صدف در سراسر جهان برای قرن ها خورده شده است.
آنها سرشار از پروتئین بدون چربی، چربی های سالم و مواد معدنی هستند. خوردن منظم صدف ممکن است ایمنی شما را تقویت کند، به کاهش وزن کمک کند و سلامت مغز و قلب را ارتقا دهد.
با این حال، صدف یکی از رایج ترین آلرژن های غذایی است و برخی از انواع آن ممکن است حاوی آلاینده ها و فلزات سنگین باشند.
این مقاله به بررسی انواع صدف، تغذیه، فواید سلامتی و خطرات احتمالی میپردازد.
انواع صدف
همانطور که از نام آن پیداست، صدف ها جانورانی هستند که در آب زندگی می کنند و ظاهری پوسته یا صدف مانند دارند.
آنها را می توان به دو گروه تقسیم کرد: سخت پوستان و نرم تنان. سخت پوستان شامل میگو، خرچنگ، خرچنگ و خرچنگ است، در حالی که صدف، گوش ماهی، صدف و صدف نمونه هایی از نرم تنان هستند (۱).
بیشتر صدفها در آبهای شور زندگی میکنند، اما این نام به گونههایی که در آبهای شیرین یافت میشوند نیز اشاره دارد.
صدف در خواربارفروشی ها و رستوران ها در سرتاسر جهان موجود است، اما برخی از مناطق برای گونه های خاصی شناخته شده اند. به عنوان مثال، خرچنگ یک غذای محبوب در شمال شرقی ایالات متحده است، در حالی که میگو یک غذای اصلی در غذاهای جنوب این کشور است.
بیشتر انواع صدف ها به صورت بخارپز، پخته یا سرخ شده مصرف می شوند. برخی از آنها – مانند صدف و صدف – را می توان خام یا نیمه پخته مصرف کرد. طعم آنها از شیرین تا شور، از لطیف تا لطیف متغیر است – بسته به نوع و روش پخت.
خلاصه
اصطلاح صدف شامل میگو، خرچنگ، خرچنگ، خرچنگ، صدف، صدف، صدف و صدف است. صدف را می توان به روش های مختلفی تهیه کرد و در سراسر جهان مصرف می شود.
تغذیه
صدف ها کالری کمی دارند و منابع غنی پروتئین بدون چربی، چربی های سالم و بسیاری از ریزمغذی ها هستند.
در اینجا یک مقایسه تغذیه ای از وعده های ۸۵ گرمی انواع مختلف صدف وجود دارد (۲):
کالری | پروتئین | چربی | |
میگوShrimp | ۷۲ | ۱۷ گرم | ۰.۴۳ گرم |
خرچنگCrayfish | ۶۵ | ۱۴ گرم | ۰.۸۱ گرم |
خرچنگCrab | ۷۴ | ۱۵ گرم | ۰.۹۲ گرم |
خرچنگLobster | ۶۴ | ۱۴ گرم | ۰.۶۴ گرم |
صدف هاClams | ۷۳ | ۱۲ گرم | ۰.۸۲ گرم |
گوش ماهیScallops | ۵۹ | ۱۰ گرم | ۰.۴۲ گرم |
صدفOysters | ۶۹ | ۸ گرم | ۲ گرم |
صدفMussels | ۷۳ | ۱۰ گرم | ۱.۹ گرم |
علاوه بر این، صدفها سرشار از آهن، روی، منیزیم و ویتامین B12 هستند که همگی نقشهای مهمی در بدن شما دارند. به عنوان مثال، ۸۵ گرم صدف تقریباً ۱۰۰٪ ارزش روزانه (DV) روی را دارد (۲).
به خاطر داشته باشید که صدف ها وقتی بخارپز یا پخته می شوند مغذی تر هستند. صدف نان یا سرخ شده ممکن است حاوی کالری اضافی، کربوهیدرات های تصفیه شده، نمک اضافه شده و سایر مواد ناسالم باشد.
صدف کم کالری و سرشار از پروتئین و اسیدهای چرب امگا ۳ است. آنها همچنین حاوی مقادیر بالایی از ریزمغذی های خاص از جمله آهن، روی، منیزیم و ویتامین B12 هستند.
مزایای بالقوه سلامتی
صدفها به دلیل محتوای مواد مغذی قابل توجهی که دارند، ممکن است برای دور کمر، مغز، قلب و سیستم ایمنی بدن مفید باشند.
ممکن است به کاهش وزن کمک کند
صدفها کالری کمی دارند و پروتئین بدون چربی و چربیهای سالم زیادی دارند که باعث میشود در حین تلاش برای کاهش وزن، غذای خوبی بخورید.
غذاهای غنی از پروتئین باعث می شود احساس سیری و رضایت داشته باشید، که ممکن است از خوردن کالری اضافی جلوگیری کند و به کاهش یا حفظ وزن شما کمک کند (۶، ۷).
علاوه بر این، ماهی به دلیل محتوای اسید چرب امگا ۳ ممکن است باعث احساس سیری بیشتر شود و بیشتر از سایر غذاهای پر پروتئین به کاهش وزن کمک کند (۸، ۹).
یک مطالعه بر روی بزرگسالان دارای اضافه وزن نشان داد که افرادی که اسیدهای چرب امگا ۳ بیشتری را در یک رژیم غذایی با کالری محدود مصرف می کردند، پس از غذا به طور قابل توجهی احساس سیری بیشتری نسبت به افرادی داشتند که در همان رژیم غذایی، امگا ۳ کمتری مصرف کردند (۹).
ممکن است سلامت قلب را ارتقا دهد
صدفها سرشار از مواد مغذی هستند که ممکن است سلامت قلب را تقویت کنند، از جمله اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامین B12.
چندین مطالعه مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ از ماهی و صدف را با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط دانسته اند. این احتمالاً به این دلیل است که امگا ۳ دارای اثرات ضد التهابی است (۱۰، ۱۱، ۱۲).
یک مطالعه روی ۱۸۲۴۴ مرد سالم در چین نشان داد کسانی که بیش از ۲۰۰ گرم صدف غنی از امگا ۳ در هفته می خورند نسبت به کسانی که کمتر از ۵۰ گرم در هفته می خورند، ۵۹ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از حمله قلبی هستند (۱۳).
علاوه بر این، دریافت ناکافی ویتامین B12 با سطوح بالای هموسیستئین خون، پروتئینی که می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد، مرتبط است. بنابراین، خوردن غذاهای غنی از ویتامین B12 ممکن است از بیماری قلبی محافظت کند (۱۴، ۱۵).
برای مغز شما خوب است
همان مواد مغذی موجود در صدف که برای قلب شما مفید است برای سلامت مغز نیز حیاتی است.
در واقع، چندین مطالعه سطوح ناکافی ویتامین B12 و امگا ۳ در خون را به عنوان عوامل خطر برای مشکلات رشد مغز در کودکان و عملکرد سالم مغز در بزرگسالان شناسایی کرده اند (۱۶، ۱۷، ۱۸، ۱۹).
برخی تحقیقات همچنین نشان می دهد که ویتامین B12 و اسیدهای چرب امگا ۳ ممکن است فعالیت های یکدیگر را برای ارتقای سلامت مغز تقویت کنند.
یک مطالعه بر روی ۱۶۸ فرد مسن با اختلالات ذهنی خفیف نشان داد که ویتامین های B پیشرفت مشکلات مغزی را در افرادی که سطح اسیدهای چرب امگا ۳ در خونشان بالاتر از افراد دارای سطوح پایین تر بود، کند می کند (۲۰).
سرشار از مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی
برخی از انواع صدفها حاوی روی تقویتکننده سیستم ایمنی هستند.
این ماده معدنی برای رشد سلول هایی که دفاع ایمنی بدن شما را تشکیل می دهند ضروری است. همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و از آسیب ناشی از التهاب محافظت می کند (۲۱).
یک مطالعه روی ۶۲ فرد بالغ سالم بالای ۹۰ سال نشان داد که کمبود روی با کاهش فعالیت برخی از سلول های ایمنی مرتبط است (۲۲).
خوردن منظم صدف – به ویژه صدف، صدف، صدف، خرچنگ و خرچنگ – ممکن است وضعیت روی و عملکرد کلی سیستم ایمنی بدن شما را بهبود بخشد.
صدفها سرشار از پروتئین و چربیهای سالم هستند که ممکن است به کاهش وزن کمک کنند. آنها همچنین سرشار از مواد مغذی هستند – اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین B12 و روی – که باعث تقویت مغز، قلب و سیستم ایمنی سالم می شوند.
معایب احتمالی
اگرچه صدفها بسیار مغذی هستند، ممکن است خوردن آنها مضراتی داشته باشد.
تجمع فلزات سنگین
صدف ها ممکن است فلزات سنگینی مانند جیوه یا کادمیوم را از محیط اطراف خود جمع کنند.
انسان نمی تواند فلزات سنگین را دفع کند. با گذشت زمان، تجمع این ترکیبات در بدن شما می تواند منجر به آسیب اندام ها و سایر مشکلات سلامتی شود (۲۳).
یک مطالعه نشان داد که صدف در برخی مناطق ممکن است حاوی سطوح کادمیوم باشد که دو برابر حد مجاز روزانه توصیه شده برای مصرف انسان است. صدف ها همچنین ممکن است حاوی جیوه باشند، اما معمولا ماهی های کمتری نسبت به بزرگتر دارند (۲۴، ۲۵).
FDA توصیه می کند که بزرگسالان دو بار در هفته ۸۵ تا ۱۴۰ گرم ماهی کم جیوه بخورند. اگر مقدار صدف ماهی که در هفته می خورید برابر یا کمتر از آن باشد، فلزات سنگین نباید نگران کننده باشند (۲۵).
بیماری ناشی از غذا
خوردن صدف های آلوده می تواند منجر به بیماری های ناشی از غذا شود.
در واقع، نرم تنان – مانند صدف، گوش ماهی، صدف و صدف – بیش از ۴۵ درصد از موارد مربوط به غذاهای دریایی از بیماری های ناشی از غذا در ایالات متحده را از سال ۱۹۷۳ تا ۲۰۰۶ تشکیل می دادند (۲۶).
مسمومیت غذایی از صدفها میتواند ناشی از باکتریها، ویروسها یا انگلهایی باشد که از محیط آنها به دست میآیند (۲۶).
پاتوژن ها در صدف های خام و صدف هایی که به اشتباه سرد شده اند رشد می کنند. بنابراین، نگهداری و پخت صحیح صدف ها می تواند راه موثری برای پیشگیری از بیماری های ناشی از غذا باشد.
زنان باردار و شیرده، افراد مسن و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند باید از صدف های خام یا نادرست تهیه شده پرهیز کنند.
عکس العمل های آلرژیتیک
صدف یکی از هشت آلرژن غذایی برتر در ایالات متحده است (۲۷، ۲۸).
آلرژی به صدف معمولاً در بزرگسالی ایجاد می شود، اما می تواند در دوران کودکی نیز رخ دهد.
علائم واکنش آلرژیک به صدف شامل (۲۹):
- استفراغ و اسهال
- درد و گرفتگی معده
- تورم گلو، زبان یا لب ها
- کندوها
- تنگی نفس
در برخی موارد، افراد مبتلا به آلرژی به صدف ممکن است یک شوک آنافیلاکتیک تهدید کننده زندگی را تجربه کنند که نیاز به درمان فوری دارد.۲۹).
صدف ها ممکن است حاوی سطوح مختلفی از فلزات سنگین باشند که می توانند در بدن شما تجمع کنند و باعث مشکلات سلامتی شوند. علاوه بر این، صدف می تواند باعث بیماری های ناشی از غذا و واکنش های آلرژیک شود.
خلاصه
صدف ها – که می توانند به سخت پوستان و نرم تنان تقسیم شوند – سرشار از پروتئین بدون چربی، چربی های سالم و ریز مغذی ها هستند.
آنها ممکن است به کاهش وزن، تقویت ایمنی و ارتقای سلامت مغز و قلب کمک کنند. با این حال، صدف ها ممکن است حاوی فلزات سنگین باشند و باعث بیماری های ناشی از غذا و واکنش های آلرژیک شوند.
با این وجود، صدف می تواند یک مکمل مغذی و خوشمزه برای یک رژیم غذایی متعادل برای سالم ترین افراد باشد.