جوز هندی چگونه می توانید از ادویه سود ببرید؟

جوز هندی دانه ای است که از یک درخت همیشه سبز گرمسیری که معمولاً در اندونزی یافت می شود، کشت می شود. این ادویه به دلیل عطر شیرین و طعم بی نظیرش ارزشمند است. اگرچه به دلیل ویژگی‌های طعم‌دهنده‌اش در بسیاری از غذاها انتخاب رایجی است، اما فواید سلامتی فراوانی نیز دارد. برای اهداف آشپزی، می توانید آن را به غذاهای مختلف اضافه کنید. برخی از نمونه‌ها عبارتند از سس‌ها، محصولات پخته شده (پای، کدو حلوایی، کیک، نان)، سبزیجات، میوه‌ها، نوشیدنی‌ها (چای، قهوه، کاکائو داغ و آبمیوه‌ها) و محصولات غیر گیاهی (گوشت، سوسیس، استیک). علاوه بر این، حاوی ترکیبات زیست فعال غنی از آنتی اکسیدان، ضد التهاب، ضد میکروبی، ضد باکتری، ضد سرطان و محافظت از کبد است.

جوز هندی در آب و هوای گرم و مرطوب، یعنی در مناطق گرمسیری رشد می کند. در نتیجه جوز هندی در برابر سرمازدگی بسیار آسیب پذیر است. به طور کلی در اندونزی، هند، تایوان، مالزی، چین، سریلانکا و آمریکای جنوبی کشت می شود. مردم اغلب از درخت همیشه سبز با برگ های تیره برای کشت دو ادویه مانند جوز هندی، دانه و گرز استفاده می کنند، پوشش توری مانند قرمز دور دانه. این دانه گوشتی، سفت و بافتی مایل به سفید متمایل به قهوه ای است که توسط رگبرگ های قرمز قهوه ای که حاوی اسانس هستند احاطه شده است.

حقایق تغذیه ای جوز هندی

بر اساس USDA، ارزش غذایی جوز هندی در هر ۱۰۰ گرم:

درشت مغذی ها

  • انرژی: ۵۲۵ کیلو کالری
  • پروتئین: ۵.۸۴ گرم
  • کل چربی: ۳۶.۳ گرم
  • کربوهیدرات: ۴۹.۳ گرم
  • کل فیبر رژیمی: ۲۰.۸ گرم
  • آب: ۶.۲۳ گرم
  • اسیدهای چرب اشباع: ۲۵.۹ گرم
  • اسیدهای چرب تک غیراشباع: ۳.۲۲ گرم
  • اسیدهای چرب اشباع نشده: ۰.۳۵ گرم

ریز مغذی ها

  • ویتامین C: 3 میلی گرم
  • تیامین (B1): 0.346 میلی گرم
  • ریبوفلاوین (B2): 0.057 میلی گرم
  • نیاسین (B3): 1.3 میلی گرم
  • ویتامین B6: 0.16 میلی گرم
  • فولات: ۷۶ میکروگرم
  • کولین: ۸.۸ میلی گرم
  • ویتامین A: 102 IU
  • بتا کاروتن: ۲۸ میکروگرم
  • ویتامین E (گاما توکوفرول): ۰.۵۳ میلی گرم
  • کلسیم: ۱۸۴ میلی گرم
  • آهن: ۳.۰۴ میلی گرم

فواید جوز هندی برای سلامتی

روغن دانه جوز هندی دارای خواص ضد عفونی کننده، ضد درد و ضد روماتیسم است. علاوه بر این دارای خواص تقویت کننده جنسی و ضد عفونی کننده است. همچنین حاوی ترکیبات زیست فعال مانند myrislignan و myristicin است. آنها دارای خواص محافظت کننده کبدی و ضد سرطانی قوی هستند. 

How You Can Benefit From The Spice?- HealthifyMe

ادویه می تواند برای مسائل زیر مفید باشد:

بهداشت دهان

پلاک دندانی عامل اصلی در ایجاد پوسیدگی دندان و بیماری پریودنتال است. گونه های باکتریایی استرپتوکوک و لاکتوباسیلوس به طور کلی مسئول پوسیدگی دندان هستند. در همین حال، Aggregatibacter actinomycetemcomitans، Porphyromonas gingivalis و Campylobacter rectus پریودنتیت مزمن هستند. مطالعات نشان می دهد که جوز هندی حاوی ترکیبات فعال macelignan و trimyristin است. این ترکیبات دارای فعالیت های ضد سرطانی و ضد باکتریایی هستند. این خواص در برابر باکتری های بیماری زا دهان مفید است. اتیل استات و عصاره خام اتانول از گوشت، دانه و ماس جوز هندی به پیشگیری و کنترل پوسیدگی دندان و بیماری پریودنتال کمک می کند. علاوه بر این، رایحه چوبی به درمان بوی بد دهان کمک می کند.

اختلال خواب را درمان می کند

بی خوابی یک اختلال خواب است که در آن فرد به سختی به خواب می رود. به طور کلی نشانه بیماری جسمی و روانی است. عملکرد شناختی و فیزیکی را مختل می کند و همچنین بر عملکرد کاری آنها تأثیر می گذارد. میزبان معمولاً به دلیل بی خوابی متحمل چندین عواقب منفی می شود. 

در یک مطالعه در مورد بی خوابی، به افرادی که هیچ گونه بیماری سیستمیک نداشتند، ۲ گرم پودر جوز هندی به مدت دو هفته برای ارزیابی بهبود خواب داده شد. پس از یک هفته مصرف پودر جوز هندی، تغییرات کمی در کیفیت خواب شرکت کنندگان وجود داشت. اما در پایان هفته دوم، نتایج به طور قابل توجهی بهبود یافته بود. پیگیری بعد از سه ماه نشان می‌دهد که پس از قطع مصرف پودر جوز هندی، این مطالعه شاهد القای خواب ماندگار بود.

فعالیت محافظتی کبد

داروها و آلاینده‌های مختلف بر عملکرد کبد تأثیر می‌گذارند که منجر به هپاتیت یا سیروز می‌شود. بنابراین، محافظت از کبد با استفاده از مواد محافظ کبد ضروری است. در یک مطالعه روی موش های صحرایی مبتلا به آسیب کبدی ناشی از LPS و D-GaIN، محققان به آنها ۲۱ ادویه مختلف دادند تا خواص محافظتی کبدی آنها را ارزیابی کنند. Myristicin، یک اسانس موجود در جوز هندی، دارای خواص محافظتی عالی از کبد است و به طور موثر LPS/D-GaIN را سرکوب می کند. علاوه بر این، پس از ارزیابی فعالیت آمینوترانسفرازهای پلاسما، مشاهدات این بود که جوز هندی حاوی فعالیت های محافظت کننده از کبد است. 

محققان مطالعه دیگری را برای ارزیابی فعالیت محافظتی کبدی عصاره آبی جوز هندی در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از ISO انجام دادند. ISO باعث نکروز میوکارد و تخلیه آنزیم های بافتی می شود. به دلیل نکروز و نشت، شاخص های تشخیصی مانند ALT، ALP، AST، CK، GGT MI و سمیت کبدی افزایش می یابد. بر اساس همین مطالعه، عصاره جوز هندی به طور قابل توجهی فعالیت های آنتی اکسیدانی را برای جلوگیری از استرس اکسیداتیو افزایش می دهد. جوز هندی آنزیم های نشانگر را کاهش می دهد، از آسیب ناشی از ISO جلوگیری می کند و نشت آنزیم های نشانگر را متوقف می کند. عصاره های آبی جوز هندی به دلیل اثر محافظتی کبدی می توانند از کبد در برابر مطالعات تجربی کبدی محافظت کنند. 

یک مطالعه دیگر وجود دارد که اثرات محافظتی عصاره جوز هندی را نشان می دهد و در آن آنها همچنین یک ترکیب فعال به نام myrislignan را در جوز هندی پیدا کردند. عصاره جوز هندی به طور موثری از آسیب کبدی ناشی از TAA جلوگیری می کند، استرس اکسیداتیو کبدی را کاهش می دهد و التهاب کبد را کاهش می دهد. 

درد مزمن را تسکین می دهد

درد مزمن معمولاً به دلیل بیماری های مزمن مانند سرطان، دیابت و سایر شرایط التهابی رخ می دهد. جوز هندی دارای فعالیت های ضد التهابی، ضد میکروبی و ضد رادیکال های آزاد است و به تسکین درد مزمن موجود کمک می کند. جوز هندی حاوی ترکیبات میریستسین، المیسین، سافرول و اوژنول است. این ترکیبات موجود در روغن جوز هندی به درمان تورم، التهاب، درد مفاصل، اسپاسم عضلانی، درد و زخم کمک می کند. این یک التهاب مزمن و مسکن قوی است. 

مطالعات نشان می‌دهد که روغن جوز هندی حاوی مونوترپن‌هایی است که برای کاهش التهاب و درد مفید است. مونوترپن ها درد التهابی ناشی از تزریق CFA را کاهش می دهند. علاوه بر این، به کاهش تورم مفاصل، درد ناشی از یک محرک و شرایط با افزایش حساسیت درد کمک می کند. 

با این فواید، جوز هندی به کاهش سطح کلسترول، بهبود فشار خون و گردش خون و تقویت هضم کمک می کند. اما، استفاده سنتی از دانه های جوز هندی باعث درمان بواسیر، استفراغ مزمن، روماتیسم، وبا، روان پریشی، گرفتگی معده، حالت تهوع و اضطراب می شود. 

انتخاب، آماده سازی و ذخیره سازی

انتخاب جوز هندی

جوز هندی به راحتی در گوشه ادویه فروشی های خواربار فروشی محلی شما در دسترس است. بهتر است جوز هندی را کامل بخرید تا جوز هندی آسیاب شده. جوز هندی کامل معمولاً سخت و سنگین است و اندازه آن دارای سطح ناصافی است. قهوه ای گرم با رنگ مایل به قرمز است. باید سوراخ‌های جوز هندی را بررسی کنید، زیرا نشانه‌ای از آسیب حشرات هستند. اگرچه بافت آن‌ها سخت است، می‌توانید به راحتی آن‌ها را با دست خرد کنید. جوز هندی آسیاب شده با تبخیر روغن ضروری و عطر و طعم متمایز خود را از دست می دهد. اگرچه جوز هندی خرد شده برای خرید راحت است، اما ماندگاری کوتاه تری دارد. 

آماده سازی

جوز هندی را با رنده رنده کنید. نیازی به پوست کندن، بریدن یا برشته کردن دانه های جوز هندی نیست. اما بهتر است جوز هندی را فقط به مقدار لازم رنده کنید و بلافاصله از آن استفاده کنید. 

روش دیگر رنده کردن جوز هندی این است:

  • پوست دانه جوز هندی را پس از له کردن از آن جدا کنید.
  • رنده را نگه دارید و دانه جوز هندی را در امتداد رنده به آرامی به سمت پایین بلغزانید.  
  • فقط مقدار مورد نیاز جوز هندی را رنده کنید و بلافاصله از آن استفاده کنید. 
  • باقیمانده جوز هندی را در یک ظرف دربسته در مکانی خنک، تاریک و خشک نگهداری کنید تا ماندگاری آن طولانی شود. 

ذخیره سازی

جوز هندی کامل برای چند سال تازه می ماند بدون اینکه عطر و طعم متمایز خود را از دست بدهد. آن را در ظرف دربسته نگهداری کنید و در مکانی تاریک و خشک و به دور از حرارت و رطوبت قرار دهید. رنده کردن جوز هندی کامل در غذاها عطر و طعمی تازه و خوش طعم می دهد. هنگام پخت و پز، بهتر است از رنده کردن جوز هندی روی اجاق گاز خودداری کنید، زیرا گرما ممکن است دانه های جوز هندی را زودتر از حد استاندارد خراب کند.

از طرفی جوز هندی خرد شده را باید در ظرف دربسته و ترجیحاً در ظرف شیشه ای و دور از گرما، نور و رطوبت نگهداری کرد. اگر تقریباً شش ماه به طور مناسب نگهداری شود، ممکن است طعم و عطر خود را حفظ کند. 

عوارض جانبی احتمالی جوز هندی

جوز هندی ادویه رایجی است که در غذاها استفاده می شود. زمانی که جوز هندی در مقادیر کم مصرف شود، بی خطر در نظر گرفته می شود. مصرف بیش از دو قاشق چایخوری یا ۵ گرم جوز هندی می تواند باعث مسمومیت شود. اما زمانی که در دوزهای بزرگتر برای طولانی مدت یا در مقادیر بیشتر از مقدار موجود در غذاها مصرف شود، احتمالاً سمی است. مصرف بیش از حد جوز هندی ممکن است باعث بدتر شدن علائم شود که با عوارض شدیدی همراه است که حتی ممکن است کشنده باشد. مصرف بیشتر این ادویه ممکن است باعث تهوع، خشکی دهان، استفراغ، سرگیجه، تپش قلب، تحریک پذیری و توهم شود.

مطالعات نشان می‌دهد که اثرات سمی جوز هندی به دلیل وجود ترکیب میریستسین موجود در روغن جوز هندی است. علائم پیچیده ای که در اثر مصرف مقادیر قابل توجهی ایجاد می شود، افسردگی تنفسی، لرزش و تشنج است. علاوه بر این، جوز هندی حاوی ترکیب المیسین است که هماهنگی عضلات و فعالیت حرکتی را کاهش می دهد. اثرات آنتی کولینرژیک جوز هندی به دلیل وجود میریستسین و المیسین می تواند باعث احتباس ادرار شود. 

سایر مطالعات می‌گویند که جوز هندی دارای خواص روان‌گردانی است که ممکن است باعث اضطراب و توهم شود. Myristicin یک ماده فعال است که به دلیل اثرات نوروتوکسیک آن بر نورون های دوپامینرژیک و مونوآمین اکسیداز شناخته شده است. Myristicin همچنین به دلیل اثرات سیتوتوکسیک خود باعث کاهش حیات سلولی می شود. مسمومیت با جوز هندی با عدم تعادل الکترولیتی همراه است که منجر به ادم مغزی می شود. همچنین، به حساسیت های شنوایی آسیب می رساند، بر رفتار شناختی یا اختلال در عملکرد مانند تشنج های ناشی از صدا تأثیر می گذارد. 

اکنون با روش مصرف و میزان مناسب جوز هندی و عوارض آن آشنا شدید. با این حال، مطالعات تحقیقاتی معتبر کافی برای ارزیابی ایمن بودن جوز هندی هنگام استفاده از پوست و عوارض جانبی آن وجود ندارد. 

بهترین راه برای استفاده از جوز هندی

جوز هندی یک ادویه رایج است که عموما در غذاهای اروپایی و هندی استفاده می شود. این ادویه معمولاً به شکل زمینی موجود است که نسبتاً راحت است. اما جوز هندی را می توان تازه آسیاب کرد و با رنده به غذاها اضافه کرد که عطر تازه ای به آن می بخشد. 

روش های مختلفی برای استفاده از جوز هندی در غذاها وجود دارد. برخی از راه ها عبارتند از:

  • پودر جوز هندی را روی سبزیجات فصلی مانند گل کلم بوداده، کدو تنبل و سیب زمینی شیرین بپاشید.
  • آن را به قهوه، آب میوه، شکلات داغ، شیر یا چای اضافه کنید.
  • پاشیدن آن روی سالاد میوه یا سالاد سبزیجات؛
  • آن را به غلات صبحانه مانند بلغور جو دوسر اضافه کنید.
  • افزودن آن به سایر مواد گارام ماسالا یا پودر کاری؛
  • افزودن آن به دستور پخت برای ارائه عطرهای نفیس مانند پای سیب، پای کدو تنبل، یا نان. و
  • آن را به نوشیدنی های فصلی مانند سیب ادویه دار، شراب ادویه دار، تخم مرغ و کدو اضافه کنید.

اقدامات احتیاطی با جوز هندی

لازم به ذکر است که مصرف جوز هندی به دلیل اثر توهم زایی برای زنان باردار و جنین خطرناک است. مصرف دوزهای بیشتر می تواند باعث سقط جنین در زنان باردار و ناتوانی های مادرزادی در جنین شود. اگرچه هیچ اطلاعات پایه ای در مورد ایمن بودن آن در دوران شیردهی وجود ندارد، اما بهتر است در سمت ایمن تر بمانید و به طور کامل از استفاده آن خودداری کنید.

حدس و گمان هایی وجود دارد مبنی بر اینکه دوزهای بالای جوز هندی ممکن است باروری را در مردان کاهش دهد. با این حال، برای اثبات این موضوع به تحقیقات بیشتری نیاز دارد. بنابراین بهتر است در صورت تلاش برای باردار شدن از جوز هندی خودداری کنید. همچنین لازم است بدانید که دوزهای جوز هندی به سن، سلامت، جنسیت و سایر شرایط سلامتی بستگی دارد. از آنجایی که جوز هندی یک محصول طبیعی است، به این معنی نیست که برای همه بی خطر است و دوزهای مناسب ضروری است. 

خلاصه

جوز هندی یک ادویه عجیب و غریب با طعمی گرم، آجیلی و عطری متمایز است. می توانید از آن در انواع غذاها، غذاهای لذیذ و نوشیدنی ها استفاده کنید. همچنین، فواید جوز هندی از مصارف آشپزی تا دارویی متغیر است. توجه به این نکته ضروری است که مقادیر کم جوز هندی برای بدن مفید است. وقتی در مقادیر کم مصرف شود، فواید آن بیشتر از پیامدهای نامطلوب آن است. دوز بیش از حد جوز هندی ممکن است به دلیل سمی بودن آن عوارض خاصی مانند عوارض گوارشی مانند نفخ، یبوست، اسهال، استفراغ و اثرات توهم زا ایجاد کند. 

جوز هندی حاوی ترکیبات شیمیایی فراوان با خواص دارویی متعددی مانند ضد التهاب، ضد سرطان و ضد سرطان است. با این حال، تحقیقات در مورد خواص درمانی آن هنوز برای حدس زدن در مورد مزایای آن کافی نیست. بنابراین، هنوز نیاز به انجام تحقیقات بیشتر در مورد این ادویه وجود دارد.

سوالات متداول (سؤالات متداول)

س. ۱ جوز هندی برای یک زن چه می کند؟

الف) جوز هندی دارای خواص تقویت کننده جنسی است که سلول های عصبی مغز را تحریک می کند. این اثر سروتونین را تقلید می کند. این دانه هورمون های حس خوب را در بدن ترشح می کند که اثر آرام بخشی بر روی فرد دارد. روحیه را بالا می برد و استرس را کاهش می دهد. همچنین گردش خون را در بدن بهبود می بخشد.

س. ۲ آیا جوز هندی سرطانی است؟

A. بله، جوز هندی سرطانی است. حاوی ماده سرطان زا ضعیفی به نام سافرول است که مسئول ایجاد سرطان است. استفاده از جوز هندی در مقادیر کم معمولا برای بدن بی ضرر است. با این حال، FDA جوز هندی را به عنوان یک افزودنی غذایی به دلیل خواص سرطان زایی آن ممنوع کرده است. همچنین یک شبه توهم زا است.  

س. ۳ آیا جوز هندی شما را خواب آلود می کند؟

پاسخ. بله، جوز هندی به القای خواب کمک می کند. اختلالات خواب مانند بی خوابی را درمان می کند. به آرامش اعصاب کمک می کند و سروتونین ترشح می کند که یک هورمون احساس خوب است. علاوه بر این، حاوی یک نوار ترکیبی فعال است که تولید ملاتونین را تقویت کرده و خواب را تحریک می کند. 

س. ۴ چگونه از جوز هندی برای مو استفاده می کنید؟

الف. می توانید با افزودن روغن جوز هندی یا پودر جوز هندی در روغن های حامل مانند روغن نارگیل، آرگان و روغن زیتون از آن استفاده کنید. مخلوط را برای مدتی روی پوست سر ماساژ دهید. بگذارید ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بماند سپس با شامپو بشویید. خواص ضد میکروبی موجود در جوز هندی به تمیز کردن پوست سر، جلوگیری از شوره سر و رشد مو کمک می کند. 

س. ۵ جوز هندی را به چه چیزی می توانم اضافه کنم؟

الف. به دلیل طعم آجیلی، گرم و کمی شیرین آن، می‌توانید آن را به سس‌ها، شیرینی‌پزی، میوه‌های خورشتی، کاری، پاستا، سبزیجات و سالاد اضافه کنید. همچنین می توانید آن را به نوشیدنی هایی مانند پانچ، قهوه، چای، آب میوه، تخم مرغ، کاسترد، شیر و شکلات داغ اضافه کنید. همچنین می توانید آن را به دستور العمل های گوشتی مانند بریانی، استیک و گوشت گاو اضافه کنید. 

س. ۶ چه چیزی می توانید جوز هندی را جایگزین کنید؟

الف. ادویه جانشینی که به جای جوز هندی استفاده می شود به طور کلی به غذاهای خوش طعم بستگی دارد. ادویه هایی با رنگ قهوه ای، طعم روشن تر و شیرین تر و کمی تلخی شبیه جوز هندی است. می توانید آن را با دارچین، گرز، میخک آسیاب شده و فلفل دلمه ای جایگزین کنید. 

س. ۷ چه قسمتی از جوز هندی را می خوریم؟

الف. جوز هندی وقتی بالغ می شود به دو قسمت تقسیم می شود و ماده توری مانند قرمزی به نام گرز در معرض دید قرار می گیرد که دانه را می پوشاند. دانه دارای رنگ قهوه ای براق است. ما به دانه داخلی جوز هندی نیاز داریم که دارای عطر و طعمی خاص با طعم کمی شیرین تر است. 

س. ۸ آیا جوز هندی فوایدی برای سلامتی دارد؟

جوز هندی به دلیل وجود ترکیبات فنلی، اسانس ها و رنگدانه های گیاهی منبع قوی آنتی اکسیدان است. همچنین دارای خواص ضد التهابی، ضد سرطانی، ضد میکروبی، ضد باکتریایی و کاهش استرس است. این ماده معدنی فراوانی مانند کلسیم، آهن، پتاسیم و منگنز و چندین ماده معدنی دیگر دارد که به تنظیم فشار خون کمک می کنند. علاوه بر این، جوز هندی به درمان اسهال، حالت تهوع، اسپاسم معده، درد و گاز روده کمک می کند. 

س. ۹ آیا جوز هندی و جیفال یکسان هستند؟

پاسخ بله جوز هندی و جیفال یکی هستند. از درختی همیشه سبز با برگ های تیره می آید که میوه آن دو ادویه گرز و جوز هندی می دهد. Jaiphal یک نام هندی است که معمولاً در هند برای جوز هندی استفاده می شود. گرز یک ماده توری مانند قرمز است که دانه را می پوشاند. در حالی که جوز هندی دانه ای است که توسط گرز احاطه شده است، آنها ادویه های عجیب و غریب با رایحه شیرین مشخص هستند. 

س. ۱۰ آیا می توانید جوز هندی را به قهوه اضافه کنید؟

الف) یک پیمانه جوز هندی با قهوه بو داده با تیره متوسط ​​مطمئنا طعم قهوه را افزایش می دهد. جوز هندی یک ادویه همه کاره است که به راحتی با چندین طعم ترکیب می شود و طعم و مزه غذاها یا نوشیدنی ها را افزایش می دهد. علیرغم داشتن رایحه ای قوی و منحصر به فرد، به خوبی با قهوه ترکیب می شود. 

پیوند منبع

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه