پای مرغ به دلیل فواید سلامتی که بیشتر به محتوای کلاژن بالای آن نسبت داده می شود، مورد ستایش قرار می گیرد. با این حال، آنها همچنین به طور منظم سرخ شده و با سس سرو می شوند، بنابراین ممکن است تعجب کنید که آیا آنها سالم هستند یا خیر.

این مقاله تمام آنچه را که باید در مورد پای مرغ بدانید، از جمله فواید، مضرات و برخی روش‌های رایج برای تهیه آن‌ها مرور می‌کند.

تغذیه پای مرغ

پای مرغ بیشتر از بافت همبند – پوست، غضروف، تاندون ها و استخوان ها تشکیل شده است. با این حال، آنها هنوز کاملاً مغذی هستند و مقدار مناسبی از ویتامین ها و مواد معدنی را ارائه می دهند.

chicken feet 1200x628 facebook

۲ پا یا ۷۰ گرم فراهم می کند (۱):

  • کالری: 150
  • پروتئین: 14 گرم
  • چربی: 10 گرم
  • کربوهیدرات ها: 0.۱۴ گرم
  • کلسیم: 5٪ از ارزش روزانه (DV)
  • فسفر: 5 درصد از DV
  • ویتامین A: 2 درصد از DV
  • فولات (ویتامین B9): 15 درصد از DV

حدود ۷۰ درصد از کل محتوای پروتئین آنها کلاژن است، یک پروتئین ساختاری که شکل، قدرت و مقاومت را برای پوست، تاندون‌ها، ماهیچه‌ها، استخوان‌ها و رباط‌ها فراهم می‌کند.۲، ۳، ۴).

پای مرغ همچنین منبع خوبی از فولات (ویتامین B9) است که به سنتز DNA و جلوگیری از ناهنجاری های هنگام تولد کمک می کند.۵، ۶).

محتوای چربی آنها بیشتر از پوست است که معمولا برای پخت و پز برداشته می شود. با این حال، پای مرغ اغلب سرخ شده یا با سس سرو می شود که ممکن است محتوای کربوهیدرات، چربی و کالری آن را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

پای مرغ مقدار مناسبی پروتئین به شکل کلاژن و همچنین چربی و برخی ویتامین ها و مواد معدنی را فراهم می کند.

آیا پای مرغ فوایدی برای سلامتی دارد؟

فواید بالقوه سلامتی پای مرغ تا حد زیادی به محتوای بالای کلاژن آنها مرتبط است.

بیشتر بخوانید
جوانه یونجه یا آلفاآلفا فواید مضرات و منع مصرف

ممکن است سلامت و ظاهر پوست را بهبود بخشد

شواهد نشان می دهد که مصرف کلاژن ممکن است آبرسانی، زبری، کشسانی و تراکم پوست شما را بهبود بخشد.۷، ۸، ۹، ۱۰).

یک مطالعه ۶ ماهه بر روی ۱۰۵ زن مبتلا به سلولیت متوسط ​​نشان داد که مصرف منظم کلاژن به طور قابل توجهی سلولیت و مواج شدن پوست را در مقایسه با گروه کنترل کاهش می دهد.۱۱).

علاوه بر این، در بررسی ۱۱ مطالعه بر روی ۸۰۵ نفر، مصرف کلاژن نتایج کوتاه مدت و بلندمدت امیدوار کننده ای را برای بهبود زخم و پیری پوست نشان داد.۱۲).

علاوه بر این، مطالعات حیوانی اشاره می‌کنند که کلاژن ممکن است هیدراتاسیون پوست را افزایش داده و تشکیل چین و چروک ناشی از تابش اشعه ماوراء بنفش B (UVB) را کاهش دهد، که نوعی اشعه ماوراء بنفش است که باعث آفتاب‌سوختگی می‌شود.۱۳، ۱۴).

کلاژن ممکن است با افزایش سطح اسید هیالورونیک، یک مولکول نگهدارنده آب که اعتقاد بر این است که به جلوگیری از پیری پوست کمک می کند، کار کند.۱۵).

ممکن است به کاهش درد مفاصل کمک کند

کلاژن موجود در پای مرغ ممکن است درد مفاصل را تسکین دهد.

