ممکن است حلزون ها را فقط به عنوان نرم تنان کوچکی در نظر بگیرید که در باغ شما ویران می کنند یا پس از باران در پیاده رو می خزند. اما در بسیاری از نقاط جهان، از جمله فرانسه، آلمان و پرتغال، حلزون ها در واقع یک غذای لذیذ هستند. آنها را میتوان به صورت پخته شده در غذای کرهای به نام اسکارگو یا سرخکردن در یک غذای هندی به نام ساته کاکول میل کرد.خوردن حلزون ممکن است برای شما ناخوشایند به نظر برسد، اما اگر بتوانید از موانع ذهنی در مورد خوردن آنها عبور کنید، طعم آنها به طور منحصر به فردی لطیف است. آنها بافت گوشتی دارند اما داخل آن مرطوب هستند و طعم سسی که در آن پخته می شود را به خود می گیرند.
می توانید اسکارگوت یا سایر غذاهای حلزونی را که در رستوران های مختلف سرو می شوند یا به عنوان پیش غذا در یک مهمانی شیک سرو می شوند، پیدا کنید. مغازه های غذاهای دریایی نیز آنها را می فروشند. با این حال، شما نمی توانید آنها را در هر فروشگاه مواد غذایی خریداری کنید.
اما پشت این خوبی سیر، آیا هیچ ماده غذایی وجود دارد؟ بیایید نگاهی به فواید بالقوه سلامتی و عوامل خطر برای خوردن حلزون بیندازیم تا بتوانید در مورد افزودن این غذا به رژیم غذایی خود تصمیمی آگاهانه بگیرید.
اطلاعات تغذیه
یک وعده ۴ اونس حلزون خام حاوی:
محتوای پروتئین حلزون ها مشابه پروتئین موجود در گوشت خوک و گاو است، اما حلزون ها دارای محتوای چربی بسیار کمتری هستند. حلزون ها علاوه بر داشتن منابع قابل توجه پروتئین و مقادیر کم چربی، منبع خوبی از آهن، کلسیم، ویتامین A و تعدادی دیگر از مواد معدنی هستند.
ویتامین A به سیستم ایمنی بدن شما کمک می کند تا با بیماری ها مبارزه کند و چشمان شما را تقویت می کند. همچنین به رشد سلول های بدن شما کمک می کند. کلسیم به استخوان های بدن شما کمک می کند تا قوی بمانند و خطر ابتلا به مشکلات مربوط به استخوان مانند پوکی استخوان را کاهش دهد. آهن به گلبولهای قرمز خون کمک میکند تا اکسیژن را به تمام قسمتهای بدن منتقل کنند و همچنین مو، ناخن و پوست شما را سالم نگه میدارد.
فواید بالقوه حلزون ها برای سلامتی
در قرون وسطی تصور می شد که حلزون ها همه چیز را از سرفه معمولی گرفته تا سل را درمان می کنند. امروزه بیش از هر دلیل دیگری از آنها به عنوان یک پیش غذای خوشمزه لذت می برند. با این حال، هنوز هم تعدادی از فواید سلامتی مرتبط با خوردن حلزون ها وجود دارد.بهبود کم خونی
کم خونی فقر آهن می تواند علائمی مانند خستگی، ضعف، رنگ پریدگی پوست، درد قفسه سینه، سردرد، سرگیجه و تنگی نفس ایجاد کند. خوشبختانه، خوردن حلزون ها ممکن است با درمان علت زمینه ای به تسکین برخی از این علائم کمک کند. حلزون ها منبع عالی آهن هستند و یک وعده حلزون حاوی ۲۲ درصد آهن مورد نیاز روزانه شماست.
بهبود سلامت قلب
ماهی ها به طور معمول به دلیل تامین اسیدهای چرب امگا ۳ مورد توجه قرار می گیرند، اما حلزون ها نیز منبع خوبی از آنها هستند.
نشان داده شده است که امگا ۳ باعث بهبود سلامت قلب و کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی می شود. آنها همچنین ممکن است به کاهش فشار خون، کاهش لخته شدن خون و ثابت نگه داشتن ضربان قلب کمک کنند.
خطرات بالقوه حلزون ها
یکی از بزرگترین خطرات خوردن حلزونها به خاطر خود حلزونها نیست، بلکه از نحوه تهیه آنها ناشی میشود.
مشکلات قلبی
یکی از بزرگترین فواید حلزون ها این است که یک منبع پروتئین کم چرب هستند، اما پختن آن ها در سس های کره ای باعث می شود که این چربی دوباره به داخل آن اضافه شود.برخی از چربی ها در رگ ها ذخیره می شوند. این لوله های نازک خون غنی از اکسیژن را در سراسر بدن شما حمل می کنند. با گذشت زمان، در صورت ایجاد چربی یا مواد دیگر، ممکن است مسدود شوند.
انسداد شریان می تواند منجر به حمله قلبی یا سکته شود. بنابراین، خوردن سسهای غنی از چربی همراه با حلزونها خطر ابتلا به بیماریهای قلبی یا سایر مشکلات سلامتی را در آینده ایجاد میکند.
بیماری کرم ریه موش صحرایی
خوردن حلزون خام در موارد نادر می تواند منجر به بیماری به نام بیماری کرم ریه موش شود.
کرم ریه موش انگلی است که در صورت تماس حلزون ها با مدفوع موش (مدفوع) می تواند وارد حلزون شود. اگر یک حلزون خام را با این انگل بخورید، ممکن است مبتلا شوید. علائم عفونت عبارتند از:
●سردرد
●سفتی
●تب
●تهوع
●استفراغ
خوشبختانه، تا زمانی که حلزون ها را قبل از خوردن کاملاً بپزید، می توان از این عفونت پیشگیری کرد.
سلام دکتر آیا حلزون های شمال کشور هم خوراکی هستند ؟که اصطلاحا به آنها لیسه میگویند