جعفری یک گیاه محبوب است که اغلب در آشپزی آمریکایی، اروپایی و خاورمیانه استفاده می شود.

معمولاً برای افزایش طعم سوپ، سالاد و دستور العمل های ماهی استفاده می شود.

جدای از کاربردهای فراوان در آشپزی، جعفری بسیار مغذی است و نشان داده شده است که فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد.۱، ۲).

parsley health benefits 1200x628 facebook

این مقاله به بررسی جعفری می پردازد و اینکه چگونه این گیاه چشمگیر ممکن است برای سلامتی شما مفید باشد.

سرشار از مواد مغذی

دو قاشق غذاخوری (۸ گرم) جعفری (۳):

  • کالری: ۲
  • ویتامین A: ۱۲ درصد از مصرف روزانه مرجع (RDI)
  • ویتامین C: ۱۶ درصد از RDI
  • ویتامین K: ۱۵۴ درصد از RDI

جعفری کالری کمی دارد اما سرشار از مواد مغذی مهم مانند ویتامین های A، K و C است.

ویتامین A یک ماده مغذی ضروری است که نقش کلیدی در ایمنی و سلامت چشم شما دارد. به علاوه، برای پوست شما مهم است و ممکن است شرایط پوستی مانند آکنه را بهبود بخشد.۴، ۵).

جعفری همچنین منبع عالی ویتامین K است، ماده مغذی که از سلامت استخوان و قلب حمایت می کند. در واقع، تنها دو قاشق غذاخوری (۸ گرم) جعفری، ویتامین K بیشتری از نیاز شما در روز به بدن می رساند.

جدا از نقش آن در سلامت استخوان و قلب، ویتامین K برای لخته شدن خون مناسب ضروری است که می تواند به جلوگیری از خونریزی بیش از حد کمک کند.۶، ۷، ۸).

علاوه بر این، جعفری سرشار از ویتامین C است، یک ماده مغذی که سلامت قلب را بهبود می بخشد و برای سیستم ایمنی بدن شما حیاتی است.

ویتامین C همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل می کند و از سلول های شما در برابر آسیب های ناشی از مولکول های ناپایدار به نام رادیکال های آزاد محافظت می کند.۹، ۱۰).

علاوه بر این، جعفری منبع خوبی از مواد مغذی منیزیم، پتاسیم، فولات، آهن و کلسیم است.

جعفری حاوی چندین ماده مغذی مهم مانند ویتامین های A، K و C است. همچنین منبع خوبی از مواد معدنی کلسیم، آهن، منیزیم و پتاسیم است.

ممکن است قند خون را بهبود بخشد

جدای از دیابت، افزایش سطح قند خون می تواند به دلیل رژیم غذایی ناسالم یا عدم ورزش رخ دهد.۱۱، ۱۲).

بیشتر بخوانید
12 بهترین جایگزین بدون گلوتن برای آرد

افزایش سطح قند خون می تواند خطر عوارض سلامتی مانند مقاومت به انسولین، دیابت، بیماری قلبی و سندرم متابولیک را افزایش دهد – مجموعه ای از علائم شامل کلسترول بالا و قند خون بالا.۱۳).

مطالعات حیوانی نشان می دهد که آنتی اکسیدان های موجود در جعفری ممکن است به طور موثر سطح قند خون بالا را کاهش دهد.۱۴).

به عنوان مثال، یک مطالعه بر روی موش‌های مبتلا به دیابت نوع ۱ نشان داد که آن‌هایی که عصاره جعفری دریافت کردند، کاهش بیشتری در سطح قند خون و بهبود عملکرد لوزالمعده در مقایسه با گروه کنترل داشتند.۱۵).

همراه با خوردن یک رژیم غذایی متعادل، افزودن جعفری به آشپزی شما ممکن است به حفظ سطح قند خون سالم کمک کند.

با این حال، مطالعات انسانی برای درک بهتر اثرات جعفری بر سطح قند خون مورد نیاز است.

افزایش سطح قند خون می تواند خطر ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت یا سندرم متابولیک را افزایش دهد. برخی از مطالعات موش نشان دادند که جعفری به طور موثر سطح قند خون را کاهش می دهد.

می تواند برای سلامت قلب مفید باشد

بیماری های قلبی مانند حملات قلبی و سکته مغزی عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان هستند. رژیم غذایی ناسالم، ورزش نکردن، سیگار کشیدن و مصرف زیاد الکل همگی می توانند به بیماری قلبی کمک کنند.۱۶).

جعفری حاوی بسیاری از ترکیبات گیاهی از جمله آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی است که با کاهش عوامل خطر بیماری قلبی برای سلامت قلب مفید است.

به عنوان مثال، رژیم غذایی غنی از کاروتنوئید نشان داده است که عوامل خطر بیماری قلبی مانند التهاب مزمن، و همچنین افزایش فشار خون و سطح کلسترول بد (LDL) را بهبود می بخشد.۱۷).

علاوه بر این، مطالعات جمعیتی نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی سرشار از کاروتنوئید می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی مانند بیماری عروق کرونر را کاهش دهند.

یک مطالعه ۱۲ ساله روی ۷۳۲۸۶ پرستار نشان داد که بین کاروتنوئیدهای رژیم غذایی و بروز بیماری عروق کرونر ارتباط معکوس وجود دارد.۱۸).

بیشتر بخوانید
پنیر لبنه چیست؟ "و چگونه آن را انجام دهیم."

مطالعه بزرگ دیگری بر روی ۱۳۲۹۳ نفر که به مدت ۱۸ سال تحت نظر بودند، مشاهده کرد که افرادی که دارای سطوح بالای کاروتنوئید در خون بودند، نسبت به افرادی که سطوح کاروتنوئید کمتری داشتند، میزان مرگ و میر کمتری از بیماری قلبی داشتند.۱۹).

جعفری همچنین حاوی ویتامین C است، یک آنتی اکسیدان قوی که ممکن است برای سلامت قلب شما مفید باشد.

مطالعه ای بر روی ۱۳۴۲۱ نفر نشان داد که افرادی که بیشترین مصرف ویتامین C را داشتند در مقایسه با افرادی که کمترین ویتامین C را دریافت می کردند، به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دادند.۲۰).

جعفری حاوی آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی و ویتامین C است که هر دو برای سلامت قلب مفید هستند.

ممکن است به سلامت کلیه کمک کند

کلیه‌ها اندام‌های مهمی هستند که دائماً خون شما را فیلتر می‌کنند، مواد زائد و آب اضافی را که سپس با ادرار دفع می‌شود، خارج می‌کنند.

گاهی اوقات، هنگامی که ادرار غلیظ می شود، رسوبات معدنی می تواند تشکیل شود و منجر به وضعیت دردناکی به نام سنگ کلیه شود.۲۱).

یک مطالعه بر روی موش‌های مبتلا به سنگ کلیه نشان داد که آنهایی که تحت درمان با جعفری قرار گرفتند، دفع کلسیم و پروتئین از طریق ادرار را کاهش دادند، همچنین pH ادرار و ادرار را در مقایسه با گروه کنترل افزایش دادند.۲۲).

همچنین ثابت شده است که جعفری به دلیل آنتی اکسیدان هایی که دارد از جمله فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و ویتامین C دارای خواص ضد التهابی است.

علاوه بر این، جعفری ممکن است با کاهش فشار خون بالا، یک عامل خطر اصلی برای بیماری کلیوی، به حفظ سلامت کلیه‌های شما کمک کند.

جعفری سرشار از نیترات است که به گشاد شدن رگ های خونی کمک می کند که جریان خون را بهبود می بخشد و فشار خون بالا را کاهش می دهد. تحقیقات نشان می دهد که غذاهای غنی از نیترات مانند جعفری می تواند به حفظ سطح فشار خون سالم کمک کند.۲۳، ۲۴).

خواص ضد التهابی جعفری، همراه با توانایی آن در تنظیم pH ادرار و کاهش فشار خون، ممکن است به حفظ سلامت کلیه ها و کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه کمک کند.۲۵).

بیشتر بخوانید
جایگزین های غیر لبنی برای 7 محصول لبنی رایج

به خاطر داشته باشید که جعفری دارای اگزالات نسبتاً بالایی است – ترکیباتی که ممکن است خطر سنگ کلیه را افزایش دهند.

با این حال، کارشناسان بهداشت توصیه می کنند که فقط افراد مبتلا به هایپراکسالوری – که با دفع بیش از حد اگزالات در ادرار مشخص می شود – مصرف اگزالات های رژیمی خود را محدود کنند.۲۶).

جعفری ممکن است با مبارزه با التهاب و کاهش فشار خون بالا و خطر ابتلا به سنگ کلیه به سلامت کلیه های شما کمک کند.

سایر مزایای بالقوه

جعفری می‌تواند سلامت شما را به روش‌های زیر نیز بهبود بخشد:

  • خواص آنتی باکتریال. جعفری حاوی اسانس هایی از جمله آپیول و میریستسین است که اثرات ضد باکتریایی دارند و با باکتری های بالقوه مضر مانند استافیلوکوکوس اورئوس (۲).
  • ممکن است برای سلامت استخوان مفید باشد. جعفری سرشار از ویتامین K، پتاسیم، منیزیم و کلسیم است که همگی برای سلامت استخوان‌ها ضروری هستند.۲۷).
  • ممکن است ایمنی را تقویت کند. تحقیقات نشان می دهد که آپیژنین – آنتی اکسیدان موجود در جعفری – با کاهش التهاب و جلوگیری از آسیب سلولی، عملکرد سیستم ایمنی را تنظیم می کند.۲۸).
  • ممکن است سلامت کبد را افزایش دهد. مطالعات روی موش های دیابتی نشان داد که عصاره جعفری ممکن است از آسیب کبدی جلوگیری کند، عملکرد کبد را تقویت کند و سطح آنتی اکسیدان را افزایش دهد.۲۹).

جعفری دارای خواص ضد باکتریایی است و ممکن است به حمایت از سلامت استخوان، تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش سلامت کبد کمک کند.

به راحتی به رژیم غذایی خود اضافه کنید

جعفری یک گیاه همه کاره است که به راحتی به بسیاری از غذاها اضافه می شود.

در اینجا چند راه برای اضافه کردن جعفری به رژیم غذایی شما آورده شده است:

  • به عنوان چاشنی روی پاستا یا سوپ استفاده کنید.
  • خرد کرده و به سالاد اضافه کنید.
  • در پخت تخم مرغ یا فریتاتا استفاده کنید.
  • پستو را با آجیل کاج، روغن زیتون، پنیر پارمزان و جعفری تازه درست کنید.
  • برای تقویت طعم و مواد مغذی به اسموتی ها اضافه کنید.
  • روی پیتزای خانگی استفاده کنید.
  • به نان خانگی اضافه کنید.
  • در آبمیوه های خانگی استفاده کنید.
  • به سوپ ها و خورش ها طعم بدهید.
  • داخل مارینادها و سس ها اضافه کنید.
  • برای طعم دادن به ماهی، مرغ و غذاهای گوشتی استفاده کنید.

جعفری یک گیاه همه کاره است که می تواند به روش های مختلفی مانند پخت تخم مرغ، سس، آب میوه یا به عنوان چاشنی استفاده شود.

نحوه نگهداری جعفری

برای نگهداری بهتر جعفری تازه، ابتدا باید ته ساقه آن را جدا کنید. آبکشی نکنید.

بیشتر بخوانید
خوردن سیب زمینی خام: سالم یا مضر؟

یک لیوان یا شیشه را تا نیمه از آب پر کنید و انتهای ساقه را داخل آب قرار دهید. اگر گیاه را در یخچال نگهداری می کنید، بهتر است آن را با کیسه پلاستیکی شل بپوشانید. در غیر این صورت می توان جعفری را در دمای اتاق نگهداری کرد.

هر چند روز یکبار آب آن را عوض کنید و زمانی که برگها شروع به قهوه ای شدن کردند، گیاه را دور بریزید. به این ترتیب، گیاه شما ممکن است تا دو هفته تازه بماند.

جعفری خشک می تواند در یک ظرف دربسته در محیط خنک و تاریک به مدت شش ماه تا یک سال باقی بماند.۳۰).

جعفری تازه را می توان در یخچال یا در دمای اتاق نگهداری کرد و تا دو هفته ماندگاری دارد. جعفری خشک اگر در جای خنک و تاریک نگهداری شود، ممکن است تا یک سال ماندگاری داشته باشد.

خلاصه

جعفری سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی مانند ویتامین های A، K و C است، ممکن است قند خون را بهبود بخشد و از سلامت قلب، کلیه و استخوان حمایت کند.

علاوه بر این، این گیاه را می توان به راحتی به بسیاری از غذاهای خوشمزه اضافه کرد. جعفری تا دو هفته تازه می ماند، در حالی که جعفری خشک ممکن است تا یک سال ماندگاری داشته باشد.

افزودن جعفری به رژیم غذایی می تواند سلامت شما را تقویت کند و در عین حال به دستور العمل های مورد علاقه تان طعم بدهد.