سوکرالوز یک شیرین کننده مصنوعی است که به طور کلی اگر در حد اعتدال از آن لذت ببرید، بی خطر در نظر گرفته می شود. با این حال، تحقیقات در مورد اثرات طولانی مدت آن نتایج متفاوتی را نشان داده است.

مقادیر بیش از حد قند اضافه شده می تواند اثرات مضری بر متابولیسم و ​​سلامت کلی شما داشته باشد.

به همین دلیل، بسیاری از افراد به شیرین کننده های مصنوعی مانند سوکرالوز روی می آورند.

با این حال، در حالی که کارشناسان ادعا می کنند که سوکرالوز برای خوردن بی خطر است، برخی مطالعات آن را با مشکلات سلامتی مرتبط می دانند.

sucralose 1200x628 facebook

این مقاله نگاهی عینی به سوکرالوز و اثرات آن بر سلامتی دارد – هم خوب و هم بد.

سوکرالوز چیست؟

سوکرالوز یک شیرین کننده مصنوعی بدون کالری است و Splenda رایج ترین محصول مبتنی بر سوکرالوز است.

سوکرالوز از شکر در یک فرآیند شیمیایی چند مرحله ای ساخته می شود که در آن سه گروه هیدروکسیل با اتم های کلر جایگزین می شوند.

ظاهراً در سال ۱۹۷۶ زمانی که دانشمندی در کالج بریتانیایی دستورات مربوط به آزمایش یک ماده را اشتباه شنیده بود، کشف شد. در عوض، طعم آن را چشید و متوجه شد که بسیار شیرین است.

سپس شرکت‌های Tate & Lyle و Johnson & Johnson به طور مشترک محصولات Splenda را توسعه دادند. این شیرین کننده در سال ۱۹۹۸ در ایالات متحده معرفی شد و یکی از محبوب ترین شیرین کننده ها در این کشور است.

Splenda معمولا به عنوان جایگزین شکر در پخت و پز و پخت و پز استفاده می شود. همچنین به هزاران محصول غذایی در سراسر جهان اضافه شده است.

بیشتر بخوانید
شکر زرد یا شکر گور Jaggery چیست و چه فوایدی دارد؟

سوکرالوز بدون کالری است، اما Splenda همچنین حاوی کربوهیدرات‌های دکستروز (گلوکز) و مالتودکسترین است که محتوای کالری را به بالا می‌برد. ۳.۳۶ کالری در هر گرم

با این حال، کل کالری و کربوهیدراتی که Splenda به رژیم غذایی شما کمک می کند ناچیز است، زیرا هر بار فقط به مقادیر کمی نیاز دارید.

این به این دلیل است که سوکرالوز تقریباً ۶۰۰ بار شیرین تر از شکر است .

تاثیر بر قند خون و انسولین

اکثر مطالعات نشان می دهد که سوکرالوز تأثیر کمی بر سطح قند خون و انسولین دارد یا ندارد.

به عنوان مثال، یک مطالعه کوچک دریافتند که مصرف روزانه سوکرالوز هیچ تاثیری بر متابولیسم قند یا حساسیت به انسولین در بزرگسالان سالم ندارد.

یک مطالعه دیگر یافته های مشابهی داشتند و گزارش دادند که مصرف سوکرالوز با هر وعده غذایی به مدت ۱۲ هفته هیچ تاثیری بر سطح انسولین یا قند خون ناشتا نداشت.

با این حال، چند مورد دیگر مطالعات نتایج متناقضی را به دست آوردند، برخی اشاره کردند که سوکرالوز می تواند کاهش حساسیت به انسولین  و افزایش سطح قند خون و انسولین داشته باشد.

بنابراین، تحقیقات بیشتر با کیفیت بالا در مورد اثرات سوکرالوز بر سطح قند خون و انسولین هنوز مورد نیاز است.

پخت با سوکرالوز ممکن است مضر باشد

Splenda مقاوم در برابر حرارت است و برای پخت و پز و پخت خوب است. با این حال، مطالعات اخیر این را به چالش کشیده اند.

بیشتر بخوانید
آیا مالتودکسترین در رژیم کتوژنیک است؟ (به علاوه 3 جایگزین کتو دوستدار)

به نظر می رسد که در دمای بالا، Splenda شروع به تجزیه شدن و تعامل با سایر مواد می کند.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۰ دریافت که حرارت دادن سوکرالوز با گلیسرول، ترکیبی که در مولکول های چربی یافت می شود، مواد مضری به نام کلروپروپانول تولید می کند. این مواد ممکن است خطر سرطان را افزایش دهند.

از سوی دیگر، مطالعه جدیدتر گزارش شده است که سوکرالوز این ترکیبات را هنگام گرم شدن تشکیل نمی دهد و برای پخت و پز و پخت بی خطر است. با این حال، توجه داشته باشید که این مطالعه توسط Tate & Lyle، تولید کنندگان Splenda تامین مالی شده است.

در حالی که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، برخی از افراد ممکن است ترجیح دهند از شیرین کننده های دیگر در زمان پخت در دمای بالاتر از ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۵ درجه سانتیگراد) استفاده کنند.

آیا سوکرالوز بر سلامت روده تأثیر می گذارد؟

باکتری های دوست در روده شما برای سلامت کلی شما بسیار مهم هستند.

آنها ممکن است هضم را بهبود بخشند، به عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک کنند و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها را کاهش دهند.

جالب اینکه، یک مطالعه ۲ هفته ای دریافتند که مصرف ۲۰ درصد از مصرف روزانه قابل قبول سوکرالوز در روز هیچ تأثیری بر باکتری های مفید روده ندارد.

یک مطالعه دیگر نشان داد که مصرف دوزهای بالای سوکرالوز به مدت ۷ روز، میکروبیوم روده را تغییر نداد.

با این حال، اگرچه این مطالعات نشان می دهد که مصرف کوتاه مدت سوکرالوز بعید است بر سلامت روده تأثیر بگذارد، مطالعات حیوانی در مورد مصرف طولانی مدت سوکرالوز نشان داده است که می تواند اثرات منفی داشته باشد.

بیشتر بخوانید
آیا استویا می تواند برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد؟

به عنوان مثال، یک مطالعه روی موش ها نشان داد که ۱۶ هفته یا ۴ ماه مصرف سوکرالوز با دوز کم (کمتر از مقدار توصیه شده) تعادل میکروبیوم روده را مختل کرده و التهاب را افزایش می دهد.

بنابراین، مطالعات بیشتری در مورد اثرات طولانی مدت سوکرالوز بر سلامت روده در انسان مورد نیاز است.

آیا سوکرالوز باعث افزایش یا کاهش وزن شما می شود؟

محصولاتی که حاوی شیرین کننده های صفر کالری هستند اغلب به عنوان مفید برای کاهش وزن به بازار عرضه می شوند.

یک بررسی ۵۶ مطالعه دریافت که شیرین کننده های غیر مغذی می توانند اثر مفید کمی بر شاخص توده بدنی (BMI) داشته باشند. با این حال، محققان همچنین خاطرنشان کردند که اکثر مطالعات کیفیت پایینی داشتند.

از سوی دیگر، بررسی ۲۰۱۴ مطالعات مشاهده ای هیچ ارتباطی بین مصرف شیرین کننده مصنوعی و وزن بدن یا توده چربی پیدا نکردند، اما افزایش اندکی در شاخص توده بدنی (BMI) گزارش کردند.

در همین حال، طبق این بررسی، کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده – استاندارد طلایی در تحقیقات علمی – نشان می‌دهد که شیرین‌کننده‌های مصنوعی به طور متوسط ​​وزن بدن را حدود ۱.۷ پوند (۰.۸ کیلوگرم) کاهش می‌دهند.

آیا سوکرالوز بی خطر است؟

مانند سایر شیرین کننده های مصنوعی، سوکرالوز نیز بسیار بحث برانگیز است. برخی ادعا می کنند که کاملا بی ضرر است، اما شواهد در مورد ایمنی و اثرات طولانی مدت آن بر سلامت متناقض است.

بیشتر بخوانید
انواع شیرین کننده های مصنوعی

به عنوان مثال، اگرچه اکثر تحقیقات نشان می دهد که بعید است که قند خون یا سطح انسولین را افزایش دهد، مطالعات دیگر نشان می دهد که می تواند اثرات منفی داشته باشد.

علاوه بر این، در حالی که مطالعات کوتاه مدت در انسان دریافته اند که هیچ تاثیری بر سلامت روده ندارد، مطالعات حیوانی طولانی مدت نتایج متناقضی داشته اند.

ایمنی سوکرالوز در دماهای بالا نیز مورد سوال قرار گرفته است. بنابراین، برخی از افراد ممکن است بخواهند هنگام پخت و پز یا پخت شیرین کننده های دیگر را انتخاب کنند.

همانطور که گفته شد، اثرات درازمدت سلامتی هنوز نامشخص است، اما مقامات بهداشتی مانند سازمان غذا و دارو (FDA) آن را بی خطر می دانند.

خلاصه

اگر طعم سوکرالوز را دوست دارید و بدن شما به خوبی با آن برخورد می کند، احتمالاً خوب است که در حد اعتدال از آن استفاده کنید. مطمئناً هیچ مدرک واضحی مبنی بر مضر بودن آن برای انسان وجود ندارد.

با این حال، برخی از افراد ممکن است ترجیح دهند شیرین کننده های دیگری را هنگام پخت و پز یا پخت انتخاب کنند، زیرا پایداری آن در دمای بالا نامشخص است.

اگر تصمیم به اجتناب از سوکرالوز یا شیرین کننده های مصنوعی به طور کلی دارید، جایگزین های بسیار خوبی وجود دارد.