زنجبیل در رژیم کتوژنیک

زنجبیل یک  ادویه  و دارویی است که در دنیای آشپزی به دلیل گرما و طیف وسیعی از فواید دارویی آن مشهور است. همانطور که سبک زندگی کتوژنیک را بررسی می کنید، ممکن است بخواهید کام خود را گسترش دهید و با گیاهان، ادویه ها و مواد مختلف در آشپزخانه خود خلاق شوید. آیا زنجبیل برای رژیم کتوژنیک مناسب است؟ فواید زنجبیل چیست؟ این مقاله یک مرور کلی ارائه می دهد.

زنجبیل چیست؟

زنجبیل یک گیاه گلدار که منشأ آن در جنوب شرقی آسیا است، یکی از سالم ترین و خوشمزه ترین ادویه جات است. زنجبیل (همچنین به نام ریشه زنجبیل نیز شناخته می شود) بخشی از  خانواده Zingiberaceae  است و نزدیک به هل و زردچوبه است. زردچوبه و زنجبیل با هم در بسیاری از نوشیدنی ها و غذاهای سالم استفاده می شوند.

قسمت زیرزمینی ساقه گیاه زنجبیل که ریزوم نامیده می شود، قسمتی است که بیشتر به عنوان ادویه استفاده می شود. تولید کنندگان مواد غذایی و سرآشپزها از زنجبیل به صورت تازه، خشک، پودر شده یا به عنوان آب یا روغن استفاده می کنند. گیاه گلدار نیز یکی از مواد تشکیل دهنده برخی از لوازم آرایشی است.

آیا زنجبیل کتو است؟

بله، زنجبیل یک ماده کم کالری و دوستدار کتو است که در بسیاری از دستور العمل ها و محصولات کتو یافت می شود. این ادویه هیچ  فیبری ندارد ، اما ارزش دارویی و طعم بی نظیری را به ارمغان می آورد بدون اینکه مانع  کتوز شود . در حالی که زنجبیل حاوی  کربوهیدرات است ، شما در یک وعده آنقدر کم مصرف می کنید که تعداد کربوهیدرات ها ناچیز است.

Fresh and dried keto ginger

یک قاشق چایخوری ریشه زنجبیل خام ۰.۴ گرم کربوهیدرات خالص دارد و پنج برش آن فقط کمتر از ۲ گرم  کربوهیدرات خالص دارد . یک چهارم فنجان ریشه زنجبیل خرد شده هنوز کمتر از ۴ گرم کربوهیدرات خالص دارد. 

یک قاشق چایخوری ادویه زنجبیل آسیاب شده حاوی حدود ۱ گرم کربوهیدرات خالص است، در حالی که یک قاشق غذاخوری ادویه زنجبیل آسیاب شده فقط ۳ گرم کربوهیدرات خالص دارد. 

برای اینکه روی کتوز تاثیر بگذارد، باید مقدار زیادی زنجبیل بخورید. بیشتر دستور العمل های غنی از زنجبیل شامل بیش از دو یا سه قاشق چایخوری ادویه زنجبیل آسیاب شده برای چندین وعده نیست. زنجبیل همچنین دارای حداقل فرآوری شده و فاقد مواد مصنوعی و مضر مانند  روغن های بسیار تصفیه شده ، شیرین کننده ها و  قندهای غیر کتو و افزودنی های غذایی است.

فواید زنجبیل چیست؟

در اینجا برخی از دلایل متعدد برای گنجاندن زنجبیل در رژیم غذایی کتوژنیک آورده شده است:

۱. ضد التهاب و آنتی اکسیدان

جینجرول یک روغن طبیعی و ترکیب فعال زیستی اولیه موجود در زنجبیل است که مسئول بیشتر ارزش دارویی زنجبیل است. از لحاظ تاریخی، زنجبیل برای کمک به مشکلات گوارشی ، حالت تهوع، سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده شده است .

جینجرول بیشتر طعم و عطر خاص خود را به زنجبیل می دهد. این ترکیب دارای خواص  آنتی اکسیدانی  و  ضد التهابی قوی است  که مطالعات نشان می دهد می تواند به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کند. 

استرس اکسیداتیو، همراه با  التهاب  و رادیکال‌های آزاد، نقش کلیدی در مورد بیماری مزمن دارد.

زنجبیل کتو تازه خرد شده

۲. ممکن است قند خون را کاهش دهد

بسیاری از رژیم های کتو به دنبال تنظیم  سطح قند خون خود هستند . ثابت شده است که کتو تنظیم قند خون و  دیابت را بهبود می بخشد و افزودن زنجبیل می تواند نتایج شما را حتی بیشتر افزایش دهد. تحقیقات علمی نشان می‌دهد که زنجبیل می‌تواند قند خون ناشتا را کاهش داده و عوامل خطر بیماری قلبی و هموگلوبین A1c (HbA1c) را که یک نشانگر کلیدی برای سطوح طولانی‌مدت قند خون است، بهبود بخشد. 

۳. ممکن است به حالت تهوع، سوء هاضمه و تهوع صبحگاهی کمک کند

این فقط یک داستان همسران قدیمی نیست. زنجبیل به ویژه در برابر حالت تهوع موثر است. 

درد و ناراحتی مکرر در قسمت فوقانی معده به عنوان سوء هاضمه مزمن نامیده می شود که ممکن است تا حدودی به دلیل تاخیر در تخلیه معده باشد. مطالعات نشان می دهد که زنجبیل می تواند تخلیه معده را تسریع کند.  

۴. ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشد

تحقیقات بیشتر ضروری است، اما زنجبیل قبلاً به عنوان یک درمان جایگزین برای انواع مختلف  سرطان مورد مطالعه قرار گرفته است . اعتقاد بر این است که جینجرول دارای خواص ضد سرطانی است.  

زنجبیل همچنین می تواند از سرطان پیشگیری کند. یک مطالعه ۲۸ روزه بر روی افراد با خطر طبیعی سرطان روده بزرگ با مصرف ۲ گرم زنجبیل در روز، کاهش شدید مولکول های سیگنالینگ پیش التهابی در روده بزرگ را نشان داد.  

۵. ممکن است به محافظت در برابر عفونت کمک کند

مطالعات نشان می دهد که عصاره زنجبیل از رشد چندین نوع باکتری جلوگیری می کند. 

به عنوان مثال، یک مطالعه به این نتیجه رسید که زنجبیل به ویژه در برابر باکتری های دهانی که در بیماری های التهابی لثه، یعنی پریودنتیت و التهاب لثه نقش دارند، موثر است.  

زنجبیل تازه می تواند در برابر ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV) که یکی از علل شایع عفونت های تنفسی است، مفید باشد.  

بهترین راه برای گنجاندن زنجبیل در رژیم غذایی کتوژنیک

شما می توانید زنجبیل را به عنوان یک ادویه آسیاب شده پیدا کنید که به راحتی در آشپزی یا اسموتی شما ترکیب می شود. می توانید ریشه زنجبیل خام را بخرید و خودتان آن را به دلخواه رنده کنید. زنجبیل یک مکمل خوشمزه برای بسیاری از نوشیدنی ها و وعده های غذایی کتو است.

لینک منبع

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه