شوید و فواید بی‌شمار آن برای سلامتی

شوید (نام علمی: Anethum graveolens) علف هرزی است که به عنوان چاشنی استفاده می شود. در بیشتر نقاط جهان رشد می کند اما بومی مدیترانه و مناطق جنوبی روسیه است. بسیار مغذی است و منبع عالی از مواد معدنی و ویتامین های مختلف است. در فرهنگ های آسیای باستان به عنوان یک گیاه دارویی نیز استفاده می شد. مردم هنوز از آن به عنوان دارو برای درمان مشکلات سلامتی استفاده می کنند. به عنوان مثال، می تواند به درمان بیماری های گوارشی، بیماری های کلیوی، از دست دادن اشتها، نفخ، تب، سرماخوردگی، سرفه و برونشیت کمک کند. همچنین به کاهش مشکلات کبد و کیسه صفرا، بیماری های مجاری ادراری، بواسیر، اسپاسم، نوروپاتی، قولنج کلیوی، سوزش ادرار، زخم های تناسلی، دیسمنوره و حتی بی خوابی کمک می کند. به همین دلیل است که شوید اخیراً محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

در اینجا نگاهی اجمالی به مشخصات تغذیه ای گیاه شوید و فواید مختلف آن بر سلامت انسان (با پشتوانه تحقیقات معتبر) آورده شده است.

مشخصات تغذیه ای شوید

گیاه شوید بسیار مغذی است. حتی اگر به مقدار کم مصرف شود، برای بدن بسیار مفید است. مطابق با USDA، ۱۰۰ گرم شوید حاوی مواد مغذی زیر است.

  • آب: ۸۶ گرم
  • انرژی: ۴۳ کیلو کالری
  • پروتئین: ۳.۴۶ گرم
  • چربی: ۱.۱۲ گرم
  • کربوهیدرات، با اختلاف: ۷.۰۲ گرم
  • فیبر: ۲.۱ گرم
  • کلسیم: ۲۰۸ میلی گرم
  • آهن: ۶.۵۹ میلی گرم
  • منیزیم: ۵۵ میلی گرم
  • فسفر: ۶۶ میلی گرم
  • پتاسیم: ۷۳۸ میلی گرم
  • سدیم: ۶۱ میلی گرم
  • ویتامین C: 85 میلی گرم

شوید منبع خوبی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی نیز هست. علاوه بر این، قابل توجه است که گیاه شوید دارای حداقل کالری است. بنابراین، ممکن است به سفر کاهش وزن شما کمک کند.

شوید و فواید بی‌شمار آن برای سلامتی- HealthifyMe

فواید شوید برای سلامتی

گیاه شوید برای بدن مفید است زیرا سرشار از مواد معدنی و ویتامین های ضروری است. همچنین این گیاه از زمان های قدیم به دلیل فواید سلامتی اش شناخته شده است. همچنین یک گیاه دارویی مهم در آیورودا است. برگ ها و دانه های شوید فواید سلامتی بسیار زیادی برای بدن دارند. در زیر تعدادی از آنها ذکر شده است.

سرشار از آنتی اکسیدان

رادیکال های آزاد اتم های ناپایداری هستند که به سلول های بدن شما آسیب می رسانند و باعث استرس اکسیداتیو می شوند. علاوه بر این، برخی از پژوهش نشان داده است که رادیکال های آزاد اضافی در بدن می تواند باعث بیماری های مختلفی در طول زندگی فرد شود. بنابراین، آنتی اکسیدان ها برای بدن شما ضروری هستند زیرا از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند. شوید دارای آنتی اکسیدان های مختلفی مانند فلاونوئیدها، ترپنوئیدها، تانن ها و ویتامین C است. این آنتی اکسیدان ها به مبارزه با اثر رادیکال های آزاد و کاهش استرس اکسیداتیو در بدن کمک می کنند. در نتیجه از بدن در برابر بیماری های مختلف ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند.

هضم غذا را بهبود می بخشد

شوید برای دستگاه گوارش شما بسیار مفید است. این نفخ را کاهش می دهد زیرا از ایجاد گاز در مجرای گوارشی جلوگیری می کند. همچنین به جلوگیری از یبوست کمک می کند. خواص ضد اسیدی شوید می تواند در برابر زخم و ورم معده کمک بیشتری کند. خواص ضد باکتریایی و گوارشی شوید نیز می تواند به کاهش اسهال کمک کند.

