خرفه یک ساکولنت سالانه است که به طور گسترده در اروپا، آسیا و آفریقا مصرف می شود. طعم ترش و شوری دارد و افزودنی هیجان انگیز به وعده های غذایی شماست. کل گیاه از جمله برگ ها، ساقه ها و گل ها نیز خوراکی هستند و هزاران سال است که خورده می شوند. مردم از دوران ماقبل تاریخ از خرفه استفاده می کردند. بخشی جدایی ناپذیر از طب چینی باستان است. با این حال، مردم ایالات متحده معمولاً خرفه را به عنوان یک علف هرز در نظر می گیرند.
خرفه علف هرزی است که در آب و هوای گرم در سراسر جهان رشد می کند. خرفه را می توان به صورت تازه یا خشک به عنوان مکمل غذایی مصرف کرد. شکل تازه آن طعمی شبیه به قلب کنگر دارد و می توان آن را به صورت خام یا پخته مصرف کرد. شکل خشک شده معمولاً به صورت پودر در می آید و به عنوان یک مکمل بهداشتی یا افزودنی غذایی استفاده می شود.
برگ های گیاه خرفه شبیه یک گیاه یشم کوچک است. وقتی آن برگ ها را می چینید، بوی لیمویی و تلخ می دهند. خرفه یک جایگزین عالی برای اسفناج، آرگولا و شاهی است. آنها سالم، سرشار از مواد مغذی و افزودنی عالی برای سالاد یا سایر غذاها هستند. بسیاری از مردم نیز آن را به عنوان یک گیاه زینتی شبیه گیاهان یشم کشت می کنند.
حقایق تغذیه ای خرفه
بر اساس USDA پایگاه داده ملی مواد مغذی، ۱۰۰ گرم خرفه پیشنهاد می کند:
- انرژی: ۲۰ کیلو کالری
- کربوهیدرات: ۳.۳۹ گرم
- پروتئین: ۲.۰۳ گرم
- کلسترول: ۰ میلی گرم
- پتاسیم: ۴۹۴ میلی گرم
- ویتامین C: 21 میلی گرم
- کلسیم: ۶۵ میلی گرم
- آهن: ۱.۹۹ میلی گرم
- منیزیم: ۶۸ میلی گرم
یادداشت HealthifyMe
خرفه حاوی مقدار مناسبی از مواد مغذی است که آن را برای سلامتی مفید می کند. کالری و کربوهیدرات کمی دارد و کلسترول ندارد. علاوه بر این، حاوی مقدار زیادی ویتامین C، پتاسیم، کلسیم، آهن و منیزیم است. در نتیجه، می تواند چندین فواید سلامتی را ارائه دهد.
فواید خرفه برای سلامتی
در اینجا برخی از فواید سلامتی خوردن خرفه آورده شده است:
خرفه حاوی آنتی اکسیدان غنی است
آنتی اکسیدان ها موادی هستند که آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد را کاهش می دهند. تحقیق نشان می دهد که گیاه خرفه تاثیر مثبتی بر موش ها داشته است. محققان دریافتند که آب خرفه به طور قابل توجهی سطح آنتی اکسیدان موش را بهبود می بخشد.
از بیماری های قلبی جلوگیری می کند
مطالعات نشان میدهد که خرفه برای قلب و سیستم گردش خون مفید است. همچنین، یکی از معدود سبزیجات سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است. اسیدهای چرب امگا ۳ برای حفظ سلامت عروق ضروری هستند و می توانند به جلوگیری از سکته مغزی، حملات قلبی و سایر انواع بیماری های قلبی کمک کنند. این علف هرز حاوی باورنکردنی ترین مقادیر اسیدهای چرب امگا ۳ در بین هر گیاه خشکی است.
خرفه برای پوست مفید است
خرفه حاوی سطوح بالایی از آنتی اکسیدان ها است که ضروری هستند زیرا به تحریک تولید کلاژن کمک می کنند. کلاژن همچنین به کاهش چین و چروک و حفظ خاصیت ارتجاعی پوست کمک می کند، بنابراین از یک جهت مفید است. خرفه ممکن است به درمان طیف گسترده ای از بیماری های پوستی کمک کند. خرفه حاوی سطوح بالایی از ویتامین A است که برای پوست مفید است و می تواند جای زخم را التیام بخشد. استفاده موضعی از خرفه ممکن است به آلرژی کمک کند.
به مدیریت وزن کمک می کند
خرفه عمدتاً از آب خالص تشکیل شده است – به طور دقیق ۹۳٪ آن. ۷ درصد باقیمانده گیاه حاوی مقدار زیادی مواد مغذی لازم است. صد گرم خرفه ۲۰ کالری دارد و یک انتخاب غذایی عالی برای کسانی است که می خواهند مراقب میزان کالری دریافتی خود باشند و در عین حال تمام مواد مغذی لازم را دریافت کنند. علاوه بر این، خرفه گیاهی است که به کاهش وزن کمک می کند.
بر اساس تحقیق، اگر هر روز آن را بخورید، خرفه می تواند به کاهش وزن کمک کند. همراه با آن، سطح کلسترول و تری گلیسیرید را کاهش می دهد.
لیکن پلان دهان را مدیریت می کند
لیکن پلان دهان اختلالی است که پوشش مخاطی دهان شما را تحت تأثیر قرار می دهد. علائم عبارتند از تورم، لکه های سفید و قرمزی در دهان.
اداره خرفه بخشی از مطالعه بود. افراد مبتلا به لیکن پلان دهانی به مدت سه ماه به عنوان بخشی از یک آزمایش خرفه دریافت کردند. نتایج آزمایشها نشان داد که در کاهش شدت علائم لیکن پلان دهان مفید است.
استخوان ها را تقویت می کند
خرفه حاوی مواد معدنی است که به رشد بافت استخوانی و تسریع بهبودی در استخوان ها کمک می کند. خرفه همچنین دارای خواص ضد التهابی است که می تواند به پیشگیری از پوکی استخوان در افراد مسن کمک کند. علاوه بر این، خرفه گیاهی است که اسیدهای چرب امگا ۳ (اسید آلفا لینولئیک) تولید می کند. این نوع اسید چرب برای رشد استخوان و رشد انسان ضروری است. محققان دریافتند که خرفه بیشتر از اسفناج وحشی دارای این اسیدهای آمینه است و ارزش غذایی بالاتری دارد.
خرفه به مدیریت دیابت کمک می کند
طبق تحقیقات بالینی کوتاه، دانه های خرفه می توانند وزن، شاخص توده بدنی (BMI) و سایر پارامترها را کاهش دهند. علاوه بر این، محققان دریافتند که خوردن این دانه ها ممکن است به افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند. این می تواند اندازه گیری های آنتروپومتریک، سطح تری گلیسیرید سرم و فشار خون را بهبود بخشد.
در مطالعه دیگری، دانه های خرفه که حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع، فلاونوئیدها و پلی ساکاریدها هستند، در کنترل دیابت نوع ۲ مفید بودند. /span>
سلامت کبد را ارتقا می دهد
افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی، پروفایلهای متابولیک ضعیف و سطوح بالایی از استرس اکسیداتیو دارند. یک مطالعه نشان داد که خوردن روزانه ۱۰ گرم دانه خرفه به مدت هشت هفته هر دو اندازه گیری را در مقایسه با گروه کنترل بهبود بخشید. با این حال، برای تعیین اینکه آیا خرفه به بهبود سلامت کبد کمک میکند یا خیر، تحقیقات بیشتری لازم است.
مفید در دوران قاعدگی
خونریزی شدید قاعدگی برخی از زنان را تحت تاثیر قرار می دهد. دانه های خرفه در دوره های دقیق در طول چرخه قاعدگی مصرف شد و حجم از دست دادن خون و تعداد روزهای خونریزی را در یک آزمایش کنترل شده با دارونما دوسوکور کاهش داد. ۲>.
یادداشت
خرفه سابقه طولانی در استفاده به عنوان یک غذای فوق العاده دارد. سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی است و می تواند خطر بیماری قلبی، سرطان و دیابت را کاهش دهد.
اقدامات احتیاطی و مواردی که باید در نظر داشته باشید
سنگ کلیه
خرفه سرشار از اگزالات است. بنابراین، می تواند برای افراد مستعد ابتلا به سنگ کلیه مشکل ساز باشد، زیرا اگزالات می تواند در تولید این سنگ ها نقش داشته باشد. در مقایسه با گیاهانی که به طور منظم در معرض آفتاب قرار می گیرند، خرفه رشد کرده در سایه ممکن است مقادیر قابل توجهی اگزالات داشته باشد. اگر در مورد محتوای اگزالات نگران هستید، آن را با ماست مخلوط کنید. در نتیجه، می تواند سطح اگزالات را به طور چشمگیری کاهش دهد.