تحقیقات نشان می دهد که کلاژن ممکن است بازسازی بافت را برای کاهش علائم آرتروز تحریک کند. این نوع آرتریت باعث ساییدگی یا تجزیه غضروف شما می شود و به استخوان ها اجازه می دهد روی یکدیگر ساییده شوند و باعث درد، تورم و مشکل در حرکت می شود.۱۶، ۱۷، ۱۸).

یک مطالعه ۳ ماهه روی ۱۹۱ فرد مبتلا به استئوآرتریت زانو به این نتیجه رسید که دوز روزانه کلاژن مشتق شده از غضروف مرغ به طور قابل توجهی نشانگرهای درد، سفتی و اختلال عملکرد فیزیکی را کاهش می دهد.۱۹).

یک مطالعه ۱۲ هفته ای بر روی ۱۳۹ ورزشکار مبتلا به زانو درد نتایج مشابهی را نشان داد. کسانی که روزانه ۵ گرم کلاژن مصرف می کردند، بهبود قابل توجهی در شدت درد در طول فعالیت و کاهش نیاز به درمان اضافی را تجربه کردند.۲۰).

بیشتر بخوانید
بهترین روش برای نگهداری پیاز

ممکن است به جلوگیری از تحلیل استخوان کمک کند

مصرف کلاژن ممکن است تشکیل و تراکم استخوان را در زنان یائسه بهبود بخشد.

یک مطالعه ۱ ساله بر روی ۱۰۲ زن نشان داد که مصرف ۵ گرم پپتیدهای کلاژن – نوعی کلاژن تخریب شده – در روز باعث افزایش تراکم و سنتز استخوان و در عین حال کاهش تخریب استخوان در مقایسه با گروه کنترل شد.۲۱).

به طور مشابه، در یک مطالعه بر روی ۳۹ زن، افرادی که مکمل کلاژن مصرف کردند نسبت به گروه کنترل کاهش قابل توجهی در تراکم مواد معدنی استخوان نشان دادند.۲۲).

محققان بر این باورند که کلاژن ممکن است این اثرات را ایجاد کند، زیرا یکی از اجزای اصلی توده استخوانی است.

مزایای دیگر

پای مرغ به دلیل محتوای کلاژن بالایی که دارد، با فواید زیر نیز همراه است:

  • به کنترل قند خون کمک می کند. یک مطالعه حیوانی نشان داد که پروتئین پای مرغ ممکن است با تحریک پپتید ۱ شبه گلوکاگون (GLP-1)، هورمونی که تولید انسولین را فعال می‌کند، به بهبود سطح قند خون کمک کند.۲۳).
  • سلامت قلب را ارتقا می دهد. کلاژن در کنار الاستین جزء حیاتی شریان ها و وریدها است. تحقیقات نشان می دهد که نسبت الاستین به کلاژن خوب برای پیشگیری از بیماری قلبی بسیار مهم است.۲۴).

بیشتر مزایای سلامتی پای مرغ به دلیل محتوای کلاژن بالای آن است که ممکن است سلامت پوست، مفاصل، استخوان و قلب را بهبود بخشد.

معایب احتمالی پای مرغ

از معایب پای مرغ می توان به روش های معمول آماده سازی، تمیزی کلی و خطرات خفگی اشاره کرد.

چربی های ترانس

پای مرغ اغلب به صورت سرخ شده سرو می شود که ممکن است هر یک از مزایای بالقوه آنها را خنثی کند.

غذاهای سرخ شده سرشار از اسیدهای چرب ترانس (TFA) هستند، یک چربی ناسالم و غیراشباع که به سلامت قلب آسیب می رساند.۲۵).

به طور خاص، TFA ممکن است نشانگرهای التهاب، کلسترول تام، تری گلیسیرید و کلسترول بد (LDL) را افزایش دهد در حالی که کلسترول HDL (خوب) را کاهش دهد. به نوبه خود، این خطر ابتلا به تصلب شرایین یا تجمع پلاک در رگ‌ها و حملات قلبی را افزایش می‌دهد.۲۶، ۲۷، ۲۸).

بیشتر بخوانید
بهترین گرانولا برای افزایش وزن

علاوه بر این، TFA با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات و سینه مرتبط است.۲۹، ۳۰).

تمیزی و خطرات خفگی

هنگام خرید پای مرغ حتما آنها را به دقت بررسی کنید. آنهایی که کثیف به نظر می رسند یا دارای پوست سوخته با آمونیاک هستند نشان دهنده مدیریت ضعیف بهداشتی هستند.

باید آنهایی را که دچار سوختگی آمونیاکی هستند، که شبیه پینه های بیش از حد رشد کرده اند و اغلب به دلیل ایستادن مرغ روی مدفوع خود ایجاد می شود، دور بریزید یا از آنها اجتناب کنید.

اگر پاهایی که خریداری می کنید نجس به نظر می رسند، آنها را کاملا بشویید تا کثیفی ها پاک شوند.

در نهایت، پای مرغ از چندین استخوان کوچک تشکیل شده است که خطر خفگی را برای کودکان و بزرگسالان ایجاد می کند.

پای مرغ اغلب سرخ می شود، روشی که ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی و برخی سرطان ها را افزایش دهد. هنگام خرید و خوردن آنها مراقب بهداشت و استخوان های کوچک آنها باشید.

موارد استفاده و آماده سازی

پای مرغ بیشتر برای تهیه سوپ و خورش استفاده می شود و ممکن است به عنوان میان وعده، پیش غذا یا غذای جانبی سرو شود. با این حال، می توانید دستور العمل های بی شماری را در اینترنت پیدا کنید، از یک سوپ کلاسیک گرفته تا سالاد پای مرغ، سیخ یا پیش غذای سرخ شده.

اگر قبلاً آنها را نخورده‌اید، سعی کنید یک آبگوشت استخوان پای مرغ تهیه کنید، آماده‌سازی که می‌تواند به عنوان یک روش سالم، مغذی و ظریف برای سهولت در آن‌ها عمل کند.

دستور غذا

در اینجا یک دستور پخت آسان چند پز برای شروع ارائه شده است.

مواد تشکیل دهنده

  • ۷۰ گرم یا ۲ تا پا
  • ۲ قاشق غذاخوری (۳۰ میلی لیتر) سرکه سیب
  • ۱ قاشق غذاخوری (۱۵ گرم) نمک دریا
  • آب تصفیه شده
  • سبزیجات و گیاهان برای طعم دادن (اختیاری)
بیشتر بخوانید
18 غذای سالم که هنگام گرسنگی باید بخورید

مراحل

اگر لایه بیرونی پوست پای مرغ شما روی آن قرار دارد، برای برداشتن آن ابتدا باید آن را سفید کنید. برای انجام این کار، آنها را به مدت ۱۰ تا ۳۰ ثانیه در یک قابلمه آب جوش قرار دهید، سپس آنها را در آب سرد قرار دهید. پوست بیرونی را بکشید و دور بریزید.

پاها را در مولتی پز خود قرار دهید و آب صاف شده را به آن اضافه کنید تا کاملاً ببندند. سرکه، نمک، گیاهان و سبزیجات را اضافه کنید. آن را به جوش بیاورید، سپس دما را کم کنید تا بجوشد.

با استفاده از قاشق، کف یا تفاله‌ای که روی آن تشکیل می‌شود را جدا کنید. یک شب آن را بپزید، سپس پاها، سبزیجات و گیاهان را از آبگوشت صاف کنید.

بلافاصله از آبگوشت لذت ببرید یا آن را در ظرف های شیشه ای بریزید و تا ۱ هفته در یخچال بگذارید یا تا ۶ ماه در فریزر بگذارید.

روش دیگر، این را امتحان کنید دستور پخت کم حجم و آنها را مانند یک بال مرغ یا تخت – قسمت وسط بال مرغ – بخورید.

پای مرغ نپخته در یخچال تا ۲ روز و در صورت منجمد تا ۹ ماه ماندگاری دارد.

پای مرغ را می‌توان به روش‌های مختلفی تهیه کرد، اگرچه آب استخوان یکی از سالم‌ترین و ظریف‌ترین راه‌ها برای امتحان کردن آن‌ها است.

خلاصه

پای مرغ از پوست، غضروف، تاندون و استخوان تشکیل شده است. حتی بدون تهیه گوشت زیاد، کلاژن بالایی دارند – فراوان ترین پروتئین در بدن شما.

این محتوای کلاژن ممکن است به تسکین درد مفاصل، کمک به سلامت پوست و جلوگیری از تحلیل استخوان کمک کند.

اگرچه پای مرغ اغلب سرخ می‌شود، اما استفاده از آن برای آبگوشت استخوان یک روش آماده‌سازی سالم‌تر است. مراقب استخوان های کوچک آنها باشید که ممکن است خطر خفگی را ایجاد کند.