سیر از تیره Allium است و پیوند نزدیکی با پیاز، پیازچه، تره فرنگی و موسیر دارد. انسان ها هزاران سال است که از آن استفاده کرده اند و در مصر باستان هم برای اهداف آشپزی و هم برای سلامتی و مزایای درمانی آن محبوب بوده است.

برای اطلاعات بیشتر در مورد مزایای سلامتی احتمالی سیر، ادامه مطلب را بخوانید. این مقاله همچنین راه‌های گنجاندن سیر در رژیم غذایی، تاریخچه سیر و موارد دیگر را بررسی می‌کند.

فواید سیر برای سلامتی

افزودن سیر به رژیم غذایی می تواند فواید متعددی را برای سلامتی افراد به همراه داشته باشد.

محافظت در برابر سرماخوردگی

بر اساس مرکز ملی سلامت تکمیلی و یکپارچه، تحقیقات کافی وجود ندارد که نشان دهد سیر می تواند به سرماخوردگی کمک کند یا خیر.

مطالعه 2016 دریافتند که مصرف عصاره سیر کهنه شده (AGE) به مدت 90 روز در طول فصل سرماخوردگی و آنفولانزا، تعداد شرکت کنندگانی که بیمار می شوند را کاهش نمی دهد. با این حال، به کاهش شدت علائم و تعداد روزهای کاری یا تحصیلی که شرکت کنندگان از دست دادند کمک کرد.

خواص آنتی بیوتیکی

سیر حاوی آلیسین است که به عنوان یک آنتی بیوتیک عمل می کند. سیر زمانی که فرد آن را خرد یا له می کند آلیسین آزاد می کند.

با توجه به مقاله 2018سیر ممکن است در برابر ارگانیسم های مقاوم به آنتی بیوتیک موثر باشد. مصرف سیر ممکن است به محافظت در برابر این ارگانیسم ها کمک کند و به مدیریت عفونت های باکتریایی کمک کند.

اگر فردی مشکوک به عفونت باکتریایی است، بهتر است برای مشاوره با پزشک تماس بگیرید، زیرا ممکن است پزشک آنتی بیوتیک مناسب را توصیه کند. یک فرد همچنین می تواند در مورد مزایای بالقوه سیر در حمایت از بهبودی از عفونت سوال کند.

کلسترول و سلامت قلب

سیر می تواند به کاهش لیپوپروتئین کل و کم چگالی (LDL) یا کلسترول بد کمک کند. مطالعه 2018. این می تواند به مدیریت کلسترول کمک کند، که به نوبه خود می تواند به تقویت سلامت قلب کمک کند.

بر اساس بنیاد قلب بریتانیاعصاره سیر و پودر سیر ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند. این به نوبه خود می تواند برای سلامت قلب نیز مفید باشد. آ متاآنالیز 2016 از 20 مطالعه همچنین نشان داده شد که سیر باعث کاهش فشار خون می شود و در میان شرکت کنندگانی که از قبل فشار خون بالایی داشتند، کاهش بیشتری داشت.

بیشتر بخوانید
آیا تخم کتان برای قلب شما مفید است؟

با این حال، تحقیقات بیشتری در مورد فواید حبه سیر برای سلامت قلب ضروری است.

آسیب کبدی ناشی از اتانول

با توجه به مقاله 2018سیر خاصیت محافظت از کبد دارد. این بدان معنی است که می تواند به محافظت از کبد در برابر آسیب کمک کند.

به طور خاص، سیر ممکن است در محافظت در برابر آسیب کبدی ناشی از اتانول مفید باشد. اتانول ترکیبی در نوشیدنی های الکلی است.

سیر ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری کبدی الکلی کمک کند، اگرچه تحقیقات بیشتری لازم است. با این حال بهترین راه برای جلوگیری از ایجاد این بیماری، مصرف الکل را محدود یا اجتناب کنید.

مدیریت وزن

سیر ممکن است به کنترل وزن کمک کند، از جمله:

  • کاهش وزن
  • از دست دادن توده چربی
  • کاهش دور کمر، اندازه گیری چربی شکم

مطالعه 2023 دریافتند که زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک که مکمل‌های سیر مصرف می‌کنند در موارد زیر کاهش می‌یابند:

  • وزن
  • شاخص توده بدنی آنها
  • دور کمر

مطالعه 2018 همچنین دریافتند که مصرف سیر خام له شده دو بار در روز به مدت 4 هفته باعث کاهش دور کمر در افراد مبتلا به سندرم متابولیک می شود.

یک حبه سیر (3 گرم) حاوی 4.47 کالری است . این بدان معنی است که می تواند گزینه کم کالری برای طعم دادن به ظروف نیز باشد.

جلوگیری از مشکلات حافظه

برخی تحقیقات نشان می دهد که AGE می تواند به محافظت در برابر نقص های شناختی و حافظه کمک کند. این ممکن است به این دلیل باشد که آنتی اکسیدان های موجود در سیر به جلوگیری از آسیب اکسیداتیو کمک می کند.

این ممکن است به این معنی باشد که می تواند پیشرفت بیماری آلزایمر را کاهش دهد. با این حال، همانطور که وجود دارد علل متعدد از بیماری آلزایمر، ممکن است نتوان به طور کامل از این بیماری پیشگیری کرد.

مطالعات بیشتری در مورد فواید سیر برای محافظت در برابر بیماری آلزایمر و سایر انواع زوال عقل ضروری است.

بهبود سلامت استخوان

مصرف سیر ممکن است برای سلامت استخوان مفید باشد. این به این دلیل است که می تواند به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کند.

مطالعه 2017 اشاره کرد که سیر خام و قرص سیر می توانند جذب کلسیم را بهبود بخشند. این می تواند در درمان بیماری هایی مانند پوکی استخوان مفید باشد.

بیشتر بخوانید
پستو مشخصات تغذیه، مزایا، ذخیره سازی

پزشک فرد می تواند در مورد تغییرات رژیم غذایی و سایر درمان هایی که ممکن است به مدیریت یا کاهش خطر پوکی استخوان کمک کند، توصیه کند.

در مورد غذاهایی که در پوکی استخوان باید بخورید و از آن اجتناب کنید بیشتر بدانید.

خواص ضد سرطان

سیر حاوی ترکیبات متعددی است که ممکن است خواص ضد سرطان داشته باشد. این ترکیبات عبارتند از:

  • آلیسین
  • دی آلیل دی سولفید
  • دی آلیل سولفید
  • دی آلیل تری سولفید
  • S-آلیل مرکاپتو سیستئین
  • اس آلیل سیستئین

اینها ممکن است از طرق مختلف به محافظت در برابر سرطان کمک کنند. آنها شامل توقف چرخه سلولی، یعنی زمانی که سلول سرطانی تکثیر و تقسیم نمی شود، و آپوپتوز، که به مرگ سلول های سرطانی اشاره دارد، می شود.

بر اساس مرکز ملی سلامت تکمیلی و یکپارچهمصرف یک رژیم غذایی غنی از سبزیجات در خانواده سیر ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطان ها مانند سرطان های دستگاه گوارش را در فرد کاهش دهد. نمونه هایی از سبزیجات خانواده سیر عبارتند از:

  • سیر
  • پیاز
  • موسیر
  • تره فرنگی
  • پیازچه

در حالی که سیر به تنهایی از سرطان محافظت نمی کند، مصرف سیر به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل ممکن است به کاهش خطر ابتلا به فرد کمک کند. یک فرد همچنین می تواند برای مشاوره در مورد راه های بیشتر برای کاهش خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان با پزشک خود تماس بگیرد.

نحوه استفاده از سیر

راه های مختلفی وجود دارد که افراد می توانند سیر را به رژیم غذایی خود اضافه کنند. اینها شامل افزودن سیر تازه یا استفاده از پودر سیر یا روغن سیر برای  طعم دادن به غذاها است.

همچنین ممکن است فرد مصرف مکمل های سیر را در نظر بگیرد. بهتر است برای مشاوره با پزشک تماس بگیرید، زیرا این مکمل ها می توانند  خطر خونریزی را افزایش یابد سیر همچنین می تواند در برخی افراد باعث ایجاد حساسیت شود.

تاریخچه سیر

هزاران سال است که مردم در سراسر جهان از سیر استفاده می کنند. سوابق نشان می دهد که سیر در حدود 5000 سال پیش در فرهنگ های مصری و هندی در دنیای قدیم استفاده می شده است.

پیشنهاداتی وجود دارد که بابلی ها در حدود 4500 سال پیش از سیر استفاده می کردند، در حالی که چینی ها از 2000 تا 4000 سال پیش از سیر استفاده می کردند.

بیشتر بخوانید
6 فواید نویدبخش نوشیدن آب آملا

امروزه سیر در آسیای مرکزی به صورت وحشی رشد می کند.

مردم به طور سنتی از سیر برای اهداف دارویی استفاده می کنند. با گذشت زمان، تحقیقات در مورد فواید سلامتی سیر بر چگونگی تأثیر آن بر کلسترول و فشار خون متمرکز شده است. برخی از مطالعات همچنین به فواید سیر در کاهش خطر ابتلا به سرطان در افراد پرداخته اند.

در حالی که مطالعات بیشتری برای درک بیشتر اینکه چگونه سیر می تواند به درمان شرایط خاص کمک کند ضروری است، مصرف سیر و مصرف مکمل های سیر ممکن است از سلامت کلی فرد حمایت کند.

سوالات متداول

در اینجا به سوالات رایج در مورد سیر پاسخ داده شده است.

سالم ترین راه برای خوردن سیر چیست؟

بیشترین فواید از خوردن سیر خام دریافت می شود. با این حال، سیر پخته می‌تواند طیف گسترده‌ای از فواید سلامتی را نیز ارائه دهد، و برخی افراد ممکن است خوردن آن را راحت‌تر از سیر خام بدانند.

چه کسانی نباید سیر مصرف کنند؟

عوارض جانبی رایج سیر شامل سوزش سر دل و ناراحتی معده است. این بدان معنی است که افراد ممکن است بخواهند از مصرف سیر – به ویژه سیر خام – در صورت داشتن شرایطی مانند رفلاکس اسید خودداری کنند.

مقدار زیادی سیر خام و مکمل های سیر نیز می توانند خطر خونریزی را در فرد افزایش دهند. افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین استفاده می کنند، ممکن است نیاز به اجتناب از مصرف زیاد سیر داشته باشند.

خلاصه

سیر یک ماده پخت و پز محبوب است که ممکن است طیف وسیعی از مزایای سلامتی را ارائه دهد. اینها می تواند شامل کاهش شدت علائم سرماخوردگی، کمک به مدیریت کلسترول و فشار خون، تقویت سلامت قلب و کاهش خطر آسیب کبدی باشد.

سیر همچنین ممکن است خواص آنتی بیوتیکی و ضد سرطانی داشته باشد، از سلامت استخوان ها حمایت کند، احتمال مشکلات حافظه را کاهش دهد و به مدیریت وزن کمک کند.

یک فرد می تواند برای مشاوره در مورد اینکه آیا سیر ممکن است برای سلامت کلی یا یک بیماری خاص مفید باشد، با پزشک خود تماس بگیرد. پزشک همچنین می‌تواند در مورد راه‌های گنجاندن سیر در رژیم غذایی و اینکه آیا مکمل‌های سیر را توصیه می‌کند، راهنمایی کند.