رژیم گوشت خواری آیا سالم است و چه می خورید؟

چرا مردم به گوشتخواری روی می آورند

در Diet Doctor ما سبزیجات سطح زمین را در دستورالعمل ها و دستور العمل های کم کربوهیدرات و کتو توصیه می کنیم. این برای اکثر افراد بسیار مناسب است زیرا چنین سبزیجاتی کربوهیدرات بسیار کمی دارند و حاوی مقدار زیادی فیبر، مواد مغذی و مواد معدنی هستند. آنها همچنین می توانند پر کننده باشند.

به طور کلی می توان روزانه چند وعده کلم پیچ، کلم بروکلی، گل کلم، کلم بروکسل، کدو سبز و سایر سبزیجات را بدون بیش از ۲۰ گرم کربوهیدرات خالص مصرف کرد. علاوه بر این، خوردن مخلوطی از سبزیجات غیر نشاسته ای با محصولات حیوانی مانند گوشت و پنیر، تنوع غذایی خوبی را فراهم می کند که می تواند خوردن کم کربوهیدرات را برای طولانی مدت جالب تر و پایدارتر کند.

با این حال، همه در رژیم غذایی کتوژنیک کم کربوهیدرات که سرشار از سبزیجات است به موفقیت کامل دست نمی یابند. با توجه به نظرات جمع آوری شده از وب سایت های مختلف گوشتخواری، گروه های فیس بوک و انجمن های گفتگو، برخی از افراد ابتدا رژیم کتو را امتحان کردند اما از نتایج آن ناراضی بودند و باعث آزمایش گوشتخواران شد.

Carnivore guide scaled

دکتر پل می‌گوید: «به طور کلی، اکثر افرادی که رژیم گوشتخواری را انجام می‌دهند، مشکلات سلامتی دائمی دارند که رژیم کتو به طور کامل آنها را برطرف نکرده است، مانند کاهش وزن کافی، وضعیت سلامت روان، یک وضعیت خودایمنی، یا هوس کنترل نشده.» مابری، یک پزشک خانواده بدون کربوهیدرات در ایالات متحده که در Born to Eat Meat وبلاگ می نویسد و یک گروه فیس بوک به نام Zero Carb Doc را مدیریت می کند که اکنون بیش از ۸۵۰۰ عضو دارد.

دکتر مابری می گوید که او “یک معتاد کامل به قند” بود که در ابتدا رژیم کتو که شامل سبزیجات زیادی بود به خوبی انجام داد. او با استفاده از کتو ۵۰ پوند وزن کم کرد، اما وزنش به ۲۳۰ پوند رسید – که حدود ۵۰ پوند بالاتر از وزن ایده آل او بود. به علاوه، اگزمای دست، هوس و تمایل او به پرخوری ادامه یافت.

دکتر مابری می‌گوید: «حتی کوچک‌ترین مقدار کربوهیدرات‌ها نیز می‌تواند باعث هوس و پرخوری من شود.

در سال ۲۰۱۵ او با خوردن تقریباً ۸۰ درصد چربی و ۲۰ درصد پروتئین، رژیم غذایی گوشتخواران را آغاز کرد. وزنش کاهش یافت، جوش های دستش برطرف شد و هوس هایش متوقف شد. او اکنون وزن ۱۸۰ پوندی را بدون هیچ مشکلی حفظ کرده است.

فکر نمی‌کنم همه نیازی به رژیم غذایی بدون کربوهیدرات داشته باشند. اما اگر شما مانند من هستید، کسی که از نظر متابولیکی به دلیل یک عمر اعتیاد به قند آسیب جدی دیده است، فکر می‌کنم می‌تواند به شما کمک کند.

جین جردن استرالیایی، پرستار سابق، رژیم کتو را به مدت هفت سال انجام داد و نتایج خوبی داشت. او وزن کم کرد، قند خون و فشار خون خود را نرمال کرد و میگرن و IBS را از بین برد.

در بهار ۲۰۱۸، زمانی که جردن با گلوکوم در مراحل اولیه تشخیص داده شد، وضعیتی که در خانواده او وجود دارد، او پست هایی پیدا کرد که کربوهیدرات صفر ممکن است به بینایی او کمک کند. تحقیقات اخیر نشان داده است که ویتامین B3، معروف به نیکوتین آمید، ممکن است به طور بالقوه یک عامل پیشگیری یا درمان موثر برای گلوکوم باشد. غذاهای حاوی نیکوتین آمید شامل گوشت، مرغ و غذاهای دریایی است.

«چرا امتحانش نکنی؟ جردن گفت من چیزی برای از دست دادن نداشتم.

پس از هفت ماه رژیم غذایی گوشتخواران، آزمایش مجدد چشمان او توسط اپتومتریست او در اکتبر ۲۰۱۸ هیچ شواهدی از بیماری پیدا نکرد. او می گوید: «من متقاعد شده ام که این رژیم بدون کربوهیدرات بود که آن را معکوس کرد.

در حال حاضر هیچ آزمایش تحقیقاتی برای بررسی رژیم غذایی گوشتخواران برای گلوکوم وجود ندارد. اما داستان های بهبود سلامت را می توان حتی در سال ۱۷۹۹ پیدا کرد، جایی که یک گزارش موردی منتشر شد که رژیم غذایی فقط گوشتی را توصیف می کرد که همراه با سایر درمان ها برای “درمان دائمی” یک مورد دیابت نوع ۲ استفاده می شد (اگرچه این مورد بیشتر است. احتمالاً به‌طور دقیق به‌عنوان «فراموشی» یا «مدیریت» توصیف می‌شود).

سلب مسئولیت: . داستان هایی از این دست حکایت هستند و با شواهد تحقیقاتی خوب برابری نمی کنند. ما تمایل داریم بیشتر در مورد داستان های مثبت افرادی که از رژیم های گوشتخوار استفاده می کنند بشنویم. هیچ تحقیقی در مورد اینکه چه تعداد به بهبود سلامتی دست یافته‌اند و چه تعداد علائم منفی را تجربه کرده‌اند یا هیچ بهبودی نداشته‌اند، وجود ندارد.

با این حال، واضح است که موفقیت برای همه افراد رژیم تضمین شده نیست. سایر افراد در گروه‌های فیس‌بوک و انجمن‌های گفتگو از افزایش وزن، نفخ، ناراحتی گوارشی، افزایش بوی بدن، افزایش آکنه، افزایش تارتار روی دندان‌ها و سایر نتایج ناخواسته یا ضعیف پس از اتخاذ یک رژیم غذایی بدون کربوهیدرات شکایت کرده‌اند.

جو روگان، مجری محبوب پادکست، علناً در مورد “اسهال انفجاری” خود اظهار نظر کرد، اما خاطرنشان کرد که این موضوع پس از چند هفته خود به خود حل شد. نظرسنجی های غیر همتا بررسی شده از دکتر شاون بیکر و امبر اوهرن عوارض جانبی نادر و عمدتاً یافته های مفید را گزارش می دهند.


کارشناسان می گویند: برخی طرفدار، برخی مخالف- برخی نگران هستند

در میان متخصصان کم کربوهیدرات، رژیم گوشتخواران بحث برانگیز است.

دکتر روندا پاتریک، عصب شناس کم کربوهیدرات ، در مورد پتانسیل تغییرات منفی میکروبیوم روده و خطر کمبود ریزمغذی ها نگران است. “چه چیزی کسی را جذب می کند که چنین رژیم غذایی محدود کننده ای را بدون هیچ گونه مطالعه منتشر شده یا شواهد طولانی مدت امتحان کند؟ چرا این کار را می کنی؟» او در یک پادکست اکتبر ۲۰۱۸ با جو روگان گفت . او گفت که شایع ترین دلیل به نظر می رسد تلاش برای تأثیرگذاری بر شرایط خودایمنی مداوم باشد.

روانپزشک دکتر جورجیا اده از آزمایش رژیم غذایی پشتیبانی می کند. در وبلاگ محبوب خود Diagnosis Diet و در این ویدیوی دکتر رژیم غذایی، او به بررسی اینکه آیا سبزیجات واقعاً برای سلامتی ضروری هستند یا خیر، می پردازد. در حالی که داده‌های فراوانی وجود دارد که فواید خوردن سبزیجات را برای سلامتی گزارش می‌دهد، این سوال باقی می‌ماند که آیا کسی می‌تواند سلامت خود را در درازمدت حفظ کند و در عین حال کاملاً از سبزیجات اجتناب کند. او به شرکت کنندگان در کنفرانس ۲۰۱۸ کم کربوهیدرات سن دیگو گفت که در حال حاضر خودش رژیم غذایی گوشتخواران را امتحان می کند و تا کنون نتایج مثبتی مانند بهبود خواب، خلق و خوی ثابت و رفع میگرن و گرفتگی عضلات پا در شب را تجربه کرده است.

دکتر تد نایمان می‌گوید که او اکنون بیماران زیادی داشته است که آزمایش‌های ۳۰، ۶۰ و ۹۰ روزه رژیم گوشتخواران را انجام داده‌اند، با نتایج کلی خوب و آزمایشگاه‌های معمولی. با این حال، او دریافته است که رژیم غذایی طولانی مدت ممکن است نگران کننده تر باشد. من اکنون تعداد کمی از بیماران را دارم که بیش از شش ماه این کار را انجام می‌دهند و خستگی مبهم را گزارش کرده‌اند. آزمایشات آزمایشگاهی در این افراد معمولاً طبیعی است به جز سطوح بسیار پایین فولات، زیر محدوده طبیعی. (فولات یا ویتامین B9 یک ویتامین ضروری است که به مقدار زیاد در سبزیجات سبز رنگ، زرده تخم مرغ، گوشت اندام، آووکادو و حبوبات یافت می شود. در اینجا فهرستی از منابع فولات مواد غذایی آورده شده است .)

دکتر استیو فینی نگران کمبودهای احتمالی سدیم، منیزیم و پتاسیم در افرادی است که از رژیم غذایی گوشتخواران پیروی می کنند.

دکتر جیسون فانگ می گوید: «شواهد تحقیقاتی کمی در مورد آن وجود دارد. اما اگر مردم در این زمینه خوب عمل کنند، من مشکلی با آن ندارم. و اگر ریزمغذی‌ها مشکل هستند، همیشه می‌توانید یک ویتامین روزانه مصرف کنید.

سایر کارشناسان کم کربوهیدرات که برای نظر آنها برای این داستان به آنها مراجعه شد، تصمیم گرفتند که بگذرند: «هیچ مطالعه طولانی مدتی وجود ندارد. ترجیح می‌دهم نظر ندهم،» یک پاسخ رایج بود.

اکثر متخصصان تغذیه رایج، که معمولاً از خوردن کتوژنیک کم کربوهیدرات حمایت نمی کنند، نگران هستند. آنها رژیم گوشتخواران را افراطی ، دیوانه کننده و ایده بد می نامند . 


توصیفات، وبلاگ ها و مدافعان شکوفا می شوند

علیرغم اختلاف نظرها، برخی از افراد برجسته به اشتراک می گذارند که چگونه رژیم غذایی گوشتخواران به حل مشکلات حل نشدنی آنها، به ویژه بیماری های روانی و شرایط جدی خود ایمنی کمک کرده است.

یکی از برجسته‌ترین و دراماتیک‌ترین داستان‌ها مربوط به میخائیلا پترسون کانادایی است که به آرتریت روماتوئید نوجوانان مبتلا بود که به قدری شدید بود که قبل از ۱۷ سالگی سه تعویض مفصل (یک مفصل ران و دو مچ پا) انجام داد. او همچنین دچار خستگی مفرط، اضطراب و افسردگی. در سال ۲۰۱۵ او شروع به حذف غذاها کرد تا ببیند آیا یک غذای خاص به مشکلات خود ایمنی او کمک می کند یا خیر. او در نهایت فقط گوشت گاو، نمک و آب خورد – و همه علائم او ناپدید شدند.

پدر پیترسون روانشناس جنجالی جردن پیترسون، دکترای دانشگاه تورنتو، نویسنده پرفروش ۱۲ قانون زندگی است. پترسون شاهد بهبودهای دخترش بود، همان رژیم غذایی را اتخاذ کرد و گفته است که باعث رفع افسردگی طولانی مدت او شده است. هر دو داستان میخائیلا و جردن در برنامه دکتر رژیم غذایی نمایش داده شده است.

دیگر حامیان برجسته عبارتند از جراح ارتوپد دکتر شاون بیکر ، کلی هوگان که در My Zero Carb Life وبلاگ می نویسد ، و Esmée La Fleur که وب سایت ZeroCarbZen را اداره می کند ، جایی که با گوشتخواران دیگر در مورد تأثیر رژیم غذایی بر سلامت آنها مصاحبه می کند.

Meat Rx ، وب‌سایت دکتر بیکر، صدها گواهی از تحولات سلامت شخصی را جمع‌آوری می‌کند.  Just Meat که توسط کارآفرین بیت کوین مایکل گلدشتاین مدیریت می شود، دارای مجموعه بزرگی از مقالات، اسناد تاریخی، مطالعات باستان شناسی و سایر پیوندهای گوشتخواری است.

در ZeroCarbZen همه آرشیوهای اوسلی استنلی فقید، با نام مستعار “خرس” ، مهندس صدا پیشین (و تامین کننده LSD) Grateful Dead گنجانده شده است. استنلی حدود ۵۰ سال گوشتخوار بود، و در حالی که گروه راک با خوشحالی داروهای او را مصرف می کردند، توصیه های غذایی او را قبول نمی کردند. داستان او خواندنی جذاب است.

برخی از علمی‌ترین و ظریف‌ترین نوشته‌ها در مورد رژیم غذایی گوشتخواران توسط امبر اوهرن انجام می‌شود که یک وبلاگ و وب‌سایت محبوب Mostly Fat دارد . اوهرن، ریاضیدان محاسباتی، بیش از یک دهه است که یک گوشتخوار بوده و می گوید که تا آخر عمر روی آن خواهد ماند، زیرا این تنها راهی است که او پیدا کرده است که اختلال دوقطبی او را کنترل می کند. او در بسیاری از کنفرانس‌های کم کربوهیدرات صحبت می‌کند، و حتی در سال ۲۰۱۹ میزبان کنفرانس گوشت‌خواران خود بود. پادکست کامل او در بخش اعضای Diet Doctor در دسترس است.

O’Hearn می گوید: “من از خوردن رژیم گوشتخوار بدون هیچ دلیلی حمایت نمی کنم.” “اگر می توانید رژیم غذایی کم کربوهیدرات متنوع تری با نتایج خوب داشته باشید، چرا این کار را نمی کنید؟” اما او همچنین دیدگاه مسلط و بدون چالش را رد می‌کند که انسان‌ها صرفاً برای سلامتی باید سبزیجات بخورند و اینکه گوشت‌خواری خالص از نظر فیزیولوژیکی غیرممکن است.

تحقیقات موجود در مورد رژیم غذایی گوشتخواران

اگرچه تحقیقات در مورد رژیم‌های غذایی بدون گیاه کمیاب است و هیچ کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل‌شده وجود ندارد، برخی از انتشارات در این زمینه وجود دارد. به عنوان مثال، امبر اوهرن مقاله ای منتشر کرد که در آن اظهار داشت که رژیم غذایی می تواند تمام نیازهای ریزمغذی ها از جمله ویتامین C را برآورده کند.

یک سری موارد منتشر شده در دسامبر ۲۰۲۰ گزارش داد که پنج نفر از شش نفر که رژیم گوشتخواری را شروع کرده بودند، رشد بیش از حد باکتریایی روده کوچک (SIBO) خود را برطرف کردند.

مقاله ای در مورد اثرات رژیم کتوژنیک پارینه سنگی (PKD) بر سطوح سرمی منیزیم، سطوح طبیعی را در همه افراد به جز یک نفر نشان داد و گزارش هایی از رفع گرفتگی پا در PKD (که می تواند با کمبود منیزیم ایجاد شود) را نشان داد.