کمبود کلسیم
خرفه یا هر سبزی غنی از اگزالات جذب کلسیم را کاهش می دهد و منجر به کمبود کلسیم در بدن می شود. علاوه بر این، به دلیل محتوای بالای اگزالات در بدن زنان، احتمال بیشتری وجود دارد که از کمبود کلسیم رنج ببرند.
رژیم کم نمک
خرفه به دلیل ماهیت آبدارش نسبت به سایر سبزیجات شورتر است. بنابراین، در صورت پیروی از رژیم کم سدیم برای جلوگیری از پرخوری نمک، باید بر مصرف خرفه نظارت داشته باشید.
آلرژی
خرفه هیچ گونه حساسیت غذایی ایجاد نمی کند. اگر فکر می کنید ممکن است به خرفه حساسیت داشته باشید، با پزشک یا متخصص آلرژی ملاقات کنید تا نگرانی ها و واکنش های خود را نسبت به این غذا در میان بگذارید.
ذخیره سازی و ایمنی مواد غذایی
هنگام خوردن خرفه به دنبال برگ های نرم و انعطاف پذیر با ترد خوب باشید. علاوه بر این، برگ ها باید کمی درخشش دهند.
خرفه را باید در یخچال نگهداری کنید که می تواند ۳ تا ۴ روز قبل از پژمرده شدن بماند. سپس سبزی های شسته نشده را در یک حوله کاغذی یا کیسه پلاستیکی بپیچید و در قسمت ترد یخچال قرار دهید تا آماده مصرف شود.
خرفه به دلیل تغییرات بافتی ضعیف یخ می زند. با این حال، برخی از آشپزها قبل از فریز کردن آن برای استفاده بعدی در سوپ، آن را برای مدت کوتاهی بخارپز می کنند. برخی دیگر خرفه را ترشی می کنند تا طعم گیاه را برای مدت طولانی حفظ کنند.
دستور پخت خرفه
تهیه خرفه دال
عناصر
- نخود کبوتر خرد شده: ½ فنجان
- زردچوبه: ¼ قاشق چایخوری
- خردل: ½ قاشق چایخوری
- اوراد دال: ۱ قاشق چایخوری
- فلفل قرمز خشک: ۱ یا ۲ عدد
- آسافوتیدا: ¼ قاشق چایخوری
- پیاز بزرگ خرد شده: ۱ عدد
- سبزی خرفه دم کرده: ۱۵۰ گرم
- نمک: طبق ذائقه
- آب لیمو ترش تازه: ۲ قاشق چایخوری
- روغن آشپزی: ۱ قاشق چایخوری
آماده سازی
یک عنصر کلیدی برگ ها هستند. آنها نیاز به تلاش دارند تا آنها را قطع کنند و سپس مطمئن شوند که مصمم هستند. دستور غذا چیزی است که می توانید پس از یک بار تهیه آن را مطابق با ترجیحات شخصی خود تغییر دهید.
- سبزی ها را بشویید، خشک کنید و خرفه را بپزید و کنار بگذارید.
- عدس یا عدس دلخواه را بشویید و چند ساعت خیس کنید.
- آن را با فشار به مدت ۴-۵ سوت بپزید و کمی له کنید.
- روغن را در تابه داغ کنید، دانههای خردل را اضافه کنید و اجازه دهید ریزش کنند.
- فلفل خشک، آسافوتیدا و اورادال را اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید.
- پیازهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا قهوه ای روشن شود.
- سبزی خرفه، زردچوبه و نمک را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید.
- دال له شده را با آب مخلوط کرده و بگذارید تا بجوشد.
- به مدت ۴-۵ دقیقه یا تا زمانی که قوام دلخواه به دست آید بجوشانید.
- آب لیمو را اضافه کنید، خوب مخلوط کنید و داغ سرو کنید.
خلاصه
خرفه یک سبزی برگ سبز کم کالری و با ویتامین بالا است. منبع خوبی از ویتامین C است و دارای خواص ضد التهابی است. می توان آن را به عنوان غذای جانبی مصرف کرد یا به سالاد یا سوپ اضافه کرد. خرفه همچنین می تواند به کاهش خطر بیماری قلبی، سرطان و آلزایمر کمک کند. فلاونوئیدهای موجود در خرفه شامل روتین، کامفرول، کورستین و کافئیک اسید نیز دارای اثرات آنتی اکسیدانی هستند. ویتامین C نیز همینطور است. خرفه دارای سطوح بالاتری از مواد مغذی است زیرا به جای میوه یا آب میوه یک سبزی برگدار خوراکی است.
از طرف دیگر، خرفه در صورت مصرف بیش از حد ممکن است عوارض جانبی خاصی داشته باشد. به عنوان مثال می تواند باعث سنگ کلیه و کمبود کلسیم شود. بنابراین اگر سنگ کلیه یا مجاری ادراری دارید باید از مصرف آن اجتناب کنید. در نتیجه، مانند همه چیزهای خوب، آن را در حد اعتدال مصرف کنید تا از فواید آن بهره مند شوید و در صورت بروز عوارض جانبی، به دنبال مشاوره پزشکی باشید.
سوالات متداول (سؤالات متداول)
س. آیا می توانید هر روز خرفه بخورید؟
الف خرفه یک علف هرز خوراکی است که ارزش غذایی بالایی دارد. مزایای مختلف خرفه برای سلامتی محتوای بالای ویتامین و مواد معدنی، چربی امگا ۳ و محتوای آنتی اکسیدان آن است. خرفه را می توان هر روز در حد اعتدال مصرف کرد.
س. چه مقدار خرفه می توانید در روز بخورید؟
الف. تعداد کمی از کارآزماییهای بالینی ممکن است توصیههای دوز را ارائه دهند. به عنوان مثال، بیماران دیابتی دوز روزانه ۱۸۰ میلی گرم عصاره خرفه دریافت کردند. به طور مشابه، پودر دانه ها به میزان ۱ تا ۳۰ گرم در روز در دوزهای تقسیم شده، اتانول و عصاره های آبی خرفه نیز بخشی از توصیه های دوز هستند.
س. آیا خرفه واقعا برای شما خوب است؟
A. مزایای سلامتی مختلف خرفه را می توان به محتوای بالای ویتامین و مواد معدنی، چربی امگا ۳ و محتوای آنتی اکسیدانی آن نسبت داد. علاوه بر این، استفاده از این علف هرز به کاهش خطر بیماری قلبی، افزایش خاصیت ارتجاعی پوست، کاهش وزن، کاهش فشار خون و کاهش التهاب کمک می کند.
س. آیا می توانید خرفه خام بخورید؟
الف) خرفه سبزی برگی است که ممکن است به صورت خام یا پخته مصرف شود و در رنگ های مختلف موجود است. خرفه طعمی شور و کمی ترش دارد که می تواند به سالاد شما طعم بیشتری بدهد. علاوه بر این، خرفه سبزی ترد است که به خوبی با ساندویچ ها ست می شود. در نهایت، می توانید آن را در یک عصر سرد زمستانی به سوپ ها و غذاهای گرم اضافه کنید.
س. آیا خرفه برای کلیه ها مفید است؟
الف- اگزالات ها در خرفه به وفور یافت می شوند. ممکن است این مشکل برای افراد مستعد ابتلا به سنگ کلیه باشد زیرا اگزالات می تواند در تشکیل این سنگ ها نقش داشته باشد. خرفه در حال رشد در سایه ممکن است حاوی سطوح اگزالات بالاتری نسبت به گیاهانی باشد که به طور معمول در معرض نور خورشید هستند. اگر در مورد محتوای اگزالات نگران هستید، سعی کنید آن را با ماست ترکیب کنید، که به میزان قابل توجهی سطح اگزالات را کاهش می دهد.
س. آیا خرفه برای انسان سمی است؟
الف. این گیاه از نظر مواد مغذی متراکم است و به طور کلی برای خوردن بی خطر در نظر گرفته می شود. با این حال، به دلیل غلظت بالای اسید اگزالیک، خرفه نباید توسط افراد مبتلا به بیماری کلیوی یا سطح اسید اوریک بالا مصرف شود.
س: آیا خرفه برای کبد مفید است؟
الف. مصرف خرفه می تواند با کاهش استرس اکسیداتیو به از بین بردن شانس فیبروز کبدی ناشی از کلستاز کمک کند. علاوه بر این، می تواند سیتوکین های پروفیبروژنیک و فعالیت کلاژنولیتیک را کاهش دهد. در نتیجه، می تواند منجر به فعال شدن سلول های ستاره ای کبدی شود.
آیا خرفه می تواند دیابت را درمان کند؟
A. طبق تحقیقات بالینی، دانه های خرفه می توانند وزن، شاخص توده بدنی (BMI) و سایر پارامترها را کاهش دهند. علاوه بر این، محققان دریافتند که خوردن این دانه ها ممکن است به افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند. می تواند اندازه گیری های آنتروپومتریک، سطح تری گلیسیرید سرم و فشار خون را بهبود بخشد. یکی دیگر از مطالعه نشان می دهد که دانه های خرفه به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب غیر اشباع، فلاونوئیدها و پلی ساکاریدها در کنترل دیابت نوع ۲ مفید هستند.
س. آیا می توانید دانه های خرفه بخورید؟
الف- تمام قسمت های گیاه از جمله گل ها، جوانه ها، دانه ها، برگ ها و ساقه ها خوراکی هستند. با این حال، اکثر مردم ساقه و برگ را مصرف می کنند. هنگام پختن خرفه وحشی، گیاه را کاملا بشویید تا هرگونه آفت کش از برگ ها پاک شود. خرفه یک سبزی تند و تا حدودی شور است که در سالادها و غذاهای دیگر به خوبی می آید.
س. چه ویتامین ها و مواد معدنی در خرفه وجود دارد؟
A. خرفه دارای بیشترین غلظت ویتامین A نسبت به هر سبزی برگ سبز است. همچنین دارای ویتامین C و ویتامین های B کمپلکس است. اینها شامل ریبوفلاوین، نیاسین و پیریدوکسین است. علاوه بر این، خرفه حاوی چندین ماده معدنی حیاتی از جمله پتاسیم، منیزیم و کلسیم است.
س. بهترین راه برای خوردن خرفه چیست؟
الف. ساده ترین راه برای لذت بردن از خرفه این است که آن را به هر شکلی که اسفناج می خواهید، تازه و خام مصرف کنید. از آن در سالاد، به عنوان سبزی در ساندویچ، یا به عنوان رویه سبز برای تاکو و سوپ استفاده کنید. خرفه همچنین وقتی با آن پخته می شود تا حدودی حرارت را تحمل می کند. با این حال، هنگام پختن با خرفه، به آرامی تفت دهید. پختن زیاد باعث لزج شدن سبزیجات می شود.
س. چه زمانی باید خرفه بخورید؟
الف) خرفه گیاهی نسبتاً آسان برای رشد است، با این حال در فروشگاه های مواد غذایی به طور گسترده در دسترس نیست. با این وجود، اغلب در طول بهار و اوایل پاییز در بازارهای کشاورزان موجود است. بعلاوه، بذر خرفه اغلب در باغ فروشی ها یا به صورت آنلاین در دسترس است تا بتوانید خودتان آن را پرورش دهید.
س: خرفه خام بهتر است یا پخته؟
الف) خرفه سبزی برگی است که ممکن است به صورت خام یا پخته مصرف شود و در رنگ های مختلف موجود است. خرفه طعمی شور و تا حدودی ترش دارد که ممکن است به سالاد شما یک لقمه اضافی بدهد. علاوه بر این، خرفه سبزی ترد است که به خوبی با ساندویچ ها ست می شود.
س. آیا خرفه برای کاهش وزن خوب است؟
الف. ۱۰۰ گرم خرفه ۲۰ کالری دارد و یک انتخاب غذایی عالی برای کسانی است که می خواهند مراقب میزان کالری دریافتی خود باشند و در عین حال تمام مواد مغذی لازم را دریافت کنند. علاوه بر این، خرفه گیاهی است که به کاهش وزن کمک می کند.
س: آیا خرفه برای رشد مو مفید است؟
الف) خرفه حاوی امگا ۳ است که برای مو و پوست مفید است و باعث افزایش لطافت و آبرسانی و کاهش سوزش می شود. بنابراین، اگر شروع به قرار دادن این ماده در رژیم غذایی خود کنید، موهای شما در کمترین زمان درخشان و براق خواهند شد.
س. آیا خرفه امگا ۳ دارد؟
الف) خرفه دارای مقدار زیادی اسید آلفا لینولنیک است. اسید آلفا لینولنیک یک اسید چرب امگا ۳ است که به رشد، تکامل و پیشگیری از بیماری انسان کمک می کند. خرفه حاوی پنج برابر اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در اسفناج است.