عسل خام و عسل معمولی چه تفاوتی دارند؟

عسل خام مستقیماً از کندو می آید و احتمالاً حاوی مواد مغذی بیشتری است، اما پاستوریزه نیست. عسل معمولی برای حذف ذرات و باکتری ها پاستوریزه می شود، اما ممکن است آنتی اکسیدان ها را از بین ببرد. همچنین ممکن است حاوی شکر اضافه شده باشد.

عسل مایعی شیرین، شربتی و طلایی رنگ است که توسط زنبورهای عسل درست می شود. زنبورهای عسل عسل را در کندو ذخیره می کنند تا از آن برای غذا و مواد مغذی استفاده کنند. عسل خام مستقیماً از کندو می آید در حالی که عسل معمولی قبل از بطری شدن تحت پردازش قرار می گیرد.

در این مقاله به تفاوت‌های عسل خام و معمولی، از جمله فرآوری، فواید سلامتی، موارد مصرف و خطرات احتمالی می‌پردازیم.

عسل خام در مقابل عسل معمولی

 عسل خام مستقیماً از کندو می آید.

مردم از عسل برای غذا و دارو استفاده می کنند. انسان ها ممکن است از عسل برای مدت طولانی ۸۰۰۰ سال استفاده دارویی کرده باشند .

عسل خام و عسل معمولی چه تفاوتی دارند؟

در ابتدا، مردم از عسل خام استفاده می‌کردند، اما امروزه بیشتر عسل‌های موجود در قفسه‌های سوپرمارکت‌ها معمولاً از طریق پاستوریزه کردن پردازش می‌شوند که شامل حرارت دادن شدید است. بسیاری از این انواع عسل فرآوری شده ممکن است حاوی قندهای اضافه شده باشند.

عسل خام چیست؟

عسل خام مستقیماً از لانه زنبوری می آید. زنبوردار معمولاً فقط عسل را فیلتر می کند تا ذرات کوچکی از جمله گرده، موم زنبور عسل و بخش هایی از زنبورهای مرده را از بین ببرد. عسل را پاستوریزه نمی کنند.

عسل خام کدر یا کدر به نظر می رسد زیرا حاوی این عناصر اضافی است. هنوز خوردن آن بی خطر است.

عسل معمولی چیست؟

عسل معمولی یا پاستوریزه شفاف و صاف است. فرآیند پاستوریزه کردن ظاهر عسل را بهبود می بخشد، ماندگاری آن را افزایش می دهد و سلول های مخمری را که می توانند طعم عسل را تحت تاثیر قرار دهند، از بین می برد.

با این حال، برخی افراد معتقدند که پاستوریزه کردن تعداد آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی موجود در عسل را کاهش می دهد.

تفاوت آنها چگونه است؟

عسل خام به طور طبیعی کدرتر از عسل معمولی است زیرا بقایای لانه زنبوری آنقدر کوچک است که فیلتر نمی شود.

عسل خام نسبت به عسل معمولی از نظر رنگ و بافت تنوع بیشتری دارد. رنگ عسل خام ممکن است بسته به گلهایی که زنبورها گرده افشانی کرده اند تغییر کند.

بیشتر بخوانید
اثر زنجبیل در چاقی و کاهش وزن

در حالی که هیچ مطالعه بزرگی تایید نکرده است که عسل خام مغذی تر از عسل معمولی است، برخی از مطالعات کوچک نشان می دهد که عسل خام ممکن است فواید سلامتی بیشتری داشته باشد.

فواید

مطالعات نشان می دهد که عسل خام حاوی انواع مختلفی از مواد مفید است.

عسل خام حاوی اجزای خاصی است که می تواند فواید سلامتی داشته باشد. پاستوریزاسیون و سایر فرآیندها ممکن است برخی از این عناصر را حذف یا کاهش دهند که عبارتند از:

  • گرده زنبور عسل که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است
  • بره موم زنبور عسل، ماده ای چسب مانند که به حفظ کندو کمک می کند
  • ویتامین ها و مواد معدنی خاص
  • آنزیم ها
  • آمینو اسید
  • آنتی اکسیدان ها

فقدان مطالعات کنترل شده در مقایسه عسل پاستوریزه و خام وجود دارد. با این حال، برخی از منابع گزارش می دهند که عسل پاستوریزه حاوی اندکی – اگر وجود داشته باشد – از فواید سلامتی عسل خام است. از آنجایی که پاستوریزاسیون عسل را در معرض دمای بالا قرار می دهد، ممکن است خواص طبیعی عسل را از بین ببرد یا از بین ببرد.

این بدان معنی است که عسل خام ممکن است فواید سلامتی قوی تری از نظر التیام زخم ها و مبارزه با عفونت ها نسبت به عسل معمولی داشته باشد.

بسیاری از مطالعات نشان داده اند که عسل خام فواید سلامتی دارد. معمولاً این فواید از مواد طبیعی ناشی می شود که ممکن است عسل معمولی حاوی آنها نباشد.

در بخش های بعدی این مواد مورد بحث قرار می گیرد.

عسل خام حاوی گرده زنبور عسل است

پاستوریزه کردن عسل گرده زنبور را از بین می برد.

مطالعه مروری ۲۰۱۵ در مورد فواید گرده گل زنبور عسل گزارش می دهد که دارد:

  • خواص آنتی اکسیدانی
  • اثرات ضد التهابی
  • عمل ضد باکتری و ضد قارچ
  • خواص تسکین دهنده درد

این خواص باعث می شود گرده زنبور عسل افزودنی مفید به عسل باشد و می تواند به توانایی طبیعی عسل در التیام زخم ها و کشتن باکتری ها کمک کند.

گرده زنبور عسل همچنین حاوی اسیدهای آمینه، ویتامین های A و C و مقادیر کمی مواد مغذی از جمله کلسیم، منیزیم و سدیم است.

بیشتر بخوانید
آلوئه ورا کاربردها و فواید

عسل خام حاوی بره موم زنبور عسل است

بره موم زنبور عسل ماده چسبنده ای است که زنبورها از آن برای ساخت کندوها و نگه داشتن ساختارها در کنار هم استفاده می کنند. این ماده چسب مانند نه تنها به زنبورها کمک می کند، بلکه برخی از دانشمندان معتقدند که برای انسان نیز مفید است.

مطالعه مروری از سال ۲۰۱۷ گزارش ها حاکی از آن است که بره موم زنبور عسل که در عسل خام یافت می شود، ممکن است دارای موارد زیر باشد:

  • اثرات ضد التهابی
  • اثر ضد سرطان و ضد زخم
  • اثرات ضد قارچی

بره موم زنبور عسل همچنین حاوی ویتامین های گروه B، ویتامین C و E، منیزیم، پتاسیم و آنزیم های مفید است.

پاستوریزاسیون ممکن است آنتی اکسیدان ها را از بین ببرد

برخی افراد بر این باورند که پاستوریزه کردن برخی از آنتی اکسیدان های مفید موجود در عسل را از بین می برد.

هیچ مطالعه رسمی در مورد اینکه چگونه پاستوریزاسیون باعث تغییر سطح آنتی اکسیدان در عسل می شود وجود ندارد، اما مطالعات نشان می دهد که فرآیندهای حرارتی باعث کاهش سطح آنتی اکسیدان در سایر غذاها می شود.

عسل خام حاوی فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. آنتی اکسیدان ها استرس اکسیداتیو را در بدن کاهش می دهند. تحقیقات استرس اکسیداتیو را با بسیاری از بیماری‌های مزمن از جمله سرطان مرتبط کرده است.

مطالعات نشان می دهد که آنتی اکسیدان های موجود در عسل ممکن است اثرات ضد سرطانی در برابر انواع مختلف تومورها داشته باشد.

انواع آنتی اکسیدان های موجود در عسل خام بسته به نوع گل هایی که زنبورها گرده افشانی کرده اند متفاوت است.

عسل معمولی ممکن است حاوی قند یا مواد افزودنی باشد

برخی از محصولات معمولی عسل حاوی شیرین کننده های اضافه شده مانند شربت ذرت با فروکتوز بالا هستند.

مطالعات نشان می دهد برخی از محصولاتی که برچسب “عسل” دارند ممکن است ۱۰۰ درصد عسل واقعی نباشند، اما حاوی شیرین کننده هایی مانند شربت برنج قهوه ای باشند.

عسل خام حاوی مواد دیگری به جز عسل کندو نیست.

آیا عسل خام ارگانیک است؟

همه عسل های خام ارگانیک نیستند. عسل ارگانیک ممکن است هنوز تحت فرآوری و پاستوریزه قرار گرفته باشد.

بیشتر بخوانید
آیا قهوه باعث خستگی می شود؟

برخی از انواع عسل های ارگانیک دارای برچسب مهر و موم ارگانیک وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) هستند. این بدان معنی است که مزرعه ای که عسل را تولید کرده است از دستورالعمل های ارگانیک USDA پیروی می کند.

بنابراین، اگر فردی به دنبال عسلی است که حاوی گرده زنبور عسل و سایر مواد مفید باشد، باید مطمئن شود که روی برچسب “خام” نوشته شده باشد.

خطرات

نوزادان زیر ۱۲ ماه نباید عسل بخورند.

مصرف عسل خام و معمولی برای افراد بی‌خطر است، اگرچه بهتر است از انواع عسل‌هایی که حاوی قندهای اضافه شده هستند خودداری کنند.

هم عسل خام و هم عسل معمولی ممکن است حاوی مقادیر بسیار کمی از باکتری به نام کلستریدیوم بوتولینوم. این باکتری می تواند باعث بوتولیسم شود که شکل نادری از مسمومیت غذایی است.

عسل برای اکثر افراد بالای ۱۲ ماه بی خطر است. با این حال، نوزادان ۱۲ ماهه و کمتر نباید هر عسلی از جمله عسل خام و معمولی را بخورید. دستگاه گوارش نوزاد هنوز به اندازه کافی برای مبارزه با باکتری ها رشد نکرده است.

در موارد نادر، افرادی که حساسیت شدید به گرده دارند ممکن است به عسل خام واکنش نشان دهند کالج آمریکایی آلرژی، آسم و ایمونولوژی. افرادی که حساسیت شدید به گرده دارند باید قبل از خوردن یا استفاده از عسل خام با پزشک یا متخصص آلرژی صحبت کنند.

افرادی که به گرده زنبور عسل حساسیت دارند باید از عسل خام و سایر محصولات زنبور عسل نیز اجتناب کنند.

چگونه عسل خام را پیدا کنیم

برای یافتن عسل خام، به دنبال محصولاتی باشید که روی برچسب آن عبارت “خام” است. محصولاتی که دارای برچسب «ارگانیک» یا «خالص» هستند، ممکن است لزوماً خام نباشند.

ظاهر محصول عسل می تواند به فرد کمک کند خام بودن آن را تشخیص دهد. عسل معمولی بسیار شفاف و صاف به نظر می رسد، در حالی که عسل خام ترکیبی از رنگ ها و ظاهری کدر یا کرمی دارد.

عسل خام به طور گسترده در فروشگاه ها و بازارهای کشاورزان موجود است. مردم همچنین می توانند از بین برندهای عسل خام به صورت آنلاین یکی را انتخاب کنند.

عسل خام ممکن است سریعتر از عسل معمولی متبلور شود. قرار دادن شیشه عسل در یک قابلمه آب داغ باعث ذوب شدن کریستال ها و تبدیل آن به مایع می شود. مراقب باشید عسل را بیش از حد گرم نکنید، زیرا ممکن است برخی از مواد مغذی آن را از بین ببرد.

بیشتر بخوانید
9 فایده لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس می تواند برای سلامتی شما مفید باشد

انواع دیگر عسل

 عسل معمولی ممکن است حاوی قندهای اضافه شده باشد.

انواع مختلفی از عسل وجود دارد که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند و برخی از افراد ممکن است رفع تفاوت های خود را گیج کنند.

انواع رایج عسل و خواص آنها به شرح زیر است:

  • عسل خام – مستقیماً از کندو می آید و به صورت فیلتر شده یا بدون فیلتر موجود است.
  • عسل معمولی – پاستوریزه و ممکن است حاوی قندهای اضافه شده باشد.
  • عسل خالص – پاستوریزه اما فاقد مواد افزودنی است.
  • عسل مانوکا – ساخته شده توسط زنبورهایی که از بوته مانوکا تغذیه می کنند. ممکن است مزایای سلامتی بیشتری داشته باشد.
  • عسل جنگلی – ساخته شده توسط زنبورهایی که عسلک را از درختان به جای شهد گلها می گیرند. اغلب تیره تر از سایر انواع عسل است.
  • عسل اقاقیا – ساخته شده توسط زنبورهایی که از گل های درخت ملخ سیاه تغذیه می کنند. اغلب سبک تر از سایر انواع عسل است.

خلاصه

هیچ مطالعه قطعی ای وجود ندارد که تأیید کند آیا عسل خام برای سلامتی فرد بهتر از عسل معمولی یا پاستوریزه است یا خیر. با این حال، کارشناسان چندین فواید ممکن برای سلامتی مرتبط با برخی از مواد تشکیل دهنده عسل خام، از جمله گرده گل و بره موم زنبور عسل را یافته اند.

پاستوریزه کردن ممکن است به آنتی اکسیدان ها و سایر عناصر مفید موجود در عسل آسیب برساند یا از بین ببرد. فرآیند پاستوریزه کردن عسل می‌تواند عسل را صاف‌تر و از نظر زیبایی‌شناختی جذاب‌تر کند، اما ممکن است مزایای سلامتی آن را نیز کاهش دهد.

از آنجایی که عسل خام حاوی مواد طبیعی اصلی بدون فرآوری است، ممکن است برای افرادی که به دلایل سلامتی از عسل استفاده می کنند، انتخاب بهتری باشد.

Source link

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین با خدمات ویژه