مصرف غذاهای ناسالم آسان است و حتی راحت تر درست می شود. آنقدر محبوب شده که به یک جریان خیزشی تبدیل شده است. مواد تشکیل دهنده فست فود به گونه ای است که آن را خوشمزه و اعتیادآور می کند. با این حال، آنها چندین خطر برای سلامتی دارند. برخی از نمونههای غذاهای ناسالم عبارتند از: چیپس، نوشیدنیهای گازدار، دسرهای شیرین و سایر اقلام فست فود مانند پیتزا، برگر، هات داگ و غیره. این غذاها حاوی چربی هستند و ارزش غذایی کمی دارند. آنها حاوی بسیاری از مواد مضر مانند شکر تصفیه شده، چربی ترانس و غیره هستند. علاوه بر این، نمک های چند غیر اشباع، مونوسدیم گلوتامات موجود در غذاهای ناسالم، آنها را برای شما ناسالم می کند.
متداول ترین غذاهای ناسالم، فست فودهای بسیار فرآوری شده و غذاهای میان وعده هستند. طبق تحقیق، غذاهای بسیار فرآوری شده فاقد ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هستند. علاوه بر این، به دلیل وجود آرد، سدیم و قند بیش از حد، کالری خالی زیادی دارند.
چه چیزی غذای شما را ناسالم می کند؟
این به سادگی روش تهیه و مواد تشکیل دهنده است که هر غذایی را ناسالم می کند. سدیم اضافه شده، شکر و چربی اشباع شده، و چربی ترانس، محتویات خطرناکی هستند که باید هنگام انتخاب غذایتان کنترل کنید. هر گونه محتوای مضر، غذای شما را ناسالم می کند. با این حال، چند دلیل عبارتند از:
- عدم وجود یا حداقل فیبر غذایی
- وجود مواد تقویت کننده طعم
- بسیار خوش طعم
- کالری بالا
- بیش از حد چربی های ترانس ناسالم و چربی های اشباع شده
- محتوای قند فراوان
اگر به مقدار زیاد یا به طور منظم مصرف شود، غذای ناسالم می تواند خطرات نامطلوب جدی برای سلامتی ایجاد کند. مصرف بیش از حد فست فود می تواند منجر به بیماری های مزمن مانند دیابت نوع ۲، کبد چرب غیر الکلی و بیماری های قلبی عروقی شود. همچنین خطر چاقی را افزایش می دهد.
انواع غذاهای ناسالم
انواع مختلفی از غذاهای ناسالم در بازار موجود است. این که آیا شما در مورد تراشه ها ، پیتزا ها ، سیب زمینی سرخ کرده یا مواد غذایی تهیه شده توسط زنجیرهای مختلف فست فود فکر می کنید ، همه آنها دارای ارزش غذایی کم هستند و به آنها غذای آشغال می گویند. از سوی دیگر، ما هرگز برخی از غذاهای سنتی را آشغال نمی دانیم، اما آنها نیز دارای مواد مغذی کمتر و کالری بالایی هستند. پاکورا و ژیرو از جمله غذاهای معمولی هستند. این غذاها می توانند در لباس قومیت بودن شما را فریب دهند، اما واقعیت در محتوای چربی بالای آنها است که از سرخ کردن به دست می آید. همچنین ممکن است چندین غلات صبحانه را سالم در نظر بگیرید، اما حاوی قند و چربی بالایی هستند. بنابراین، طبق طبقه بندی اولیه، سه نوع غذای ناسالم وجود دارد. این بستگی به میزان نمک، شکر یا چربی آنها دارد.
۱. غذاهای ناسالم با محتوای چربی بالا
غذاهای آشامیدنی پر از چربی های اشباع شده مانند مرغ سرخ شده ، چیپس ، دونات ، کروسان ، کلوچه ، شیرینی به گلدان هایی که از کرم شلاق یا خامه تازه استفاده می کردند. همه اینها دارای مقادیر بالایی از چربی های اشباع شده، پیتزا و غیره هستند، در این دسته قرار می گیرند. آنها به طور مستقیم بر وزن بدن شما تأثیر می گذارند. اضافه وزن به نوبه خود منجر به خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شود. چربی حاصل از این غذاها در شریان ها انباشته می شود و آنها را مسدود و آسیب می بیند. در نتیجه، بدن برای پمپاژ خون به فشار بیشتری نیاز دارد و بار زیادی بر روی قلب ایجاد می کند. ممکن است منجر به نارسایی قلبی و سایر بیماری های قلبی شود.
۲. غذاهای ناسالم با محتوای نمک بالا
برخی از غذاهای ناسالم، مانند چیپس های بسته بندی شده، دارای مقادیر زیادی نمک هستند. به این گونه غذاها، غذاهای ناسالم با محتوای نمک بالا گفته می شود. دستورالعمل های غذایی برای آمریکایی ها نشان می دهد که نیاز روزانه به سدیم برای بدن ۲۳۰۰ میلی گرم در روز است. این مقدار نمک را می توانید از یک قاشق چایخوری نمک خوراکی تهیه کنید. با این حال، برخی از غذاها نمک بیشتری از میزان مورد نیاز دارند.
مصرف بیش از حد نمک باعث باریک و سفت شدن رگ های خونی می شود که منجر به فشار خون می شود. طبق یک مطالعه، مصرف زیاد سدیم باعث افزایش فشار خون می شود. فشار خون بالا به نوبه خود باعث نارسایی قلبی و حتی اختلال در عملکرد کلیه می شود زیرا فشار بیشتری بر واحدهای تصفیه خون وارد می کند.
۳. غذاهای ناسالم با محتوای قند بالا
برخی از غذاهای آشغال از نظر قند آنها زیاد است ، مانند لولیا ، بیسکویت ، کیک ، نوشیدنی های هوادهی و غیره. مصرف طولانی مدت این غذاهای با قند باعث می شود مقاومت به انسولین . بدن انسولین کافی تولید می کند، اما سلول ها قادر به پاسخگویی به انسولین نیستند.
انسولین هورمونی است که توسط پانکراس برای تنظیم سطح قند خون تولید می شود. در نتیجه مقاومت به انسولین، سلول ها نمی توانند گلوکز را از خون بگیرند. در نتیجه سطح قند خون را بالا می برد و باعث دیابت می شود. علاوه بر این، مطالعات نشان میدهد که افزایش قند خون ممکن است منجر به بیماریهای قلبی عروقی شود.
اثرات مضر غذاهای ناسالم
روند نوظهور صبحانه خوردن یک میان وعده در راه رفتن به محل کار است. این روزها غذاهای رستوران های مورد علاقه شما جایگزین غذاهای خانگی شده اند. با زندگی پرمشغله فعلی، مردم بیشتر به خوردن غذاهای ناسالم متوسل می شوند. در حالی که این غذا برای ذائقه ما وسوسه کننده و راضی کننده است، آسیب شدیدی به بدن شما وارد می کند. صدمات فقط به اضافه کردن چند اینچ به کمر محدود نمی شود. اما پیامدهای سلامتی بسیار شدیدتری که در زیر ذکر شده است:
۱. چاقی
زمانی که وزن بدن شما بیش از ۲۰ درصد وزن ایده آل باشد، در دسته بندی چاقی قرار می گیرد. این به عنوان یک مسئله جهانی در حال افزایش است و متخصصان مراقبت های بهداشتی اکنون آن را به عنوان یک بیماری مزمن می بینند. غذاهای ناسالم حاوی مقادیر زیادی چربی، شکر، نمک و کربوهیدرات هستند، در حالی که مواد معدنی و ویتامین کمتری دارند. در نتیجه باعث افزایش وزن و چاقی می شوند. علاوه بر این، شما تمایل به خوردن غذاهای ناسالم بیشتری دارید زیرا حتی مقادیر زیاد آن می تواند شما را سیر نکند. منجر به پرخوری می شود و یکی دیگر از علل افزایش وزن غیر طبیعی می شود. چاقی به نوبه خود باعث عوارض سلامتی قابل توجهی مانند دیابت، اختلالات کبدی و کلیوی می شود. تحقیق اثرات مضر چاقی بر بدن شما را با جزئیات نشان می دهد.
۲. بیماری های قلبی
چربی اضافی بدست آمده توسط بدن در هنگام مصرف غذاهای ناسالم منجر به رسوب چربی در شریان ها می شود. در نتیجه، قلب با فشار بیشتری خون را پمپاژ می کند و تلاش بیشتری می کند. اگر قلب در طولانی مدت فعالیت کند، ممکن است منجر به انفارکتوس میوکارد، حمله قلبی و سایر بیماری های قلبی عروقی شود.
۳. دیابت قند
قند بیش از حد در مواد غذایی ناسالم به شدت بر بدن تأثیر می گذارد. برخی از غذاهای ناسالم شکر اضافه می کنند اما در ظاهر. به عنوان مثال، تمام نوشیدنی های گازدار مقادیر زیادی شکر را در طعم اضافه خود پنهان می کنند. بنابراین، غذاهای ناسالم ممکن است به دلیل دیابت تبدیل شوند. غذاهای ناسالم سرشار از چربی های اشباع شده و ترانس هستند. آنها می توانند تری گلیسیرید خون را افزایش دهند، همچنین نوعی چربی. این سطح بالای تری گلیسیرید خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.
۴. فشار خون بالا
غذاهای ناسالم حاوی مقدار زیادی نمک هستند که منجر به فشار خون بالا می شود. بنابراین، مصرف بیش از حد غذاهای ناسالم نیز ممکن است منجر به فشار خون بالا شود. یک مطالعه توضیح می دهد که چگونه افزایش مصرف سدیم غذایی باعث افزایش فشار خون می شود. اگر این وضعیت مکرر شود و درمان نشود، احتمال ترومبوز عروق کرونر بسیار زیاد است.
۵. بیماری های کلیوی
غذای ناسالم سرشار از نمک، قند و چربی است که باعث اختلال در کلیه ها می شود زیرا کلیه ها به هر سه عنصر بسیار پاسخ می دهند. علاوه بر این، میزان بالای قند موجود در غذاهای ناسالم باعث افزایش سطح قند خون می شود. افزایش سطح قند خون ممکن است تعداد ناقل گلوکز و پروتئین تنظیم کننده را افزایش دهد و منجر به اثرات طولانی مدت شدید بر کلیه ها شود.
۶. خطر احتمالی سرطان
استفاده زیاد از روغنها، شکر و نمک در غذاهای ناسالم میتواند باعث افزایش وزن در یک فرد شود. غذاهای ناسالم به دلیل وجود سلول های چربی احشایی و رسوب آنها در بدن، فرد را چاق می کند. این چربی اضافی یک محیط کم اکسیژن در بدن ایجاد می کند و باعث التهاب می شود.
تحقیق می گوید که التهاب طولانی مدت خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. به این دلیل که التهاب طولانی مدت منجر به تشکیل گروه های خاصی از سلول ها می شود که به طور غیرقابل کنترلی تکثیر می شوند و به سلول های دیگر اطراف خود آسیب می رسانند و باعث بیماری می شوند که می تواند باعث ایجاد تومور شود.
غذاهای ناسالم که باید از آنها اجتناب کنید و جایگزین های سالم آنها
خودتان ببینید و ترکیبات غذایتان را بفهمید. سپس، فواید و اثرات نامطلوب هر یک از مواد تشکیل دهنده را تجزیه و تحلیل کنید. اجازه دهید حقایق مضر و ناسالم و لزوم اجتناب از آنها را تجزیه و تحلیل کنیم.
۱. غذاهای ناسالم با شکر سفید تصفیه شده
شکر سفید تصفیه شده منبعی از مواد مغذی صفر و کالری بالا است. اثرات مضر قند سفید برای سلامتی نگران کننده است. مصرف شکر تصفیه شده با دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و چاقی مرتبط است. چندین غذای که ما مصرف می کنیم حاوی قند سفید تصفیه شده هستند. علاوه بر این ، قطع آن از رژیم غذایی خود مقاومت ناپذیر است. با این حال ، شما ممکن است قندهای طبیعی را از میوه ها ، لبنیات و رژیم غذایی فیبر بالا دریافت کنید. چنین اشکال قند بسیار مفیدتر از قند سفید تصفیه شده است.
جایگزین سالم تر
راه سالمتر برای مصرف قند طبیعی از طریق میوهها، سبزیجات، شیر و سایر محصولات طبیعی است. علاوه بر این، باید مصرف شیرینیها، شکلاتها، نوشابههای گازدار، کلوچهها و هر چیزی که شکر اضافه دارد را کاهش دهید.
۲. نان آرد سفید
نان کرکی انگلیسی یک صبحانه اصلی برای اکثریت جمعیت است. کرکی توسط آزودیکربن آمید ، که یک پلاستیک است تهویه مطبوع است. مردم از آن برای پف کردن خمیر نان استفاده می کنند. با این حال ، مطالعات نشان می دهد که این یک سرطان زا قوی است. علاوه بر این ، بسیاری از تقویت کننده های طعم شیمیایی در ساندویچ های شما قرار دارند که از نان به عنوان پایه استفاده می کنند.
جایگزین سالم
نان های غلات کامل نان در درجه اول عاری از مواد شیمیایی سفید کننده هستند. بنابراین بهترین گزینه پخت یک نان سبوس دار است. چند دقیقه برای یک وعده غذایی سالم صرفه جویی کنید و ارزش آن را دارد.
۳. غذاهای ناسالم به شکل سودای رژیمی
نوشابه های رژیمی و نوشابه های گازدار مملو از رنگ های کارامل مصنوعی، بیسفنول A (BPA)، آسپارتام، محتویات بدون قند، شیرین کننده های مصنوعی و غیره هستند. تبلیغات گمراه کننده آنها را به عنوان عوامل کاهش وزن معرفی می کند. با این حال ، تحقیقات در فیزیولوژی ، تغذیه و متابولیسم کاربردی نشان می دهد که آنها باعث ایجاد اختلالات بهداشتی می شوند. به عنوان مثال ، آنها ممکن است منجر به افزایش سطح گلوکز ، کبد چرب و رسوب چربی شوند.
جایگزین سالم
مقدار زیادی آب ، نوشیدنی های سم زدایی خانگی ، چای تازه دم کرده ، قهوه و گزینه ها بی پایان است.
۴. غذاهای سرخ شده
نگرانی اصلی در مورد غذاهای سرخ شده، محتوای چربی و کالری بیش از حد است. علاوه بر این، سطوح اضافی محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته یا AGE برای سلامتی شما کشنده است. این ترکیبات زمانی سنتز می شوند که محصولات حیوانی را برای مدت طولانی در دمای بالا سرخ کنید. پیشرفت در تغذیه، کارشناسان مشاهده کردند که قرار گرفتن در معرض AGE ها بر ایمنی شما تأثیر می گذارد. علاوه بر این، منجر به استرس اکسیداتیو غیرطبیعی و التهاب برای شروع بیماری می شود.
جایگزین سالم
استیک ها و سبزیجات خود را کباب کنید یا بپزید تا یک خوراکی سالم به خودتان بدهید.
۵. گوشت فرآوری شده
صنایع معمولاً از گوشت قرمز برای تهیه گوشت های فرآوری شده استفاده می کنند. آنها دارای چربی های اشباع شده و محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) هستند. علاوه بر این، ترکیبات التهابی در طول مراحل مختلف پردازش و قرار گرفتن در معرض گرما سنتز میشوند. بر اساس علم گوشت، نیترات ها و نیتریت ها در محصولات گوشتی پخته شده ممکن است به نیتروزامین تبدیل شوند. سرطان زا هستند.
سوسیس نمونه های کلاسیک هستند. یک مطالعه سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد که سوسیس و بیکن از عوامل اصلی سرطان روده هستند. بنابراین، آنها یک خطر واقعی برای سلامتی هستند.
جایگزین سالم
گوشتهای خشک نشده، که فاقد نیترات و مواد نگهدارنده هستند
۶. مواد غذایی منجمد
صنایع غذایی بسته بندی شده از فرآیند انجماد برای افزایش ماندگاری هر محصول استفاده می کند. علاوه بر این، از مواد نگهدارنده برای افزایش ماندگاری محصول استفاده می کنند. رایج ترین نگهدارنده تری پلی فسفات سدیم (STPP) است.
محصولات غذایی، به ویژه ماهی و گوشت، در کل فرآیند انجماد در تری پلی فسفات سدیم (STPP) خیسانده می شوند. با این حال، STPP یک سموم عصبی و آفت کش ثبت شده است.
جایگزین سالم تر
غذاهای ارگانیک با سدیم و قند کم
۷. اسموتی های بطری و نوشابه
بسیاری از شما ممکن است نوشیدنی های میوه ای بدون فیبر یا به اصطلاح اسموتی های بطری شده را همراه با صبحانه، ترکیبی سالم در نظر بگیرید. با این حال، آنها انبوهی از نکات منفی دارند. آنها سرشار از قند، کالری بالا، شیرین کننده های مصنوعی، رنگ ها و هیچ مواد مغذی یا فیبر هستند. مطمئناً این مطالب در درازمدت از چندین جهت بر سلامت شما تأثیر می گذارد.
نوشابه های گازدار نیز به دلیل داشتن قند و کافئین زیاد، ناسالم هستند. آنها فقط با کالری اضافی انرژی را افزایش می دهند. آنها را از رژیم غذایی خود با نسخه های سالم تری مانند دمنوش های گیاهی، لیموناد، دوغ و آب خالص جایگزین کنید.
جایگزین های سالم تر
یک نوشیدنی میوه تازه خانگی یا اسموتی غلیظ را با هر میوه فصلی مخلوط کنید. این تضمین می کند که هر ماده ای که وارد سیستم خود می کنید برای شما مفید است.
۸. فست فودها
این یک اصطلاح چتر برای غذای ناسالمی است که شما فوراً در اطراف آن قرار می گیرید. پس از سازگاری با آن، مطمئناً به آن معتاد خواهید شد. انصراف از آن سخت است. با این حال، این غذاها حاوی فتالات و سایر مواد افزودنی هستند. این افزودنی ها حاوی سموم شیمیایی مانند BPA هستند که در صنعت پلاستیک استفاده می شود.
یک چشم انداز سلامت محیطی مطالعه تجزیه و تحلیل کرد که افرادی که به طور منظم به غذاهای فست فود متوسل می شوند، سطح فتالات بالاتری داشتند. به صورت مقایسه ای فتالات ها با نشانگر CRP التهاب، سندرم متابولیک و چاقی و غیره ارتباط دارند.
راه های جایگزین
- غذای خود را از قبل برنامه ریزی کنید
- به رستورانهای خودمانی که غذاهای تازه سرو میکنند سر بزنید
۹. کافئین
این ماده اصلی در قهوه و محصولات قهوه، شکلات ها، کلوچه ها، کولاها، نوشابه های گازدار و غیره است. سمیت کافئین در بدن شما می تواند به صورت سردرد، فشار خون بالا، خستگی، افسردگی، بی خوابی ظاهر شود.
جایگزین های سالم تر
- نوشیدنی های میوه ای تازه
- کوکی های خانگی
۱۰. آردهای تصفیه شده
آرد تصفیه شده دارای شاخص گلیسمی بالایی است. غذاهای با شاخص گلیسمی بالا سطح گلوکز خون شما را افزایش می دهند و باعث نوسان سطح انسولین می شوند. شما همچنین آن را به عنوان آرد همه منظوره یا مایدا می شناسید. از نظر شیمیایی سفید می شود تا بافتی سفید درخشان و صاف ایجاد کند.
چندین فست فود و غذاهای ناسالم حاوی مایدا بدون مواد مغذی یا محتوای فیبر رژیمی هستند. کمبود فیبرهای غذایی منجر به یبوست، روده های نامنظم، زخم و حتی سرطان روده می شود.
جایگزین های سالم تر
- آرد غلات کامل
- یک رژیم غذایی کامل مغذی متعادل با سبزیجات و میوه های تازه این مشکل را جبران می کند.
۱۱. روغن های پخت و پز تصفیه شده
روغن های تصفیه شده به اندازه آردهای تصفیه شده مضر هستند. روغن های استفاده مجدد منبع اصلی چربی ترانس هستند. آنها همچنین رادیکال های آزاد را در بدن تولید می کنند و باعث تجمع رسوبات چربی در شریان ها می شوند. در نتیجه منجر به تصلب شرایین و سایر بیماری های قلبی می شود.
جایگزین های سالم تر
- روغن آسیاب شده تازه
- کره شفاف خانگی
۱۲. الکل
مصرف بیش از حد الکل منجر به کم آبی بدن، تحریک پذیری، سردرد، اعتیاد، بیماری کبد و سایر عوارض جانبی می شود.
جایگزین های سالم
- شراب
- آبجو بدون الکل در دوز توصیه شده
۱۳. سس مایونز
سس مایونز ناسالم ترین و بدترین چاشنی با کالری خالی برای تقویت غذاهای ناسالم شماست. سدیم، شکر و مواد نگهدارنده جدا از تقویت کننده های طعم به لیست مواد مضر اضافه شدند.
علاوه بر این، سس مایونز عمدتاً با تخم مرغ تهیه می شود. افزودن ساده مواد نگهدارنده سنگین ماندگاری را افزایش می دهد. این کمک می کند تا ماه ها در قفسه شما تازه و بدون یخچال بماند.
جایگزین های سالم تر
میتوانید طبق ذائقهتان یک نسخه خانگی سالمتر از مایو با ماست یونانی، فلفل، آب لیمو و ادویهها تهیه کنید. می توانید از مایونز بدون مواد نگهدارنده و کم کالری لذت ببرید. پخش کننده ای مناسب برای قلب و سالم ایجاد می کند.
چگونه از خوردن غذاهای ناسالم اجتناب کنیم؟
تبلیغات ناسالم و راحتی در غذا خوردن می تواند به راحتی شما را به خوردن آن ترغیب کند. غذای ناسالم ممکن است در وقت شما صرفه جویی کند، به شما آرامش دهد یا تمایل شما به خوردن غذاهای تند یا شیرین را برطرف کند. با این حال، در واقعیت، بیشتر از اینکه فقط به شما لذت بدهد، ضرر دارد.
متأسفانه آگاهی از مضرات غذاهای ناسالم نیز در جامعه چندان رایج نیست. بنابراین، چگونه خود را متوقف می کنید؟ در زیر نکاتی وجود دارد که می توانید در زندگی روزمره خود بگنجانید.
- محیط را تغییر دهید: نگه داشتن غذای آشغال در عین حال در عین حال سعی در جلوگیری از آن به نظر می رسد که یک شکست کامل است. بنابراین ، نگه داشتن غذای آشغال در محیط اطراف خود را متوقف کنید.
- غذای ناسالم نخرید: سعی کنید بیش از ۵ تا ۷ مورد را خریداری نکنید که با انتخاب مواد غذایی مغذی مانند سبزیجات، میوه ها، گوشت ها، تخم مرغ، مطمئن شوید که انتخاب های سالمی دارید. شیر و غلات کامل.
- نگه داشتن بسیاری از میان وعده های سالم به راحتی در دسترس می تواند باعث کاهش مصرف مواد غذایی ناخواسته شود. برخی از نمونه ها سالاد میوه ، میله های گرانولو ، ماست کم چرب و بادام است.
- خوردن غذاهای غنی از پروتئین و فیبر غذایی بالا در اوایل روز می تواند شانس هوس خوردن غذاهای ناسالم را در اواخر روز کاهش دهد.
- آب زیادی بنوشید. آب به تعادل قند خون کمک می کند و به کاهش مصرف نوشیدنی های ناسالم کمک می کند. نوشیدن مقدار زیادی آب و هیدراته ماندن ، شانس شخص برای گرفتن قوطی نوشیدنی شیرین یا سودا را کاهش می دهد.
- پروتئین بیشتری را در رژیم غذایی خود قرار دهید. این تکنیک مفید است زیرا اشتها را کاهش می دهد و شما را از پرخوری دور می کند.
- محققان پیوند پرخوری با استرس. بنابراین سعی کنید با استرس مبارزه کنید زیرا این امر باعث کاهش احتمال خوردن زیاد ، به خصوص غذای آشغال می شود.
- با خوردن ذهن آگاهانه تمرین کنید: به معنای مراقبه در مورد نوع غذایی که می خورید. غذایی که می خورید را تجزیه و تحلیل کنید.
نتیجه
غذاهای ناسالم مورد علاقه نسل ما سیب زمینی سرخ کرده، همبرگر، چیپس، پیتزا و غیره هستند. متأسفانه، آنها فقط چربی های ناسالم، کالری بالا و بدون مواد مغذی برای شما فراهم می کنند که مطمئناً منجر به افزایش وزن و انبوهی از اختلالات سلامتی می شود. علاوه بر این ، یک محیط آشپزی ناسالم با فاکتورهای ناکافی کیفیت ، سمیت غذای آشغال را تشدید می کند.
