زیره (زیره زیره سبز L) گیاهی برگی است که تا سطح زمین در چین، هند، خاورمیانه و منطقه مدیترانه رشد می کند. میوه این گیاه زیره نامیده می شود و به عنوان ادویه در سرتاسر جهان رایج است. زیره به موضوع تحقیقات پزشکی تبدیل شده است، زیرا شواهد حکایتی ادعا می کنند که انواع فواید برای سلامتی دارد.
بیشتر مزایای ادعا شده زیره به هضم، سیستم ایمنی و گردش خون شما مربوط می شود. برخی از مزایای زیره را می توان با مطالعات بالینی نشان داد، در حالی که اثبات برخی از آنها دشوار است.
حاوی آنتی اکسیدان است
دانه های زیره حاوی مواد طبیعی هستند که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند. این بدان معناست که این مواد (به نام های آپیژنین و لوتئولین) از موفقیت رادیکال های آزاد کوچکی که به سلول های سالم حمله می کنند جلوگیری می کنند. آنتی اکسیدان ها به شما کمک می کنند تا احساس سلامتی و انرژی بیشتری داشته باشید و از پیری پوست جلوگیری می کنند.
خاصیت ضد سرطانی دارد
طبق برخی آزمایشات، به نظر می رسد زیره این توانایی را دارد که سلول های سرطانی را از تکثیر جلوگیری کند. در یک مطالعهموش هایی که زیره سبز تغذیه شده بودند از سرطان روده بزرگ محافظت شدند. محققان در مطالعه دیگری دریافت که از میان نه گیاه و ادویه معروف، ریحان و زیره قوی ترین گیاهان ضد سرطان هستند.
ممکن است به درمان اسهال کمک کند
پزشکان طب سنتی برای قرن ها زیره را برای درمان اسهال توصیه می کنند. طب غربی شروع به استفاده از این مزیت زیره کرده است.
عصاره دانه زیره به موش هایی که دچار اسهال بودند داده شد. محققان به این نتیجه رسیدند که عصاره به بهبود علائم آنها کمک کرد.
به کنترل قند خون کمک می کند
زیره به عنوان بخشی از یک آزمایش دارویی گیاهی برای دیابت مورد استفاده قرار گرفت. این دارو با موفقیت به افراد مبتلا به دیابت کمک کرد تا وضعیت خود را مدیریت کنند.
حیوانات دیابتی در مطالعات آزمایشگاهی برای بهره مندی از مصرف زیره سبز نیز دیده شد . به طور کلی پذیرفته شده است که روغن زیره یک عامل کاهش قند خون است.
با باکتری ها و انگل ها مبارزه می کند
روغن استخراج شده از دانه های زیره به عنوان یک لاروکش موثر و عامل ضد عفونی کننده استفاده شده است. این روغن حتی گونه هایی از باکتری ها را که در برابر سایر ضد عفونی کننده ها مقاوم هستند، از بین می برد. محققان معتقدند که زیره می تواند به کشتن باکتری های مضری که سعی در حمله به سیستم ایمنی شما دارند کمک کند. این ممکن است توضیح دهد که چرا زیره به عنوان یک نگهدارنده در غذا برای قرن ها استفاده شده است.
اثر ضد التهابی دارد
مواد موثره در دانه زیره سبز یک اثر ضد التهابی، ضد عفونی کننده است. این به این معنی است که اگر درد یا التهابی دارید که باعث ایجاد بیماریهای دیگر میشود، زیره در رژیم غذایی شما ممکن است با اثرات آن مقابله کند.
اسانس زیره به تنهایی دارای خواص ضد التهابی نیست. اما خود دانه های زیره برای کاهش درد و التهاب در یک مطالعه آزمایشگاهی که روی موشها انجام شد کار کرد.
ممکن است به کاهش کلسترول کمک کند
هیپولیپیدمیک ماده ای است که به بدن شما کمک می کند تا سطوح بالای چربی هایی را که به قلب و سطح کلسترول شما آسیب می زند، کنترل کند. در نظر گرفته می شود که زیره دارای خواص کاهش چربی خون است.
در یک مطالعه مکمل غذایی از پودر زیره مخلوط شده در ماست به کاهش کلسترول کمک کرد. یک گروه دیگر افراد مبتلا به کلسترول بالا پس از مصرف زیره، نتایج مفیدی داشتند.
به کاهش وزن کمک می کند
چندین مطالعه گروهی راه هایی را بررسی کرده اند که زیره می تواند به کاهش وزن کمک کند. تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اما نتایج این مطالعات امیدوارکننده است. زنان دارای اضافه وزن که پودر زیره به آنها داده شد و رژیم غذایی سالمی داشتند بهبود نشان داد در وزن و آمار حیاتی آنها. مطالعه دیگری نشان داد که جمعیتی مختلط از مردان و زنان دارای اضافه وزن بهبود را دید وزن آنها برابر با مصرف یک قرص لاغری محبوب است.
علائم IBS را بهبود می بخشد
محققان عصاره زیره را برای درمان گرفتگی، اسپاسم گوارشی، حالت تهوع و نفخ مرتبط با سندرم روده تحریک پذیر (IBS) ارزیابی کرده اند. در یک مطالعه عصاره زیره قادر به درمان این علائم تا زمانی بود که شرکت کنندگان آن را مصرف می کردند. این به قدری مؤثر است که محققان امیدوارند زیره میتواند جایگزین مؤثری برای افرادی باشد که نمیتوانند داروهای تجویزی گران قیمت برای درمان IBS خود را بپردازند.
حافظه را تقویت می کند
زیره می تواند با تحریک سیستم عصبی مرکزی به بدن شما کمک کند تا موثرتر باشد. این میتواند حافظه قوی تر و کنترل بیشتر بر اندام ها دهد . زیره حتی ممکن است بتواند به درمان بیماری پارکینسون کمک کند زیرا در عملکرد سیستم عصبی مرکزی بدن نقش دارد.
خلاصه
زیره دارای فواید مختلفی از کمک به بهبود هضم تا تقویت حافظه است. زیره همچنین ممکن است از تکثیر سلول های سرطانی جلوگیری کرده و با خواص ضد التهابی خود به کاهش درد کمک کند.
زیره سبز بسیار ایمن و به طور کلی غیر سمی است، حتی در دوزهای بزرگتر. اما اگر مایل به استفاده از آن هستید، باید از عوارض جانبی آن آگاه باشید. دوز معمولی زیره به عنوان یک مکمل گیاهی ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلی گرم در روز است.
محققان شواهدی یافته اند که نشان می دهد زیره باعث سرکوب سطح تستوسترون می شود که به معنای آن است می تواند مردان را کمتر بارور کند. زیره سبز توسط برخی فرهنگ ها به عنوان ماده ای برای سقط جنین استفاده می شود، بنابراین زنان باردار یا در تلاش برای باردار شدن باید این را در نظر داشته باشند.
خلاصه
مصرف زیره سبز حتی در دوزهای زیاد بسیار ایمن است. برخی شواهد نشان می دهد که می تواند سطح تستوسترون را در مردان سرکوب کند و همچنین ممکن است باعث سقط جنین شود.
زیره یک ادویه فوق العاده خوش طعم است که می توان از آن در بسیاری از دستور العمل های غذایی سالم و کم کلسترول برای قلب استفاده کرد. افزودن آن به خوراکی ها، غلات و مخلفات جانبی برای دوز غنی و خوش طعم زیره نسبتا آسان است. ماهی قزل آلا با زیره یک غذای آسان است زیره سبز، پاپریکا، گشنیز و لیموی تازه با هم ترکیب می شوند تا ماهی قزل آلا پخته شده طعم تند و تیز بدهد.
گزینه دیگر برنج لیمو-زیره با پیاز خرد شده است این غذا ساده است و شامل تهیه برنج همانطور که معمولاً انجام میدهید و اضافه کردن دانههای زیره و روغن کانولا به برنج است زمانی که تقریباً پخت آن تمام شد. حتی می توانید زیره تازه را با زیره سبز خریداری شده از سوپرمارکت و خشک کردن دانه ها با برشته کردن آنها در فر تهیه کنید.
با وجود تمام فواید اثبات شده، زیره دارای موارد منع مصرف یا عوامل خطر بسیار کمی است. و علاوه بر فوایدی که توسط ادبیات کنونی مشخص شده است، فواید بیشتری از زیره ممکن است به زودی آشکار شود. بهبود کیفیت خون، تراکم استخوان و تعداد اسپرم تنها بخشی از مواردی است که محققان در آن انجام داده اند. مطالعات حیوانی که به نظر می رسد نشان می دهد که زیره یک مکمل ارزشمند است.
همیشه قبل از شروع یک روال مکمل گیاهی جدید با پزشک خود مشورت کنید. اطمینان حاصل کنید که دستورالعمل های دوز را در مورد محصولات تجاری زیره سبز که خریداری می کنید دنبال کنید.
Source link