کیسه صفرا به رنگ صورتی
پاسخ مرسوم فوبیک چربی
امروزه باور معمول پزشکی این است که خوردن غذاهای چرب می تواند منجر به سنگ کیسه صفرا شود. این به این دلیل است که اتفاقی می افتد اگر قبلا دارید سنگ کیسه صفرا و خوردن چربی: سنگ کیسه صفرا می تواند در مسیر روده ها گیر کند و باعث حمله سنگ کیسه صفرا شود (درد در سمت راست بالای معده).
بنابراین توصیه مرسوم این است که کم چرب بخورید – و اگر دچار حمله سنگ کیسه صفرا شدید از داروهای مسکن استفاده کنید. در صورت ادامه حملات، کیسه صفرا با جراحی برداشته می شود و مشکل معمولا برطرف می شود. احتمالاً با عوارض جانبی کاهش اندکی توانایی جذب چربی و مواد مغذی از آنچه می خورید (در آنجا است دلیلی که ما کیسه صفرا داریم).
توصیه های مرسوم کم چرب به ندرت باعث از بین رفتن بیماری سنگ کیسه صفرا می شود. در عوض، اغلب با گذشت زمان بدتر می شود، تا زمانی که جراحی لازم شود. این به سختی تصادفی است.
نحوه ابتلا به سنگ کیسه صفرا
اگر کم چرب می خورید صفرای کمتری برای هضم غذا لازم است. بنابراین صفرای بیشتری در کیسه صفرا باقی می ماند. شاید به اندازه کافی برای تشکیل سنگ. نشان داده شده است که افرادی که (به جای چربی) کربوهیدرات بیشتری بخورید در معرض افزایش خطر سنگ کیسه صفرا هستند.
همه چیز منطقی به نظر می رسد. و حتی شواهد بهتری هم وجود دارد. خطر رژیم های کم چرب حداقل سه بار آزمایش شده است:
مطالعات رژیم های غذایی بسیار کم چرب
مطالعه سوم رژیم غذایی بسیار کم چرب را با رژیم غذایی با چربی کمی بالاتر در طول ۳ ماه مقایسه کرد. بیش از یک نفر از هر دو (۶ نفر از ۱۱ نفر) در گروهی که چربی بسیار کم مصرف می کردند، دچار سنگ کیسه صفرا جدید شدند. هیچ کس در گروهی که چربی بیشتری می خورد، این کار را نکرد.
نتیجه: اجتناب از چربی خطر سنگ کیسه صفرا را افزایش می دهد!
ممکنه کربوهیدرات باشه؟
به جای اینکه به چربی به عنوان عامل اصلی سنگ کیسه صفرا نگاه کنیم، شاید باید به کربوهیدرات ها نگاه کنیم.
یک مطالعه مشاهده ای گزارش داد که خوردن کربوهیدرات بیشتر با افزایش خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا مرتبط است. نویسندگان همین روند را برای شاخص گلیسمی و بار گلیسمی گزارش کردند.
بر اساس این مطالعه، کاهش کل کربوهیدرات ها و تمرکز بر کربوهیدرات های گلیسمی پایین تر به نظر می رسد یک رویکرد معقول برای کاهش خطر ابتلا به سنگ های صفراوی در آینده باشد.
اگر برعکس عمل کنید چه اتفاقی می افتد؟
اگر بخواهید برخلاف توصیه های معمول عمل کنید چه؟ آیا به طور منظم غذای حاوی چربی می خورید؟ سپس از صفرای بیشتری برای هضم غذا استفاده می شود. مجاری صفراوی و کیسه صفرا به طور منظم شستشو داده می شود. از نظر تئوری، سنگ ها زمان تشکیل نخواهند داشت و سنگ های از قبل موجود ممکن است (اگر خوش شانس باشید) به روده کوچک ریخته شوند.
خطر این است که اگر قبلاً سنگ کیسه صفرا دارید، ممکن است هنگام دفع آنها ناراحت شوید.
سوال این است: آیا می خواهید راه حل کوتاه مدت (کم چرب) یا بلند مدت (چربی بالا) فکر کنید؟
آیا غذای پرچرب کار می کند؟
منطقی است که فکر کنیم غذای پرچرب می تواند منجر به ایجاد کیسه صفرا عاری از سنگ شود و علم نیز از آن حمایت می کند. یک کارآزمایی تصادفیسازی و کنترلشده رژیم غذایی چربی بالاتر را با رژیم غذایی کمچرب در افراد چاق در طول ۶ ماه مقایسه کرد. گروه چربی بالاتر تخلیه کیسه صفرا بهتری داشتند و هیچ سنگی ایجاد نشد، در حالی که بیش از ۵۰ درصد از گروه کم چرب دچار سنگ کیسه صفرا شدند. این با وجود کاهش وزن در هر دو گروه بود.
این با تجربه بالینی و گزارش های حکایتی از کسانی که بیماری سنگ کیسه صفرا خود را در رژیم غذایی LCHF ناپدید می کنند، مطابقت دارد. هرچند گاهی اوقات به قیمت حملات اولیه سنگ کیسه صفرا.
سنگ کیسه صفرا و سنگ کلیه
بیایید توصیه هایی را که به بیماران مبتلا به سنگ کلیه می کنیم با توصیه های مربوط به سنگ کیسه صفرا مقایسه کنیم. ما به بیماران مبتلا به سنگ کلیه می گوییم مایعات زیادی بنوشند و تولید ادرار را افزایش دهند تا سنگ ها زمان ایجاد نکنند. اگر قبلاً سنگ کلیه دارید، این توصیه می تواند در ابتدا با دفع سنگ، حمله دردناکی به شما بدهد. اما پزشکان با وجود ناراحتی کوتاه مدت همچنان این را توصیه می کنند زیرا راه حل طولانی مدت بهتری است.
دلیل اینکه ما در مورد سنگ کیسه صفرا توصیه مخالف می کنیم ممکن است ترس نادرست از چربی باشد. اگر به جای آن از آب می ترسیدیم، به بیماران مبتلا به سنگ کلیه توصیه می شد که برای جلوگیری از حملات سنگ کلیه از نوشیدن خودداری کنند. اگر بهبود نیافتند، آیا کلیه آنها را با جراحی خارج می کنیم؟
چه می گویید؟
آیا مشکل کیسه صفرا داشته اید؟ آیا رژیم LCHF یا رژیم کتوژنیک را آزمایش کرده اید؟ چی شد؟
PS
سوال رایج دیگر این است که اگر کیسه صفرا از قبل برداشته شده باشد می توانید LCHF بخورید یا خیر. پاسخ این است که به نظر می رسد این به خوبی کار می کند.
برخی از افراد بدون کیسه صفرا ممکن است مجبور باشند مصرف چربی خود را به تدریج افزایش دهند تا به بدنشان فرصت داده شود تا سازگار شود. در غیر این صورت ممکن است بدن زمان لازم برای هضم چربی را نداشته باشد که می تواند در ابتدا منجر به مدفوع چرب شل شود. با این حال به نظر می رسد این به ندرت مشکل ساز باشد.