جو دوسر حقایق تغذیه ای و مزایای سلامتی

مزایای سلامتی جو دوسر جای تعجب ندارد. محبوبیت روزافزون آن در میان افرادی که می خواهند زندگی سالمی داشته باشند، گواه مزایای تغذیه ای استثنایی آن است. به طور مشابه، آرد جو دوسر، نسخه آسیاب شده جو دوسر، فواید مشابهی برای سلامتی دارد. علاوه بر این، به سهولت مصرف غلات سالم در وعده های غذایی منظم شما می افزاید. آرد جو دوسر دارای مشخصات غذایی غنی است. سرشار از کربوهیدرات است و حاوی مقدار زیادی پروتئین، فیبر غذایی و چربی است. همچنین حاوی مواد معدنی و ویتامین هایی مانند کلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم، منیزیم و روی است. نام علمی آن Avena Sativa است. 

آرد جو دوسر فواید مختلفی برای سلامتی دارد. به عنوان مثال، خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد، به کاهش کلسترول بد کمک می کند، سطح قند خون را کنترل می کند، فشار خون را تنظیم می کند، به مدیریت وزن کمک می کند و سلامت گوارش را بهبود می بخشد. علاوه بر این، برای کودکان، بزرگسالان و زنان باردار مفید است. علاوه بر این، آرد جو دوسر یک ماده پخت و پز همه کاره است. می توانید از آن برای تهیه غذاهای مختلف برای مصرف منظم استفاده کنید.

ارزش غذایی آرد جو دوسر

بر اساس USDA، ۱۰۰ گرم آرد جو دوسر حاوی،

  • انرژی: ۳۸۹ کیلوکالری
  • آب: ۸.۸۶ گرم
  • پروتئین: ۱۳.۲ گرم
  • چربی: ۶.۳۱ گرم
  • کربوهیدرات: ۶۹.۹ گرم
  • فیبر غذایی: ۱۰.۵ گرم
  • کلسیم: ۴۳ میلی گرم
  • آهن: ۴ میلی گرم
  • منیزیم: ۱۲۵ میلی گرم
  • فسفر: ۳۷۲ میلی گرم
  • پتاسیم: ۳۷۳ میلی گرم
  • سدیم: ۴ میلی گرم
  • روی: ۳.۲ میلی گرم
  • سلنیوم: ۳۸.۲ میکروگرم
  • مولیبدن: ۱۲۵ میکروگرم

یادداشت 

آرد جو دوسر با مشخصات غذایی غنی خود می تواند یک مکمل سالم برای رژیم غذایی شما باشد. اگرچه کالری بالایی دارد، اما پروتئین، فیبر غذایی، کلسیم، منیزیم، فسفر و پتاسیم بالایی دارد. همه این مواد مغذی برای سلامتی شما مفید هستند. با این حال، چیزی که آن را بسیار مفید می کند، مقدار بالای سلنیوم و مولیبدن است. سلنیوم DNA را می سازد و از آسیب سلولی و عفونت محافظت می کند. در حالی که مولیبدن به پردازش پروتئین ها و مواد ژنتیکی مانند DNA کمک می کند. همچنین به تجزیه داروها و مواد سمی وارد شده به بدن کمک می کند.

Nutritional Facts And Health Benefits- HealthifyMe

فواید آرد جو دوسر برای سلامتی

از آنجایی که آرد جو دوسر دارای مشخصات غذایی غنی است، فواید سلامتی مختلفی را ارائه می دهد. در اینجا برخی از مهمترین فواید آرد جو دوسر آورده شده است. 

خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد

جو و محصولات آن برای سلامت قلب و عروق شما مفید است. به دلیل داشتن فیبر محلول و نامحلول، گنجاندن آرد جو در رژیم غذایی باعث کاهش مشکلات قلبی عروقی می شود. آرد جو دوسر حاوی بتا گلوکان است که در کاهش کلسترول بد و کنترل جذب کلسترول بد موثر است.

