شراب و دیابت: آیا مبتلایان به دیابت می توانند شراب بنوشند؟

شراب یک نوشیدنی است که این نوشیدنی الکلی از تخمیر باکتریایی انگور تولید می شود. ترکیب آن و غلظت الکل در درجه اول با نوع انگور مورد استفاده ، فرآیند تخمیر و تکنیک های شراب سازی به کار رفته تعیین می شود.

یکی از ویژگی های بارز شراب ، در مقایسه با سایر نوشیدنی های الکلی ، محتوای بالای آن از مواد فنولیک است. این ترکیبات که شامل تانن ها و ایزوفلاون ها هستند ، آنتی اکسیدان های قدرتمند هستند. شایع ترین در بین آنها ترانس-رزورراتول است.

این مواد از انگور به شراب منتقل می شوند ، فرآیندی که پوست انگور ، دانه ها و ساقه ها در تماس با آب انگور باقی مانده است. هرچه این فرآیند طولانی تر باشد ، محتوای این ترکیبات مفید بیشتر می شود.

با این حال، با وجود این فواید سلامتی، مصرف شراب برای همه توصیه نمی شود. برخی از شرایط فیزیولوژیکی یا مشکلات بهداشتی ، مانند دیابت ، ممکن است از مصرف شراب بهره مند نشود و به طور بالقوه می تواند آسیب متابولیکی را تجربه کند.

شراب و دیابت: آیا مبتلایان به دیابت می توانند شراب بنوشند؟

دیابت چیست

دیابت یک اختلال متابولیک است که با اختلال در رابطه بین انسولین و گیرنده های آن مشخص می شود. این بیماری به دیابت نوع ۱ و نوع ۲ طبقه بندی می شود.

بیشتر بخوانید
خوب کردن پیش دیابت چقدر طول می کشد؟

دیابت نوع ۱ وابسته به انسولین است و ناشی از نقص غدد درون ریز در لوزالمعده است.

دیابت نوع ۲ معمولاً وابسته به انسولین است اما با ناکارآمدی جذب هورمون محیطی مشخص می شود.

این بیماری می تواند به دلیل کاهش تولید انسولین ، تغییرات در عملکرد آن ، مقاومت به انسولین ناشی از رژیم و چاقی یا ترکیبی از این عوامل رخ دهد. ویژگی ثابت دیابت قند خون یا قند خون بالا است.

شراب و دیابت

به طور کلی ، متخصصان در مورد مصرف منظم مشروبات الکلی از جمله شراب برای افراد مبتلا به دیابت توصیه نمی کنند. با این حال ، برخی از مطالعات تعامل جالبی بین شراب و گلیسمی نشان داده اند.

بیشتر بخوانید
آیا شما در معرض خطر ابتلا به دیابت هستید؟

در یک مطالعه ارتباط مستقیمی بین مصرف الکل و افزایش پاسخ انسولین وجود دارد. این امر به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ ، که اغلب با چاقی و سایر عوارض متابولیک مبارزه می کنند ، نگران کننده است. سطح بالای انسولین در گردش می تواند منجر به عدم تعادل ، از جمله ذخیره بیش از حد چربی و کاهش کارایی حمل و نقل کلسترول شود.

جالب اینجاست که مطالعات دیگر مکانیسم مستقل از انسولین را شناسایی کرده اند که در درجه اول افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ را تحت تأثیر قرار می دهد. مصرف الکل می تواند تولید گلوکز را از منابع غیر کربوهیدرات مهار کند و عمل هورمونهای قند خون را سرکوب کند. این می تواند به طور قابل توجهی بر تعادل گلیسمی تأثیر بگذارد و به طور بالقوه باعث ایجاد هیپوگلیسمی شود، یک بیماری شدید که با سطح قند خون پایین خطرناک مشخص می شود.

بیشتر بخوانید
هیپرانسولینمی: خود مدیریتی دیابت

در موارد شوک هیپوگلیسمی در افرادی که بیش از حد الکل مصرف می کنند، تجویز فروکتوز و دوزهای کوچک انسولین نه تنها می تواند سطح قند خون را بازگرداند بلکه باعث تسریع در حذف الکل می شود.

علاوه بر این، در حالی که مصرف شراب و سایر مشروبات الکلی به طور مستقیم باعث دیابت نمی شود ، مشاهدات آماری و بالینی حاکی از زیرگروه دیابت نوع ۲ مرتبط با سوء مصرف الکل است.

در پایان ، در حالی که شراب از مزایای سلامتی برخوردار است ، مصرف سیستماتیک آن برای افراد مبتلا به دیابت توصیه نمی شود. اگرچه الکل می تواند یک اثر هیپوگلیسمی را القا کند ، که ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت مطلوب به نظر برسد ، اما می تواند منجر به سوءاستفاده ، اعتیاد و عوارض بالینی مختلف از جمله نوعی دیابت مربوط به الکل شود.

بنابراین ، برای افراد مبتلا به دیابت ضروری است که هنگام بررسی مصرف الکل ، احتیاط کرده و با ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی مشورت کنند.

بیشتر بخوانید
دیابت - انواع، علائم و درمان

Source 

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه