به طور خلاصه آلرژی
بر فراز ۵۰ میلیون آمریکایی به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، آلرژی دارند. آلرژی به آجیل یکی از رایج ترین انواع آلرژی غذایی در کودکان و بزرگسالان است.
آلرژی به آجیل تمایل دارد تا پایان عمر ادامه داشته باشد، هرچند حدود ۱۴ درصد کودکان مبتلا به آلرژی به آجیل درختی و ۲۰ درصد کودکان مبتلا به آلرژی به بادام زمینی، در نهایت از آنها بیشتر می شوند. خواهر و برادرهای کوچکتر کودکان مبتلا به آلرژی به آجیل نیز در معرض خطر بیشتری برای آلرژی به آجیل هستند.
آجیل که به عنوان آجیل درختی نیز شناخته می شود، در انواع مختلفی وجود دارد. آنها عبارتند از:
- گردو
- پسته
- گردوی آمریکایی
- آجیل ماکادمیا
- کاشوبادام هندی
- آجیل برزیلی
- بادام ها
اگرچه بادام زمینی در نام خود کلمه آجیل را دارد، اما آجیل نیست. بادام زمینی حبوبات است و برخلاف آجیل درختی در زیر زمین رشد می کند. اگرچه بادام زمینی آجیل درختی نیست، اما افرادی که به بادام زمینی آلرژی دارند واکنش آلرژیک مشابهی با افرادی که به آجیل درختی آلرژی دارند، دارند.
اگر به یک آجیل درختی حساسیت دارید، به احتمال زیاد به سایر آجیل های درختی نیز حساسیت دارید. با این حال، فقط در مورد ۲۵ تا ۴۰ درصد بر اساس تحقیقات و آموزش آلرژی غذایی (FARE) بسیاری از مردم هم به بادام زمینی و هم به آجیل درختی حساسیت دارند.
هنگامی که فردی به آجیل حساسیت دارد، سیستم ایمنی بدن او به اشتباه آجیل را به عنوان یک ماده مضر تشخیص می دهد. سیستم ایمنی به این مواد یا آلرژن ها واکنش نشان می دهد. اولین باری که فردی در معرض آلرژن آجیل قرار می گیرد، معمولاً هیچ علامتی ندارد. با این حال، سیستم ایمنی آنها، آلرژن را به عنوان یک تهدید تشخیص داده و آماده مبارزه با آلرژن دفعه بعد که وارد بدن می شود، می شود.
هنگامی که آلرژن دوباره وارد بدن می شود، سیستم ایمنی با ترشح مواد شیمیایی مانند هیستامین حمله را آغاز می کند. ترشح هیستامین چیزی است که باعث علائم آلرژی می شود. نگاهی دقیق تر به آلرژی ها داشته باشید.
واکنش های پوستی خفیف آلرژی به آجیل اغلب شامل موارد زیر است:
- بثورات
- تورم اندام ها
- قرمزی و حساسیت
- کندوها
آنتی هیستامین هایی مانند دیفن هیدرامین (بنادریل) یا لوراتیدین (کلاریتین) می توانند به تسکین بثورات و کهیر کمک کنند. کمپرس سرد و مرطوب نیز می تواند به تسکین پوست تحریک شده کمک کند.
آلرژی اغلب بر دستگاه تنفسی فوقانی تأثیر می گذارد. علائم رایج عبارتند از:
- گرفتگی یا آبریزش بینی
- عطسه کردن
- گلو درد
- خارش یا آبریزش چشم
آنتی هیستامین ها همچنین می توانند به تسکین آبریزش بینی و چشم های تحریک شده کمک کنند. اگر آبریزش بینی ادامه داشت، سعی کنید با داروهای ضداحتقان مانند سودوافدرین (سودافد) ترکیب کنید.
بسیاری از آلرژی های غذایی باعث مشکلات گوارشی می شوند زیرا پروتئین های آلرژی زا از طریق معده و روده ها راه می یابند. واکنش های گوارشی معمولاً پس از خوردن آجیل چند ساعت طول می کشد. معمول است که احساس کنید:
اگر واکنش آلرژیک به اندازه کافی شدید باشد، ممکن است موارد زیر را تجربه کنید:
به دلیل تورم ناشی از واکنش آلرژیک، راه های هوایی می توانند منقبض شوند یا به طور کامل بسته شوند. تنگی نفس می تواند به آسم آلرژیک تبدیل شود، وضعیتی که در آن راه های هوایی می گیرند و جریان هوا را محدود می کنند. همچنین می تواند باعث آنافیلاکسی شود، وضعیتی که در آن گلو متورم می شود و باعث مشکل در تنفس می شود.
این علائم در یک طیف قرار می گیرند. شما ممکن است یکی از علائم را داشته باشید یا ممکن است همه آنها را ایجاد کنید.
آنافیلاکسی شدیدترین و خطرناک ترین شکل واکنش آلرژیک است. در آنافیلاکسی، گلو و راه های هوایی متورم می شوند و مسدود می شوند. این امر نفس کشیدن را بسیار دشوار و گاهی حتی غیرممکن می کند. همچنین می تواند علائم دیگری ایجاد کند، از جمله:
- تورم صورت
- خارش پوست
- فشار خون پایین
- تغییرات در ضربان قلب
- گیجی
افرادی که حساسیت آنها به آجیل به اندازه کافی شدید است که دچار آنافیلاکسی شوند، باید همیشه یک تزریق عضلانی اپی نفرین، مانند EpiPen، داشته باشند. تزریق اپی نفرین که آدرنالین نیز نامیده می شود، باعث باز شدن مجدد راه های هوایی می شود و به شما امکان می دهد دوباره نفس بکشید.
تشخیص برای درمان آلرژی ضروری است. اگر فردی مشکوک به آلرژی است، باید توسط متخصص آلرژی بررسی شود. یک متخصص آلرژی می تواند یک سری آزمایشات را انجام دهد تا متوجه شود به چه چیزی آلرژی دارید. آنها می توانند آنتی هیستامین برای کنترل علائم آلرژی و EpiPen در صورتی که در معرض خطر آنافیلاکسی هستید به شما بدهند. همه چیزهایی را که باید در مورد تست آلرژی بدانید پیدا کنید.
بعد از اینکه تشخیص دادید، آموزش کلید مدیریت آلرژی به آجیل شماست. خواندن دقیق تمام برچسب های مواد غذایی و اطلاع از خطر آلودگی متقابل ضروری است. به عنوان یک الزام فدرال قانون برچسب گذاری مواد غذایی آلرژن و حمایت از مصرف کننده ۲۰۰۴ (FALCPA)تمام مواد غذایی از پیش بسته بندی شده در ایالات متحده که از آجیل به عنوان یک ماده استفاده می کنند باید نوع آجیل را روی برچسب ذکر کنند.
در حال حاضر، هیچ قانونی وجود ندارد که تولیدکنندگان مواد غذایی را ملزم کند که آیا مواد غذایی آنها با تجهیزات مشابهی مانند سایر مواد غذایی حاوی آجیل آلوده شده یا فرآوری شده است، فهرست کنند.
هنگام خوردن غذاهایی که ممکن است حاوی آجیلی باشد که به آن حساسیت دارید مراقب باشید.
بادام زمینی را می توان در آجیل آبجو، کره بادام زمینی و روغن بادام زمینی یافت. آنها همچنین معمولاً در غذاهای آسیایی، آفریقایی و مکزیکی استفاده می شوند. سایر غذاهایی که ممکن است حاوی بادام زمینی باشند عبارتند از:
- محصولات پخته شده
- آب نبات شکلاتی و شیرینی
- فلفل
- رولت تخم مرغ
- نوقا
- سس مول
- سس سالاد
- جایگزین های گوشت گیاهی
- لعاب ها
- مارینادها
آجیل درختی ممکن است در موارد زیر یافت شود:
- سس پستو
- عصاره آجیل یا روغن آجیل
- غلات
- کراکرها
- بیسکویت ها
- آب نبات شکلاتی
- شکلات انرژی زا
- قهوه های طعم دار
- دسرهای یخ زده
- مارینادها
- سرماخوردگی های خاصی مانند مورتادلا
برخی از نوشیدنی های الکلی ممکن است حاوی طعم دهنده های آجیل باشند، که FALCPA از سازنده آن نمی خواهد که آنها را روی برچسب ذکر کند.
healthline
نکته مهم:
لطفا توجه فرمایید این مطالب صرفا جهت جمع آوری تمام مطالب علمی معتبر است و توسط ربات از مقالات خارجی معتبر بصورت اتوماتیک ترجمه شده بنابراین ممکن است مشکلات داشته باشد. لذا می توانید در زیر همین مقاله اگر مشکلی وجود دارد کامنت بگذارید تا پاسخ داده شود.
لطفاً به این مطلب امتیاز دهید. اینکار به بهبود ارائه مطالب کمک خواهد کرد.