محصولات لبنی بهترین منابع کلسیم هستند و کلسیم ماده معدنی اصلی در استخوان ها است.

به همین دلیل مقامات بهداشتی توصیه می کنند که لبنیات هر روز مصرف شود.

اما بسیاری از مردم تعجب می کنند که آیا واقعاً در رژیم غذایی خود به لبنیات نیاز دارند یا خیر.

این بررسی مبتنی بر شواهد به بررسی علم می پردازد.

مصرف لبنیات هیچ مفهوم تکاملی ندارد

به نظر می رسد این ایده که افراد مسن در رژیم غذایی خود به لبنیات «نیاز دارند» چندان منطقی نیست.

شیر و پوکی استخوان - آیا محصولات لبنی واقعا برای استخوان های شما مفید هستند؟

انسان تنها حیوانی است که پس از از شیر گرفتن لبنیات مصرف می کند و شیر گونه های دیگر را مصرف می کند.

قبل از اهلی شدن حیوانات، شیر احتمالاً یک غذای لذیذ کمیاب بود که فقط برای نوزادان نگهداری می شد. با این حال، مشخص نیست که شکارچیان تا چه حد به دنبال شیر حیوانات وحشی بودند.

با توجه به اینکه مصرف شیر احتمالاً در میان بزرگسالان در بیشتر دوران تکامل انسان نادر بوده است، می توان فرض کرد که انسان تمام کلسیم مورد نیاز خود را از منابع غذایی دیگر به دست آورده است.۱).

با این حال، حتی اگر محصولات لبنی در رژیم غذایی انسان ضروری نیستند، این بدان معنا نیست که آنها نمی توانند مفید باشند. این امر به ویژه در مورد افرادی که کلسیم زیادی از سایر منابع غذایی دریافت نمی کنند صادق است.

خلاصه

انسان برای مدت نسبتاً کوتاهی در مقیاس تکاملی محصولات لبنی را مصرف می کند. آنها همچنین تنها گونه هایی هستند که پس از از شیر گرفتن یا از هر گونه دیگری شیر مصرف می کنند.

یک مثال سریع از پوکی استخوان

پوکی استخوان یک بیماری پیشرونده است که در آن استخوان ها تحلیل رفته، جرم و مواد معدنی را به مرور زمان از دست می دهند.

بیشتر بخوانید
آنچه در مورد چای هیبیسکوس باید بدانید

نام بسیار توصیف کننده ماهیت بیماری است: پوکی استخوان = استخوان متخلخل.

علل و عوامل مختلفی وجود دارد که کاملاً به تغذیه مربوط نمی شود، مانند ورزش و هورمون ها.۲، ۳).

پوکی استخوان در زنان بسیار بیشتر از مردان است، به خصوص پس از یائسگی. این امر خطر شکستگی استخوان را تا حد زیادی افزایش می دهد که می تواند تأثیر بسیار منفی بر کیفیت زندگی داشته باشد.

چرا کلسیم مهم است؟

استخوان های شما نقش ساختاری ایفا می کنند، اما همچنین مخازن اصلی کلسیم در بدن شما هستند که عملکردهای اساسی بسیاری در بدن دارند.

بدن شما سطح کلسیم خون را در محدوده محدود نگه می دارد. اگر کلسیم را از رژیم غذایی خود دریافت نکنید، بدن شما آن را از استخوان های شما می کشد تا از عملکردهای دیگری که برای بقای فوری مهم تر هستند، پشتیبانی کند.

مقدار معینی از کلسیم به طور مداوم از طریق ادرار دفع می شود. اگر رژیم غذایی شما چیزی که از دست رفته را جبران نکند، استخوان‌های شما به مرور زمان کلسیم خود را از دست می‌دهند و باعث می‌شود که چگالی کمتری داشته باشند و احتمال شکستگی آن‌ها بیشتر شود.

خلاصه

پوکی استخوان یک بیماری شایع در کشورهای غربی به ویژه در زنان یائسه است. علت اصلی شکستگی در افراد مسن است.

این افسانه که پروتئین سلامت استخوان ها را کاهش می دهد

با وجود کلسیمی که لبنیات حاوی مقدار زیادی کلسیم است، برخی بر این باورند که پروتئین بالای آنها می تواند باعث پوکی استخوان شود.

بیشتر بخوانید
ارتباط بین میکروگرین ها و سلامتی

دلیل آن این است که وقتی پروتئین هضم می شود، اسیدیته خون را افزایش می دهد. سپس بدن کلسیم را از خون بیرون می کشد تا اسید را خنثی کند.

این مبنای نظری رژیم اسید-باز است که بر اساس انتخاب غذاهایی است که اثر قلیایی خالص دارند و از غذاهایی که «اسیدساز» هستند اجتناب می‌شود.

با این حال، واقعاً حمایت علمی زیادی برای این نظریه وجود ندارد.

در هر صورت، محتوای پروتئین بالای محصولات لبنی چیز خوبی است. مطالعات به طور مداوم نشان داده اند که خوردن پروتئین بیشتر منجر به بهبود سلامت استخوان می شود.۴، ۵، ۶، ۷).

محصولات لبنی نه تنها سرشار از پروتئین و کلسیم هستند، بلکه سرشار از فسفر نیز هستند. محصولات لبنی پرچرب از گاوهای تغذیه شده با علف نیز دارای ویتامین K2 کمی هستند.

پروتئین، فسفر و ویتامین K2 برای سلامت استخوان بسیار مهم هستند.۸، ۹).

خلاصه

لبنیات نه تنها سرشار از کلسیم هستند، بلکه حاوی مقادیر بالایی پروتئین و فسفر هستند که همگی برای سلامت بهینه استخوان ها مهم هستند.

مطالعات نتایج متفاوتی را نشان می دهد

چندین مطالعه مشاهده ای نشان می دهد که افزایش مصرف لبنیات هیچ تاثیری بر سلامت استخوان ندارد یا حتی ممکن است مضر باشد.۱۰، ۱۱).

بیشتر بخوانید
11 غذایی که گیاهخواران سالم می خورند

با این حال، بیشتر مطالعات ارتباط واضحی بین مصرف زیاد لبنیات و کاهش خطر پوکی استخوان را نشان می‌دهند.۱۲، ۱۳، ۱۴).

حقیقت این است که مطالعات مشاهده ای اغلب نتایج متفاوتی ارائه می دهند. آنها برای تشخیص تداعی ها طراحی شده اند اما نمی توانند علت و معلول را ثابت کنند.

خوشبختانه، کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده (آزمایش‌های علمی واقعی) می‌توانند پاسخ واضح‌تری به ما بدهند، همانطور که در فصل بعدی توضیح داده شد.

خلاصه

برخی از مطالعات مشاهده ای نشان داده اند که مصرف لبنیات با اثرات مضر بر سلامت استخوان همراه است. با این حال، حتی مطالعات مشاهده ای بیشتر اثرات مفیدی را نشان می دهد.

مطالعات با کیفیت بالا نشان می دهد که محصولات لبنی موثر هستند

تنها راه برای تعیین علت و معلول در تغذیه، انجام یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده است.

این نوع تحقیق «معیار طلایی» علم است.

این شامل تقسیم افراد به گروه های مختلف است. یک گروه مداخله دریافت کردند (در این مورد بیشتر لبنیات می خوردند)، در حالی که گروه دیگر هیچ کاری انجام ندادند و به طور معمول به خوردن ادامه دادند.

بسیاری از مطالعات مشابه اثرات لبنیات و کلسیم را بر سلامت استخوان بررسی کرده اند. اکثر آنها به همین نتیجه می رسند – محصولات لبنی یا مکمل های کلسیم موثر هستند.

  • دوران کودکی: محصولات لبنی و کلسیم منجر به افزایش رشد استخوان می شود.۱۵، ۱۶، ۱۷).
  • رسیدن به سن: محصولات لبنی سرعت تحلیل استخوان را کاهش داده و منجر به بهبود تراکم استخوان می شود.۱۸، ۱۹، ۲۰).
  • بالغ: مکمل های کلسیم تراکم استخوان را بهبود می بخشد و خطر شکستگی را کاهش می دهد.۲۱، ۲۲، ۲۳).
بیشتر بخوانید
کامفری چیست؟

محصولات لبنی به طور مداوم سلامت استخوان را در کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده در هر گروه سنی بهبود بخشیده‌اند. این مهم است.

به نظر می رسد شیر غنی شده با ویتامین D در تقویت استخوان ها حتی موثرتر باشد.۲۴).

هر چند در مصرف مکمل های کلسیم احتیاط کنید. برخی مطالعات آنها را با افزایش خطر حمله قلبی مرتبط دانسته اند.۲۵، ۲۶).

بهتر است کلسیم را از لبنیات یا سایر مواد غذایی حاوی کلسیم مانند سبزیجات برگ دار و ماهی دریافت کنید.

خلاصه

کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده متعدد نشان داده‌اند که محصولات لبنی منجر به بهبود سلامت استخوان در همه گروه‌های سنی می‌شوند.

خلاصه

سلامت استخوان پیچیده است و فاکتورهای سبک زندگی زیادی دارد.

کلسیم رژیم غذایی یکی از مهمترین آنهاست. برای بهبود یا حفظ سلامت استخوان، باید کلسیم کافی از رژیم غذایی خود دریافت کنید.

در رژیم غذایی مدرن، لبنیات درصد زیادی از کلسیم مورد نیاز افراد را تامین می کند.

در حالی که بسیاری از غذاهای غنی از کلسیم دیگر برای انتخاب وجود دارد، محصولات لبنی یکی از بهترین منابعی هستند که می توانید پیدا کنید.