عدم تحمل به هیستامین با داشتن واکنش هیستامین یکسان نیست. اگر نسبت به هیستامین عدم تحمل دارید، این نشانه ای است، نه اینکه در حضور یک آلرژن هستید، بلکه صرفاً نشان می دهد که مقدار زیادی از آن ایجاد شده است که باعث ایجاد حالت التهاب مزمن می شود. اگر می خواهید کمی عمیق تر به این موضوع بپردازید، مقاله ای در مورد هیستامین نوشتم که می توانید در اینجا پیدا کنید.
امتحان
بنابراین هدف این آزمایش تشخیص این است که آیا در طول زمان دچار عدم تحمل هیستامین و التهاب شدید شده اید یا خیر. تعداد بله هایی که برای سوالات زیر دارید را بشمارید:
۱. بعد از غذا خوردن به طور منظم خارش دارید (بخش هایی از صورت و/یا بدن)
۲. بعد از غذا خوردن یا روز بعد، شما به طور منظم دارای گوی های گوش و حلق و بینی (گرفتگی بینی، آبریزش بینی، مخاط، مخاط و غیره) هستید.
۳. برخی غذاها باعث تورم یا خارش در گلو می شوند
۴. شما به طور منظم کهیر دارید
۵. شما اغلب سردرد دارید که مربوط به غذاها یا خانواده غذاها است یا اغلب سردردهایی دارید که اصلاً نمی توانید آن را برای خود توضیح دهید.
۶. در تست تخلخل روده نمره بالایی گرفتید
۷. شما مبتلا به کاندیدیازیس یا سایر اشکال دیسبیوز هستید
۸. در تثبیت سطح خون خود مشکل دارید: کتون خون شما بسیار پایین است (<1.5mmol/L) و/یا قند خون شما خیلی بالاست (حتی و به خصوص بعد از غذا).
۹. در ده سال گذشته چندین بار آنتی بیوتیک مصرف کرده اید
۱۰. به خصوص بعد از غذا خسته هستید.
۱۱. گاهی اوقات ورم دارید، مانند پاکت های آب در بافت ها: زیر چشم، اطراف چشم یا کمی زیر سیاهی، اما همچنین در قسمت های خاصی از بدن، به عنوان مثال مچ پا.
۱۲. گاهی اوقات احساس سرگیجه می کنید یا تعادل خود را از دست می دهید
۱۳. جوش هایی روی صورت خود دارید که شبیه آکنه هستند (جوش هایی با مایع سفید یا نسبتاً شفاف داخل، اما خارش ندارند)
نتایج
اگر ۳ یا بیشتر گرفتید بله، احتمالاً عدم تحمل هیستامین دارید. بدیهی است که هر چه بیشتر “بله” امتیاز دهید، بیشتر با شما علامت گذاری می شود.
اگر در این آزمون شرکت کرده اید، قویاً از شما دعوت می کنم که پاسخ های خود را در نظرات به اشتراک بگذارید! پاسخ های شما به من این امکان را می دهد که در مورد وضعیت سلامت افرادی که از رژیم کتوژنیک پیروی می کنند اطلاعات بیشتری کسب کنم تا تجزیه و تحلیل و همچنین مربیگری ام را بهبود بخشم.
به اشتراک گذاشتن پاسخ های خود به این پرسشنامه نیز راهی برای پاداش کار من و کمک به غنای این سایت است: پیشاپیش از شما متشکرم!
چه باید کرد؟
فهمیدن
ببخشید که اصرار کردم اما خواندن روی موضوع! این اولین مقاله ای که مدت ها پیش نوشتم کمی مبهم است (آغاز من بود)، اما قبلاً اطلاعات زیادی در مورد هیستامین ها به شما می دهد: آنها چه هستند، انواع مختلف، غذاهای مختلف. و همچنین مهم است که تفاوت بین a واکنش هیستامین وعدم تحمل هیستامین.
از بین بردن
هنگامی که عدم تحمل هیستامین مشخص می شود، گاهی اوقات لازم است رژیم های حذفی.
بیایید با رژیم غذایی کتوژنیک همراه شویم بخشی است رژیم های حذفی اما امروزه شیوه اجرا و استقرار آن در شبکه های اجتماعی، اطلاعات نادرست یا حتی نقص ذهنی است. برخی با پر کردن اریتریتول به رژیمهای گوشتخواری میروند، برخی دیگر با خوردن کتو بارها/نانها/کوکیها کتوژنیک میشوند، البته به کسانی که به عیاشی پنیر میروند… به طور خلاصه، این چیزی جز حذف است، و گاهی اوقات به همان اندازه التهابآور است. رژیم غذایی کلاسیک غربی
وقتی در مورد رژیم غذایی حذفی صحبت میکنم، در مورد کتو فوقالعاده تمیز صحبت میکنم، بدون هیچ محصول تحریککنندهای برای روده، یا حتی پروتکل کتو-گوشتخوار برای مدت زمان مشخصی برای کاهش التهاب.
ثابت
در اکثر موارد، افراد مبتلا به عدم تحمل هیستامین تخلخل روده نیز دارند. یکی طرفدار دیگری است و بالعکس. همچنین، به موازات یا پیروی از پروتکل حذف، مطمئناً لازم است که یک دوره ترمیم روده را انجام دهید.
می توانید در اینجا در مورد آن بخوانید یا پروتکل ترمیم روده من را بپذیرید، اما اجازه دهید با آن روبرو شویم: ترمیم روده متخلخل زمان می برد. وقتی تخلخل خیلی مشخص باشد حداقل یک سال و زمانی که متوسط باشد بین ۶ ماه تا ۱ سال طول می کشد و واقعا روی آن سرمایه گذاری کنید. یعنی نمیتوانید به بخش مکملهای غذایی تکیه کنید و انتظار داشته باشید که به طور جادویی خود به خود برطرف شود. شما باید در همه زمینه ها کار کنید و پایدار باشید!
من در حال حاضر در حال آماده کردن مقاله ای در مورد “چگونگی” عدم تحمل هیستامین هستم، و اگر فکر می کنید مرتبط است، چرا یک لایو در کانال یوتیوب خود با موضوع عدم تحمل هیستامین تهیه نکنید. اگر به موضوع علاقه دارید، در نظرات به من اطلاع دهید!
مقاله ۲:
عدم تحمل هیستامین به این معنی است که شما سطح بالایی از هیستامین در بدن خود دارید. اگر بدن شما نتواند هیستامین را تجزیه کند، ممکن است اتفاق بیفتد. شما می توانید علائمی از جمله سردرد را تجربه کنید.
عدم تحمل هیستامین یک حساسیت به هیستامین نیست، بلکه نشانه ای است که نشان می دهد شما بیش از حد آن را ایجاد کرده اید.
هیستامین یک ماده شیمیایی است که مسئول چند عملکرد اصلی است:
- پیام ها را به مغز شما منتقل می کند
- باعث ترشح اسید معده برای کمک به هضم می شود
- پس از آسیب یا واکنش آلرژیک به عنوان بخشی از پاسخ ایمنی شما منتشر می شود
هنگامی که سطح هیستامین خیلی بالا می رود یا زمانی که نمی تواند به درستی تجزیه شود، می تواند بر عملکرد طبیعی بدن شما تأثیر بگذارد.
هیستامین با واکنش ها و علائم آلرژیک رایج همراه است. بسیاری از این موارد مشابه موارد ناشی از عدم تحمل هیستامین هستند.
در حالی که آنها ممکن است متفاوت باشند، برخی از واکنش های رایج مرتبط با این عدم تحمل عبارتند از:
- سردرد یا میگرن
- گرفتگی بینی یا مشکلات سینوسی
- خستگی
- کندوها
- مسائل گوارشی
- سیکل قاعدگی نامنظم
- حالت تهوع
- استفراغ
در موارد شدیدتر عدم تحمل هیستامین، ممکن است موارد زیر را تجربه کنید:
- گرفتگی شکم
- تورم بافت
- فشار خون بالا
- ضربان قلب نامنظم
- اضطراب
- مشکل در تنظیم دمای بدن
- سرگیجه
شما به طور طبیعی هیستامین را همراه با آنزیم دی آمین اکسیداز (DAO) تولید می کنید. DAO مسئول تجزیه هیستامینی است که از غذاها دریافت می کنید.
اگر دچار کمبود DAO شوید و قادر به تجزیه هیستامین نباشید، ممکن است دچار عدم تحمل شوید.
برخی از دلایلی که ممکن است سطح آنزیم DAO شما تحت تأثیر قرار گیرد عبارتند از:
- داروهایی که عملکرد DAO را مسدود می کنند یا از تولید جلوگیری می کنند
- اختلالات گوارشی، مانند سندرم روده نشتی و بیماری التهابی روده
- غذاهای غنی از هیستامین که باعث عملکرد نامناسب آنزیم های DAO می شوند
- غذاهایی که آنزیم های DAO را مسدود می کنند یا باعث ترشح هیستامین می شوند
رشد بیش از حد باکتری عامل دیگری برای ایجاد عدم تحمل هیستامین است. زمانی که غذا به درستی هضم نشود، باکتری رشد می کند و باعث تولید بیش از حد هیستامین می شود. سطوح طبیعی آنزیم های DAO نمی تواند سطوح افزایش یافته هیستامین را در بدن شما تجزیه کند و باعث واکنش می شود.
غذاهایی که باید اجتناب کرد
یک رژیم غذایی سالم حاوی سطوح متوسطی از هیستامین است. با این حال، برخی از مواد غذایی سرشار از هیستامین وجود دارند که می توانند باعث واکنش های التهابی و سایر علائم منفی شوند.
غذاهای غنی از هیستامین عبارتند از:
- الکل و سایر نوشیدنی های تخمیر شده
- غذاهای تخمیر شده و محصولات لبنی مانند ماست و کلم ترش
- میوه های خشک
- آووکادوها
- بادمجان
- اسفناج
- گوشت های فرآوری شده یا دودی
- صدف
- پنیر کهنه
همچنین تعدادی غذا وجود دارد که باعث ترشح هیستامین در بدن می شود، مانند:
- الکل
- موز
- گوجه فرنگیها
- جوانه گندم
- لوبیا
- پاپایا
- شکلات
- میوه های خانواده مرکبات
- آجیل، به ویژه گردو، بادام هندی و بادام زمینی
- رنگ های غذایی و سایر افزودنی ها
غذاهایی که تولید DAO را مسدود می کنند عبارتند از:
- الکل
- چای سیاه
- چای مات
- چای سبز
- نوشیدنی های انرژی زا
مواد غذایی برای خوردن
اگر دچار عدم تحمل هیستامین هستید، گنجاندن غذاهای کم هیستامین در رژیم غذایی می تواند به کاهش علائم کمک کند. چیزی به نام رژیم غذایی بدون هیستامین وجود ندارد. قبل از حذف مواد غذایی از رژیم غذایی خود با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.
برخی از غذاهای کم هیستامین عبارتند از:
- گوشت تازه و ماهی تازه صید شده
- میوه های غیر مرکبات
- تخم مرغ
- غلات بدون گلوتن، مانند کینوا و برنج
- جایگزین های لبنیات، مانند شیر نارگیل و شیر بادام
- سبزیجات تازه به جز گوجه فرنگی، آووکادو، اسفناج و بادمجان
- روغن های پخت و پز، مانند روغن زیتون
قبل از تشخیص، پزشک سایر اختلالات یا آلرژیهای احتمالی را که باعث علائم مشابه میشوند، برطرف میکند.
همچنین ممکن است پزشکان رژیم غذایی حذف را برای ۱۴ تا ۳۰ روز توصیه کنند. این رژیم از شما میخواهد که غذاهای حاوی هیستامین یا محرکهای هیستامین را حذف کنید و به آرامی آنها را دوباره وارد کنید تا مراقب واکنشهای جدید باشید.
پزشک شما همچنین ممکن است یک نمونه خون بگیرد تا اگر کمبود DAO دارید، آنالیز کند.
راه دیگر برای تشخیص عدم تحمل هیستامین از طریق تست پریک است. مطالعه ۲۰۱۱ اثربخشی تست پریک برای تشخیص عدم تحمل هیستامین را بررسی کرد. محققان پوست ۱۵۶ نفر را سوراخ کردند و از محلول ۱ درصد هیستامین استفاده کردند.
برای کسانی که مشکوک به عدم تحمل هیستامین بودند، تست پریک برای ۷۹ درصد مثبت بود و یک برآمدگی کوچک قرمز و خارش دار را در ناحیه مورد آزمایش نشان داد که در عرض ۵۰ دقیقه برطرف نشد.
عدم تحمل هیستامین می تواند علائم ناراحت کننده ای ایجاد کند، اما رژیم کم هیستامین ممکن است به کاهش علائم کمک کند.
عدم تحمل هیستامین را نباید خود تشخیص داد زیرا علائم مشابه سایر آلرژن ها، اختلالات یا عفونت ها است. اگر فکر می کنید ممکن است دچار عدم تحمل یا علائم نامنظم شوید، با پزشک خود صحبت کنید.