ساگو یک نشاسته بدون گلوتن و بدون دانه است که می توان از آن در پخت استفاده کرد، با آب مخلوط کرد یا به دسرها اضافه کرد. اما پروتئین بسیار کمی دارد و ویتامین ها و مواد معدنی کمی دارد.

ساگو نوعی نشاسته است که از نخل های گرمسیری استخراج می شود متروکسیلون ساگو.

این همه کاره و منبع اصلی کربوهیدرات در برخی از نقاط جهان است.

ساگو حاوی آنتی اکسیدان ها و نشاسته مقاوم است و با فواید بسیاری از جمله بهبود عوامل خطر بیماری قلبی و افزایش عملکرد ورزشی مرتبط است.۱، ۲، ۳).

ساگو چیست و آیا برای شما خوب است؟

این مقاله مروری بر تغذیه، فواید، کاربردها و مضرات ساگو دارد.

ساگو چیست؟

ساگو نوعی نشاسته است که از هسته برخی از ساقه‌های نخل استوایی استخراج می‌شود.

نشاسته ها کربوهیدرات های پیچیده ای هستند که از تعداد زیادی مولکول گلوکز متصل هستند. گلوکز نوعی قند است که بدن شما از آن به عنوان منبع انرژی استفاده می کند.

Sago عمدتا از استخراج شده است متروکسیلون ساگویا نخل ساگو که بومی بسیاری از نقاط جهان از جمله اندونزی، مالزی، فیلیپین و پاپوآ گینه نو است.۴، ۵).

نخل ساگو به سرعت رشد می کند و خاک های مختلفی را تحمل می کند. یک نخل ساگو می تواند حاوی ۲۲۰ تا ۱۷۶۰ پوند (۱۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم) نشاسته باشد.۵).

ساگو یک غذای اصلی در مناطقی از اندونزی، مالزی و پاپوآ گینه نو است. خیلی مغذی نیست اما سرشار از کربوهیدرات است که منبع مهم انرژی برای بدن شماست (۵).

می توان آن را به دو شکل اصلی خریداری کرد – آرد یا مروارید. در حالی که آرد نشاسته خالص است، مرواریدها گلوله‌های کوچکی از ساگو هستند که از مخلوط کردن نشاسته با آب و گرم کردن جزئی آنها به دست می‌آیند.

ساگو به طور طبیعی بدون گلوتن، جایگزین خوبی برای آرد و غلات مبتنی بر گندم در پخت و پز برای کسانی است که رژیم های غذایی محدود دارند.۶).

خلاصه

ساگو یک نشاسته اصلی در برخی مناطق اندونزی، مالزی و پاپوآ گینه نو است. در حالی که خیلی مغذی نیست، بدون گلوتن و سرشار از کربوهیدرات است.

تغذیه ساگو

ساگو تقریباً نشاسته خالص است، نوعی کربوهیدرات. فقط حاوی مقادیر کمی پروتئین، چربی و فیبر است و فاقد بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است.

بیشتر بخوانید
نارنگی در مقابل پرتقال: تفاوت چیست؟

در زیر اطلاعات تغذیه ای به ازای هر ۳.۵ پوند (۱۰۰ گرم) ساگو (۷):

  • کالری: ۳۳۲
  • پروتئین: کمتر از ۱ گرم
  • چربی: کمتر از ۱ گرم
  • کربوهیدرات ها: ۸۳ گرم
  • فیبر: کمتر از ۱ گرم
  • فلز روی: ۱۱٪ از مصرف روزانه مرجع (RDI)

ساگو به غیر از روی، ویتامین و مواد معدنی کمی دارد. این باعث می شود از نظر تغذیه ای نسبت به بسیاری از انواع آرد مانند گندم کامل یا گندم سیاه که معمولاً حاوی مواد مغذی بیشتری مانند پروتئین و ویتامین B هستند، پایین تر باشد.۷، ۸).

گفته می شود، به طور طبیعی بدون غلات و گلوتن است، و آن را جایگزین آرد مناسبی برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا کسانی می کند که از رژیم های غذایی خاص و بدون غلات مانند رژیم سرخپوشان پیروی می کنند.۶).

خلاصه

ساگو تقریباً کربوهیدرات خالص است و اکثر مواد مغذی آن کم است. این به طور طبیعی بدون گلوتن است و برای کسانی که رژیم غذایی بدون غلات دارند مناسب است.

فواید بالقوه ساگو برای سلامتی

ساگو ممکن است با مزایای سلامتی بالقوه زیر مرتبط باشد.

حاوی آنتی اکسیدان است

آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که مولکول های بالقوه مضری به نام رادیکال های آزاد را خنثی می کنند. وقتی سطح رادیکال های آزاد در بدن شما بیش از حد بالا می رود، می توانند باعث آسیب سلولی شوند که با بیماری هایی مانند سرطان و بیماری قلبی مرتبط است.۹).

مطالعات لوله آزمایش نشان داده است که ساگو سرشار از پلی فنول ها مانند تانن ها و فلاونوئیدها است که ترکیبات گیاهی هستند که به عنوان آنتی اکسیدان در بدن شما عمل می کنند.۱، ۱۰).

تحقیقات رژیم های غذایی سرشار از پلی فنل ها را با بهبود ایمنی، کاهش التهاب و کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط دانسته است.۱۱).

یک مطالعه حیوانی نشانه‌های کمتری از آسیب رادیکال‌های آزاد، سطوح آنتی‌اکسیدانی بالاتر و کاهش خطر آترواسکلروز (بیماری مرتبط با تنگ شدن شریان‌ها به دلیل تجمع کلسترول) را در موش‌هایی که از رژیم‌های غذایی غنی از ساگو تغذیه می‌کردند، در مقایسه با موش‌هایی که از رژیم‌های غذایی کم ساگو تغذیه کردند، مشاهده کرد.۱۲).

بیشتر بخوانید
خواص جینسینگ برای سلامتی

این ممکن است به دلیل غلظت بالای آنتی اکسیدان های ساگو باشد. با این حال، هیچ مطالعه انسانی در مورد آنتی اکسیدان های ساگو وجود ندارد، بنابراین تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

منبع خوبی از نشاسته مقاوم

ساگو تقریباً ۷.۵ درصد نشاسته مقاوم است، نوعی نشاسته که بدون هضم از دستگاه گوارش شما عبور می کند.۲).

نشاسته مقاوم بدون هضم به روده بزرگ می رسد و باکتری های سالم روده شما را تغذیه می کند. این باکتری ها نشاسته مقاوم را تجزیه کرده و ترکیباتی مانند اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFA) تولید می کنند.۱۳).

مطالعات متعدد نشاسته مقاوم و SCFA ها را با مزایای سلامتی مرتبط دانسته اند، از جمله کاهش سطح قند خون، کاهش اشتها و بهبود هضم.۱۴، ۱۵).

در یک مطالعه حیوانی، ساگو به عنوان یک پری بیوتیک استفاده شد که باکتری های سالم روده را تغذیه می کند. ساگو سطح SCFA را در روده افزایش داد و مقاومت به انسولین را کاهش داد که یک عامل خطر برای دیابت است.۱۶).

در حالی که نشان داده شده است که برخی از انواع نشاسته مقاوم برای افراد مبتلا به دیابت و پیش دیابت مفید است، مطالعات انسانی در حال حاضر وجود ندارد. تحقیقات بیشتری برای درک بهتر تأثیر بالقوه نشاسته مقاوم در کنترل قند خون مورد نیاز است.۱۷).

ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد

سطوح بالای کلسترول و تری گلیسیرید خون از عوامل خطر بیماری قلبی هستند.۱۸، ۱۹).

در یک مطالعه، محققان نشان دادند که موش های تغذیه شده با ساگو نسبت به موش هایی که با نشاسته تاپیوکا تغذیه شده بودند، سطح کلسترول و تری گلیسیرید کمتری داشتند.۲۰).

این به محتوای آمیلوز بالای ساگو مرتبط بود، نوعی نشاسته با زنجیره‌های خطی و بلند گلوکز که هضم آن به زمان بیشتری نیاز دارد. همانطور که زنجیره ها کندتر تجزیه می شوند، قند را با سرعت کنترل شده تری آزاد می کنند که ممکن است سطح کلسترول و تری گلیسیرید شما را بهبود بخشد.۲۰).

در واقع، مطالعات انسانی و حیوانی نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی حاوی آمیلوز با کاهش کلسترول و سطح چربی خون و همچنین بهبود کنترل قند خون – یکی دیگر از عوامل خطر برای بیماری قلبی – مرتبط است.۲۱، ۲۲، ۲۳).

بیشتر بخوانید
پرتقال ماندارین یا نارنگی: حقایق تغذیه، فواید

ممکن است عملکرد ورزشی را افزایش دهد

مطالعات متعددی اثرات ساگو را بر عملکرد ورزش مورد تجزیه و تحلیل قرار داده اند.

مطالعه ای روی ۸ دوچرخه سوار نشان داد که نوشیدن نوشیدنی های حاوی ساگو و هر دو پروتئین ساگو و سویا در طول ورزش خستگی را به تاخیر انداخته و استقامت ورزش را به ترتیب ۳۷ و ۸۴ درصد در مقایسه با دارونما افزایش داد.۳).

مطالعه دیگری روی ۸ دوچرخه سوار نشان داد افرادی که فرنی مبتنی بر ساگو را پس از یک آزمایش زمانی ۱۵ دقیقه ای خوردند، در آزمایش بعدی ۴ درصد بهتر از کسانی که دارونما مصرف کردند، عمل کردند.۲۴).

با این حال، یک مطالعه اشاره کرد که مصرف یک نوشیدنی مبتنی بر ساگو قبل از دوچرخه‌سواری در شرایط مرطوب عملکرد را بهبود نمی‌بخشد. با این حال، دوچرخه سوارانی که این نوشیدنی را کمتر عرق می کردند، دمای بدنشان افزایش نمی یافت و گرما را بهتر از گروه دارونما تحمل می کردند.۲۵).

ساگو ممکن است این اثرات را داشته باشد زیرا منبع مناسب و سریع کربوهیدرات است.

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف کربوهیدرات‌ها قبل یا در حین ورزش ممکن است فعالیت استقامتی را طولانی‌تر کند، در حالی که مصرف کربوهیدرات‌ها بعد از ورزش ممکن است توانایی بدن شما را برای بازیابی افزایش دهد.۲۶، ۲۷).

خلاصه

ساگو آنتی اکسیدان ها و نشاسته مقاوم را فراهم می کند و ممکن است با مزایای سلامتی از جمله کاهش عوامل خطر بیماری قلبی و بهبود عملکرد ورزشی مرتبط باشد.

ساگو استفاده می کند

ساگو یک غذای اصلی در آسیای جنوب شرقی، همراه با بسیاری از نقاط دیگر جهان است. اغلب با آب داغ مخلوط می‌شود تا توده‌ای مانند چسب تشکیل شود که معمولاً به عنوان منبع کربوهیدرات با ماهی یا سبزیجات مصرف می‌شود.۲۸).

پختن ساگو در نان، بیسکویت و کراکر نیز رایج است. از طرف دیگر، می توان از آن برای تهیه پنکیک مانند لمپنگ، یک پنکیک محبوب مالزیایی استفاده کرد.۲۸).

از نظر تجاری، ساگو به دلیل خاصیت چسبناکی که دارد به عنوان قوام دهنده استفاده می شود.۲۸).

در ایالات متحده، ساگو اغلب به شکل آرد یا مروارید در فروشگاه های مواد غذایی آسیایی فروخته می شود. برخط.

بیشتر بخوانید
میوه نان: میوه جادویی بسیار مفید

مرواریدها دانه های نشاسته ای کوچکی هستند که شبیه مروارید تاپیوکا هستند. آنها را اغلب با آب یا شیر و شکر می جوشانند تا دسرهایی مانند پودینگ ساگو درست کنند.

خلاصه

ساگو را می توان مخلوط با آب، به عنوان آرد در پخت و یا به عنوان غلیظ کننده مصرف کرد. مروارید ساگو معمولا در غذاهای دسر استفاده می شود.

نکات منفی ساگو

از نظر تغذیه‌ای، ساگو در مقایسه با سایر منابع کربوهیدراتی مانند برنج قهوه‌ای، کینوا، جو، گندم سیاه و گندم کامل از نظر پروتئین، ویتامین و مواد معدنی کم است.۸).

اگرچه فاقد گلوتن و غلات است، اما یکی از مغذی ترین منابع کربوهیدرات نیست. سایر منابع کربوهیدرات بدون گلوتن و غلات مانند سیب زمینی شیرین، کدو حلوایی و سیب زمینی معمولی مواد مغذی بیشتری را ارائه می دهند.۸).

علاوه بر این، اگرچه ساگوی فروخته شده در سوپرمارکت ها برای مصرف بی خطر است، نخل ساگو به خودی خود سمی است.

خوردن ساگو قبل از پردازش می تواند باعث استفراغ، آسیب کبدی و حتی مرگ شود.۲۹).

با این حال، نشاسته به دست آمده از نخل برای حذف سموم فرآوری می شود و خوردن آن را بی خطر می کند.۲۹).

خلاصه

ساگوی تجاری خریداری شده برای خوردن بی خطر است. با این حال، در مقایسه با سایر انواع آرد، مواد مغذی کمی دارد و مغذی ترین انتخاب کربوهیدرات نیست.

خلاصه

ساگو نوعی نشاسته است که معمولاً از نخل به نام استخراج می شود متروکسیلون ساگو.

عمدتاً از کربوهیدرات تشکیل شده است و پروتئین، چربی، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی کمی دارد. با این حال، ساگو به طور طبیعی بدون غلات و گلوتن است، و آن را برای کسانی که از رژیم های غذایی محدود پیروی می کنند مناسب است.

علاوه بر این، محتوای آنتی اکسیدانی و نشاسته مقاوم آن با چندین مزیت بالقوه از جمله کاهش کلسترول و بهبود عملکرد ورزشی مرتبط است.