طالبی یک غذای محبوب تابستانی و علاوه بر سالادهای میوه با طراوت، در واقع خربزه مشک است. این میوه ها (خربزه خیار بود رتیکولاتوس) روی پوست سخت و بیرونی خود یک “تور” دارند. طالبی های “واقعی” (خربزه خیار بود طالبی) توری منظم و یکسانی نداشته باشید. در عوض، آنها «بخیههای شیاردار» سنگینتری دارند.
طالبی یک میوه محبوب با طعم ملایم و شیرین است که یک میوه خوشمزه مورد علاقه است که فواید بسیاری برای سلامتی دارد.
سلامت پوست
یک فنجان طالبی بیش از ۱۰۰ درصد از نیاز روزانه توصیه شده شما به ویتامین A را دارد. همچنین تقریباً ۱۰۰ درصد از نیاز روزانه توصیه شده به ویتامین C را دارد. هر دوی این مواد مغذی نقش مهمی در حفظ سلامت پوست دارند. ویتامین A به محافظت از پوست در برابر آسیب های خورشید کمک می کند و ویتامین C به حمایت از تولید کلاژن طبیعی شما کمک می کند.
سلامت چشم
طالبی دارای لوتئین و زآگزانتین است، دو آنتی اکسیدان که به میوه ها و سبزیجات رنگ زرد و قرمز می دهند. همراه با ویتامین A، این آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در محافظت از بینایی و سلامت چشم ایفا می کنند. آنها همچنین ممکن است به کند کردن پیشرفت دژنراسیون ماکولا وابسته به سن کمک کنند.
مدیریت کنید آسم
بتاکاروتنها که در طالبی به عنوان ویتامین A یافت میشوند، ممکن است به پیشگیری از آسم در مراحل بعدی زندگی کمک کنند. کولین، یک آنتی اکسیدان موجود در طالبی نیز ممکن است به کاهش التهاب در افراد مبتلا به آسم کمک کند.
بیماری قلبی جلوگیری
فیبر، پتاسیم و ویتامین C موجود در طالبی از مواد مغذی حیاتی برای سلامت قلب شما هستند. پتاسیم می تواند به کاهش فشار خون بالا که یک عامل خطر برای بیماری قلبی است کمک کند. فیبر به کاهش سطح «کلسترول بد» کمک می کند” در بدن شما همچنین می تواند فشار خون شما را کنترل کند.
کاهش خطر سرطان
آنتی اکسیدان های موجود در طالبی که با التهاب مبارزه می کند و استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند. فیبر موجود در میوه می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ کمک کند.
سایر مواد مغذی موجود در طالبی عبارتند از:
مواد مغذی در هر وعده
یک فنجان طالبی تازه برش داده شده به شما کمک می کند:
چیزهایی که باید مراقب آنها باشید
طالبی منبع عالی پتاسیم است. با این حال، خوردن بیش از حد می تواند به کلیه های شما آسیب برساند. کلیه های شما مسئول پردازش مواد معدنی هستند. اگر پتاسیم زیادی برای پردازش در یک زمان وجود داشته باشد، می توانید به شرایطی به نام هیپرکالمی مبتلا شوید. وجود پتاسیم بیش از حد در خون خطر حمله قلبی را افزایش می دهد.
خوردن طالبی بیش از حد ممکن است برای روده شما سخت باشد و باعث اسهال، گرفتگی معده و سایر مشکلات گوارشی شود. اگر سرطان دارید، جراحی روده انجام داده اید، یا بیماری التهابی دارید، باید میزان مصرف فیبر خود را به دقت کنترل کنید.
اگر طالبی رسیده است باید آن را در یخچال نگهداری کنید. میوه های نرسیده را می توان در دمای اتاق گذاشت. خربزه را فقط زمانی بشویید که آماده بریدن آن هستید، زیرا رطوبت روی پوست می تواند منجر به رشد کپک شود. پس از برش، طالبی ها باید در یخچال نگهداری شوند.
یکی از محبوب ترین راه های خوردن طالبی خام است، چه به تنهایی و چه مخلوط با میوه های دیگر به عنوان بخشی از سالاد میوه. با این حال، اینها تنها راه های تهیه طالبی نیستند. راه های دیگر برای لذت بردن از آن عبارتند از:
- تهیه آب میوه و مخلوط کردن آن با آب گازدار.
- برای تهیه اسموتی با میوه های دیگر مخلوط کنید.
- میوه را پوره کنید، آب لیموترش را اضافه کنید و در قالب فریز کنید تا بستنی درست شود.
- سیخ کشیدن با انگور و پنیر برای تهیه کباب.
- آنها را کباب کنید.
- مخلوط کردن با هلوهای رسیده و کمی عسل برای یک سوپ سرد.