میگرن نوعی سردرد است که با درد ضربان دار در یک طرف سر مشخص می شود. به طور معمول میگرن کمتر از چهار ساعت طول می کشد، اما می تواند چند روز باقی بماند. میگرن همچنین به اندازه ای شدید است که می توانند در زندگی روزمره فرد اختلال ایجاد کند. علاوه بر سردرد، علائم میگرن می تواند شامل آبریزش چشم، خستگی، تحریک پذیری، حالت تهوع و تغییرات بینایی باشد. افراد همچنین ممکن است اصلا سردرد نداشته باشند، وضعیتی که به عنوان “میگرن خاموش” شناخته می شود.
چیزهای مختلفی می توانند باعث میگرن شوند، از جمله حرکت، نور، صداها و بوهای قوی. یکی دیگر از محرک های رایج میگرن، غذاهای غنی از تیرامین است. تیرامین پروتئینی است که به طور طبیعی در برخی غذاها، به ویژه آنهایی که کهنه و تخمیر شده هستند، یافت می شود. غذاهایی که ممکن است حاوی مقادیر زیادی تیرامین باشند عبارتند از برخی از انواع آبجو، گوشت های پخته شده، ماهی دودی و پنیرهای قدیمی WebMD).
این پنیرهای کهنه بیشتر مستعد ایجاد میگرن هستند
پنیرهای کهنه فرآیندی به نام “افیناژ” را طی می کنند. این بدان معنی است که آنها برای مدتی چند هفته، ماه یا سال برای درمان رها می شوند، که به آنها مشخصات طعم منحصر به فرد می دهد. این فرآیند همچنین باعث میشود که تیرامین بیشتری داشته باشند.
پنیرهای چدار، استیلتون، آبی، کاممبر، سوئیس، فتا، مونستر و پارمزان را به عنوان پنیرهایی که تیرامین بیشتری دارند فهرست می کند. از سوی دیگر، پنیر آمریکایی، پنیر کوتیج، پنیر کشاورز، پنیر خامه ای و پنیر سویا تیرامین کمتری دارند.
آمریکایی، کوتیج، کشاورز، ریکوتا، پنیر خامه ای، Velveeta و پنیر کم چرب فرآوری شده بخش قابل قبولی از رژیم غذایی کم تیرامین هستند. با این حال، آنها توصیه می کنند در مورد پارمزان یا رومانو احتیاط کنید. آنها پیشنهاد می کنند که ۲ قاشق چای خوری از این ها را می توان به عنوان چاشنی یا مواد جزئی استفاده کرد. لیست پنیرهایی که باید کاملاً از آنها اجتناب شود شامل آبی، آجری، بری، چدار، سوئیسی، روکفور، استیلتون، موزارلا، پروولون و امانتالر است.
چگونه تیرامین باعث میگرن می شود
انسان دارای آنزیمی به نام “مونوآمین اکسیداز” است که به تجزیه تیرامین کمک می کند. اگر به اندازه کافی از این آنزیم ندارید، خوردن مقادیر زیاد تیرامین می تواند منجر به میگرن شود.
با این حال، دقیقاً مشخص نیست که چرا این اتفاق می افتد. دانشمندان فکر می کنند که می تواند به دلیل این واقعیت باشد که تیرامین باعث می شود سلول های عصبی نوراپی نفرین بیش از حد آزاد کنند. همچنین ممکن است افزایش تیرامین و نوراپی نفرین منجر به تغییرات مغزی شود که منجر به سردرد می شود.
پنیرهای کهنه همچنین برای افرادی که از داروهای ضد افسردگی موسوم به “مهارکننده های مونوآمین اکسیداز” استفاده می کنند، نگران کننده است. این داروها با تجزیه تیرامین تداخل می کنند و می توانند باعث رسیدن آن به سطوح بالا شوند. این تجمع تیرامین می تواند منجر به افزایش خطرناک فشار خون شود که به عنوان “بحران فشار خون” شناخته می شود. یکی از علائم بارز بحران فشار خون بالا سردرد شدید است . با این حال، این نوع سردرد با میگرن یکی نیست. آنها توسط دو مکانیسم مختلف ایجاد می شوند.