Sمطالعات نشان می‌دهد افرادی که بیشترین مصرف غلات کامل را داشتند، ۲۱ درصد کمتر از افرادی که کمترین مصرف غلات مصرف می‌کردند، در معرض خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی بودند. . مطالعه دیگری نشان می دهد که مصرف جو دوسر به طور بالقوه می تواند کلسترول LDL، کلسترول غیر HDL و آپولیپوپروتئین B را کاهش دهد که سه نشانگر مهم خطر قلبی عروقی هستند.

از افزایش قند خون جلوگیری می کند

مطالعات نشان می دهد که بتا گلوکان از افزایش سطح قند خون جلوگیری می کند. اگرچه آرد جو دوسر محصولی غنی از کربوهیدرات است، اما دارای کربوهیدرات های پیچیده است. از این رو افراد دیابتی می توانند آن را مصرف کنند. یک مطالعه همچنین اثرات مفید مصرف جو دوسر را بر کنترل گلوکز و پروفایل لیپید در بیماران دیابتی نوع ۲ نشان داده است.

فشار خون را تنظیم می کند

آرد جو دوسر سرشار از آنتی اکسیدان ها از جمله آونانترامیدها است. با افزایش تولید اکسید نیتریک، سطح فشار خون را کاهش می دهد. این مولکول گاز به گشاد شدن رگ های خونی و بهبود جریان خون کمک می کند. بر اساس تحقیق، آرد جو دوسر فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را در بیماران مبتلا به فشار خون خفیف یا مرزی کاهش می دهد. از این رو، آرد جو دوسر می تواند یک غذای سالم برای بیماران فشار خون بالا باشد.

کمک به مدیریت وزن

آرد جو دوسر سرشار از فیبر غذایی است. مصرف فیبر غذایی می تواند شما را برای مدت طولانی سیر نگه دارد و از پرخوری و دریافت کالری اضافی جلوگیری کند. فیبر بتا گلوکان موجود در آرد جو دوسر آب را جذب می کند و ضخامت غذای هضم شده را افزایش می دهد و حجم غذا را در روده افزایش می دهد. در نتیجه، هضم و سرعت جذب مواد مغذی را کند می کند و گرسنگی را کاهش می دهد.

آرد جو دوسر نیز محتوای پروتئین بالایی دارد. پروتئین ها از چند جهت برای کاهش وزن ضروری هستند. به عنوان مثال، مصرف پروتئین می تواند از از دست دادن عضلات و کاهش سرعت متابولیسم جلوگیری کند. علاوه بر این، به سوزاندن کالری بیشتر، کاهش اشتها و تغییر سطح هورمون های تنظیم کننده وزن کمک می کند.

مطالعات نشان می‌دهد که مصرف کوتاه‌مدت و طولانی‌مدت جو می‌تواند به کاهش وزن کمک کند بدون اینکه شما را از مواد مغذی ضروری محروم کند.

سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد

فیبر غذایی موجود در جو دوسر هضم آن را آسان تر می کند. مدفوع شما را نرم می کند و دفع آنها را راحت تر می کند. علاوه بر این، سلامت کلی روده را بهبود می بخشد. فیبر غلات موجود در جو دوسر می تواند موثرتر از فیبر موجود در میوه ها و سبزیجات باشد. علاوه بر این، تجزیه و تخمیر فیبر آرد جو دوسر بتا گلوکان می‌تواند دامنه میکروبیوتای روده را افزایش دهد. در نتیجه، مشکلات گوارشی مانند اسهال، یبوست و سندرم روده تحریک پذیر را کاهش می دهد.

به حفظ سطوح انرژی کمک می کند

آرد جو پر از کربوهیدرات های پیچیده و فیبر است. در نتیجه، سیری را افزایش می دهد و مصرف انرژی را کاهش می دهد و به شما کمک می کند احساس سیری بیشتری داشته باشید و سطوح انرژی را برای مدت طولانی تری حفظ کنید. از این رو، جو دوسر برای بسیاری یک غذای مناسب برای صبحانه است. 

سلامت پوست را بهبود می بخشد

تحقیق این ادعا را تایید می کند که جو و محصولات جو دوسر می توانند برای پوست مفید باشند. جو حاوی مواد فعالی است که می تواند محرک ها را کاهش داده و پوست را تسکین دهد. علاوه بر این، جو دوسر می تواند پوست را نرم و مرطوب کرده و ظاهر چین و چروک را کاهش دهد. هنگامی که جو دوسر به صورت موضعی استفاده شود، خاصیت ضد التهابی را مهار کرده و از خارش جلوگیری می کند. می توانید از آرد جو دوسر برای تهیه خمیر یا ماسک استفاده کنید و برای بهره مندی از این فواید آن را روی پوست خود استفاده کنید.

یادداشت 

آرد جو دوسر دارای مشخصات غذایی غنی است و فواید مختلفی برای سلامتی و پوست دارد. به عنوان مثال، می‌تواند به شما در مدیریت و کاهش وزن، جلوگیری از خطرات قلبی عروقی، تنظیم قند خون، بهبود هضم و غیره کمک کند.

چگونه آرد جو را در خانه درست کنیم؟

جو و آرد جو دوسر غلات مفیدی برای سلامت انسان هستند. همانطور که جو یکی از سریع ترین و سالم ترین گزینه های صبحانه است، آرد جو دوسر نیز می تواند افزودنی آسان و سالم برای وعده های غذایی شما باشد. 

می توانید آرد جو دوسر را در خانه نیز درست کنید. زمان زیادی نمی برد. 

  • مقداری جو دو سر ارگانیک/جوی دوسر سریع پخت/جو دوسر برش فولادی را اضافه کنید و آنها را در غذاساز مخلوط کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که مخلوط کن یا غذاساز را تا نیمه با جو پر کنید
  • هم بزنید تا جو به پودر ریز تبدیل شود (حدود ۲۰ ثانیه تا ۱ دقیقه). 
  • اگر لکه های بزرگتری از جو وجود دارد، مدت زمان بیشتری مخلوط کنید. 

توجه: یک فنجان جوی قدیمی یا زودپز تقریباً یک فنجان آرد و یک فنجان جو دو سر فولادی حدود دو فنجان آرد جو دوسر می دهد. آرد را تا ۳ ماه در یک ظرف دارای برچسب در بسته نگهداری کنید.

دستور العمل های سالم و خوشمزه با استفاده از آرد جو دوسر

وافل موز بدون گلوتن

سرویس دهی: ۴

زمان کل: ۳۵ دقیقه

عناصر

  • آرد جو دوسر: ۲۰۰ گرم
  • نشاسته ذرت: ۲ قاشق غذاخوری
  • بکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری
  • سنگ نمک: ½ قاشق غذاخوری
  • دارچین: ½ قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ: ۳ عدد بزرگ
  • شیر بادام: ۱ فنجان (حدود ۱۵۰ میلی لیتر)
  • روغن نارگیل: ½ قاشق چایخوری
  • موز: ¾ فنجان (۱۰۰ گرم)
  • عصاره وانیل: ۲ قاشق چایخوری
  • رویه: موز نازک، شربت افرا یا عسل

روش

  • در یک کاسه بزرگ، آرد جو و دارچین را با هم مخلوط کنید. 
  • در یک کاسه متوسط، تخم مرغ ها را با همزن بزنید. سپس شیر، روغن نارگیل، موز له شده و عصاره وانیل را اضافه کنید. آنقدر هم بزنید تا مخلوط کاملا مخلوط شود.
  • مخلوط مایع را در مخلوط خشک بریزید. با یک قاشق بزرگ هم بزنید تا مخلوط شوند. اجازه دهید خمیر به مدت ۱۰ دقیقه استراحت کند، تا آرد جو دوسر زمان داشته باشد تا مقداری از رطوبت را جذب کند. اتو وافل را وصل کنید تا از قبل گرم شود (اگر اتو تنظیم حرارتی دارد، آن را روی متوسط ​​تاریک قرار دهید)
  • پس از گذشت ۱۰ دقیقه، خمیر را یک بار دیگر با قاشق بچرخانید. خمیر غلیظ خواهد شد. از یک پیمانه اندازه گیری استفاده کنید، خمیر را روی وافل گرم شده بریزید، به اندازه ای که سطح مرکزی را بپوشاند، و درب آن را ببندید.
  • هنگامی که وافل طلایی و ترد شد، آن را به توری خنک کننده یا سینی فر منتقل کنید. وافل ها را روی هم نچینید، در غیر این صورت تردی آنها را از دست می دهند.
  • در صورت تمایل، وافل ها را با قرار دادن در فر ۲۰۰ درجه گرم نگه دارید تا زمانی که آماده سرو شوید. 
  • این کار را با باقیمانده خمیر تکرار کنید و با مواد رویه سرو کنید.

