خیار یک غذای مغذی با محتوای آب بالا است. آنها می توانند به کاهش کم آبی بدن کمک کنند و حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی مهم هستند. آنها همچنین در برخی از محصولات زیبایی وجود دارند.
خیار یکی از اعضای خانواده Cucurbitaceae است. از دیگر اعضای خانواده می توان به کدو حلوایی و انواع خربزه از جمله خربزه تلخ اشاره کرد. خیار مواد مغذی مختلفی دارد اما کالری ، چربی، کلسترول و سدیم کمی دارد .
مردم هند از زمانهای قدیم خیار را برای اهداف غذایی و دارویی پرورش میدادند و مدتهاست که بخشی از رژیم غذایی مدیترانهای بوده است .
این مقاله به محتوای تغذیهای خیار، فواید سلامتی احتمالی آن، نکاتی برای خوردن یا استفاده از خیار و هرگونه خطر بالقوه سلامتی میپردازد.
مشخصات تغذیه ای خیار ممکن است فواید سلامتی زیادی به آنها بدهد.
۱) آبرسانی
خیار بیشتر از آب تشکیل شده است و همچنین حاوی الکترولیت های مهمی است. آنها می توانند از کم آبی بدن در هوای گرم یا بعد از تمرین جلوگیری کنند .
برای افرادی که از نوشیدن آب لذت نمی برند، افزودن خیار و نعناع می تواند آن را جذاب تر کند.
هیدراته ماندن برای حفظ روده سالم، جلوگیری از یبوست ، جلوگیری از سنگ کلیه و موارد دیگر ضروری است.
خیار یکی از آبرسان ترین مواد غذایی است.
۲) سلامت استخوان ها
ویتامین K به لخته شدن خون کمک می کند و ممکن است از سلامت استخوان حمایت کند.
به گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA)، یک فنجان ۱۴۲ گرمی خیار خام خرد شده، پوست کنده نشده، ۱۰.۲ میکروگرم (میلیگرم) ویتامین K را تامین میکند.
دستورالعملهای رژیم غذایی ۲۰۱۵-۲۰۲۰ برای آمریکاییها مصرف را توصیه میکند :
- ۹۰ میکروگرم در روز برای زنان ۱۹ سال و بالاتر
- ۱۲۰ میکروگرم برای مردان هم سن
خیار همچنین حاوی ۱۹.۹ (میلی گرم) کلسیم است . بزرگسالان بسته به جنس و سن به ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارند .
ویتامین K به بهبود جذب کلسیم کمک می کند. این مواد مغذی با هم می توانند به سلامت استخوان کمک کنند.
ویتامین D برای سلامت استخوان ها نیز مهم است.
۳) سرطان
خیار به عنوان عضوی از خانواده گیاهان Cucurbitaceae، حاوی سطوح بالایی از مواد مغذی تلخ مزه معروف به کوکوربیتاسین است.
بر اساس یک مقاله در مجله بین المللی خدمات بهداشتی ، کوکوربیتاسین ممکن است با جلوگیری از تولید مثل سلول های سرطانی به پیشگیری از سرطان کمک کند .
یک فنجان ۱۳۳ گرمی خیار خرد شده با پوست آن نیز حدود ۱ گرم فیبر را فراهم می کند. فیبر ممکن است به محافظت در برابر سرطان کولورکتال کمک کند
۴) سلامت قلب و عروق
انجمن قلب آمریکا (AHA) اشاره می کند که فیبر می تواند به مدیریت کلسترول و جلوگیری از مشکلات قلبی عروقی مرتبط کمک کند.
یک فنجان ۱۴۲ گرمی خیار پوست کنده نیز ۱۹۳ میلی گرم پتاسیم و ۱۷ میلی گرم منیزیم دارد . دستورالعمل های غذایی توصیه می کند که بزرگسالان بسته به جنس و سن، روزانه ۴۷۰۰ میلی گرم پتاسیم و ۳۱۰ تا ۴۱۰ میلی گرم منیزیم مصرف کنند.
کاهش مصرف سدیم و افزایش مصرف پتاسیم ممکن است به جلوگیری از فشار خون بالاکمک کند .
۵) دیابت
خیار ممکن است نقش قابل اعتمادی در کنترل و پیشگیری از دیابت داشته باشد . حاوی موادی است که ممکن است به کاهش قند خون یا جلوگیری از افزایش بیش از حد گلوکز خون کمک کند.
یک نظریه این است که کوکوربیتاسین موجود در خیار به تنظیم ترشح انسولین و متابولیسم گلیکوژن کبدی، هورمونی کلیدی در پردازش قند خون، کمک می کند.
یک مطالعه نشان داد که پوست خیار به مدیریت علائم دیابت در موش ها کمک می کند. این ممکن است به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی آن باشد .
طبق AHA ، فیبر نیز ممکن است به پیشگیری و مدیریت دیابت نوع ۲ کمک کند.
خیار امتیاز پایینی در شاخص گلیسمی (GI) دارد. این بدان معناست که آنها مواد مغذی ضروری را بدون افزودن کربوهیدرات هایی که می توانند گلوکز خون را افزایش دهند، فراهم می کنند.
۶. التهاب
خیار ممکن است فواید ضد التهابی داشته باشد . التهاب تابعی از سیستم ایمنی است.
کارشناسان بر این باورند که التهاب ممکن است به ایجاد بیماریهای مختلف کمک کند، مانند :
- بیماری قلب و عروقی
- دیابت
- شرایط خود ایمنی
- افسردگی
- سرطان
۷. مراقبت از پوست
برخی تحقیقات نشان داده اند که مواد مغذی خیار ممکن است فوایدی برای سلامت پوست داشته باشد.
استفاده از خیار برش داده شده به طور مستقیم روی پوست می تواند به خنک شدن و تسکین پوست و کاهش تورم و تحریک کمک کند. می تواند آفتاب سوختگی را کاهش دهد . قرار دادن آنها روی چشم ها می تواند به کاهش پف صبحگاهی کمک کند.
سایر نکات زیبایی خیار عبارتند از :
تونر : خیار را مخلوط کرده و الک کنید تا آب آن برای یک تونر طبیعی جمع شود. بگذارید ۳۰ دقیقه روی پوست بماند سپس آبکشی کنید. خیار ممکن است خاصیت قابض داشته باشد و به پاکسازی منافذ کمک کند.
پک صورت : مقدار مساوی آب خیار و ماست را با هم مخلوط کنید تا یک پک صورت بسازید که به کاهش خشکی پوست و جوش های سرسیاه کمک می کند .
استفاده از خیار روی پوست برای اکثر افراد بی خطر است. مردم باید با استفاده از مقدار کمی شروع کنند. اگر آنها یک واکنش نامطلوب را تجربه نکردند، احتمالاً استفاده از آن بی خطر است.
طبق گفته وزارت کشاورزی آمریکا، یک فنجان 142 گرمی خیار خرد شده، خام و پخته نشده حاوی مواد مغذی زیر است:
- آب: ۱۳۷ گرم
- کالری: ۱۷
- پروتئین: ۰.۸ گرم
- چربی: ۰.۲ گرم
- کربوهیدرات: ۳.۱ گرم، شامل ۲.۰ گرم شکر
- فیبر: ۱.۰ گرم
- کلسیم: ۱۹.۹ گرم
- آهن: ۰.۳ میلی گرم
- منیزیم: ۱۷ میلی گرم
- فسفر: ۲۹.۸ میلی گرم
- پتاسیم: ۱۹۳ میلی گرم
- سدیم: ۲.۸ میلی گرم
- ویتامین C: 4.5 میلی گرم
- فولات: ۱۹.۹ میکروگرم
- بتا کاروتن: ۴۴ میکروگرم
- لوتئین + زآگزانتین ۲۲.۷ میکروگرم
- ویتامین K: 10.2 میکروگرم
خیار همچنین حاوی طیف وسیعی از ویتامینهای B، ویتامین A و آنتیاکسیدانها از جمله نوعی به نام لیگنان است.
آنتی اکسیدان ها به حذف موادی از بدن به نام رادیکال های آزاد کمک می کنند. برخی از رادیکال های آزاد از فرآیندهای طبیعی بدن و برخی از فشارهای بیرونی مانند آلودگی ناشی می شوند. اگر تعداد زیادی در بدن جمع شود، می تواند منجر به آسیب سلولی و انواع بیماری ها شود.
مطالعات نشان داده اند که لیگنان های موجود در خیار و سایر غذاها ممکن است به کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی و چندین نوع سرطان کمک کند.