میزان تا چه اندازه این غذا می تواند بدن شما را خراب کند و فراتر از درک شما باشد. زمان آن رسیده است که این غذاهای کمبود مواد مغذی را با نسخه سالم تر جایگزین کنیم. بارگیری در غذاهای ناسالم آسان تر است. با این حال ، سرعتی که سلامت شما را مسموم می کند نگران کننده تر است.
عادات مصرف غذای آشغال ، به ویژه در کودکان افزایش یافته است. مشکل اصلی این است که با هدف قرار دادن قلب، کبد و کلیه به خطرات سلامتی بی شماری منجر می شود. چاقی یکی از پیامدهای مهم خوردن غذاهای ناسالم است. منجر به بسیاری از مشکلات سلامتی مانند بیماری های قلبی عروقی، مشکلات کبدی و غیره می شود.
شرکتهای چندملیتی و تبلیغات جذاب آنها صرفاً برای کسب سود از طریق فریب دادن مردم به خوردن فست فود، یک استراتژی فروش تهاجمی است. اما، در واقع، آسیب زیادی میزند. بنابراین باید تا جایی که می توانید از آنها دوری کنید. با این حال، اگر می خواهید آن را برای تغییر داشته باشید، آن را در حد اعتدال مصرف کنید، و همچنین گاهی اوقات.
سوالات متداول
س. نمونه هایی از غذاهای ناسالم چیست؟
الف- غذاهایی که حاوی قند، نمک و چربی زیاد هستند، غذاهای ناسالم هستند. برخی از نمونههای رایج غذاهای ناسالم عبارتند از: چیپس، پیتزا، همبرگر، گوشت فرآوری شده مانند بیکن، نوشیدنیهای شیرین، شکلات، بیسکویت و کیک.
س. آشغال محبوب چیست؟
A. هر نوع غذای ناسالم که از قبل بسته بندی شده باشد، به راحتی در دسترس باشد و طعم عالی داشته باشد، غذای ناسالم محبوب است. تنقلاتی مانند شکلات، نوشابه های گازدار، کیک، سیب زمینی سرخ کرده و غیره، نمونه هایی از غذاهای پرطرفدار پرشکر هستند. علاوه بر این، چیپس نمکی، سوسیس، بوریتو و پیتزا نمونه های دیگری هستند.
س. چرا غذاهای ناسالم سالم نیستند؟
الف. غذای ناسالم ناسالم است زیرا منجر به احتمال بیشتر بیماری های مزمن مانند دیابت نوع ۲، بیماری های قلبی عروقی، کبد چرب، چاقی و حتی سرطان می شود. علاوه بر این، مواد شیمیایی اضافه شده مانند MSG، تری گلیسیرید، مواد نگهدارنده، چربی اشباع شده، قند یا نمک بیش از حد باعث می شود که غذاهای ناسالم بسیار ناسالم شوند.
س. هفت غذایی که باید از آنها اجتناب کرد کدامند؟
الف. هفت غذا و نوشیدنی که باید از آنها اجتناب کنید عبارتند از:
- کافئین: می توانید آن را در شکلات، قهوه و غیره پیدا کنید. اعتیادآور است و باعث بی خوابی، فشار خون بالا و خستگی می شود.
- غذاهای ناسالم: باعث چاقی، بیماری های قلبی عروقی و سایر اثرات مضر در بدن می شود.
- شکر تصفیه شده: هیچ ماده مغذی ندارد و به افزایش وزن کمک می کند.
- نمک: مصرف زیاد آن منجر به فشار خون بالا و سدیم بیش از حد در بدن می شود.
- الکل: منجر به سردرد، کم آبی و تحریک پذیری می شود. اعتیاد آور و خطرناک است.
- غذای تصفیه شده: منجر به کندی روده و یبوست می شود.
- نوشابه های گازدار: ممکن است منجر به دیابت و افزایش وزن شود.
س: آیا غذای آشغال برگر است؟
A. بله. برگر یک غذای ناسالم است زیرا حاوی چربی بیش از حد، سدیم (محتوای نمک زیاد) و چربی اشباع شده است. یک همبرگر ۲۹۵ کالری دارد که مصرف مکرر آن برای ایجاد آسیب کافی است.