فوج جو دو سر نمکی آسان

بازده: ۳۶ مربع کوچک فاج

زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه

عناصر

  • کره بادام یا کره بادام زمینی بدون نمک: ۱۰۰ گرم
  • چیپس شکلات تلخ نیمه شیرین: ۱۰۰ گرم
  • عسل خام و خالص: ۵۰ گرم
  • کره: ۴ قاشق غذاخوری
  • سنگ نمک: ¾ قاشق چایخوری
  • دارچین: ½ قاشق غذاخوری
  • عصاره وانیل: ۱ و نیم قاشق چایخوری
  • آرد جو دوسر: ۲۵۰ گرم
  • آجیل: ۱۵۰ گرم

روش

  • فر را از قبل با دمای ۳۲۵ درجه فارنهایت گرم کنید. اگر می خواهید آرد جو دو سر خود را درست کنید، یک و ¾ فنجان جو را در مخلوط کن یا غذاساز مخلوط کنید تا به پودر ریز تبدیل شود.
  • آجیل ها را بچینید و در ماهیتابه قرار دهید و تفت دهید تا قهوه ای طلایی یا تا زمانی که عطری قوی در بیاید. اگر آجیل بزرگتر است، آنها را به قطعات کوچک خرد کنید.
  • در یک قابلمه با اندازه متوسط ​​و کف سنگین، کره آجیل، چیپس شکلات، شیرین کننده طبیعی، کره، نمک و دارچین را با هم ترکیب کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط ​​گرم کنید، اغلب هم بزنید تا مخلوط آب شود. قابلمه را از روی حرارت بردارید.
  • عصاره وانیل را در قابلمه و سپس آرد جو و آجیل خرد شده را هم بزنید. مخلوط در این مرحله غلیظ شده است.
  • مخلوط فاج را با احتیاط داخل یک نانوایی مربعی خط دار قرار دهید. از پشت یک قاشق همزن محکم استفاده کنید تا مخلوط را روی نانوایی فشار دهید تا تقریباً به طور یکنواخت پخش شود. قسمت پایینی یک لیوان آب خوری ضخیم و ته سنگین یا شیشه مزون را با کاغذ روغنی بپوشانید و آن را به طور مکرر روی فاج فشار دهید تا زمانی که فاج به طور یکنواخت بسته شود.
  • روی فاج را بپوشانید و به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه منجمد کنید تا در لمس سفت شود و دیگر در وسط آن براق نشود.
  • از یک چاقو برای برش فاج به مکعب های کوچک استفاده کنید.

توجه: نگه داشتن آن در دمای اتاق به مدت چند روز به خوبی دوام می آورد یا آن را در یک کیسه فریزر دربسته و دربسته نگهداری کنید.

اثرات نامطلوب آرد جو دوسر

آلرژی

تحقیق نشان می‌دهد که تقریباً ۱۰ درصد از کودکان مبتلا به آلرژی گندم به جو نیز حساسیت دارند. به طور مشابه، برخی از بزرگسالان مبتلا به آلرژی گندم نیز ممکن است به جو آلرژی داشته باشند. علائم عبارتند از بثورات پوستی، تورم، خارش، مشکل در بلع، خس خس سینه، استفراغ و سبکی سر. بنابراین، در صورت مشاهده هر یک از این علائم، لطفاً فوراً با پزشک مشورت کنید.

عوارض جانبی احتمالی و اقدامات احتیاطی

  • اگرچه آرد جو دوسر برای افراد دیابتی بی خطر است، اما باید مراقب مقدار مصرف آن باشند. از آنجایی که آرد جو دوسر دارای کربوهیدرات بالایی است، افراد مبتلا به دیابت باید میزان کربوهیدرات مصرفی روزانه خود را محاسبه کنند و سپس در مورد میزان مصرف آرد جو دوسر تصمیم بگیرند.
  • آرد جو دوسر بدون گلوتن نیست. از این رو، افراد مبتلا به آلرژی به گلوتن یا بیماری سلیاک باید از مصرف آرد جو دو سر خودداری کنند. با این حال، ممکن است به دنبال آرد جو دوسر بدون گلوتن نیز باشید.
  • اگر از اسهال یا گاستروانتریت رنج می برید، قبل از مصرف آرد جو باید با پزشک خود مشورت کنید.

نتیجه

«زندگی سالم» به معنای داشتن یک سبک زندگی سالم و مصرف غذاهای سالم است. فواید جو ناشناخته نیست. اگر به دنبال آرد سالم و مغذی هستید، می توانید آرد جو را برای رژیم غذایی روزانه خود در نظر بگیرید. اگر به گلوتن حساسیت ندارید، سراغ آرد جو دوسر بدون گلوتن بروید. آرد جو دوسر با کیفیت بالای مواد مغذی خود فواید سلامتی مختلفی را ارائه می دهد. به عنوان مثال، خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی را کاهش می دهد، به کاهش وزن کمک می کند، قند خون را تنظیم می کند و سلامت پوست را بهبود می بخشد. علاوه بر این، همه کاره است و می توانید از آن در غذاهای مختلف استفاده کنید. بنابراین، آرد جو دو سر سالم و مغذی را در رژیم غذایی خود بگنجانید و خود را با فواید بی‌شمار آن سلامت کنید.

سوالات متداول (FAQ)

س. آرد جو دوسر چقدر سالم است؟

الف) آرد جو دوسر حاوی مواد مغذی و مواد معدنی ضروری مختلفی است که می تواند از چندین جهت برای سلامتی شما مفید باشد. آرد جو دوسر یک جایگزین سالم برای افراد مبتلا به دیابت است زیرا به تنظیم سطح قند خون کمک می کند. علاوه بر این، خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی را کاهش می دهد. همچنین سرشار از فیبر غذایی، آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها است. فیبر محلول موجود در آرد جو دوسر باعث افزایش رشد باکتری های خوب می شود که به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

آیا آرد جو دوسر سالم تر از آرد معمولی است؟

الف. از کل جو دوسر برای تهیه آرد جو دوسر استفاده می شود، بنابراین تغذیه غلات کامل را تقویت می کند. به عنوان مثال، یک وعده آرد جو دوسر از ۱۰۰ گرم آرد جو حاوی ۳ گرم فیبر، ۴ گرم پروتئین، کلسیم، آهن، پتاسیم، تیامین و ریبوفلاوین است. به طور کلی، آرد جو دوسر نسبت به آرد معمولی فواید تغذیه‌ای بیشتری دارد. 

س. آیا آرد جو دوسر برای کاهش وزن مفید است؟

الف- آرد جو یکی از غذاهای ایده آلی است که به کاهش وزن کمک می کند. سرشار از فیبر و پروتئین است که باعث می شود برای طولانی مدت احساس سیری کنید و از پرخوری جلوگیری می کند. علاوه بر این، آرد جو دوسر سرشار از مواد مغذی است که برای سلامت قلب و عروق شما مفید است. همچنین حاوی بتا گلوکان و سایر مواد مغذی است.

س. سالم ترین نوع آرد چیست؟

الف. انواع مختلف آرد، مواد مغذی و فواید سلامتی متفاوتی را ارائه می دهند. از این رو، تعریف سالم ترین آرد به نیازهای تغذیه ای و شرایط سلامتی شما بستگی دارد. به عنوان مثال، آرد جو دوسر یک جایگزین غلات کامل برای آرد خود جوش است که به راحتی آماده می شود. نسبت به سایر آردها به مواد خمیرکننده بیشتری نیاز دارد تا از برآمدگی مناسب اطمینان حاصل شود. علاوه بر این، دارای مشخصات مواد مغذی غنی است که آن را نسبت به انواع مختلف آرد سالم تر می کند. به طور مشابه، آرد نارگیل منبع خوبی از چربی، پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان است. آرد گندم سیاه سرشار از فیبر، پروتئین و مواد معدنی متعدد است که به دلیل استفاده از آن در نودل سوبا و غیره شناخته شده است. بنابراین، شما باید بسته به نیازهای غذایی بدنتان، سالم ترین آرد را انتخاب کنید.

س. مضرات جو دوسر چیست؟

الف- جو دوسر مضرات قابل توجه و محسوسی ندارد. با این حال، برخی از مضرات ناشی از مصرف بیش از حد شامل مصرف کالری بالا و نفخ است. علاوه بر این، آرد جو دوسر می تواند در برخی افراد منجر به آلرژی غذایی شود.

س. آیا آرد جو دوسر باعث افزایش وزن شما می شود؟

الف- آرد جو دوسر برای کاهش و مدیریت وزن مفید است. به دلیل داشتن پروتئین، فیبر و محتوای مغذی بالا، بخشی از غذای عالی برای کاهش وزن است. فرد باید جو دوسر، جو دوسر فولادی یا آرد جو دوسر بدون طعم را انتخاب کند. با این حال، مصرف بیش از حد ممکن است گاهی اوقات به دلیل محتوای کالری بالا باعث افزایش وزن شما شود.

آیا جو دوسر برای پوست خوب است؟

پاسخ: بله، آرد جو دوسر فواید متعددی برای سلامت پوست شما دارد. این می تواند به عنوان یک لایه بردار عمل کند، که می تواند به پاکسازی کثیفی، چربی و سلول های مرده پوست کمک کند. علاوه بر این، می تواند پوست شما را مرطوب و تسکین دهد. همچنین یک درمان عالی برای درمان خارش و تحریک پوست است. می توانید از آرد جو دوسر برای تهیه ماسک صورت یا پک صورت استفاده کنید و از آن برای بهره مندی از فواید آن استفاده کنید.

س: آرد جو بهتر است یا آرد بادام؟

الف) آرد جو دوسر در مقایسه با آرد بادام، کربوهیدرات بیشتری دارد و کالری و چربی کمتری دارد. آرد جو دو سر غلات کامل منبع خوبی از فیبر محلول و سایر مواد مغذی ضروری است. بنابراین نسبت به آرد بادام دارای مواد مغذی بیشتری است. با این حال، آرد بادام دارای فوایدی است که آن را سالم می کند.

س. کدام آرد برای کاهش چربی شکم بهتر است؟

الف) هیچ آردی به طور مستقیم بر چربی شکم یا کاهش چربی در قسمت خاصی از بدن تأثیر نمی گذارد. با این حال، آرد جو دوسر برای کاهش وزن کلی مفید است. سرشار از پروتئین و فیبر است. جو دوسر برای هضم در بدن زمان می برد و فرآیند هضم کالری بیشتری می سوزاند. آرد جو دوسر را به منبع انرژی خوبی در طول روز تبدیل می کند و کلسترول را کاهش می دهد. علاوه بر جو، می توانید از آرد راگی و آرد کینوآ نیز برای کاهش وزن استفاده کنید.

س. کدام آرد بیشترین پروتئین را دارد؟

الف) آرد گندم حاوی مقدار زیادی پروتئین شناخته شده است. در هر ۱۰۰ گرم ۱۵ گرم پروتئین دارد. آردهای دیگری که پروتئین بالایی دارند عبارتند از: آرد سویا، آرد لوبیا گاربانزو، آرد نارگیل، آرد بادام، آرد جو دوسر، آرد کینوا، آرد گندم سیاه و آرد گرمی.

س. آیا آرد جو دوسر کربوهیدرات خوبی دارد؟

الف. جو یک منبع مغذی از کربوهیدرات های پیچیده است که نقش اساسی در افزایش و حفظ سطح انرژی ایفا می کند. آرد تهیه شده از جو دوسر به همان اندازه سرشار از کربوهیدرات های پیچیده است و گنجاندن آن در رژیم غذایی شما بی خطر است.

پیوند منبع

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه