شکر معکوس اغلب برای شیرین کردن و بهبود کیفیت انواع شیرینی های تجاری و خانگی استفاده می شود.

شاید تعجب کنید که شکر معکوس چیست و چه تفاوتی با شکر معمولی دارد.

این مقاله همه چیزهایی را که باید در مورد شکر معکوس بدانید، از جمله چیستی، نحوه ساخت و نحوه استفاده از آن را بررسی می کند.

اصول اولیه

شکر معکوس همچنین به عنوان شربت قند معکوس یا شربت اینورت شناخته می شود یک شیرین کننده مایع است که از شکر و آب دانه بندی شده تهیه می شود.

شکر معکوس چیست؟  حقایق را بدانید

قند سفره ترکیبی است که از نظر علمی به نام ساکارز شناخته می شود. زمانی تشکیل می شود که یک مولکول قند به نام گلوکز به طور شیمیایی به مولکول قند دیگری به نام فروکتوز متصل می شود.۱).

قند معکوس از طریق هیدرولیز ایجاد می شود، فرآیندی که در آن ساکارز با آب مخلوط شده و حرارت داده می شود تا پیوند بین گلوکز و فروکتوز شکسته شود. آنزیم ها یا مواد اسیدی مانند اسید سیتریک یا کرم تارتار را می توان برای تسریع فرآیند اضافه کرد.۲).

نتیجه یک شربت غلیظ و شیرین است که از نیمی گلوکز و نیمی فروکتوز تشکیل شده است.۲).

از آنجایی که فروکتوز شیرین ترین نوع قند طبیعی است، وجود فروکتوز آزاد در شکر معکوس به آن طعم بسیار شیرین تری در مقایسه با شکر معمولی می دهد.۳).

بیشتر بخوانید
آسافوتیدا چیست؟ مزایا، عوارض جانبی و موارد استفاده

چرا به آن قند معکوس می گویند؟

شکر معکوس نام خود را از خواص منحصر به فرد خود در بازتاب نور به دست آورده است.

وجود یا عدم وجود پیوندهای شیمیایی بین مولکول های قند می تواند جهت انعکاس نور را هنگام عبور از آنها تغییر دهد.

وقتی نور قطبی شده از قند معمولی (ساکارز) عبور می کند، همیشه در جهت خاصی منعکس می شود. وقتی همان نور از قند معکوس عبور می کند، برعکس منعکس می شود یا وارونه جهت. از این رو به آن قند معکوس می گویند.

خلاصه

شکر معکوس شکل مایع شکر سفره ای است که در آن پیوندهای شیمیایی بین مولکول های گلوکز و فروکتوز شکسته شده است.

مزایای آشپزی

عملکرد اصلی شکر معکوس شیرین کردن غذاها و نوشیدنی ها است، اما مزایای عملکردی متعددی نیز دارد.

این به محصولات پخته شده کمک می کند رطوبت را حفظ کنند و با جلوگیری از کریستالیزه شدن، که می تواند هنگام استفاده از شکر معمولی رخ دهد، بافت را بهبود می بخشد.

اگر تا به حال سعی کرده اید شکر گرانول را به یک نوشیدنی سرد مانند چای سرد یا قهوه اضافه کنید، احتمالاً متوجه شده اید که کریستال های شکر به راحتی حل نمی شوند.

شکر معکوس شیرینی یکنواخت بیشتری می دهد و مشکل جمع شدن کریستال های شکر در کف لیوان شما را کاهش می دهد، زیرا به طور قابل توجهی از شکر معمولی در آب محلول تر است.

بیشتر بخوانید
آنچه در مورد رکتوم باید بدانید

شکر معکوس را می توان در ترکیب با سایر شیرین کننده ها برای شیرین کردن انواع غذاهای رایج مانند:

  • بستنی
  • شربت
  • بستنی
  • ژله ها
  • سخن بی معنی وبیهوده
  • گاناش
  • تافی
  • کوکی های نرم پخته شده
  • کیک ها
  • کوکتل های یخ زده و سایر نوشیدنی های یخی
  • شربت های طعم دار

شکر معکوس همچنین اغلب برای تخمیر محصولاتی مانند آبجو و کامبوچا استفاده می شود.

شکر کاملا معکوس حاوی حدود ۵۰٪ گلوکز و ۵۰٪ فروکتوز است، اما می توانید بسته به مدت زمانی که حرارت داده شده است، آن را با غلظت های مختلف گلوکز، فروکتوز و ساکارز خریداری یا تهیه کنید.

شکر معکوس که به صورت تجاری تهیه می شود مسلما راحت ترین و از نظر شیمیایی دقیق ترین گزینه است، اما همیشه در فروشگاه های مواد غذایی معمولی موجود نیست.

اگر خواربارفروشی محلی شما آن را حمل نمی کند، ممکن است شانس بیشتری برای پیدا کردن آن به صورت آنلاین یا در رستوران های تخصصی یا مغازه های لوازم نانوایی داشته باشید.

طرز تهیه شکر اینورت در خانه

اگرچه ممکن است دلهره آور به نظر برسد، اما درست کردن شکر معکوس در خانه کار پیچیده ای نیست. این فرآیند کمی بیش از یک ساعت طول می کشد و تمام چیزی که نیاز دارید آب، شکر، کرم تارتار و یک دماسنج آب نبات است.

با مخلوط کردن ۲ فنجان (۴۸۰ میلی لیتر) آب با ۴.۴ فنجان (۱ کیلوگرم) شکر گرانول و ۱/۴ قاشق چایخوری خامه تارتار در یک قابلمه شروع کنید. مخلوط را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید تا به ۲۳۶ برسددرجهF (114درجهج) گاهی اوقات هم بزنید.

بیشتر بخوانید
وید: آیا می تواند شما را بکشد؟

سپس مخلوط را از روی حرارت بردارید، درب آن را ببندید و بگذارید خنک شود. وقتی به اندازه کافی خنک شد، آن را به شیشه منتقل کنید و تا ۶ ماه در یخچال نگهداری کنید.

خلاصه

شکر معکوس غذاهایی مانند کیک، بستنی و آب نبات را شیرین می کند و در عین حال به حفظ بافت صاف و بهبود حفظ رطوبت کمک می کند.

ملاحظات تغذیه ای

شکر معکوس شکلی از شکر اضافه شده است و ویژگی های غذایی آن تقریباً مشابه شکر معمولی یا شربت ذرت است.

شکر معکوس حاوی حدود ۴۶ کالری و ۱۳ گرم شکر در هر قاشق غذاخوری (۱۵ میلی لیتر) است.۴).

مهم است که مصرف غذاهای حاوی قند معکوس را محدود کنید. مصرف بیش از حد هر نوع قند اضافه شده با افزایش خطر بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی، دیابت، بیماری کبد و چاقی همراه است.۵).

اگرچه قند افزوده شده را می توان با خیال راحت در حد اعتدال مصرف کرد، انجمن قلب آمریکا توصیه می کند مصرف خود را به بیش از ۶ قاشق چایخوری (۲۵ گرم در روز) برای زنان و ۹ قاشق چایخوری (۳۷.۵ گرم) در روز برای مردان محدود کنید.۶).

به سادگی قند معکوس را مانند هر شکل دیگری از شکر اضافه شده درمان کنید و هدف خود را از مصرف بیش از حد برای کاهش خطر ابتلا به پیامدهای نامطلوب سلامتی خودداری کنید.

خلاصه

شکر معکوس نوعی شکر اضافه شده است و مصرف بیش از حد آن می تواند اثرات منفی بر سلامتی داشته باشد.

خلاصه

شکر معکوس یک شیرین کننده مایع است که از شکر سفره (ساکارز) و آب تهیه می شود.

بیشتر بخوانید
هیپوترمی یا دمای مرکزی بدن زیر 35 درجه سانتیگراد

هنگامی که پیوندهای بین قندهای موجود در ساکارز شکسته می شود، تشکیل می شود و در نتیجه یک شربت غلیظ و شیرین متشکل از ۵۰٪ فروکتوز و ۵۰٪ گلوکز ایجاد می شود.

شکر معکوس شیرینی می‌افزاید و به حفظ رطوبت و کیفیت در انواع شیرینی‌ها مانند بستنی، کیک، کلوچه و آب نبات کمک می‌کند.

از نظر تغذیه ای، شکر معکوس شبیه هر نوع قند اضافه شده دیگری مانند شکر سفره یا شربت ذرت است. شما باید آن را کم مصرف کنید، زیرا مصرف بیش از حد ممکن است به پیامدهای منفی سلامتی کمک کند.

اگر علاقه مند به امتحان شکر معکوس هستید، می توانید آن را به صورت آنلاین خریداری کنید یا سعی کنید آن را در خانه درست کنید.