رژیم مدیترانه‌ای

رژیم مدیترانه‌ای

رژیم مدیترانه ای را بهتراست مدل تغذیه ای یا الگوی مصرف غذا تا یک رژیم بنامیم.


‌این الگوی مصرف غذایی در کشورهای حاشیه دریای مدیترانه به چندین هزار سال پیش برمیگردد. ‌

بخلاف بسیاری رژیمها، بخوبی مورد مطالعه قرار گرفته است.

محققان اظهار داشتند که این افراد در مقایسه با آمریکایی ها سالم تر اند و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های مرتبط با شیوه زندگی را کمتر داشتند. ‌

مطالعات متعدد نشان داده است که رژیم مدیترانه می تواند باعث کاهش وزن شود و به جلوگیری از حملات قلبی، سکته مغزی، دیابت نوع ۲ و مرگ زودرس کمک کند. ‌

این رژیم برای بیماری های قلبی عروقی فشار خون کلسترول بالا بیماری آلزایمر آسم و آلرژی ها سندروم متابولیک کاهش وزن مفید است ‌
هرم رژیم مدیترانه ای (ورق بزنید) یکی از منابع اطلاعاتی برای الگوی غذایی است

قسمت پایینی این هرم فعالیت جسمانی روزانه ثبت شده

و چهار لایه از غذاهای مصرفی روزانه در بالای آن قرار گرفته است:

۱-میوهها، سبزیها، غلات کامل، روغن زیتون، مغزها، حبوبات و دانه ها که پایه هرم و رژیم غذایی است (مصرف روزانه)

۲-ماهی وغذاهای دریایی (حداقل دوبار درهفته)

۳-مرغ، تخم مرغ و لبنیات، (مصرف متعادل روزانه یا هفتگی) تخم مرغ بیش از ۴ بار در هفته مصرف نمی شود

۴-گوشت قرمز و شیرینی ها خیلی کم. گوشت قرمز نباید بیش از یک بار در ماه استفاده شود.

مصرف شراب در مقادیر متوسط حفظ می‌شود
‌‌‌ ‌
از آنجایی که شراب و روغن زیتون از گیاهان و درختان و توسط روشهای فیزیکی و نه شیمیایی تهیه می شدند مواد مغذی موجود در آنها نیز کاملاً حفظ می‌شد ‌

شراب حاوی پلی فنول ها است که آنتی اکسیدان های قوی هستند و فشار خون را ک%