غذای فصلی چیست؟ راهنمای کامل شما برای خرید، رشد و آشپزی فصلی

غذاهایی که در فصل هستند ممکن است طعم بهتری داشته باشند و ارزش غذایی بیشتری داشته باشند و خرید آنها می تواند از کشاورزان محلی و اقتصاد جامعه شما حمایت کند. در اینجا نحوه یافتن (یا رشد!) غذای فصلی آورده شده است.

شخصی در مزرعه ارگانیک خود سبدی از محصولات فصلی را نگه می دارد.

یک هلوی رسیده تابستانی. یک سیب ترد پاییزی یک دسته ظریف مارچوبه بهاره. اینها نمونه هایی از غذاها و فصولی هستند که در طی آنها در اوج خود هستند.

«غذاهای فصلی» اصطلاحی است که به طور مکرر مورد استفاده قرار می‌گیرد: رستوران‌ها از آن استفاده می‌کنند، سرآشپزها از آن استفاده می‌کنند، کشاورزان از آن استفاده می‌کنند، متخصصان تغذیه از آن استفاده می‌کنند – این عبارتی است که به تمرین خوردن غذا در اوج تازگی اشاره دارد.

این مقاله به بررسی عمیق غذا خوردن فصلی، از چیستی تا فواید بالقوه آن برای سلامتی می پردازد.

خوردن فصلی چیست؟

هر غذایی یک چرخه رشد دارد. هنگامی که گیاه به اوج رشد یا بلوغ خود رسید، برداشت می شود. گیاهانی که برای غذا برداشت می‌شوند معمولاً در این زمان در بهترین حالت خود هستند و حداکثر طعم و غذا را ارائه می‌دهند.

اگر در مورد آن فکر کنید، بی شباهت نیست که اجداد ما چگونه غذا می خوردند. آنها از زمین برای رشد یا علوفه مورد نیاز خود استفاده می کردند، گیاهان را در زمان مناسب برداشت می کردند و سپس از آنچه برداشت می کردند لذت می بردند یا حفظ می کردند.

امروزه غذا خوردن به صورت فصلی چیزی فراتر از طعم و مزه و تغذیه است. این همچنین در مورد  پایداری  و انجام بهترین کار برای حفظ و حفظ منابع طبیعی است.

مزایای سلامتی و سایر اثرات مثبت بالقوه پایداری باعث افزایش محبوبیت غذا خوردن فصلی می شود.

با ادامه مبارزه با تغییرات آب و هوا و آلودگی و تلاش برای ایجاد شیوه زندگی پایدارتر، می‌توانیم انتظار بیشتری از آموزش و ارتقا داشته باشیم.

امتحان خود را انجام دهید

بهترین راه برای یافتن غذاهای فصلی در منطقه خود سفر به بازار کشاورزان محلی است. غرفه ها را بررسی کنید و با افرادی که این غذا را پرورش می دهند صحبت کنید. از آنها بپرسید که اکنون چه چیزی برای خوردن آماده است و چه چیزی به زودی در راه است.

اگر اغلب به بازار سر بزنید، متوجه خواهید شد که چگونه محصول تغییر می کند. یک ماه، ممکن است مقدار زیادی  ریواس وجود داشته باشد ، و سپس ماه بعد، تعداد زیادی توت. به یاد داشته باشید، همه این غذاها زمانی که در اوج خود هستند، زمان های متفاوتی دارند.

کشاورزان بقال نیستند. آنها فقط آنچه را که رشد می کنند و برداشت می کنند می فروشند. این چیزی است که بازارها را به مکان های روشنگری تبدیل می کند تا در مورد فصلی بودن غذا اطلاعات کسب کنید.

بیشتر بخوانید
سلامتی چیست؟

اگر به بازار کشاورزان دسترسی ندارید، به خواربار فروشی نزدیک بروید. در حالی که ممکن است محصولات فصلی به وضوح برچسب گذاری نشده باشند، هنوز هم می توانید بیشتر اوقات آن را شناسایی کنید.

محصولات فصلی معمولاً فراوان است و اغلب در فروشگاه های مواد غذایی به فروش می رسد. به دلیل حجم زیاد، فروشگاه باید غذا را قبل از اینکه از اوج خود بگذرد، به سرعت به سمت مصرف کننده منتقل کند.