س: آیا غذای آشغال پیتزا است؟
A. بله. پیتزا یکی از پرطرفدارترین غذاهای ناسالم در جهان است. پیتزا کالری بالایی دارد و از مواد بسیار ناسالم مانند خمیر تصفیه شده و نمک زیاد تشکیل شده است. سطح سدیم را در بدن افزایش می دهد و می تواند منجر به چاقی شود.
س. آیا شکلات یک غذای ناسالم است؟
الف. هم شکلات های سفید و هم شکلات های تلخ جزو غذاهای ناسالم هستند، زیرا حاوی حدود ۵۰ درصد قند و مقدار زیادی چربی اشباع شده هستند. شکلات ها همچنین دارای مواد نگهدارنده و فلاونوئیدهایی هستند که برای سلامتی مضر هستند.
س: آیا غذای ناخواسته کیک است؟
الف) کیک از نظر تغذیه کم است و حاوی مقدار زیادی چربی اشباع و قند است. بنابراین با مصرف زیاد باعث چاقی و حتی دیابت می شود. بنابراین ، کیک غذای آشغال است.
س. آیا سیب زمینی سرخ کرده غذای ناسالم است؟
الف) سیب زمینی سرخ کرده یک میان وعده محبوب است. با این حال، سطوح بالای چربی اشباع شده و سدیم آنها را در دسته غذاهای ناسالم قرار می دهد. مصرف سیب زمینی سرخ کرده به دلیل محتوای چربی بالا ممکن است منجر به افزایش وزن شود. همچنین فاقد ویتامین و مواد معدنی است.
س. آیا مرغ سوخاری غذای ناسالم است؟
الف) مرغ سرخ شده یک غذای ناسالم است زیرا حاوی مقادیر زیادی چربی است. با این حال، مرغ با روغن کمتر می تواند غذای بسیار سالم تری باشد که می توانید در رژیم غذایی خود بگنجانید. روش آماده سازی مسئول این است. هر چیزی که سرخ شده باشد آشغال است زیرا منجر به مصرف بیش از حد روغن می شود.
س. غذای ناسالم چگونه بر بدن شما تأثیر می گذارد؟
الف. غذاهای ناسالم به دلیل ناسالم بودن، بدن شما را به روش های مضری تحت تاثیر قرار می دهد. احتمال ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت نوع ۲، بیماری های قلبی عروقی، کبد چرب، چاقی و حتی سرطان را افزایش می دهد. علاوه بر این، مواد شیمیایی اضافه شده مانند MSG، تری گلیسیرید، مواد نگهدارنده، چربی اشباع شده، قند یا نمک بیش از حد باعث می شود که غذاهای ناسالم بسیار ناسالم شوند.
س. ده اثر مضر غذاهای ناسالم چیست؟
A. غذای آشغال منجر به چاقی ، بیماری های قلبی عروقی ، اختلال عملکرد کلیه ، کبد چرب غیر الکلی ، فشار خون بالا ، افسردگی ، گناه ، سردرد ، فشار خون بالا و حتی مشکلات دندانپزشکی می شود. علاوه بر این، قند، نمک و چربی زیاد آنها را برای شما ناسالم می کند.
س. آیا غذای ناسالم می تواند به مغز شما آسیب برساند؟
الف) هر غذایی که منجر به تامین نامناسب مواد مغذی شود برای مغز مضر است. بنابراین خوردن غذاهای ناسالم دلیل اصلی آسیب رساندن به مغز است. علاوه بر این ، مصرف بیش از حد غذاهای آشغال منجر به اضطراب ، افسردگی ، پرخاشگری ، اختلال در توانایی تفکر و مشکل در کنترل رفتارهای تکانشی می شود.
س. وقتی غذاهای ناسالم را ترک می کنید چه اتفاقی می افتد؟
A. ممکن است هوس شدید و علائم ترک مانند تحریک پذیری، خستگی، غمگینی و پرخاشگری را تجربه کنید. به همین دلیل است که این غذاها اعتیادآور محسوب می شوند. علاوه بر این، می تواند علائم ترک مانند علائم ترک سیگار یا مواد اعتیادآور ایجاد کند. ممکن است از افزایش تحریک پذیری و خستگی رنج ببرید. کسانی که شکر و کافئین را کنار می گذارند ممکن است دچار سردرد شوند.