خرید آجیل یلدا، یکی از رسوم باستانی ایرانیان است. مردم ایران از گذشته، آخرین شب زمستان را در کنار یکدیگر جشن گرفتهاند. آجیل مخلوط شب یلدا معمولاً از انواع خشکبار مانند، پسته، گردو، مویز… تشکیل میشود. با این حال هر خانوادهای میتواند بنا به سلیقه خود ترکیبات آن را کم و زیاد کند. ترکیبات آجیل به نوبه خود اهمیت دارد؛ اما این اهمیت به اندازه کیفیت اقلام تشکیل دهنده آن مهم نیست. در ادامه راهکارهایی ارائه خواهد شد که با رعایت آنها میتوان بهترین آجیل را برای دورهمی شب یلدا تهیه کرد.
آجیل شب یلدا چیست؟
ترکیبات آجیل شب یلدا، تفاوت خاصی با آجیلهای معمولی ندارد. برخی از افراد تصور میکنند آجیل شب یلدا چیزی متفاوت از آجیلهایی است که در دیگر ایام سال مانند عید نوروز استفاده میشود. اما این تصور درست نیست. تنها تفاوت جزئی آجیل شب یلدا و آجیل معمولی، وجود ترکیباتی مانند توت خشک، ، برگه، کشمش و… در این نوع آجیل است. بااینحال امکان دارد افراد بنا بر ذائقه شخصی، از این ترکیبات در آجیلهای مورد مصرف روزانه خود استفاده کنند. شما نیز اگر به قواعد بسیار مقید هستید برایتان سؤال است که آجیل شب یلدا شامل چه ترکیباتی است؟ میتوانید برای آخرین شب زمستان، آجیلی تهیه کنید که حتماً موارد زیر جزء ترکیبات آن باشد.
- مغز گردو
- پسته
- مغز فندق
- بادام منقا
- بادام هندی
- کشمش سبز
- مویز
- برگه
- انجیر
- توت خشک
راهنمای خرید آجیل شب یلدا
خرید آنلاین آجیل مانند خرید هر کالای دیگری باید با رعایت نکات و قوانین مربوط به آن انجام شود. در صورتی که این نکات را هنگام خرید به کار ببرید، آجیل باکیفیتی را برای جشن پایان زمستان خواهید داشت. مهمترین نکات در مورد خرید آجیل شب یلدا عبارتاند از:
- اگر قصد خرید آجیل عمده را دارید پیش از پرداخت، تعدادی از ترکیبات را تست نمایید. در صورتی که هر یک از آنها طعم و بوی نامطبوعی داشت از خرید آن صرفنظر کنید.
- از خرید آجیلهایی که نمک زیادی دارند خودداری کنید؛ زیرا بعضی از فروشندگان از این تکنیک استفاده میکنند تا طعم ترش آجیلهای مانده را از بین ببرند.
- آجیلهای فلهای نسبت به آجیلهای بستهبندی شده قابل اعتماد تر هستند.
- آجیل را به اندازه لازم بخرید. وجود بعضی از ترکیبات روغندار در آجیل باعث میشود مدت زمان سالم ماندن آن کاهش یابد.
- اگر برایتان مقدور است که آجیل را تفت بدهید آن را به صورت خام تهیه کنید. نتیجه این کار مصرف آجیل باکیفیتتر است.
خصوصیات آجیل خوب | ۵ خصوصیتی که آجیل بد را از آجیل خوب متمایز میکند!
یکسری فاکتورها وجود دارند که میتوان به وسیله آنها آجیل باکیفیت را از بیکیفیت تشخیص داد. در ادامه به تعدادی از این فاکتورها اشاره خواهیم کرد. تهیه آجیل با توجه به این فاکتورها، تجربه خریدی رضایت بخش را برای شما رقم خواهد زد.
-
طعم تلخی
کهنگی و فاسدشدن ترکیبات آجیل را میتوان از روی طعم آن فهمید. بهطور مثال آجیل سالم طعم تلخ ندارد و این مسئله به دلیل فاسدشدن آن است. تکنیک چشیدن آجیل را هنگام خرید حتماً رعایت کنید.
-
رنگ غیرطبیعی
آجیل سالم بهطور طبیعی خیلی پررنگ نیست. در صورت مواجه شدن با آجیلهایی که بیشازحد پررنگ هستند از خرید آن خودداری کنید؛ زیرا امکان دارد برای زیباسازی ظاهر آن از رنگهای غیرطبیعی و غیرمجاز استفاده شده باشد. با تست این نوع آجیلها و رنگ دادن آنها میتوانید از این مسئله مطمئن شوید. در صورتی که برای مراسم، آجیل تزیینشده شب یلدا عروس را به صورت آماده تهیه میکنید، تست رنگ غیرطبیعی را حتماً انجام دهید.
-
بوی نامطبوع
آجیل تازه و مرغوب را میتوان از روی بوی آن تشخیص داد. در صورتی که آجیلی بوی نامطبوعی داشته باشد مطمئناً کهنه یا حتی فاسد است.
-
خرید از فروشگاههای معتبر
فروشگاههای معتبر و معروف برای حفظ اعتبار و شهرت خود از فروش آجیلهای مانده و بیکیفیت خودداری میکنند. در حد امکان از دستفروشها آجیل تهیه نکنید اما در صورتی که مجبور شدید، حتماً نکات ذکرشده را برای تست کیفیت آن به کار ببرید.
-
وجود لکههای قهوهای
آجیل باکیفیت و مرغوب لکههای قهوهای ندارد. این رنگ معمولاً در اثر تفت بیشازحد ایجاد میشود. پس لکه قهوهای را بهعنوان یک نشانه در نظر بگیرید و برای تشخیص محصول باکیفیت از آن استفاده کنید. وجود این لکهها علاوه بر مضر بودن میتواند تزیین آجیل شب یلدا شما را نیز خراب کند و باعث بد به نظر رسیدن آن شود.
خیس کردن آجیل شب یلدا
آجیل با اینکه از خوراکیهای مغزی و مفید است میتواند گاهی مشکلاتی را به وجود بیاورد. بهطور مثال امکان دارد مصرف آجیل به دلیل سفت بودن ترکیبات آن به دندانها آسیب برساند؛ همچنین هضم این مواد برای بعضی از معدهها سخت خواهد بود. برای اینکه مشکلات این ترکیب مغزیجات را از بین ببرید میتوانید از تکنیک خیس کردن آجیل استفاده کنید. خواباندن خشکبار در آب باعث میشود از سختی آن کاسته شود و مصرف آن برای مهمانان راحتتر گردد.
منظور از خواباندن آجیل در آب، خیس کردن اجزای سفتی و سختی مانند فندق و بادام است. اگر این دو خوراکی به مدت ۲۴ ساعت در آب بمانند، نرم خواهند شد؛ همچنین از این تکنیک میتوانید برای از بین بردن طعم تلخ گردو نیز استفاده کنید. البته برای خیس کردن گردو ۱۲ ساعت کافی است.
قیمت آجیل شب یلدا
قیمت آجیل شب یلدا، از مواردی است که افراد با توجه به آن آجیل موردنظر خود را تهیه میکنند. با توجه به درصد بالای تورم در بازار خشکبار و دیگر عوامل نمیتوان رقم دقیقی بهعنوان قیمت آجیل ارائه کرد؛ زیرا تهیه هر نوع آجیلی با توجه به عوامل مختلف نیازمند صرف هزینههای متفاوتی است. بهطور مثال ترکیبات آجیل، میزان کیفیت آنها، و میزان آجیل، از عواملی هستند که میتوانند در قیمت تأثیر بگذارند.
خواص آجیل شب یلدا
خواص آجیل شب یلدا از عواملی است که میتوان با در نظر گرفتن آن، این ترکیب را در دیگر ایام سال نیز مصرف کرد. آجیل بهطورکلی مجموعهای از مغزهای پرخاصیت است. این خشکبارها علاوه بر شب یلدا باید در دیگر ایام سال نیز مورداستفاده قرار بگیرند. در ادامه توضیحات مختصری درباره خواص تعدادی از اجزای اصلی آجیل ارائه خواهد شد.
خرید پسته شب یلدا
از مهمترین ویژگیهای پسته میتوان برخورداری از املاحی مانند مس و منیزیم اشاره کرد. همچنین با مصرف پسته میتوان کمبودهای مربوط به ویتامینهای گروه ب را جبران کرد. این نوع ویتامینها با تقویت دستگاه ایمنی بدن، احتمال ابتلا به بیماریها را کاهش میدهد. خرید اینترنتی پسته در آجیل شب یلدا یکی از آسانترین روشهایی است که به وسیله آن میتوان در کمترین زمان، این خوراکی را تهیه کرد.
خرید فندق شب یلدا
با مصرف فندق میتوانید ویتامینهای B1، 2B، و B6 بدن خود را تأمین کنید. از آنجایی که این ویتامینها تأثیر بسیار زیادی در بهبود عملکرد مغز دارند، مصرف آن به کودکان در حال رشد توصیه میشود؛ همچنین افراد بزرگسال میتوانند به وسیله فندق ویتامین E بدن خود را تأمین و از ابتلا به بیماریهای عروقی و انواع سرطان پیشگیری کنند.
خرید بادام در آجیل شب یلدا
بادام علاوه بر اینکه یکی از نمادهای آجیل چله است، ویژگیهای مثبت دیگری نیز دارد. این خوراکی سرشار از کلسیم است و میتوان از آن برای رفع مشکلات مربوط به کمبود کلسیم استفاده کرد. همچنین وجود چربیهای غیراشباع، فیبر، پروتئین گیاهی، روی، مس و منیزیم باعث افزایش خواص بادام شده است.
برچسب ها :
رژیم لاغری سریع با آجیل