همچنین، علائم موجود در فروشگاه را در مورد منبع بررسی کنید، زیرا فروشگاه های مواد غذایی اغلب کشاورزان و پرورش دهندگان محلی را نشان می دهند.

همچنین می توانید فضاهای باغ شهری تعاونی را که در بسیاری از مناطق، به ویژه در شهرهای بزرگتر یافت می شود، بررسی کنید.

چگونه متوجه می شوید که غذا در فصل است؟

از آنجا که آب و هوا و خاک در سراسر ایالات متحده متفاوت است، گیاهانی که در اینجا رشد می کنند نیز متفاوت هستند. منابع مفید زیادی وجود دارد که می تواند به شما کمک کند آنچه را که در فصل در منطقه شما وجود دارد پیدا کنید.

گزینه دیگر این است که با مراجعه به سالنامه کشاورزان، آنچه را که در منطقه شما بهتر رشد می کند، بیابید  . شما حتی می توانید غذای خود را پرورش دهید (در ادامه در مورد آن بیشتر توضیح خواهیم داد).

آشنایی با چرخه های رشد طبیعی

هر غذا زمان خاصی دارد که بهترین زمان برای رشد و برداشت است. دانستن چرخه‌های رشد غذاها بینشی را در مورد بهترین شیوه‌های غذا خوردن فصلی فراهم می‌کند.

زمان برداشت این غذاها به نوع گیاهان، چرخه جوانه زنی آنها و مدت زمانی که طول می کشد تا گیاهان بالغ شوند بستگی دارد.

(توجه داشته باشید که این یک راهنمای کلی برای مناطقی است که چهار فصل متمایز را تجربه می کنند. در مناطق گرمتر، چرخه ها زودتر اتفاق می افتد.)

بهار

اینها محصولات “فصل خنک” هستند که در خاک سردتر شروع به جوانه زدن می کنند و می توانند دمای سرد را تحمل کنند.

مثالها عبارتند از:

  • مارچوبه
  • اسفناج
  • تربچه
  • ریواس
  • پیازچه
  • پیاز
  • سرخس های کمانچه ای
  • رمپ (گاهی اوقات تره وحشی یا پیاز بهاره نامیده می شود)
  • نماهای سیر

تابستان

اینها محصولات “فصل گرم” هستند که در شرایط گرم رشد می کنند و به یخبندان حساس هستند.

مثالها عبارتند از:

  • خربزه
  • خیار
  • گوجه فرنگی
  • بادمجان ها
  • فلفل ها
  • میوه های هسته دار
  • کدو حلوایی تابستانی
بیشتر بخوانید
سرطان پروستات: علائم، مراحل، تشخیص، درمان

پایان تابستان یا پاییز

اینها گیاهانی هستند که برای ذخیره سازی برداشت می شوند.

مثالها عبارتند از:

  • کدوهای زمستانی سخت پوست
  • سبزیجات ریشه ای
  • پیاز
  • سیب زمینی
بیشتر بیاموزید

طرفداران غذا خوردن فصلی می گویند که غذاها در اوج خود نه تنها بهترین طعم را ارائه می دهند بلکه تغذیه بهتری نیز دارند. مطالعات نشان می دهد که نگهداری محصولات تازه می تواند باعث تغییرات شیمیایی و از دست دادن مواد مغذی شود.

Kelsey Lorencz یک متخصص تغذیه (RDN) در  Graciously Nourished  و یکی از همکاران Healthline است.

لورنس گفت: «هر چه میوه یا سبزی بیشتر طول بکشد تا از مزرعه ای به میز دیگر برسد، از دست دادن مواد مغذی بیشتری رخ می دهد. یک  مطالعه نشان داد که سبزیجات برگدار تقریباً ۵۰ درصد از ویتامین C اصلی خود را  پس از حمل و نقل، ذخیره سازی و ۳ روز نشستن در قفسه فروشگاه مواد غذایی از دست می دهند.

مطالعه ای که لورنس به آن اشاره کرد همچنین نشان داد که سطوح  پتاسیم ، فسفر، کلسیم، منیزیم، کلروفیل و اسید اسکوربیک در سبزیجات به میزان قابل توجهی در فروشگاه های مواد غذایی کاهش یافته است.

