رامبوتان تغذیه، فواید سلامتی و دستور العمل ها

نام رامبوتان در اصل از اصطلاح مالزیایی برای مو گرفته شده است. جالب اینجاست که به دلیل پوسته قرمز و سبز مودار میوه است. وقتی پوست کنده می شود، رامبوتان شبیه میوه های لیچی و لانگان است. گوشت سفید شفاف آن به طرز شگفت انگیزی آبدار، شیرین و خامه ای است. رامبوتان دارای یک دانه است که در مرکز گوشت قرار گرفته است. این میوه مغذی است و فواید زیادی برای سلامتی دارد. به عنوان مثال، رامبوتان به کاهش وزن کمک می کند، هضم را بهبود می بخشد و مقاومت بسیار خوبی در برابر بیماری ایجاد می کند.

رامبوتان منبع خوبی از ویتامین C، B3، مواد معدنی و قند طبیعی است. همچنین حاوی فسفر و کلسیم کافی است. علاوه بر این، رامبوتان می تواند برای پوست، دستگاه گوارش و غیره مفید باشد.

میوه استوایی غیراقلیمی بومی مالزی است. با این حال، آنها اخیراً شروع به گسترش در سراسر جهان کرده اند. آنها یک میوه عجیب و غریب هستند که در سراسر ایالات متحده محبوب هستند و در فروشگاه های مواد غذایی، فروشگاه های مواد غذایی سالم و حتی بازارهای کشاورزان موجود هستند. آنها جدا از ظاهر متمایز و طعم لذیذ خود، چندین مزیت سلامتی فوق العاده نیز دارند.

ارزش غذایی رامبوتان

۱۰۰ گرم رامبوتان حاوی

Rambutan - تغذیه، فواید سلامتی و دستور العمل ها
  • انرژی: ۷۳.۱ کیلو کالری
  • پروتئین: ۰.۶ گرم
  • چربی: ۰.۱ گرم
  • کربوهیدرات: ۱۶.۸ گرم

ویتامین ها و مواد معدنی

رامبوتان همچنین حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین ها و مواد معدنی است.

  • کلسیم: ۸.۶ میلی گرم
  • روی: ۰.۵ میلی گرم
  • آهن: ۰.۳ میلی گرم
  • فولات: ۷.۳ میکروگرم
  • منیزیم: ۲۱.۳ میلی گرم
  • مس: ۰.۰۸ میلی گرم
  • ویتامین A: 0.4 میکروگرم
  • ویتامین C: 65 میلی گرم

Rambutans & Lychees: تفاوت چیست؟

رامبوتان شباهت زیادی به لیچی دارد. با این حال، آنها تفاوت های ذاتی بر اساس ظاهر، طعم و تغذیه دارند.

ظاهر

از نظر ظاهری، این دو میوه شبیه هم به نظر می رسند. با این حال، اندازه آنها یکسان نیست. میوه رامبوتان به اندازه یک توپ گلف است. در مقابل، میوه لیچی نسبتاً کوچکتر است.

جدا از اندازه آنها به راحتی قابل تشخیص هستند. رامبوتان پوست بیرونی قرمز دارد. اما چیزی که آن را برجسته می کند شاخک های مو مانندی است که پوسته را احاطه کرده است. این شاخک ها سایه ای از سبز روشن تا نارنجی دارند. در همین حال، پوست بیرونی لیچی قرمز، خشن و نازک تر است.

طعم

رامبوتان طعم غنی‌تر و خامه‌ای دارد و شیرینی با ته رنگ ترش است. از طرف دیگر، گوشت سفید لیچی کاملاً یکسان نیست. در عوض، طعم تندتر و گلدارتری دارد.

تغذیه

رامبوتان و لیچی هر دو سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. همچنین، هر دو مشخصات غذایی مشابهی دارند. علاوه بر این، آنها حاوی کالری، فیبر و محتوای شکر تقریباً یکسانی هستند.

رامبوتان دارای مزایای سلامتی فراوانی است. یکی کاهش خطر ابتلا به دیابت است زیرا حاوی قند کمتری است. علاوه بر این، پژوهش ثابت می کند که افزایش مصرف این میوه ممکن است خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد. مزایای سلامتی اضافی شامل بهبود سلامت استخوان، تشکیل کمتر سنگ کلیه و بهبود سلامت قلب است.

بیشتر بخوانید
6 بهترین جایگزین تارتار

۶ مزیت برتر رامبوتان برای سلامتی

رامبوتان حاوی چندین ماده مفید است. این مواد به طور همزمان برای کمک به بدن شما کار می کنند. بنابراین، رامبوتان‌ها می‌توانند برای شما مفید باشند، چه خواص ضد باکتریایی و چه برای پیشگیری از بیماری.

۱. خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد

رامبوتان سرشار از ویتامین C است که یک آنتی اکسیدان بسیار مفید است. آنتی اکسیدان ها به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک می کنند. رادیکال های آزاد مواد زائد خطرناکی هستند که توسط بدن تولید می شوند و باعث آسیب سلولی می شوند. آنتی اکسیدان ها با کاهش خطر ابتلا به سرطان در بسیاری از افراد، آسیب سلولی را کاهش می دهند. مطالعات نشان می دهد که مواد شیمیایی موجود در رامبوتان می تواند به مهار رشد و گسترش سلول های سرطانی کمک کند.

۲. اثر آنتی اکسیدانی

میوه رامبوتان حاوی چندین ویتامین، مواد معدنی و اجزای گیاهی مفید است. همچنین سرشار از ویتامین C است که جذب آهن رژیم غذایی را بهبود می بخشد. علاوه بر این، این ویتامین به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و از سلول های بدن شما در برابر آسیب محافظت می کند. مصرف ۵ تا ۶ میوه رامبوتان می تواند ۵۰ درصد نیاز روزانه شما را تامین کند.

مطالعات ثابت کنید که ویتامین C استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد. در نتیجه رامبوتان از ما در برابر بیماری هایی مانند آرتریت و سرطان محافظت می کند.

۳. سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد

رامبوتان ها شامل فیبرهای محلول و نامحلول هستند. در نتیجه سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشند. علاوه بر این، فیبر رژیمی با جذب مایعات از روده، نرم شدن مواد زائد و آسان‌تر شدن دفع یبوست، باعث تسکین یبوست می‌شود.

مطالعات ثابت کنید که فیبر باکتری های “خوب” روده شما را تغذیه می کند. در نتیجه از التهاب و عفونت جلوگیری می کند. فیبر محلول میکروارگانیسم های سالم معده شما را تغذیه می کند و این باکتری های خوب اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه ایجاد می کنند. آنها همچنین به کاهش بیماری های گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر، بیماری کرون و کولیت اولسراتیو کمک می کنند.

۴. از سیستم ایمنی پشتیبانی می کند

مطالعات نشان می دهد که رامبوتان به بهبود ایمنی کمک می کند. به عنوان مثال، ویتامین C موجود در رامبوتان بر عملکرد سیستم ایمنی تأثیر مثبت می گذارد. بنابراین، مصرف روزانه رامبوتان می تواند به حفظ سلامت ایمنی کمک کند.

پژوهش نشان می دهد که میوه رامبوتان به مبارزه با عفونت ها کمک می کند. با مهار تکثیر ویروسی، این عصاره ها می توانند به سیستم ایمنی بدن شما در توانایی مبارزه با عوامل بیماری زا کمک کنند.

بیشتر بخوانید
میوه ای خوشمزه با نامی گمراه کننده.

علاوه بر این، مردم به طور سنتی از پوست رامبوتان برای درمان بیماری ها استفاده می کنند. همچنین از بدن شما در برابر عفونت های ویروسی و باکتریایی دفاع می کند.

۵. به کاهش وزن کمک می کند

رامبوتان به دلیل محتوای کم کالری خود به کاهش وزن در طولانی مدت کمک می کند. علاوه بر این، حاوی مقادیر معقول فیبر است. مطالعات نشان می دهد که مصرف فیبر می تواند به کاهش وزن کمک کند.

فیبر محلول در رامبوتان می تواند در آب حل شود و ماده ای ژل مانند در معده شما ایجاد کند. بنابراین هضم و جذب مواد مغذی را کند می کند. همچنین می تواند باعث کاهش اشتها و افزایش احساس سیری شود. علاوه بر این، رامبوتان حاوی مقدار زیادی آب است و شما را هیدراته نگه می دارد. علاوه بر این، ممکن است به شما در جلوگیری از پرخوری و کاهش وزن کمک کند. بنابراین، رامبوتان به شما کمک می‌کند برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید و هوس غذایی را کاهش دهید. در نتیجه، ممکن است در طول زمان به روند کاهش وزن کمک کند.

۶. به جذب آهن کمک می کند

کم خونی می تواند به دلیل سطح پایین آهن رخ دهد. علائم متعددی از کم خونی مانند ضعف، خستگی و رنگ پریدگی پوست وجود دارد. رامبوتان حاوی مقادیر مناسبی ویتامین C است. مطالعات نشان می دهد که ویتامین C می تواند جذب آهن را بهبود بخشد. آنها آهن را از غذا به شکلی قابل جذب تبدیل می کنند. در نهایت به پیشگیری از کم خونی کمک می کند.

راه های خوردن رامبوتان

رامبوتان کتی مبهم دارد که باز کردن آن سخت است. با این حال، پوست به راحتی باز می شود. خارهای نرم در قسمت بیرونی ملایم و بی ضرر هستند. این میوه به اندازه یک آلو است و دارای یک گودال درونی است. طعم شیرین و گوشت آبدار رامبوتان آن را به یک مکمل عالی برای سالاد میوه، اسموتی و دسر تبدیل کرده است.

در اینجا چند روش برای گنجاندن رامبوتان به رژیم غذایی شما آورده شده است:

  • با استفاده از میوه های رامبوتان اسموتی درست کنید.
  • سالاد میوه رامبوتان درست کنید.
  • به عنوان رویه بستنی بخورید.
  • شربت رامبوتان درست کنید.
  • رامبوتان های منجمد را می توان در کوکتل ها استفاده کرد.
  • با رامبوتان مربا درست کنید.

دستور العمل های سالم با استفاده از رامبوتان

اسموتی رامبوتان

هر آنچه که باید در مورد Rambutan بدانید- HealthifyMe

خدمات: ۱

زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقه

عناصر

  • رامبوتان: ۱-۲ عدد متوسط
  • پیاز: ۵ گرم
  • شیر: ۱ فنجان
  • بادام: ۲-۳ گرم خیس خورده

روش

  1. همه مواد را با هم مخلوط کنید.
  2. یخ را اضافه کنید و سرد سرو کنید.

خطرات بالقوه مصرف رامبوتان

۱. دیابت

رامبوتان بیرونی پشمالو دارد و درون آن پالپ شیرین/ترش دارد. این میوه شیرین پر از قند طبیعی است. علاوه بر این، رامبوتان های بیش از حد رسیده یا قرمز تیره حاوی قند بیشتری هستند. این باعث می شود که آنها غذایی با شاخص گلیسمی متوسط ​​یا متوسط ​​باشند.

بیشتر بخوانید
سویا : حقایق تغذیه و اثرات سلامتی

مطالعات نشان می دهد که غذاهای با GI بالا منجر به افزایش سطح گلوکز خون می شوند. رامبوتان دارای شاخص گلیسمی ۵۹ است. علاوه بر این، محتوای قند بالا آن را برای افراد دیابتی مضر می کند. اگر آن را بیش از حد مصرف کنید، رامبوتان ممکن است سطح قند خون را افزایش دهد. اما خوردن آنها در حد اعتدال ضرری ندارد. بنابراین، اگر دیابت دارید، دو عدد رامبوتان نیمه رسیده مصرف کنید و از رامبوتان بیش از حد رسیده خودداری کنید. افراد غیر دیابتی می توانند رامبوتان های رسیده را در حد اعتدال مصرف کنند.

۲. بارداری

رامبوتان ها شاخص گلیسمی متوسطی دارند. بنابراین زنان مبتلا به دیابت بارداری باید در مصرف آنها احتیاط کنند. ممکن است باعث افزایش سطح گلوکز خون شوند. علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که غذاهای با شاخص گلیسمی بالا باعث ناتوانی های مادرزادی می شوند. بنابراین، صحبت با متخصص مراقبت های بهداشتی قبل از خوردن آنها در دوران بارداری یا شیردهی ایمن تر است.

۳. آلرژی

آلرژی به رامبوتان خیلی رایج نیست. با این حال، مطالعه نشان می دهد که افراد مبتلا به آلرژی ممکن است علائم متعددی داشته باشند. به عنوان مثال، آلرژی رامبوتان علائمی از تورم در گلو، کهیر، خارش در چشم را نشان می دهد. بنابراین، ضروری است که با پزشک خود صحبت کنید.

۴. مشکلات گوارشی

مصرف بیش از حد رامبوتان ممکن است باعث یبوست شود. بنابراین، یک درمان آزمایش شده برای اسهال است. برای این منظور رامبوتان را در حد اعتدال مصرف کنید. مصرف بیش از حد فیبر ممکن است منجر به مشکلات روده شود. همچنین ممکن است باعث اختلالات معده شود. بنابراین مصرف آنها در مقادیر کنترل شده ضروری است.

خلاصه

رامبوتان یک میوه آسیای جنوبی با پوسته خزدار و پالپ صاف و با طعم کرم است. این میوه از خانواده لیچی و لانگان است، دارای مواد مغذی بالایی است و کالری کمی دارد. این میوه ممکن است به هضم، ایمنی و کاهش وزن کمک کند. اگرچه برخی از افراد پوست و دانه را مصرف می کنند، اما معمولاً غیرقابل خوردن هستند. جدا از خوردن طبیعی آن، می توانید از پالپ آن برای افزودن طعم شیرین به سالادها، کاری و دسرها استفاده کنید. رامبوتان میوه ای زیبا با چندین مزیت برای سلامتی است، اما به شرطی که آن را در حد اعتدال مصرف کنید. آلرژی ممکن است برای بدن و سلامت شما مضر باشد. با این حال، اگر آن را به طور مناسب در کنار یک رژیم غذایی متعادل مصرف کنید، رامبوتان برای شما عالی است!

سوالات متداول

س. روزی چند رامبوتان می توانم بخورم؟

الف- شما می توانید ۵-۶ رامبوتان در روز بخورید. آنها سرشار از ویتامین C و B3 هستند. با این حال، شما نباید در مصرف آنها زیاده روی کنید. اگرچه این میوه بسیار سالم است، اما محتوای قند بالایی دارد که ممکن است باعث آسیب شود.

بیشتر بخوانید
هندوانه : حقایق تغذیه و فواید سلامتی

س. آیا رامبوتان برای کلیه مفید است؟

الف) مصرف رامبوتان به دفع مواد زائد از کلیه ها کمک می کند. فسفر موجود در رامبوتان به کاهش بار کلیه ها کمک می کند. علاوه بر این، رامبوتان دارای مقادیر معقولی ویتامین C است که یک آنتی اکسیدان است. همچنین دارای خواص ضد التهابی است و ممکن است به کاهش تورم مثانه کمک کند.

س. آیا رامبوتان برای پوست خوب است؟

A. رامبوتان به احیای پوست کمک می کند. حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند منگنز و ویتامین C است. همچنین حاوی پلی فنل بالایی است که به تحریک تولید کلاژن کمک می کند. علاوه بر این، از پوست شما در برابر رادیکال های آزاد و آلاینده های محیطی محافظت می کنند.

س. آیا خوردن رامبوتان هر روز اشکالی ندارد؟

الف. رامبوتان سرشار از فیبر، ویتامین و مواد معدنی است. بنابراین می توانید هر روز آنها را بخورید. با این حال، رامبوتان در قندهای طبیعی فراوان است و ممکن است سطح قند خون را افزایش دهد. بنابراین مصرف تنها ۵-۶ عدد در روز بی خطر است.

س. آیا رامبوتان برای رشد مو مفید است؟

A. بله. رامبوتان حاوی مقادیر مناسبی فولات و ویتامین C است. ویتامین C ممکن است جذب آهن را بهبود بخشد و از کم خونی جلوگیری کند. کم خونی عامل اصلی ریزش مو است. علاوه بر این، ویتامین C به کلاژن سازی کمک می کند. بنابراین، کیفیت مو را بهبود می بخشد.

س. آیا رامبوتان کلسترول بالایی دارد؟

A. نه، رامبوتان حاوی مقادیر کمی چربی است. بنابراین، یک غذای سالم برای قلب است. بنابراین افراد مبتلا به مشکلات قلبی می توانند با خیال راحت آنها را مصرف کنند. با این حال، همیشه باید آن را در حد اعتدال مصرف کنید.

س. ارزش غذایی رامبوتان چیست؟

الف) در هر ۱۰۰ گرم، رامبوتان ۷۳.۱ کیلو کالری، ۰.۶ گرم پروتئین و ۰.۱ گرم چربی دارد. علاوه بر این، آنها حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی هستند.

س. آیا لیچی و رامبوتان یکی هستند؟

A. نه. Rambutan و lychee بسیار متفاوت هستند. تمایز اصلی رامبوتان و لیچی در پوست است. هر دو میوه دارای پوست صورتی مایل به قرمز خشن هستند. با این حال، رامبوتان دارای یک پوست خز نرم، نارنجی و سبز است که لیچی ندارد. از طرف دیگر، گوشت لیچی شبیه ترنجبین یا هندوانه روشن تر است.

س. شاخص گلیسمی رامبوتان چیست؟

الف) میوه رامبوتان دارای شاخص گلیسمی نسبتاً بالایی ۵۹ است. بنابراین مصرف زیاد آن برای افراد دیابتی مناسب نیست. علاوه بر این، ممکن است سطح گلوکز خون را افزایش دهند. با این حال، می توان آنها را در حد اعتدال مصرف کرد.

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه