- تیلاپیا نیل (یا سیاه).
- تیلاپیا موزامبیک (یا قرمز).
- تیلاپیا آبی
تیلاپیا به خاطر طعم شیرین، ملایم و بافت پوسته پوسته اش شناخته شده است. طعم ماهی تیلاپیا بسته به کیفیت آب و خوراک آن بسیار متغیر است.
تیلاپیا به دلیل مقرون به صرفه بودن و فواید سلامتی متعدد، یک منبع غذایی محبوب است.
تیلاپیا مملو از ویتامین ها و مواد معدنی مانند کولین، نیاسین، ویتامین B12، ویتامین D، سلنیوم و فسفر است. همچنین منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ است که چربی های سالمی هستند که بدن شما برای عملکرد به آنها نیاز دارد.
با توجه به محتوای مواد مغذی بالای آن، خوردن ماهی تیلاپیا می تواند مزایای سلامتی زیر را داشته باشد:
پیشگیری از سرطان
سلنیوم یک ماده معدنی است که در پیشگیری از سرطان، بیماری قلبی، زوال شناختی و بیماری تیروئید نقش دارد. اگرچه شما فقط به مقدار کمی سلنیوم نیاز دارید، اما برای عملکردهای مختلف بدن ضروری است. تیلاپیا منبع عالی این ماده معدنی است، زیرا یک فیله ماهی تیلاپیا ۸۸ درصد از ارزش روزانه سلنیوم شما را پوشش می دهد.
بسیاری از مزایای سلامتی خوردن ماهی به دلیل محتوای بالای اسید چرب امگا ۳ آن است. این چربی های اشباع نشده به طرق مختلف برای سلامت قلب مفید هستند، از جمله:
ماهی تیلاپیا نسبت به گوشت گاو، خوک، مرغ یا بوقلمون، چربی های امگا ۳ بیشتری به شما می دهد.
استحکام استخوان
تیلاپیا دارای بسیاری از مواد مغذی است که بدن شما برای ساخت و حفظ استخوان ها استفاده می کند، مانند:
- کلسیم
- ویتامین دی
- منیزیم
- فسفر
خوردن ماهی تیلاپیا یک راه عالی برای حفظ سلامت استخوان ها است.
- فسفر
- پتاسیم
- سلنیوم
- نیاسین
- ویتامین B-12
یک فیله (۱۱۶ گرم) ماهی تیلاپیا حاوی:
- پروتئین: ۲۳ گرم
- ویتامین D: 3.51 میکروگرم
- پتاسیم: ۳۳۸ میلی گرم
- ویتامین B12: 1.59 میکروگرم
- کلسیم: ۱۱.۷ میلی گرم
- فسفر: ۱۹۱ میلی گرم
- سلنیوم: ۴۶.۷ میکروگرم
اگرچه خوردن ماهی تیلاپیا فواید زیادی برای سلامتی دارد، اما خطراتی نیز دارد. در برخی موارد، می تواند باعث مشکلات خونریزی و افزایش خطر ابتلا به برخی بیماری ها شود.
روغن ماهی به عنوان یک ضد انعقاد طبیعی عمل می کند، به این معنی که می تواند خون شما را رقیق کند. دوزهای بالا (بیش از ۳ گرم در روز) اسیدهای چرب امگا ۳ در صورت مصرف همراه با تیلاپیا ممکن است باعث مشکلات خونریزی شود.
خوردن مقادیر زیادی ماهی تیلاپیا و سایر ماهی ها می تواند شما را در معرض برخی از مواد شیمیایی سرطان زا قرار دهد. این امر به ویژه در کشورهایی که بسیاری از ماهیگیری ها در نزدیکی پارک های صنعتی هستند که آب را با فلزات سنگین مختلف آلوده می کنند صادق است.
در اینجا چند روش ساده برای پخت ماهی تیلاپیا وجود دارد:
- ماهی تیلاپیا را برای تاکو ماهی خمیر و سرخ کنید
- تیلاپیا را قبل از پختن در فر با سیر، کره و آب لیمو مزه دار کنید
- ماهی تیلاپیا را با پودر فلفل قرمز، چند سبزی و فلفل سرخ کنید
- ماهی تیلاپیا را بپزید و روی آن را با سس خامه ای گشنیز بپوشانید
- ماهی تیلاپیا را با پودر سوخاری، مریم گلی و کرفس پر کنید