در نهایت، محققان دانشگاه هاروارد، دکتر بلیندا لنرز و دکتر دیوید لودویگ، مطالعه ای را از بیش از ۲۰۰۰ نفر منتشر کردند که تجربه خود را با رژیم غذایی گوشتخوار گزارش کردند. نتایج کاملاً مثبت بود با ۹۳٪ بهبود یا رفع چاقی یا اضافه وزن، ۹۳٪ برای فشار خون بالا، ۹۸٪ برای دیابت یا مقاومت به انسولین، ۹۷٪ برای علائم گوارشی، و ۹۶٪ برای علائم روانپزشکی. اگرچه کیفیت داده ها بسیار پایین است، با توجه به خطر بالای سوگیری انتخاب با این پیامدهای گزارش شده، این مطالعه اولین گام مهم به سمت تحقیقات بزرگتر و دقیق تر از یک رژیم غذایی بدون گیاه است.

بردار مفهوم تکامل انسان

بیشتر بخوانید
رژیم های غذایی با پروتئین بالا: همه آنچه که باید بدانید

رشته های شواهد از گذشته باستانی ما

بنابراین، آیا برای سلامتی لازم است که گیاهان زیادی بخوریم؟ چه شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه اجداد انسان ما با رژیم غذایی عمدتاً گوشتی زنده مانده اند و شاید حتی رشد کرده اند؟

بسیاری از افراد ذکر شده در بالا از منابع مشترک باستان شناسی، مردم شناسی و فیزیولوژیکی استفاده می کنند و استدلال می کنند که انسان به صورت گوشتخوار تکامل یافته است و گوشت های چرب و گوشت اندام ها رژیم غذایی مطلوب انسان است. آنها می گویند، به عنوان شکارچی-گردآورنده، مردم ممکن است در زمانی که گوشت کمیاب بود گیاهان، غده ها، آجیل و دانه ها را می خوردند – و میوه ها و توت های تابستانی را برای چاق شدن در زمستان مصرف می کردند – اما چنین غذاهایی برای حفظ سلامتی ضروری نبودند. گوشت بود.

در اینجا برخی از نکات کلیدی است که معمولاً برای استدلال استفاده می‌شود که هومو ساپینس برای خوردن رژیم غذایی عمدتاً گوشت و چربی تکامل یافته است.

  • تکامل اندازه مغز انسان: در طول دوره تکامل انسان، اندازه مغز هومینین به طور چشمگیری افزایش یافته است. برخی فرض می کنند که اندازه مغز هر بار که یک منبع غذایی حیوانی با مواد مغذی تر و پر انرژی مصرف می شد، به ویژه چربی حیوانی، بزرگ می شد. به طور خلاصه، برخی اعلام می کنند که گوشت و چربی حیوانی مغز ما را به ما داده و ما را انسان ساخته است .
  • معده بسیار اسیدی: معده انسان نسبت به سایر پستانداران اسیدی تر است. علفخواران و همه چیزخواران اغلب معده اسیدی کمتری دارند، در حالی که داخل معده انسان بسیار اسیدی است، به طوری که نسبت به سایر گوشتخواران یا همه چیزخواران به تغذیه کننده های مردار (رونده گوشت) نزدیک تر است. این درجه از اسیدیته ممکن است به این معنی باشد که تغذیه مردار نقش حیاتی در رشد انسان داشته است.
  • تکامل اندازه روده انسان: همانطور که مغز ما در حال رشد بود، طول دستگاه گوارش ما در حال کوچک شدن بود. علفخوارانی مانند گاو، خرگوش و اسب دارای دستگاه گوارشی طولانی و پیچیده برای تجزیه سلولز گیاهی هستند، در حالی که گوشتخوارانی مانند شیر، گرگ و سگ دستگاه گوارش کوتاه و ساده ای دارند. در جانورانی مانند انسان، دستگاه گوارش اندکی طولانی تر از گوشتخواران است اما بسیار کوتاه تر و پیچیده تر از دستگاه علفخواران است.
  • بقایای انسان و حیوان باستانی: مطالعات انسان شناسی شواهدی از گوشت خواری در میان اجداد دور ما به بیش از ۲ میلیون سال قبل پیدا کرده است. ذخیره استخوان‌های انسان و حیوان در غارها و مکان‌های دفن باستانی سرنخ‌های مهمی به دست می‌دهد. آثار بریده شده و شکسته شدن استخوان های حیوانات باستانی شواهد احتمالی از قصابی و استخراج مغز استخوان را نشان می دهد.تجزیه و تحلیل نسبت نیتروژن و کربن موجود در استخوان‌های انسان باستان و نئاندرتال می‌تواند اطلاعات بالقوه‌ای در مورد منبع پروتئین رژیم غذایی آنها ارائه دهد. مطالعات نشان داده‌اند که نئاندرتال‌ها احتمالاً رژیم غذایی تقریباً انحصاری از پستانداران بزرگ چرب مانند ماموت پشمالو داشتند. با این حال، از آنجایی که این حیوانات شکار بزرگ، مانند فیل‌ها، کمیاب‌تر شدند، انسان‌های مدرن اولیه ممکن است به دلیل توانایی‌شان در خوردن از منابع متنوع‌تر مانند ماهی‌های آب شیرین و پستانداران کوچک‌تر – در حالی که هنوز عمدتاً گوشت‌خوار هستند، زنده مانده‌اند.
  • هنر غار: استخوان‌های یافت شده در غارها یک سرنخ است، اما انسان‌های مدرن اولیه چه چیزی را در غارهای باستانی مانند غار آلتامیرا اسپانیا و غار شووه فرانسه ترسیم کردند ؟ بوته های توت و سبزی های برگ دار؟ آجیل و غده؟ جواب منفی. حیوانات! تعداد زیادی از حیوانات: گاومیش کوهان دار امریکایی، اسب، گوزن، اوروک، گراز وحشی و حتی (در برخی از سیستم های غار) کرگدن، ماموت و شیر . اعتقاد بر این است که این نقاشی‌ها، که اغلب بیش از ۳۰۰۰۰ سال قدمت دارند، آیین‌های شمنیستی نمادینی بودند که برای افزایش موفقیت شکار، اصلی‌ترین و مهم‌ترین منبع غذایی قبیله ایجاد شدند.
  • انقلاب کشاورزی کاهش سلامتی را به همراه دارد: جارد دایموند، نویسنده و دانشگاهی پرفروش، مقاله معروفی را در سال ۱۹۸۷ نوشت، بدترین اشتباه در تاریخ نژاد بشر ، که در آن چندین سری شواهد جمع آوری کرد تا به این نتیجه برسد که اختراع کشاورزی «این بوده است. فاجعه ای که ما هرگز از آن خلاص نشدیم.»
  • مطالعه فقط گوشت: به اوایل قرن بیستم بروید، زمانی که کاشف قطب شمال ویلجالمور استفانسون (۱۸۷۹-۱۹۶۲) سه سفر اکتشافی در قطب شمال کانادا انجام داد و با اینویت ها زندگی می کرد. حداقل هفت سال فقط با گوشت زندگی کرد. دیگران باور نداشتند که چنین رژیم غذایی می تواند سالم باشد، بنابراین در سال ۱۹۲۸ او و یکی از هم تیمی های اکسپدیشن در یکی از بخش های بیمارستان Bellevue نیویورک بستری شدند تا به مدت یک سال با یک رژیم غذایی فقط گوشتی (با گوشت اندام فراوان) تغذیه شوند. به طور فشرده در هر زاویه بالینی مورد مطالعه قرار گیرد.در ابتدا گوشتی که سرو می‌شد خیلی کم چرب بود و استفانسون را بیمار می‌کرد، اما به محض اینکه چربی آن بالا رفت، این جفت رشد کرد. مقاله دوم در سال ۱۹۳۰، بر اساس آن مطالعه یک ساله، نشان داد که هیچ کمبود ویتامین، عملکرد طبیعی روده، بهبود سلامت دندان ها وجود ندارد و “آزمودنی ها از نظر ذهنی هوشیار بودند، از نظر بدنی فعال بودند و هیچ تغییر فیزیکی خاصی در هیچ سیستمی از بدن نشان ندادند.” در اواخر دهه ۱۹۵۰، چند سال قبل از مرگش، استفانسون در تلویزیون درباره تجربیاتش مصاحبه کرد، که تماشای آن جذاب است.
  • دندان های اینوئیت ها: در سال ۱۹۲۹، تقریباً همزمان با مطالعه استفانسون، یک دندانپزشک هاروارد دندان های اینویت ها را مورد مطالعه قرار داد. او نتیجه گرفت که “خوردن یک رژیم غذایی کاملاً گوشتی راه ایده آلی برای حفظ سلامت دهان انسان است.”
  • نقش اساسی ویتامین B3: ویتامین B3 که به طور طبیعی در گوشت، ماهی، تخم مرغ، پنیر و شیر یافت می شود – و همچنین برخی از غذاهای گیاهی – ویتامین B3 یک ماده مغذی ضروری برای عملکرد تمام سلول ها و سیستم عصبی ما است. که نیکوتین آمید یا اسید نیکوتینیک نیز نامیده می شود، وجود آن در رژیم غذایی انسان، برخی از نظریه ها، نقش کلیدی در تکامل انسان، به ویژه در رشد مغز و سیستم عصبی مرکزی داشته است.کمبود ویتامین B3 که قرن ها با نام پلاگرا نامیده می شد، یک وضعیت وحشتناک بود که با چهار Ds شناخته می شد – درماتیت (زخم های پوسته پوسته پوست)، اسهال، زوال عقل و مرگ. در سال ۱۹۱۵، جوزف گلدبرگر، اپیدمیولوژیست ایالات متحده  دریافت که این بیماری ناشی از رژیم غذایی “فقیر از نظر پروتئین حیوانی” است.

در حالی که هیچ یک از این عوامل ثابت نمی کند که در عصر مدرن ما بهتر است خودمان را به رژیم غذایی گوشتخوار محدود کنیم، آنها استدلال های کلیدی هستند که توسط طرفداران رژیم غذایی گوشتخواران استفاده می شود مبنی بر اینکه انسان تکامل یافته است تا به شدت به غذاهای حیوانی وابسته باشد.


Paleomedicina در مجارستان: درمان شرایط وخیم با رژیم غذایی بدون کربوهیدرات

در حالی که تعداد فزاینده‌ای از پزشکان رژیم کتوژنیک کم کربوهیدرات را برای درمان انواع بیماری‌ها توصیه می‌کنند، در حال حاضر تنها از یک کلینیک پزشکی آگاه هستیم که از رژیم غذایی بدون کربوهیدرات و تمام منابع حیوانی به عنوان درمانی برای درمان گسترده استفاده می‌کند. انواع شرایط جدی این کلینیک مرکز بین‌المللی مداخلات تغذیه‌ای پزشکی (ICMNI) است که با نام عمومی Paleomedicina در Zalaszentgrót مجارستان نیز شناخته می‌شود.

این تیم به سرپرستی دکتر Zsófia Clemens، عصب شناس محقق و دکتر Csaba Tóth، از پروتکل درمانی رژیم غذایی پالئوکتوژنیک خود برای درمان طیف گسترده ای از شرایط خودایمنی، دیابت نوع ۱ و ۲، شرایط سلامت روان و حتی سرطان استفاده می کند.

پروتکل آن‌ها که در سال‌های ۲۰۱۰-۲۰۱۱ توسعه یافته‌اند، از آنچه که کلینیک معتقد است انسان‌های مدرن اولیه برای خوردن تکامل یافته‌اند، پیروی می‌کند. این رژیم دارای نسبت دو قسمت چربی حیوانی به یک قسمت پروتئین حیوانی است. منابع پروتئین قابل قبول گوشت قرمز چرب و گوشت اندام، ترجیحاً از حیوانات پرورش یافته در مراتع است. هیچ نیترات، نیتریت یا افزودنی به گوشت مجاز نیست. مقدار بسیار کمی از سبزیجات – عمدتا سبزی های برگدار – تا زمانی که افراد را از کتوز خارج نکنند مجاز است، اما لازم نیست.

در رژیم غذایی، ابتدا تخم مرغ ها حذف می شوند، اما پس از حدود شش هفته دوباره وارد می شوند تا ببینند که آیا آنها علائم منفی ایجاد می کنند یا خیر (برای برخی از آنها چنین است). رژیم غذایی هیچ گونه محصولات لبنی، میوه، شکر، غلات، سبزیجات نشاسته ای یا کربوهیدرات های فرآوری شده را مجاز نمی داند.

به گفته دکتر توث، از سال ۲۰۱۳، این کلینیک از رژیم غذایی پالئوکتوژنیک خود برای درمان بیش از ۱۰۰۰۰ بیمار استفاده کرده است. آنها مطالعات موردی را در مورد معکوس شدن بیماری کرون، توقف پیشرفت دیابت نوع ۱، معکوس کردن یک وضعیت پیش سرطانی، و توقف رشد سرطان بدخیم کام نرم، راست روده و مغز منتشر کرده اند. کارهای پیشگامانه اما بحث برانگیز آنها در تعدادی از پادکست ها ، مقالات و ارائه ها به نمایش درآمده است . یافته های آنها هنوز توسط سایر محققان بازتولید نشده و یا در آزمایشات تجربی مورد مطالعه قرار نگرفته است.

دکتر توث در مصاحبه ای با Diet Doctor توضیح داد که چگونه سال ها به دنبال راهی برای درمان مشکلات سلامتی خود بود: دیابت نوع ۲، فشار خون بالا، اگزما شدید و بیماری شدید کرون. او ابتدا رژیم پالئو را پیدا کرد که به شرایط او کمک کرد اما آنها را درمان نکرد.

تنها زمانی که او رژیم سرخپوشان را با رژیم کتوژنیک ترکیب کرد، مشکلات سلامتی او برطرف شد. ما متقاعد شده‌ایم که این روش سالم غذا خوردن است.»


نقش نفوذپذیری روده

دکتر توث و کلمنز می گویند که تجربه آنها نشان می دهد که مکانیسم کلیدی رژیم ممکن است تأثیر مثبت آن بر عملکرد روده، بهبود و معکوس کردن نفوذپذیری روده باشد، که گاهی اوقات «روده نشتی» نیز نامیده می شود.

در حالی که در گذشته، طب رایج تا حد زیادی نظریه مرتبط بودن بیماری ها با روده نشتی را به عنوان یک شبه علم رد می کرد، تحقیقات اخیر تأیید می کند که شکسته شدن سد روده ممکن است رخ دهد. داده های تعدادی از موسسات دانشگاهی نشان می دهد که افزایش نفوذپذیری روده ویژگی مشترک تعدادی از بیماری های خودایمنی و مزمن است.

روده “سالم” مواد مغذی و انرژی را برای استفاده بدن جذب می کند و احتمال بیشتری دارد که میکروب ها، آنتی ژن ها و سایر عوامل بالقوه ایجاد کننده بیماری را از خود دور کند. این تئوری این است که افزایش نفوذپذیری به مواد ناخواسته اجازه می دهد تا از سد روده عبور کنند و باعث التهاب و پاسخ ایمنی ناکارآمد شوند. دکتر توث گفت: «اگر شما نفوذپذیری روده بالایی دارید، احتمال اینکه همه غشاهای بیولوژیکی مانند سد خونی-مغزی دچار اختلال شوند، زیاد است.

همه بیماران Paleomedicina تحت آزمایشی به نام PEG400 قرار می گیرند تا سطح نفوذپذیری روده آنها قبل و بعد از شروع رژیم اندازه گیری شود. دکتر توث در Paleomedicina گفت که آنها با تکرار آزمایش نشان داده‌اند که رژیم غذایی پالئوکتوژنیک آنها می‌تواند نفوذپذیری دیواره روده را در عرض چند ماه به حالت عادی بازگرداند.


سرطان روده بزرگ چطور؟

آیا برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ نیازی به خوردن سبزیجات و فیبر نداریم؟ موسسات بهداشتی پیشرو مانند سازمان جهانی بهداشت و صندوق جهانی تحقیقات سرطان اعلام می کنند که گوشت قرمز باعث سرطان روده بزرگ می شود و دائماً از ما می خواهند که کمتر از آن بخوریم. آیا رژیم غذایی فقط گوشتی خطر ابتلا به سرطان را افزایش نمی دهد؟

Diet Doctor یک راهنمای عمیق در مورد گوشت قرمز و یک راهنمای دیگر در مورد رژیم غذایی و سرطان دارد که شواهد ضعیف در مورد گوشت قرمز و سرطان را مورد بحث قرار می دهد و همچنین بررسی می کند که آیا سبزیجات محافظت کننده هستند یا خیر. ما شما را به این راهنماها راهنمایی می کنیم تا ارزیابی دقیق تری از گوشت و خطر سرطان داشته باشید.


N=1: آزمایشی یک ماهه من

وقتی دکتر آندریاس انفلد از من خواست تحقیق کنم و این راهنما را برای خوردن گوشتخواران بنویسم، مشخص شد که باید خودم این رژیم را امتحان کنم.

خیلی مطمئن نبودم که بخواهم. من عاشق سبزیجات و سالاد هستم. من یک باغ سبزی بزرگ دارم. مراقبت از آن و خوردن فضل آن مایه شادی است. بعلاوه، از زمان اتخاذ رژیم کتوژنیک در سال ۲۰۱۵ هیچ شکایت برجسته ای از سلامتی نداشته ام. اکنون از وزنم راضی هستم. من هیچ بیماری خودایمنی یا نگرانی از سلامت روان ندارم. من در کنترل هوس کربوهیدرات مشکلی ندارم.

به طور خلاصه، بر خلاف بسیاری از کسانی که رژیم گوشتخواری را امتحان می کنند، من انگیزه زیادی نداشتم – به جز این راهنما – برای امتحان این روش غذا خوردن.

علاوه بر این، من تمایلی نداشتم به خانواده و دوستانم بگویم که فقط گوشت می‌خورم. احساس افراطی می کرد. به مهمانی های شام، قرار ناهار با دوست دختر، و دیگر اشکال معاشرت نمی خورد. نمی‌خواستم درباره مضرات گوشت سخنرانی کنم یا از دوستانم بخواهم فکر کنند که دچار اختلال خوردن شده‌ام.

بنابراین، من وارد یک محاکمه آرام شدم و به کسی نگفتم که دارم آن را انجام می دهم. در ابتدا فکر کردم که فقط یک هفته کار خواهم کرد، اما یاد گرفتم که برای نشان دادن چیزی خیلی کوتاه است.

O’Hearn توصیه می کند: “در مقایسه با رژیم غذایی صرفاً کتوژنیک، حدود ۳۰ روز طول می کشد تا تفاوت های قابل ملاحظه ای را در این رژیم مشاهده کنید و اغلب بیشتر طول می کشد.”

روده آرام تر، چربی کمتر بدن، گرگرفتگی بیشتر

اول، نحوه خوردن من این است:
  • من یا تخم مرغ و بیکن برای صبحانه خوردم یا صبحانه را کاملا حذف کردم. من هر روز صبح یک فنجان قهوه با خامه پر چرب می خوردم.
  • برای ناهار اغلب گوشت چرخ کرده را با کره و نمک می‌پزم و روی آن کمی پنیر چدار رنده شده می‌پاشیم. اگر صبحانه نخورده بودم، ممکن بود به جای ناهار دو تخم مرغ یا یک املت با پنیر چدار بخورم. آب گازدار نوشیدنی من در تمام طول روز بود.
  • برای شام، معمولاً یک تکه گوشت – استیک، چشم دنده، گوشت خوک، سوسیس، گوشت بره، جگر – با کمی کلم پیچ تازه یا کاهو از باغ من (مثلاً در پروتکل Paleomedicina مجاز است). سبزی کافی نبود که بتوان آن را سالاد نامید – و سس نداشت – اما فقط کمی رنگ بود، بنابراین بشقاب من آنقدرها هم خالی به نظر نمی رسید. راستش برایم سخت بود که بشقابی را ببینم که فقط گوشت روی آن باشد. دیدن سبزه و جویدن چند شاخه کلم پیچ یا جعفری همراه با گوشت احساس طراوت می کند. اسمش را گذاشتم پاک کننده کام.
  • در ساعات دیگر روز میان وعده نخوردم. از قبل سازگاری با کتو به این امر کمک کرد. فکر نمی‌کنم اگر به مدت سه سال رژیم کم کربوهیدرات و کتو نداشتم، می‌توانستم به این شکل غذا بخورم.
نتایج:
  • دستگاه گوارش: چهار روز اول ناراحتی گوارشی قابل توجهی داشتم – عمدتاً اسهال در نیمه شب. خوب نیست اما سپس روده من آرام شد و تا ۳۰ روز آینده به طرز چشمگیری آرام بود.
  • وزن: در عرض دو هفته ۵ پوند از دست دادم و آن را به مدت ۳۰ روز حفظ کردم. در سه سال خوردن کتوژنیک وزن من بسیار ثابت شده بود. فکر می‌کردم تا جایی که می‌توانم به‌عنوان یک زن ۶۰ ساله پایین‌تر بروم. آن نبود. با این حال، در عرض یک ماه پس از توقف خوردن گوشتخوار، ۴ پوند دوباره اضافه کردم.
  • چربی بدن: درصد چربی بدن من که در رژیم کتو از ۳۶ درصد به ۲۹ درصد کاهش یافته بود، حتی به ۲۶.۵ درصد کاهش یافت. برنامه تمرینی من ثابت ماند.
  • گلوکز خون ناشتا: گلوکز خون ناشتا من ۸۵-۸۶ میلی گرم در دسی لیتر (۴.۷ یا ۴.۸ میلی مول در لیتر) هر روز صبح بود – بهینه.
  • کتون ها: سطح کتون روزانه من به این اندازه بالا نبود – معمولاً حدود ۰.۳ تا ۰.۷ میلی مول در لیتر. زمانی که من یک رژیم کتوژنیک کم کربوهیدرات می‌خوردم، کتون‌هایم معمولاً ۱.۵ تا ۲.۰ میلی‌مول در لیتر بود.
  • گرگرفتگی: من به شدت گرم می‌شوم، مخصوصاً بعد از شام و نیمه‌های شب. ابتدا فکر کردم که این بازگشت گرگرفتگی یائسگی است، اما سپس در یک بحث فیس بوک در میان دیگران با همین واکنش، متوجه شدم که ممکن است گرمازایی پروتئین – عرق گوشت – ناشی از هضم پروتئین باشد. گاهی اوقات به طرز ناخوشایندی گرم می شدم. این باعث شد فکر کنم شاید این کوره داخلی و گوشت محور چگونه اجداد پارینه سنگی ما در اقلیم های زمستانی با پوشیدن پوست حیوانات و پوست درختان زنده ماندند.
  • پوست بهتر: برخی از آسیب های طولانی مدت آفتاب (کراتوز) روی پاها و شانه های من به سادگی ناپدید شدند. عجیب و غریب.
  • مغز: من هیچ تفاوتی در خلق و خو، قدرت ذهنی یا انرژی ذهنی بین کتو و گوشتخوار مشاهده نکردم. در هر صورت، فکر می کنم با خوردن سبزیجات از نظر ذهنی احساس خوشحالی بیشتری می کنم. ممکن است به این دلیل باشد که در طول ماه بیرون از باغم مراقبت نمی‌کردم و از محصولات باغم استفاده نمی‌کردم و در وعده‌های غذایی با دیگران معاشرت نمی‌کردم.
  • هوس افزایش یافته است: در رژیم کتو کم کربوهیدرات، من به طور کلی هیچ هوسی نداشتم. در گوشتخوار هوس من در واقع افزایش یافت – بطور قابل توجهی. من به خصوص مشتاق سالاد تازه، کلم بروکلی خام و بخارپز، میوه و انواع توت های تازه و حتی نان و ذرت بودادم بودم. منم هوس شیرینی کردم در یک مهمانی در طول ماه، من نتوانستم در مقابل میز دسر، که در گذشته در رژیم کتو رخ نداده بود، مقاومت کنم. فکر می کنم یک حس دهانی متفاوت، طعمی متفاوت، حتی برای یک لحظه می خواستم. مطمئن نیستم چه اتفاقی برایم می‌افتد، اما هوس‌هایش برایم سخت بود.
  • یکنواختی: قطعاً احساس می‌کردم که از طعم و بافت محروم هستم، و با گذشت زمان کمتر به خوردن گوشت علاقه داشتم. نادیده گرفتن یک وعده غذایی بسیار آسان بود، زیرا در بعضی مواقع به سادگی مشتاق گوشت بیشتر نبودم. اما، از طرف دیگر، خرید ساده بود و آماده سازی غذا و تمیز کردن آن بسیار سریع بود.

بزرگترین شگفتی برای من این بود که چگونه وزن معلق من را چند پوند، روده آرام و پوست بهبود یافته تحت فشار قرار داد. سخت ترین آنها خستگی، افزایش گرمای بدن، هوس و احساس انزوای اجتماعی من از رژیم غذایی بود.

من اغلب به نظر امبر اوهرن فکر می کردم، “اگر می توانید رژیم غذایی کم کربوهیدرات متنوع تری داشته باشید که نتایج خوبی داشته باشد، چرا این کار را نمی کنید؟”

که من را به یک T توصیف کرد (آن را یک T-bone کنید!). من واقعاً نیازی به رژیم نداشتم، بنابراین معاوضه ها زیاد بود. من هیچ دلیل سلامتی نداشتم که به من انگیزه بدهد. احساس محدودیت و محدودیت می کرد. من یک ماه تمام با دوستان بیرون غذا نخوردم. وقتی محاکمه ام تمام شد خوشحال شدم.

من اکنون به خوردن یک رژیم کتوژنیک کم کربوهیدرات با مقدار زیادی سبزیجات سطح زمین بازگشته ام. من از درست کردن بسیاری از دستور العمل های خوشمزه دکتر رژیم غذایی خوشحالم. این شیوه غذا خوردن برای من لذت بخش تر، متعادل تر و پایدارتر است.

با این حال، من بهتر می‌دانم که چرا کسانی که بیماری‌های شدید یا صعب‌العلاج دارند و گزینه‌های درمانی ضعیفی دارند، ممکن است خوردن گوشتخوار را امتحان کنند. در غیاب هر گونه شواهد علمی خوب موافق یا مخالف، انجام n=1 کارآزمایی خود در طی چند ماه ممکن است تعیین کند که آیا آنها احتمالاً مزایایی را تجربه خواهند کرد یا خیر.

کوتاه مدت، بعید است که ضرری داشته باشد. اما همانطور که دکتر Naiman در بالا اشاره کرد، دوره‌های طولانی‌تر خوردن کربوهیدرات صفر ممکن است برای برخی از افراد مشکلات سلامتی ایجاد کند. بنابراین مهم است که هر کسی که قصد آزمایشی را دارد باید به پاسخ های فردی خود توجه زیادی داشته باشد. اگر در طول هفته ها یا چند ماه بهبودی حاصل نشود، احتمالاً کمکی نخواهد کرد و افراد می توانند از بازگشت به یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات یا کتوژنیک متنوع تر و کمتر محدودکننده احساس رضایت کنند.

بیشتر بخوانید
برنامه غذایی جنرال موتورز: فقط در ۷ روز وزن کم کنید؟

پیوند منبع

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه