی برای پخت و پز استفاده کنید.
همچنین می توانید از این میوه برای افزودن نت ترش به غذاهای شور به جای لیمو استفاده کنید.
راه های مختلفی برای لذت بردن از تمر هندی وجود دارد. می توان آن را در غذاهای شیرین و خوش طعم استفاده کرد یا مستقیماً از غلاف میل کرد.
خلاصه
تمرهندی یک میوه ترش و شیرین محبوب است که در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد.
دارای بسیاری از مواد مغذی مفید است.
دو تا از بهترین راهها برای لذت بردن از این میوه، خوردن آن بهصورت خام یا استفاده از آن بهعنوان مادهای در غذاهای شور است.
Source link