جاستین چان، MHSc، RD، CDE، بنیانگذار  yourdiabetesdietitian.com ، همچنین توضیح داد که محصولات خارج از فصل اغلب نیاز به برداشت زودهنگام و واردات دارند که منجر به طعم کمتر و همچنین از دست دادن مواد مغذی می شود.

به عنوان مثال، یک  مطالعه در سال ۲۰۲۴  نشان داد که احتباس مواد مغذی در میوه‌ها و سبزیجات به مرور زمان به دلیل عواملی مانند دما، نور، اکسیژن و شرایط نگهداری کاهش می‌یابد و ویتامین‌های محلول در آب مانند ویتامین C و ویتامین‌های B در طول پردازش و ذخیره‌سازی کاهش می‌یابد.

به عنوان مثال، ویتامین C می تواند ۱۰ تا ۹۰٪ در طول کنسرو کاهش یابد، و  پلی فنل ها  و سایر مواد مغذی معمولا در طول دوره های نگهداری بسته به روش و مدت زمان نگهداری کاهش می یابد.

مهم است که بدانیم، با این حال، بسیاری از میوه ها و سبزیجات کنسرو شده و منجمد در اوج خود برداشت و بسته بندی می شوند.

غذاهای منجمد  معمولاً  مواد مغذی خود را از دست نمی دهند و برخی از غذاها حتی ممکن است پس از انجماد دارای سطوح بالاتری از برخی مواد مغذی باشند. بنابراین، این غذاها گزینه های مناسبی برای خوردن فصلی نیز هستند.

خوردن فصلی ممکن است برای سیاره و کیف پول شما نیز مفید باشد

وبستر و چان موافقند که خوردن فصلی می تواند  اثر کربن شما را کاهش دهد . تامین غذا به صورت فصلی به این معنی است که به طور بالقوه انتشار گازهای گلخانه ای مرتبط با حمل و نقل و نگهداری محصول در سردخانه را کاهش می دهید.

بیشتر بخوانید
تأثیر تعامل سالمندان و کودکان و مزایای آن

از آنجایی که غذای شما زمان کمتری را صرف سفر می‌کند، تازه‌تر و شاید ارزان‌تر خواهد بود، زیرا هزینه‌های کمتری برای حمل و نقل و ذخیره‌سازی خواهد داشت.

به گفته لورنتس، شما همچنین از کشاورزان و اقتصاد محلی خود حمایت خواهید کرد.

مزارع ایجاد اشتغال می کنند و بخش جدایی ناپذیر سیستم غذایی ما هستند.  خرید محلی  مزارع کوچک را در تجارت نگه می دارد و تنوع غذایی را ترویج می کند.

همین حالا بپیوندید

نکاتی برای پرورش غذای خود

اگر به آن علاقه دارید،  پرورش غذای خود  راهی فوق العاده برای غذا خوردن فصلی و داشتن رابطه نزدیک و عملی با غذایتان است.

در واقع، شما می توانید در هر مکانی، حتی در یک آپارتمان کوچک یا روی یک عرشه کوچک، با استفاده از گلدان ها یا ظروف طراحی شده برای باغبانی، غذا بکارید.

اگر می‌خواهید انگشت شست سبز خود را امتحان کنید،  Beebe Okoye ، علاقه‌مند به باغبانی و موسس کافه Kiva در نیویورک، این نکات را برای ارائه دارد:

گیاهان برای فضاهای کوچک

همه را می توان با گل ها یا گیاهان خوراکی “کاشت” کرد و در ظروف کشت کرد، بنابراین برای هر گیاه نیازی به ظرف یا کیسه رشد ندارید.

این موارد را در نظر بگیرید:

  • گوجه فرنگی
  • فلفل ها
  • خیار
  • کاهو و سبزی آسیایی
  • تربچه
  • نخود فرنگی
  • میکروگرین ها
  • توت فرنگی
  • کدو سبز

گیاهان در فضاهای بزرگ

آنها را می توان در زمین یا در بسترهای مرتفع پرورش داد. این موارد را در نظر بگیرید:

  • درختان داخل زمین
  • ردیف های ذرت و دانه های دیگر
  • مقادیر بیشتر از هر غذا

نکات دیگر

  • با پرورش گیاهان خود سازگار باشید. آب دادن و غذا دادن به آنها را فراموش نکنید.
  • از کمپوست استفاده کنید . این “طلای سیاه” است که زندگی خاک را تغذیه می کند و به نوبه خود گیاهان شما را تغذیه می کند.
  • تنوع زیستی (گرده افشان ها، شکارچیان و طعمه های آنها) را جذب کنید و سعی کنید یک اکوسیستم متعادل را تقویت کنید.
  • زمانی را صرف لذت بردن از باغ خود کنید و اجازه دهید شگفتی های طبیعت کار خود را انجام دهند.  در اینجا بیاموزید که چگونه باغبانی می تواند به سلامت روحی و جسمی شما کمک کند  .

نکات بیشتر برای غذا خوردن فصلی

راه های آسان زیادی برای غذا خوردن فصلی وجود دارد. در اینجا چند نکته مهم از کارشناسانی است که با آنها صحبت کردیم.

  • از بازار کشاورزان خرید کنید . چان می‌گوید، می‌توانید فهرستی از غذاها و دستور العمل‌های جدید تهیه کنید تا آن را امتحان کنید. فهرست راهنمای غذای محلی USDA را بررسی کنید  ، که می تواند به شما در یافتن بازارهای کشاورزان کمک کند.
  • یاد بگیرید چگونه غذای خود را حفظ کنید . به گفته لورنکز، کنسرو کردن، انجماد و  کم آبی  همه راه‌های عالی برای لذت بردن از یافته‌های فصلی در طول سال هستند.
  • ساده بپزید . وبستر می گوید: مواد اولیه فصلی در بهترین حالت خود هستند، بنابراین نیازی به پیچیدگی بیش از حد در پخت و پز نیست. او توصیه می کند سبزی ها را خرد کنید، آنها را به غذای اصلی اضافه کنید و در پایان سبزیجات تازه را داخل آن بریزید.
بیشتر بخوانید
علل چرب شدن پوست و 6 درمان خانگی

آیا جستجوی علوفه برای غذا ایده خوبی است؟

جستجوی علوفه شامل کاوش در منطقه شما برای جستجوی  گیاهان خوراکی  است که به طور طبیعی در آنجا رشد می کنند. اگر به درستی و ایمن انجام شود، می تواند راهی سرگرم کننده برای یادگیری در مورد غذا خوردن فصلی باشد.

Okoye می‌گوید که مهم است که تحقیقات خود را انجام دهید و قبل از اینکه بیرون بروید، در مورد جستجوی غذا مطالعه کنید. وقتی بیرون هستید، همیشه قبل از مصرف گیاه را شناسایی کنید، زیرا ممکن است برخی از قسمت‌ها خوراکی باشند، اما قسمت‌های دیگر ممکن است خوراکی نباشند.

او توصیه می‌کند با یک راهنمای یا متخصص با تجربه، به دنبال غذا بگردید، مخصوصاً اگر تازه وارد این عمل شده‌اید. گروه ها و تورهای جستجوی علوفه در سراسر ایالات متحده می توانند به این امر کمک کنند. از Eat My Planet  برای پیدا کردن یکی از نزدیکان خود استفاده کنید  .

خلاصه

خوردن فصلی یک راه آسان برای لذت بردن از محصولات مغذی تر و کاهش ردپای کربن است.

شروع کار ساده است: می توانید از بازار کشاورزان محلی یا فروشگاه مواد غذایی خود بازدید کنید یا به یک گروه کشاورزی تحت حمایت جامعه (CSA) ملحق شوید.

جستجوی علوفه گزینه دیگری برای کاوش فصلی مواد غذایی است. برای اطمینان از ایمنی، به یک گروه جستجوگر بپیوندید یا یک متخصص در منطقه خود پیدا کنید.

پرورش غذای خود می تواند راهی عالی برای یادگیری بیشتر در مورد غذا و چرخه رشد باشد. شروع کوچک و ساخت باغ خود را در نظر بگیرید زیرا راحت تر و آگاه تر می شوید.

https://www.healthline.com/nutrition/seasonal-food

دیدگاهتان را بنویسید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). ارائه دهنده رژیم های تخصصی آنلاین از قبیل کتوژنیک با خدمات ویژه