چرویل (Anthriscus Cerefolium) که اغلب به نام کرفس باغی یا جعفری فرانسوی (برای تشخیص آن از گیاه دیگری به همین نام) شناخته می شود، گیاهی لطیف شبیه به جعفری است.
این یک جزء مشهور از مخلوط گیاهان فرانسوی است و از آن به عنوان چاشنی در وعده های غذایی با طعم ملایم استفاده می شود. این گیاه دارای طعمی ضعیف اما متمایز مانند بادیان یا شیرین بیان است. در پایان فرآیند پخت به آن اضافه میشود، زیرا با پختن طعم آن از بین میرود. کرفس دارای خواص درمانی نیز می باشد.
یادداشت
این گیاه بومی قفقاز است، منطقه ای در مرز اروپا و آسیا. زمانی به خاطر روغن فرارش که بویی شبیه مرک شیمیایی صمغی می داد به Myrhis معروف بود.
ارزش غذایی کرفس
طبق USDA، 100 گرم کرفس حاوی ارزش غذایی زیر است.

- آب: ۷.۲ گرم
- انرژی: ۲۳۷ کیلو کالری
- پروتئین: ۲۳.۲ گرم
- لیپید (چربی): ۳.۹ گرم
- کربوهیدرات: ۴۹.۱ گرم
- فیبر، کل رژیم غذایی: ۱۱.۳ گرم
ویتامین ها و مواد معدنی
ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی در کرفس وجود دارد.
- کلسیم: ۱۳۵۰ میلی گرم
- آهن: ۳۲ میلی گرم
- منیزیم: ۱۳۰ میلی گرم
- فسفر: ۴۵۰ میلی گرم
- پتاسیم: ۴۷۴۰ میلی گرم
- سدیم: ۸۳ میلی گرم
- روی: ۸.۸ میلی گرم
- منگنز: ۲.۱ میلی گرم
- سلنیوم: ۲۹.۳ میکروگرم
- ویتامین C: 50 میلی گرم
- نیاسین: ۵.۴ میلی گرم
- فولات: ۲۷۴ میکروگرم
- ویتامین A: 293 میکروگرم
فواید چروک برای سلامتی
سرشار از مواد مغذی و مواد معدنی
مواد معدنی و ویتامین ها در کرفس به وفور یافت می شود. تقریباً ۲۳۰ کالری در ۱۰۰ گرم کرفس خشک وجود دارد که ۶ درصد آن چربی کل، ۱۱.۳ گرم فیبر غذایی و ۲۳.۲ گرم پروتئین است.
بعلاوه، کرفس حاوی ویتامین های C، A، ریبوفلاوین، تیامین، فولات، نیاسین، پیریدوکسین، پانتوتنیک اسید و کولین است. همچنین حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶، فیبر رژیمی، سدیم و پتاسیم است که همگی فواید سلامتی متعددی دارند.
فشار خون را تنظیم می کند
فشار خون بالا می تواند منجر به سکته مغزی یا نارسایی قلبی شود. بر اساس تحقیق، پتاسیم موجود در کرفس دارای خواص ضد فشار خون است. با گشاد کردن شریانها، به کاهش فشار روی رگهای خونی کمک میکند و جریان خون را آسانتر میکند.
به تنظیم فشار خون و پیشگیری از فشار خون کمک می کند. همچنین، طبق تحقیق، پتاسیم با جبران اثرات نامطلوب سدیم در بدن به کاهش فشار خون کمک می کند. همچنین به کلیه کمک می کند تا سطح مایعات داخلی را تنظیم کند، جزء دیگری که فشار خون را افزایش می دهد.
سرشار از آنتی اکسیدان
چرویل حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان قوی و فلاونوئیدهای پلی فنولیک است که برای سلامت کلی ما مفید هستند.
بر اساس تحقیق، آنتی اکسیدان ها به پیشگیری از سرطان، بیماری های قلبی عروقی، دیابت و غیره کمک می کنند. علاوه بر این، آنتی اکسیدان ها به جلوگیری از آسیب اکسیداتیو به سلول های سالم ما کمک می کنند. ناشی از رادیکال های آزاد، که علت اصلی انواع مختلف سرطان در بدن ما هستند.
چرویل سلامت استخوان را بهبود می بخشد
چرویل از نظر کلسیم بسیار غنی است. مطالعات نشان می دهد که کلسیم برای حفظ حیات و سلامت استخوان های ما ضروری است. همچنین با افزایش تراکم استخوان به کاهش انواع بیماری های مرتبط با استخوان مانند پوکی استخوان کمک می کند.
علاوه بر این، کرفس همچنین سرشار از ویتامین C است که با رادیکالهای آزاد مبارزه میکند و از ایجاد هرگونه آسیب اکسیداتیو به استخوانهای ما جلوگیری میکند. مسئول جلوگیری از دژنراسیون ماکولا استخوان است. ویتامین C همچنین به جذب کلسیم در بدن شما کمک می کند.
سلامت قلب را بهبود می بخشد و از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند
بر اساس تحقیق، اکسید نیتریک (NO) انقباض و ضربان قلب را کنترل می کند. کمبود اکسید نیتریک (NO) می تواند باعث بیماری های قلبی عروقی در سیستم عروقی شود. شما می توانید با مصرف مقدار کافی مولکول نیترات و نیتریت از آن جلوگیری کنید. سبزیجات برگ سبز یکی از بهترین منابع نیترات و نیتریت در رژیم غذایی هستند و کرفس یکی از غنی ترین منابع اکسید نیتریک است.
چرویل به جلوگیری از مشکلات جریان خون کمک می کند. علاوه بر این، به درمان فشار خون پایین و جلوگیری از واریس، خونریزی و مسائل مشابه کمک می کند. بنابراین باعث سلامت قلب می شود.
به هضم غذا کمک می کند
مقدار زیادی فیبر غذایی (حدود ۱۱.۳ گرم) در ۱۰۰ گرم کرفس خشک وجود دارد که به حفظ سلامت سیستم گوارش کمک می کند. فیبر موجود در رژیم غذایی برای حفظ حرکات منظم روده ضروری است که عملکرد گوارش را بهبود می بخشد.
با جذب آب در روده و نرم شدن مدفوع به بهبود حرکات روده کمک می کند. تحقیق نشان می دهد که مصرف فیبر رژیمی، دفعات مدفوع را در بیماران مبتلا به یبوست افزایش می دهد.
پوست و رنگ صورت را بهبود می بخشد
چرویل دارای ویژگی های ضد قارچ، سم زدایی، ضد عفونی کننده و ضد عفونی کننده است. در نتیجه از پوست ما محافظت می کند و از عفونت های ویروسی و باکتریایی از جمله اگزما، خشکی و عفونت های قارچی جلوگیری می کند.
همچنین، کرفس حاوی بسیاری از اجزای آنتی اکسیدانی مانند ویتامین A و C است که از پوست ما در برابر آسیب اکسیداتیو تولید شده توسط رادیکال های آزاد محافظت می کند. در نتیجه چین و چروک، لکه های تیره، پیری و سایر بیماری های مربوط به پوست را کاهش می دهد.
مطالعات نشان میدهد که برگ خرچنگ میتواند به مشکلات پوستی چرکی و التهابی کمک کند. می تواند به اگزما (همچنین به عنوان درماتیت آتوپیک شناخته می شود)، پسوریازیس، لوپوس اریتماتوز سیستمیک، و آکنه (یک بیماری التهابی غده چربی) کمک کند.
ایمنی را تقویت می کند
چرویل سرشار از ویتامین C و ویتامین A است که برای سلامت کلی و سیستم ایمنی بدن ما مفید هستند. خواص آنتی اکسیدانی ویتامین های C و A به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک می کند و از آسیب اکسیداتیو به سلول های سالم ما جلوگیری می کند. طبق تحقیق، ویتامین C همچنین با افزایش تولید گلبول های سفید، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. علاوه بر این، چندین مطالعه نشان داده است که مصرف منظم کرفس می تواند خطر ابتلا به بیماری های رایج مانند سرماخوردگی، تب، سرفه، آنفولانزا و غیره را کاهش دهد.
دم کرده گیاهی چرویل همچنین می تواند به عنوان یک تقویت کننده سیستم ایمنی عمل کند. ½ قاشق چای خوری کرفس خرد شده و شبدر قرمز را در یک فنجان آب جوش مخلوط کنید. اجازه دهید حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد. تونیک را یک بار صبح و یک بار عصر مصرف کنید تا از بیماری جلوگیری کنید.
خطر ابتلا به اختلالات کلیوی را کاهش می دهد
تحقیق نشان میدهد که کرفس دارای اثرات ادرارآور است. خوردن روزانه آن با افزایش تولید ادرار به پاکسازی کلیه ها و مثانه کمک می کند. علاوه بر این، به دفع باکتری ها و مواد زائد از بدن با ادرار کمک می کند.
ایمنی و ذخیره سازی
همیشه به راحتی در منطقه تولید بازار شما به راحتی نمی توان خرچنگ تازه را یافت. در فصل بهار است و ممکن است فقط در آن زمان قابل دسترسی باشد. بسیاری از سوپرمارکت ها در راهروی ادویه جات ترشی جات خشک شده می فروشند. با این حال، کرفس خشک به دلیل داشتن همان طعم لطیف و منحصربهفرد بهعنوان کرفس تازه شناخته شده نیست. برخی از سرآشپزها هنوز از شکل خشک شده آن در وینگرت و به عنوان رویه سبزیجات (با کره سرخ شده) استفاده می کنند.
چرویل گیاهی لطیف است که به خوبی در یخچال نمی ماند. با این حال، شیره تازه اگر در یک حوله کاغذی مرطوب پیچیده شود و در سینی سبزیجات یخچال نگهداری شود، تقریباً یک هفته تازه می ماند. همچنین می توان آن را منجمد کرد تا عمر مفید آن افزایش یابد. کرفس خشک باید مانند همه گیاهان خشک و ادویه جات در یک ظرف در بسته در مکانی خنک و تاریک باشد. اگر به درستی ذخیره شود، احتمالاً سه تا چهار سال دوام خواهد آورد.
کاربردها و فواید سنتی چرویل
- به عنوان کمک کننده هضم، کاهش فشار خون بالا و درمان سکسکه با دم کرده سرکه مفید است.
- این ماده به عنوان یک “مقوی بهاری” برای تصفیه کبد و کلیه عمل می کند.
- برای کمک به کاهش حافظه و افسردگی موثر است.
- گیاه تازه ای که بلافاصله قبل از گلدهی برداشت می شود به عنوان خاصیت هضم کننده، ادرار آور، خلط آور، ضماد کننده و محرک عمل می کند.
- شما می توانید آب ریزش، ورم مفاصل، و بیماری های پوستی مداوم را با آب کرفس درمان کنید.
- زخم هایی که دیر التیام می یابند با استفاده از برگ های کبود شده به عنوان ضماد سریع تر بهبود می یابند. علاوه بر این، مفاصل دردناک می توانند با یک پانسمان گرم بهتر شوند.
- برای درمان چشم های دردناک یا ملتهب می توانید از دم کرده برگ های تازه به عنوان شوینده چشم استفاده کنید.
- سرویل می تواند به هضم غذا و عملکرد کلیه کمک کند.
- چرویل ممکن است به شما کمک کند تا از شر مایعات اضافی در بدن خلاص شوید.
- ممکن است به تسکین دردهای قاعدگی و درد معده کمک کند.
- هنگامی که روغن کرفس را روی موهای خود ماساژ می دهید، به تقویت فولیکول های مو کمک می کند و ریزش مو را کاهش می دهد.
- چرویل می تواند بافت و ظاهر موهای کدر و خشک را بهبود بخشد.
- چرویل حاوی مقدار زیادی ویتامین A است که می تواند بینایی شما را بهبود بخشد.
- چرویل می تواند سیستیت، سنگ کلیه و سنگ مثانه را درمان کند.
- چرویل می تواند درد ناشی از نیش حشرات را کاهش دهد.
- در برابر سرماخوردگی و آنفولانزای معمولی به خوبی عمل می کند.
- از زخم های دهان و بیماری های لثه جلوگیری می کند.
- راب ها برای اجتناب از این گیاه شناخته شده اند. بنابراین می توانید از آن در باغ خود برای جلوگیری از هجوم راز استفاده کنید.
- بریده شدن برگهای کرفس میتواند مورچهها را از خانه شما دور کند.
یادداشت HealthifyMe
کرفس سرشار از مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، آهن، پروتئین، روی، مس و سلنیوم است. بهترین بخش در مورد کرفس این است که کلسترول ندارد. این یک همه کاره است زیرا شامل تمام مواد لازم برای یک رژیم غذایی سالم است. متخصصان بهداشت نیز به همین دلیل از این گیاه در قرص ها و شربت های مکمل سلامت استفاده می کنند.
راه هایی برای گنجاندن شرویل در رژیم غذایی
- کرفس می تواند به عنوان چاشنی برای مرغ، صدف، سبزیجات اوایل بهار، سوپ ها و سس ها عمل کند.
- می توان آن را به صورت تازه در سالاد یا به عنوان چاشنی مصرف کرد.
- برگ ها پایه و اساس چاشنی «گیاهان خوب» را تشکیل می دهند و جزء حیاتی «دسته گل گارنی» هستند.
- گل کرفس برای چاشنی غذا نیز کار می کند و ریشه آن خوراکی است.
- چرویل اغلب با سس های سنتی Béarnaise جفت می شود.
- کرفس را خرد کرده و به املت یا تخم مرغ همزده اضافه کنید.
- برگ ها را خرد کرده و قبل از سرو روی ماهی یا مرغ پخته شده با کره ذوب شده ترکیب کنید.
- با سیب زمینی ژاکتی و پنیر کوتیج سرو کنید.
- برای تهیه ساندویچ، با سس مایونز تخم مرغ ترکیب کنید.
یادداشت
از لحاظ تاریخی، مردم از شستشوی صورت آغشته به براندی در عصر برای تقویت پوست استفاده می کردند. به همین ترتیب، خمیر کرفس می تواند منافذ شما را پاک کند و از بروز آکنه جلوگیری کند. دم کرده برگ تازه به عنوان پاک کننده و لوسیون برای شفاف سازی پوست استفاده می شود. آب ساقه و برگ می تواند به بهبود لک ها کمک کند. استفاده از چای تهیه شده از برگ ها به عنوان ماسک صورت می تواند به کاهش چین و چروک و افزایش لطافت پوست کمک کند.
دستور العمل با استفاده از چرویل
۱. سوپ خامه چروک
وعده های غذایی: ۴
زمان کل: ۳۰ دقیقه
عناصر
- کره: ۱ قاشق غذاخوری
- موسیر چرخ کرده: ۲
- خامه نصف و نیمه: ۱ فنجان
- آب مرغ: ۳ فنجان
- برگ کرفس: ۳ دسته
- نمک واسه مزه، نمک برای طعم دادن
- فلفل: به مزه
روش
- یک قابلمه بردارید و کره را روی آن آب کنید. موسیرهای خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید تا نرم شوند.
- نیم و نیم خامه را اضافه کنید و بگذارید بجوشد. حرارت دهید تا مایع تا ⅓ پخته شود. آبگوشت را مخلوط کنید و بگذارید پنج دقیقه بجوشد.
- برگ های کرفس را اضافه کنید و پنج دقیقه دیگر بجوشانید. نمک و فلفل را به مزه اضافه کنید.
- حرارت را بردارید و مخلوط کنید تا به پوره ای یکدست تبدیل شود. در حالی که گرم است سرو کنید.
ارزش غذایی
- کالری: ۲۱۳ کیلو کالری
- چربی: ۱۱ گرم
- کربوهیدرات: ۲۵ گرم
- شکر: ۳.۹ گرم
- پروتئین: ۱۲.۸ گرم
- سدیم: ۹۳۴ گرم
۲. Halibut با سس چرویل
وعده های غذایی: ۶
زمان کل: ۳۰ دقیقه
عناصر
- ماریناد و ماهی
- شاخه های گل سرخ: ¾ فنجان
- جعفری: ۲ قاشق غذاخوری
- گشنیز آسیاب شده: ۱ قاشق چایخوری
- پیاز سبز خرد شده: ۱ عدد
- روغن زیتون فوق بکر: ¼ فنجان
- آب لیمو: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک کوشر: ۱/۴ قاشق چایخوری
- فیله هالیبوت: ۶۰ گرم
سس
- شراب سفید خشک: ۱ فنجان
- موسیر ریز خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
- آب لیمو: ۱ قاشق چایخوری
- کره بدون نمک: ۶ قاشق غذاخوری
- شاخه های گل سرخ: ¾ فنجان
- نمک کوشر: ½ قاشق چایخوری
روش
- فر را با دمای ۳۲۵ درجه فارنهایت گرم کنید. یک کاسه بردارید و ماریناد را پس از مخلوط کردن کامل روی آن قرار دهید. ماهی را اضافه کنید و به آرامی روی آن را بپوشانید.
- فیله ها را روی سینی فر بچینید و ۱۲ تا ۱۴ دقیقه بپزید تا شفافیت خود را از دست بدهند.
- تابه ای بردارید و شراب، موسیر و آب لیمو را اضافه کنید. حدود ۴ دقیقه بپزید تا نصف شود. هر بار ۱ قاشق غذاخوری کره را با همزن بزنید. داخل مخلوط کن بریزید، ¾ فنجان کرفس را اضافه کنید و مخلوط کنید.
- سس را در شش کاسه کم عمق بریزید. ماهی را اضافه کنید، نمک را روی آن ریخته و با گل و گل تزیین کنید.
ارزش غذایی
- کالری: ۳۲۶ کیلو کالری
- چربی: ۲۰ گرم
- کربوهیدرات: ۳.۶ گرم
- پروتئین: ۳۳ گرم
- سدیم: ۳۷۵ گرم
- کلسترول: ۷۹ میلی گرم
عوارض جانبی بالقوه چرویل
آلرژی
برخی گزارشهایی مبنی بر واکنشهای آلرژیک به جعفری، مشابه کرفس وجود دارد. مطالعات نشان می دهد که جعفری می تواند علائم آلرژی غذایی را در افراد حساس به آن، به خصوص کسانی که به رینیت آلرژیک ناشی از آلرژی گرده مبتلا هستند، ایجاد کند. خارش بینی و چشم ها، ادم حنجره، خس خس سینه از جمله علائم هستند. اگر به جعفری حساسیت دارید یا مشکوک به آلرژی به کرفس هستید، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید.
مصرف بیش از حد
چرویل برای اکثر افراد وقتی در مقادیر معمولی برای طعم دادن به غذا استفاده شود بی خطر است. همچنین ممکن است استفاده دارویی بی خطر باشد. با این حال، مطالعات نشان می دهد که مصرف بیش از حد ممکن است به خصوص زمانی که استفاده از گیاهان به پزشکان ذکر نشده باشد. علاوه بر این، برخی از خوددرمانی های گیاهی ممکن است اثرات و تداخلات غیرمنتظره ای داشته باشند که منجر به عوارض کشنده شود.
زنان حامله
زنان باردار یا زنانی که برای بارداری تلاش میکنند، نباید از شرویل در دوزهای دارویی استفاده کنند. بر اساس تحقیق، کرفس ممکن است باعث تغییرات ژنتیکی و مشکلات رشد در جنین در حال رشد شود.
خلاصه
چرویل یک گیاه خوشمزه آشپزی است که در آشپزی فرانسوی بسیار استفاده می شود. از خانواده جعفری با طعم معتدل است. علاوه بر کاربرد در آشپزی، کاربرد درمانی نیز دارد. شما می توانید این گیاه را در مقادیر منظم و بدون ایجاد هیچ گونه خطری برای سلامتی مصرف کنید. همچنین، فوق العاده مغذی است.
کل گیاه گیاهی خوراکی است، اما برگها و ریشههای آن بسیار محبوب هستند. کرفس سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است و خواص دارویی زیادی دارد. قرن هاست که در طب جایگزین برای درمان بیماری ها استفاده می شود. این گیاه حاوی خواص ادرارآور، سم زدایی و ضد التهابی است که در درمان روماتیسم، نقرس، مشکلات کبد و کلیه، احتباس آب و دفع سموم مفید است. همچنین برای درمان تحریکات پوستی، آکنه، اگزما، ورم ملتحمه و نیش حشرات مفید است.
سوالات متداول
س. مزایای سلامتی کرفس چیست؟
الف) فواید کرفس برای سلامتی به شرح زیر است:
- سلامت قلب و عروق را بهبود می بخشد
- از خطر ابتلا به سرطان جلوگیری می کند
- سیستم ایمنی را بهبود می بخشد
- به هضم بهتر کمک می کند
- سلامت استخوان ها را بهبود می بخشد
- رنگ و سلامت پوست را بهبود می بخشد
- سلامت چشم را بهبود می بخشد
- بدن را سم زدایی می کند
- ایمنی را بهبود می بخشد
س- آیا جعفری همان کرفس است؟
A. چرویل همچنین به عنوان چرویل باغ و جعفری فرانسوی شناخته شده است. چرویل حاوی طعم های ملایم و لطیفی است که به اندازه جعفری قوی نیستند. در نتیجه، کرفس مناسب دستور العمل هایی با طعم سبک و خوش طعم است که نیازی به طعم های شدید ندارند. چرویل یک گیاه لطیف بهاری است که شباهت های زیادی به جعفری دارد. با این حال، برخی از عملکردها، بافت ها و طعم ها آن را متمایز می کند.
س: آیا از خراطین در پزشکی استفاده می شود؟
A. چرویل برای قرن ها در طب جایگزین برای درمان بیماری ها استفاده شده است. حاوی خواص ادرارآور، سم زدایی و ضد التهابی است که در درمان روماتیسم، نقرس، مشکلات کبد و کلیه، احتباس آب و دفع سموم مفید است. این گیاه همچنین برای درمان تحریکات پوستی، آکنه، اگزما، ورم ملتحمه و نیش حشرات مفید است.
س. آیا می توانید دانه های کرفس را بخورید؟
پاسخ بله، دانه ها نیز خوراکی هستند. گلها و دانههای کرفس، مانند برگها، طعمی لطیف و شبیه بادیان دارند. بنابراین، میتوان از آنها بهجای برگهای کرفس در دستور پختها استفاده کرد. سوپ ها، مرغ، غذاهای دریایی، سبزیجات، سالادها و غذاهای تخم مرغ همگی کاربردهای رایج آن هستند.
س. آیا خوردن کرفس بی خطر است؟
الف. عصاره های کرفس و کرفس به طور کلی برای خوردن به مقدار کافی بی خطر هستند. طعم غذاهای با طعم ملایم مانند ماهی، مرغ، تخم مرغ و سبزیجات بهاری را افزایش می دهد. با این حال، بهتر است در دوران بارداری از آن اجتناب کنید. همچنین این به این دلیل است که کرفس حاوی یک ماده شیمیایی است که می تواند با ایجاد جهش در DNA جنین در حال رشد، مشکلاتی را در هنگام تولد و رشد ایجاد کند.