بیشتر بخوانید
لیمو : حقایق تغذیه و فواید سلامتی

سطح قند خون را کاهش می دهد

قند خون بالا باعث ایجاد مشکلات مختلفی در بدن می شود. مطالعات پیشنهاد می شود شوید می تواند در کاهش سطح قند خون موثر باشد. ترکیبی به نام اوژنول به تنظیم سطح گلوکز خون (دیابت نوع ۲) کمک می کند. ترشح انسولین را افزایش می دهد و در نتیجه دیابت را مدیریت می کند.

برای سلامت قلب و عروق مفید است

بیماری های قلبی عروقی یا قلبی اولین علت مرگ و میر در جهان است. خوشبختانه، با ایجاد تغییرات جزئی در رژیم غذایی و سبک زندگی، می توان از بسیاری از بیماری های قلبی شدید جلوگیری کرد. کلسترول بد و التهاب دو عامل مهم بیماری قلبی هستند. بنابراین اگر بتوانید با این موارد مقابله کنید، می توانید از بیشتر بیماری های قلبی جلوگیری کنید. شوید هم خاصیت ضد التهابی دارد و هم سطح کلسترول بد را کاهش می دهد. بنابراین می تواند به حفظ سلامت قلب شما کمک کند.

بهبود سلامت تنفسی

وجود ترکیبی به نام کامفرول در شوید ممکن است مسئول بهبود سلامت تنفسی باشد. علاوه بر این، پژوهش پیشنهاد کرده است که خلط ریه ها و حفره بینی را از دست می دهد و تنفس آسان را تسهیل می کند.

از انواع سرطان ها جلوگیری می کند

گیاه شوید به طور موثری از برخی سرطان ها مانند سرطان ریه، سرطان سینه و سرطان روده بزرگ پیشگیری می کند. همچنین، مطالعات ثابت کنید که به سم زدایی از ترکیبات سرطان زا کمک می کند. این مزایا به دسته ای از ترکیبات معروف به مونوترپن ها نسبت داده می شود.

عفونت ها را کاهش می دهد

پژوهش نشان می دهد که سرشار از آنتی اکسیدان و دارای خواص ضد باکتریایی است که با عفونت، سرفه و سرماخوردگی مبارزه می کند و به بهبود زخم ها کمک می کند.

سلامت استخوان ها را بهبود می بخشد

همانطور که در مشخصات غذایی شوید، مقدار قابل توجهی کلسیم دارد. کلسیم یک ماده معدنی ضروری برای تقویت استخوان ها است. با این کار، شوید ممکن است به جلوگیری از شرایط دردناکی مانند پوکی استخوان کمک کند.

درد قاعدگی را تسکین می دهد

مصرف برگ های گیاه شوید ممکن است به تنظیم ترشحات ماهانه قاعدگی شما نیز کمک کند. شوید دارای خاصیت قیف کننده است. پژوهش در این زمینه پیشنهاد شده است که آنها دارای خواص خاصی هستند که می تواند به حفظ چرخه قاعدگی و جلوگیری از دیسمنوره کمک کند. علاوه بر این، روغن‌های موجود در گیاه شوید به آن خاصیت ضد اسپاسم می‌دهد و ممکن است به کاهش درد ناشی از گرفتگی‌های قاعدگی کمک کند.

کاربردهای دارویی شوید

شوید فواید زیادی برای سلامتی دارد. جالب اینجاست که آیورودا از زمان های قدیم فواید شوید را برای درمان چندین بیماری در خود گنجانده است. روغن نفخ شکم باعث بهبود اشتها، کاهش گاز معده و جلوگیری از سوء هاضمه می شود. جویدن دانه های آن نیز به رفع بوی بد دهان کمک می کند. علاوه بر این، مطالعات ثابت کرده اند که ترشح شیر را در مادران شیرده تحریک می کند. همچنین ممکن است به درمان عفونت های ادراری و زخم معده کمک کند.

بیشتر بخوانید
گوجی بری: تغذیه، فواید و عوارض جانبی

شوید را چگونه مصرف کنیم؟

شوید و کشک ترکیبی است که به عنوان دیپ یا ساندویچ یا رول اسپرید به زیبایی عمل می کند. کره شوید در سراسر جهان معروف است. شوید تازه از نوع خشک آن خوشبوتر است. به صورت سبزی هم تهیه می شود و با نان هندی به زیبایی ست می شود. البته می توانید آن را هم ترشی کنید. با جوشاندن آب صاف شده با شوید از شر سکسکه و سردرد خلاص می شوید. جالب اینجاست که شوید در قرون وسطی به عنوان یک دافع جادوگر معروف بود. چای شوید روشی نوآورانه برای مصرف آن است.

شوید را کجا استفاده کنیم؟

این ماده تزئینی به راحتی به غذاها اضافه می شود. خوش طعم است و طعم غذا را نیز افزایش می دهد. در ادامه به چند روش استفاده از شوید در غذاهای مختلف اشاره شده است.

  • تزیین: از شوید به عنوان چاشنی سوپ و سبزیجات استفاده کنید.
  • از آن در گراولاکس استفاده کنید
  • آن را در مقداری ماست هم بزنید
  • به جای تزیین، می توانید از آن به عنوان سالاد نیز استفاده کنید. آن را خرد کرده و به سالاد اضافه کنید.
  • همچنین می توان آن را روی ظروف تخم مرغ تزیین کرد تا طعم بیشتری پیدا کند.
  • دانه شوید: می توانید دانه های شوید را خرد کرده و به سوپ و سبزیجات اضافه کنید.
  • بهترین ترکیب با غذاهای ماهی

ذخیره سازی و ایمنی

شوید برای مدت طولانی تازه نمی ماند. اما با نگهداری صحیح شوید می توانید آن را تا یک سال نگهداری کنید. برای نگهداری شوید، برگ گیاه شوید را در آب بپاشید. سپس آنها را در یک دستمال کاغذی بپیچید و به راحتی می توانید آنها را تا هفت روز در فریزر نگهداری کنید. می توانید دستمال کاغذی را در فریزر برای نگهداری شوید تازه تا شش ماه نگه دارید. اگر می خواهید شوید را برای مدت طولانی تری نگهداری کنید، می توانید آن را خشک کنید. هنگامی که در فریزر نگهداری می شود، برگ های خشک و دانه های شوید به مدت یک سال تازه می مانند.

عوارض جانبی شوید

شوید برای اکثر مردم بی خطر است. با این حال، در موارد نادر، ممکن است باعث واکنش های آلرژیک شود. همچنین ممکن است باعث استفراغ، تورم گلو و تحریک زبان شود.

توصیه می شود از مصرف شوید در دوران بارداری خودداری شود. همچنین استفاده از برگ های شوید یا خمیر برگ های شوید روی پوست می تواند باعث تحریک پوست شود. علاوه بر این، آب شوید می تواند شما را به نور خورشید حساس کند. افراد مبتلا به دیابت که لیتیوم مصرف می کنند باید از گیاه شوید اجتناب کنند. همچنین افرادی که برای عمل جراحی می روند باید حداقل دو هفته قبل از جراحی مصرف شوید را قطع کنند.

بیشتر بخوانید
آیا دانه های سیب سمی هستند؟

نتیجه گیری

داروهای گیاهی و ادویه ها از زمان های قدیم رژیم غذایی ما را غنی کرده اند. گیاه شوید بسیار مغذی است و یک ماده طبیعی با فواید بی‌شماری برای سلامتی بدن است. بهترین بخش این است که شوید معمولاً در دسترس است و به راحتی در دسترس است. به گشنیز لائوس نیز معروف است. رایحه ای شیرین و معطر دارد. همچنین با برگ های سرخس مانند و رنگ سبز تیره اش زیبا و شیک به نظر می رسد.

شوید سلامت استخوان و قلب را تقویت می کند، بوی بد دهان را بهبود می بخشد، مشکلات تنفسی را درمان می کند و غیره. چندین فواید سلامت مبتنی بر شواهد وجود دارد. بنابراین، مزایای آن افسانه ای نیست و قابل اعتماد است. ترکیبات آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی و ضد سرطانی آن بر کسی پوشیده نیست. این به طور گسترده ای وضعیت پزشکی یک فرد و طعم را در انواع ظروف افزایش داده است. بنابراین، افزودن این گیاه به رژیم غذایی به شما کمک می کند تا از غذاهای سالم و خوشمزه با حداقل عوارض جانبی لذت ببرید.

سوالات متداول (سؤالات متداول)

س. شوید چه طعمی دارد؟

الف. شوید طعمی علفی دارد و کمی طعم آنیس مانند شیرین بیان دارد. کمی شیرین است و با نعنا و سیر به خوبی می آید. با این حال، برای تابستان ها متفاوت است و زمانی که تابستان ها شروع می شود، گیاهان شوید گل می دهند که به بولتینگ معروف است. همچنین پیچ و مهره باعث تغییر طعم برگها شده و آنها را کمتر معطر و تلخ می کند که طعمی شبیه ترخون دارد. علاوه بر این، کمی طعم شیرین بیان شبیه بادیان نیز دارد.

س. چه غذاهایی با شوید خوب است؟

الف. شوید به طور کلی با اکثر غذاها خوب می شود زیرا با نعنا و سیر به خوبی جفت می شود. غذاهای مختلف از جمله سیب زمینی، غلات، غذاهای دریایی وگان، سس های خامه ای، پنیر وگان، غذاهای گیاهی، سبزیجات، گوجه فرنگی، پیاز و لیمو به خوبی با شوید هماهنگ می شوند. همچنین می توانید آن را به خورش ها و سوپ ها اضافه کنید. شوید همچنین با بیشتر سالادها به خوبی ست می شود و سرکه شوید را خوب می سازد.

س. ادویه شوید برای چیست؟

الف) شوید یک علف هرز است که در اکثر نقاط جهان رشد می کند. بیشتر به عنوان چاشنی برگ و دانه معروف است. همچنین با غذاهای دریایی، سس های ماست، سرکه، سالاد سیب زمینی، تکه های نان و سوپ ها به خوبی هماهنگ می شود.

س- آیا شوید همان رازیانه است؟

الف- شوید و رازیانه هر دو علف های هرز هستند و از خانواده گیاهان معطر هستند. با این حال، آنها یکسان نیستند. شوید عمدتاً برای دانه های خشک آن در ترشی یا تازه در سس ها و سس های سالاد استفاده می شود. طعم متمایز دانه خود را با سبز دلپذیر ترکیب می کند. از طرفی رازیانه بیشتر شبیه بادیان یا شیرین بیان است. کشاورز انرژی گیاه را در زمانی که برای بذر رشد نمی کند به پیاز هدایت می کند. پیاز رازیانه یک سبزی همه کاره و ملایم است که عالی، سرخ شده یا کبابی در غذاهای مدیترانه ای یا خام در سالاد است.

بیشتر بخوانید
9 فواید قارچ یال شیر برای سلامتی (به علاوه عوارض جانبی)

آیا شوید و سویا یکی هستند؟

A. بله، به ندرت از شوید به عنوان “برگ سویا” یا “سووا” یاد می شود. با این حال، از آنجایی که از خانواده جعفری است، اغلب با این نام ها شناخته می شود.

س. چه قسمتی از شوید می خوریم؟

الف- کل گیاه شوید خوراکی است. با این حال، همانطور که در این مقاله توضیح داده شد، برگ ها و دانه ها آنهایی هستند که فواید سلامتی دارند. همچنین بستگی به غذاهایی دارد که شوید با آن تزئین می شود. به عنوان مثال، یک ظرف ماهی کبابی برای ترشی کردن کار می کند و آن را آسیاب می کنند و برای سوپ و نان می پاشند.

س- آیا شوید ملین است؟

الف- بله، شوید ملین است. در بیشتر موارد می توان از شوید برای درمان یبوست و اسهال استفاده کرد. اما در موارد نادری باعث اسهال، یبوست و استفراغ می شود. علاوه بر این، مصرف بیش از حد ملین ها می تواند برای سلامتی مضر باشد.

س: آیا شوید برای خوردن سالم است؟

الف) مطمئناً مصرف در مقادیر پیشنهادی برای خوردن ایمن و سالم است. گیاه شوید بسیار مغذی است و فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد. ثابت می کند که اثرات مفیدی بر سلامتی دارد و برای اکثر افراد بی خطر است. با این حال، ممکن است در موارد نادر واکنش‌های آلرژیک مانند استفراغ، تورم گلو و تحریک زبان ایجاد کند. همچنین به یاد داشته باشید که در دوران بارداری باید از مصرف آن اجتناب کنید. همچنین استفاده موضعی آن ممکن است پوست را تحریک کند.

س. چگونه از ساقه های شوید استفاده می کنید؟

الف. قوطی ساقه شوید برای طعم دادن به گوشت و ماهی، چاشنی آب و سوپ و یا حتی افزایش طعم شوید در ترشی ها استفاده می شود. با این حال، قبل از سرو باید ساقه های آن را از ظرف جدا کنید. آنها فقط برای طعم استفاده می شوند و خوراکی نیستند زیرا جویدن آنها سخت است.

س. چه پنیری با شوید می آید؟

الف. اکثر انواع پنیر با شوید خوب می‌شوند. پنیر تازه، پنیر تازه کهنه، پنیر پوست سفید نرم، پنیر نیمه نرم، پنیر سفت و پنیر آبی با شوید بسیار خوب است. با این حال، استفاده از آن در پنیر دلمه و موزارلا رایج است.

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه